Sayfa 73/1024 İlkİlk ... 2363717273747583123173573 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 577 - 584 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    bangkok/köln/antalya
    Gönderi
    234
    ben yukarıdaki zarar mevzusuna katılmıyorum.
    öyle bir yıl alırım ki bu seferde dolar alanlar büyük zararla çıkarlar.

edindiğim tecrübelere göre dolar altın ve mevduat uzun vadede birbirine yakın kazançlar sağlar.aradaki fark dolar alan eleman kendini strese sokar acaba ne zaman yükselecek diye.mevduattaki adam göbeğini kaşıyarak yatar günlük işine bakar çünkü parasının getirisi zaten hesaplanmıştır..

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Klasik olarak her 3 ayda bir yaptığım DOLAR-TL getiri karşılaştırması
    1.1.2013 tarihindeki bakiye: 500.000 TL

NOT: En yüksek faiz alınan bankalar referans alınarak oluşturulmuştur. Moralinizi çok bozmamak için büyük bankaların faiz oranlarını buraya uygulamadım. Faizler 32 günlük mevduatın yıllık bileşiği ve buradan elde edilen değer ile zaman aralığındaki toplam bileşik faiz getirisi şeklinde hesaplanmıştır.Getiriler Nettir. Stopaj düşülmüştür.

1.1.2013 4.3.2017 arası DOLAR TL getiri karşılaştırması

TL için : 1.1.2013 : 500.000 TL 4.3.2017: 772.831 TL
    Dolar için: 1.1.2013 : 500.000 TL 4.3.2017: 1.166.257 TL

Toplam kayıp: 393.425 TL

Bu karşılaştırmayı bu formatta 3 ayda bir güncelleyeceğim. Referans noktam hep 1.1.2013 tarihi olacak.
    Çok güzel olur. Hatta ayrı bir başlık açsanız oradan kolayca takip edebiliriz.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by Hocam954 Yazıyı Oku
    Burada kimsenin mesnetsiz oran yazacağına inanmıyorum.
    Hocam,

Yıllar yıllar önceydi. Bir hisse senedi açılıştan 15 dakika sonra seanslık tavan (%10) yaptı.
    Arkadaşın birisi çıktı "açılışta x.xx fiyattan aldım, ikinci seans ikinci tavanda satacağım" yazdı.
    Bir başka arkadaş cevap yazdı. "İyi de, kağıt hiç x.xx'i görmedi ki, gaplı açıldı, x.xy'den açıldı, nasıl aldın" dedi.

Aldığını iddia eden ısrarcı, "aldım işte, yalan mı söylüyorum dedi, hem sen kimsin, daha dün üye olmuşsun, bana akıl mı öğreteceksin" gibi şeyler dedi.
    Çünkü !!alıcı!! arkadaş bir iki pohpohçu sayesine forumun ağır abisi olmuş, izleyeni de çok, takip edeni de. O zamanlar forum oldukça küçük, üye sayısı da bin bile değil.

İkinci tavan dedi ya, izleyenleri yeni üyeye saldırdılar resmen. Belli ki, ikinci tavan hevesiyle de alışa tarafında dahil oldular tahtaya.

Yeni üye (zavallı) sustu, çekildi kenara.

Birinci seansı satıcısız kapatan kağıt, ikinci seansın açılışında bir kaç kademe giderek x.yz rakamlarını gördü.
    Alıcı arkadaş, "tavan olamayacağını anladığım için x.yz den hepsini sattım" dedi.
    İkinci seansın ortalarına doğru kağıt çok hızlı bir şekilde taban yedi ve x.xx'e çakıldı kaldı seans sonuna kadar.

Bizim yeni üye de, ikinci seans kapanınca tahtadaki hareketlerin dökümünü yayınladı forumda.

Baktık ki, ilk seansın açılışında kağıt x.xx'i görmemiş, gaplı açılmış.
    Baktık ki, !!atıcının!! hepsini sattım dediği x.yz kademesinde sadece ve sadece 1 lot (o zamanlar 1 lot 1.000 adet hisse oluyordu) işlem görmüş.

Yani diyeceğim odur ki; Pazartesi günü birisi, o adı geçen banka ile yapılmış bir faiz pazarlığı görüşmesinin kaydını buraya koyarsa.

Ya koyarsa.

Koyarsa, hepimiz dinler öğreniriz dolar faizinin tezgahların en altında bile kaç buçuk olduğunu.

O sebeple, sen ki hoca'sın, ya aklı selim şeyler yazın ya da elinizdeki klavyeyi yavaşça yere bırakın.

4.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Garanti 10.25 civarinda otuziki gun e
    500bin uzerine 92+ gun icin 11.00 leri zorla veriyorlar..

ana sayfa onemli degil- web ortaminda kendi ekraniniza bakin...
    Nedir bu büyük banka merakı odeo 12.40 var finansta 12 var burgan ona keza aktifte swap var 13.50 hani sağlamlık deseniz sermaye yeterlilik hepsinde 12 in üstü aktifi bilmiyorum ..burgan hele 15:falan..bu arada yeni forum hayırlı olsun

Sent from my SM-G800H using hisse.net mobile app
    Son düzenleme : r.lucas; 04-03-2017 saat: 19:16.

