Turkiyede herkes bahce icinde evde yasasa ne olur
https://www.facebook.com/share/r/cfh...ibextid=0VwfS7
Chicago'daki ev sahibi, emlak vergisinin 1.800 dolardan 30.000 dolara fırladığına dair bir bildirim aldıktan sonra şaşkına döndü...
Darryl Lloyd bu yıl 30.000 dolardan fazla bir emlak vergisi faturası almaya hazır değildi; bu, geçen yılki 1.800 dolarlık faturaya göre %1.567'lik büyük bir artış anlamına geliyor.
Yeni yasa tasarısı, Lloyd'un Chicago Heights'taki 1950'lerden kalma mütevazı evinin değerinin 1 milyon dolardan fazla olduğunun belirlenmesine dayanıyordu.
Ancak Lloyd, üç yatak odalı, bir banyolu evi 2006 yılında 115.000 dolara satın aldı ve mevcut piyasa değerinin 180.000 doların biraz üzerinde olduğuna inanıyor; bu da yedi haneli bir rakama yakın değil.Lloyd, FOX 32 Chicago'ya "Bu artışı gördüğümde kelimenin tam anlamıyla yıkıldım," dedi . "960 fit kare görüyorum. İkinci bir katım yok. Bodrumum yok."
Dizel tamircisi ve güvenlik müfettişi, geçirdiği bir kazadan sonra engellilik maaşına bel bağlamıştı ve bu parayı nasıl harcayacağından emin değildi.
"Bir akrabamın yanına taşınmam gerekecek ya da bir şey," dedi. "Bunu karşılayamam."
Cook County'deki 4.400'den fazla evin değeri yanlış hesaplandı ve değerlendirildi
Lloyd, ilk başta sorunu Cook County Vergi Tahsildarlığı Ofisi ile çözmeye çalıştı ancak ciddiye alınmadı.
"Onlara önemli bir artış olduğunu söylediğimde, 'herkesin vergisi artacak' dediler" diye anlattı.
Ancak Lloyd, FOX 32 Chicago ile temasa geçtikten sonra, Değerlendirme Ofisi ile temasa geçti ve Lloyd'un iddia ettiği gibi fahiş vergi faturasının bir hata olduğunu keşfetti.
Ofisten bir temsilci, "Bu mülke, istemeden mülke uygulanan bir izin nedeniyle yanlış bir değerlendirme yapıldı," dedi. "Önümüzdeki haftalarda bu mülk için düzeltilmiş bir vergi faturası işleme koyacağız ve böylece ev sahibinin nihayetinde emlak vergilerinde doğru tutarı ödemesini sağlayacağız."
Lloyd, bölgedeki yanlış emlak vergisi faturası ile tebliğ edilen tek ev sahibi değil. Aslında, FOX 32, Değerleme Ofisi'nin güney ve güneybatı banliyölerinde 4.400'den fazla ev için arazi değerlerini yanlış hesapladığını ve bunun da daha büyük arazilerde bulunan evler için büyük aşırı değerlendirmelere yol açtığını ortaya koyduğu bildirilen bir analize atıfta bulunuyor.
"Eğer benim başıma geldiyse, muhtemelen başkalarının da başına gelmiştir. Hemen harekete geçilmesini isterim" dedi Lloyd.
Emlakınız için yanlış bir vergi faturası alırsanız ne yapmalısınız
Yıllar geçtikçe ABD'deki birçok mülkün değeri artarken, ev sahiplerinin Lloyd's gibi benzer durumlarla karşılaşması ve kendilerine yanlış bir vergi faturası tebliğ edilmesi hâlâ mümkün.
Öncelikle, belediyenizin emlak vergilerinizi nasıl hesapladığını anlamanız önemlidir; böylece yaklaşan bir faturaya hazırlıklı olabilir veya hesaplamaları kendiniz doğrulayabilirsiniz.
Bu vergiler genellikle yerel vergi oranınız ve mülkünüzün güncel piyasa değeri kullanılarak hesaplanan bu, mülk değerleri değiştikçe bir değerlendirici tarafından tahmin edilir. Bu mülk vergisi hesaplamasının bir dökümünü yerel vergi dairenizin web sitesinde bulabilirsiniz.
Ayrıca, vergi faturalarınızın uyumlu olup olmadığını belirlemek için bölgenizdeki benzer mülklerin vergi tahminlerini de araştırabilirsiniz.
Ve muafiyetleri kontrol etmeyi unutmayın. Bazı eyaletler ve belediyeler, yaşlı yetişkinler, gaziler veya engelli kişiler gibi belirli durumlarda vergi indirimi sunabilir.
Yanlış bir vergi faturası aldığınızdan veya mülkünüzün doğru bir şekilde değerlendirilmediğinden eminseniz, yerel vergi dairenize itirazda bulunabilirsiniz.
İddianızın incelenmesi için muhtemelen küçük bir dosyalama ücreti ödemeniz gerekeceğini ve ayrıca bir avukat tutmanız gerekebileceğini unutmayın.
Ayrıca, davanızla ilgili bir kararın hızlı bir şekilde alınacağının veya incelemeden sonra faturanızın düşeceğinin garantisi yoktur. İncelemecinizin değerlendirmenizi çok düşük bulması ve size indirim yapmak yerine bunu artırması riskiyle bile karşı karşıya kalacaksınız. Bu nedenle, itirazınızı sunmadan önce fazla ücretlendirildiğinizden emin olun.
https://www.yahoo.com/finance/news/c...101600890.html
hey yavrum hey , memurun insafına bırakılırsa....
Ahmet bu adamda sende boş işlerle uğraşıyorsun istanbulla konya izmitle malatya sivas ile izmir aynı konumda mı
Hadi istanbulluların hepsini bi sığdırsqn 300 metrekarelik dubleks evlere ne orman kalır ne göl dağlara bile ev yapacaksın askeri alan olmayacak havaalanı tren rayları havaalanları park ve oyun alanları avmler
bir halt olacağı yok.
Şaşırdık mı ?
türkiye'de 20 milyon konut olsa; her biri 300 metre kare
=20.000.000 x 300 =6.000.000.000 metrekare araziye ihtiyaç duyar.
bu miktarı kilometre kareye çevirmek istersek
6.000.000.000 /1.000.000 = 6.000 kilometre kare eder.
Türkiyenin yüz ölçümü 785.000 kilometre olduğunu düşünürsek
785.000/6.000 x 100= %0,7643 eder.
Yani türkiyede her hane 300 metre arazi üzerine inşa edilmiş bir evde yaşasa ülkenin % 1,i bile etmiyor.
O halde bu kadar sıkış tepiş yaşamanın ne alemi var.
Hadi yolları parkları şunları bunları da dahil edelim
%1,5-2 arasında ülke arazinin imara açılması herkesin insan gibi yaşaması için fazla fazla yeter de artar.
Yanlış hesap mı yapıyorum nedir, ben de anlamadım.
Bizi böyle kıç kıça sıkıştırmalarının rant dışında bir nedenini ben göremiyorum.
Ulan rantını gene elde et.
Hiç olmazsai insanların insanca yaşaması için gerekli metrekareyi de bu insanlara ayır.
akıl! akıl!!
Gel kafama takıl!!!
Emlak Sektörünün Kan Ağladığı iddasına x kullanıcılarından yoğun tepki geldi
Satışların durmasıyla ve kredi faizlerinin yüksek olmasıyla birlikte teker teker işsiz kalmaya başlayan emlakçılar isyan etti;
-İstanbulda aylık 80-85 emlak dükkânı kapanıyor.
-Yabancı yatırımcı artık Türkiyeye yatırım yapmayı mantıklı bulmuyor.
-Vatandaşımızın ev alacak parası yok, Araplar da artık ev satın almak yerine kirada oturmayı tercih ediyor.
-% 25'e varan fiyat düşüşü olmasına rağmen piyasa çok durgun. Kan ağlıyoruz.
- Adımız dolandırıcıya çıktı, biz sadece işimizi yapıyoruz.
https://x.com/Bustonhaber/status/1810368568875262437
Yer İmleri