Originally Posted by
DeliKAN
Hocam,
Yıllar yıllar önceydi. Bir hisse senedi açılıştan 15 dakika sonra seanslık tavan (%10) yaptı.
Arkadaşın birisi çıktı "açılışta x.xx fiyattan aldım, ikinci seans ikinci tavanda satacağım" yazdı.
Bir başka arkadaş cevap yazdı. "İyi de, kağıt hiç x.xx'i görmedi ki, gaplı açıldı, x.xy'den açıldı, nasıl aldın" dedi.
Aldığını iddia eden ısrarcı, "aldım işte, yalan mı söylüyorum dedi, hem sen kimsin, daha dün üye olmuşsun, bana akıl mı öğreteceksin" gibi şeyler dedi.
Çünkü !!alıcı!! arkadaş bir iki pohpohçu sayesine forumun ağır abisi olmuş, izleyeni de çok, takip edeni de. O zamanlar forum oldukça küçük, üye sayısı da bin bile değil.
İkinci tavan dedi ya, izleyenleri yeni üyeye saldırdılar resmen. Belli ki, ikinci tavan hevesiyle de alışa tarafında dahil oldular tahtaya.
Yeni üye (zavallı) sustu, çekildi kenara.
Birinci seansı satıcısız kapatan kağıt, ikinci seansın açılışında bir kaç kademe giderek x.yz rakamlarını gördü.
Alıcı arkadaş, "tavan olamayacağını anladığım için x.yz den hepsini sattım" dedi.
İkinci seansın ortalarına doğru kağıt çok hızlı bir şekilde taban yedi ve x.xx'e çakıldı kaldı seans sonuna kadar.
Bizim yeni üye de, ikinci seans kapanınca tahtadaki hareketlerin dökümünü yayınladı forumda.
Baktık ki, ilk seansın açılışında kağıt x.xx'i görmemiş, gaplı açılmış.
Baktık ki, !!atıcının!! hepsini sattım dediği x.yz kademesinde sadece ve sadece 1 lot (o zamanlar 1 lot 1.000 adet hisse oluyordu) işlem görmüş.
Yani diyeceğim odur ki; Pazartesi günü birisi, o adı geçen banka ile yapılmış bir faiz pazarlığı görüşmesinin kaydını buraya koyarsa.
Ya koyarsa.
Koyarsa, hepimiz dinler öğreniriz dolar faizinin tezgahların en altında bile kaç buçuk olduğunu.
O sebeple, sen ki hoca'sın, ya aklı selim şeyler yazın ya da elinizdeki klavyeyi yavaşça yere bırakın.