5.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Hocam,

Yıllar yıllar önceydi. Bir hisse senedi açılıştan 15 dakika sonra seanslık tavan (%10) yaptı.
    Arkadaşın birisi çıktı "açılışta x.xx fiyattan aldım, ikinci seans ikinci tavanda satacağım" yazdı.
    Bir başka arkadaş cevap yazdı. "İyi de, kağıt hiç x.xx'i görmedi ki, gaplı açıldı, x.xy'den açıldı, nasıl aldın" dedi.

Aldığını iddia eden ısrarcı, "aldım işte, yalan mı söylüyorum dedi, hem sen kimsin, daha dün üye olmuşsun, bana akıl mı öğreteceksin" gibi şeyler dedi.
    Çünkü !!alıcı!! arkadaş bir iki pohpohçu sayesine forumun ağır abisi olmuş, izleyeni de çok, takip edeni de. O zamanlar forum oldukça küçük, üye sayısı da bin bile değil.

İkinci tavan dedi ya, izleyenleri yeni üyeye saldırdılar resmen. Belli ki, ikinci tavan hevesiyle de alışa tarafında dahil oldular tahtaya.

Yeni üye (zavallı) sustu, çekildi kenara.

Birinci seansı satıcısız kapatan kağıt, ikinci seansın açılışında bir kaç kademe giderek x.yz rakamlarını gördü.
    Alıcı arkadaş, "tavan olamayacağını anladığım için x.yz den hepsini sattım" dedi.
    İkinci seansın ortalarına doğru kağıt çok hızlı bir şekilde taban yedi ve x.xx'e çakıldı kaldı seans sonuna kadar.

Bizim yeni üye de, ikinci seans kapanınca tahtadaki hareketlerin dökümünü yayınladı forumda.

Baktık ki, ilk seansın açılışında kağıt x.xx'i görmemiş, gaplı açılmış.
    Baktık ki, !!atıcının!! hepsini sattım dediği x.yz kademesinde sadece ve sadece 1 lot (o zamanlar 1 lot 1.000 adet hisse oluyordu) işlem görmüş.

Yani diyeceğim odur ki; Pazartesi günü birisi, o adı geçen banka ile yapılmış bir faiz pazarlığı görüşmesinin kaydını buraya koyarsa.

Ya koyarsa.

Koyarsa, hepimiz dinler öğreniriz dolar faizinin tezgahların en altında bile kaç buçuk olduğunu.

O sebeple, sen ki hoca'sın, ya aklı selim şeyler yazın ya da elinizdeki klavyeyi yavaşça yere bırakın.
    Size aslında bahsedilen dolar faizi oranının düşük bile sayılabileceği bir örnek verebilirim. Orta-Küçük çaplı bankalardan birisi 2014 yılında 120 milyon dolar için yıllık %6.5 ödemeyi kabul etti. Bunu nereden mi biliyorum. Çünkü belgesini gördüm. Meblağ büyük olduğu için bağımsız denetim raporunda denetçiler bu meblağı ve müşterinin kim olduğunu özellikle belirtmek zorunda kalmışlardı. İsterseniz özelden yazın bankanın ismini ve bilanço dönemini vereyim. Bankanın sitesinden bir tıkla teyidini alabilirsiniz.

Amerikan 10 yıllık faizinin %2.5 larda gezindiği bir ortamda , türkiyede doları %4.5 ile borçlanabilmek şaşılacak bir şey olamayacağı gibi, aksine bankacılık lisansı olmayan bir kurum için çok büyük bir başarıdır. Başarılarımızın devamını diliyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Nedir bu büyük banka merakı odeo 12.40 var finansta 12 var burgan ona keza aktifte swap var 13.50 hani sağlamlık deseniz sermaye yeterlilik hepsinde 12 in üstü aktifi bilmiyorum ..burgan hele 15:falan..

Büyük banka merakı olduğu için rodeo burgan tbank ek faiz vermek zorunda kalıyor. Sebep sonuç ilişkisine belkide tersten bakmak lazım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by ozzyken Yazıyı Oku
    ben yukarıdaki zarar mevzusuna katılmıyorum.
    öyle bir yıl alırım ki bu seferde dolar alanlar büyük zararla çıkarlar.

edindiğim tecrübelere göre dolar altın ve mevduat uzun vadede birbirine yakın kazançlar sağlar.aradaki fark dolar alan eleman kendini strese sokar acaba ne zaman yükselecek diye.mevduattaki adam göbeğini kaşıyarak yatar günlük işine bakar çünkü parasının getirisi zaten hesaplanmıştır..
    TL için o devir 2013 yılında bitti. artık TL yi ve yatırımcısını düşünen kalmadı, babacan'a el çektirilmesi ve murat denilen biatçının gelmesiyle TL sadece ucuz siyaset aracına dönüştü. TL nin suyunu daha çok sıkacaklar,orada sömürecekleri daha çok yığın var. tüm kriz yükü TL ciye yıkılacak, nasıl olsa malum kesim döviz ve altında kendini sağlama aldı, TL onlar için artık sadece sömürü aracı.

8. Şimdi çocuklar selena dizisini seyrederken gördüm ..dizide çocuklar babalarından harçlık istiyorlar arkadaşının doğum günü için vs..hemde haftaliklarini...adam çıkarıp 200 lira veriyor..şimdi bugün seyrederken bile bana çok değerli geldi 200 lira ..selena dizisi 7 senelik dizi.... nasıl 7 sene önce çocuklar sevindiysde bugünde 200 liraya aynı sevinir ..ben bile sevinirim biri verse ...kıssadan hisse yok öyle 25 enflasyon falan...

Sayfa 73/1024 İlkİlk ... 2363717273747583123173573 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •