An itibari ile herkes malını ziraat yatırıma verme derdinde.103 000 lot tek alıcı
Printable View
An itibari ile herkes malını ziraat yatırıma verme derdinde.103 000 lot tek alıcı
Gedik ayaklardan biri.Kimin kullandığı da çok açık net belli.Nasıl ayıklansın.Ziraatten fon dediğinizde kendileridir.Burada tek gösterge fiyat.Onun dışında kurumlar şunlar bunlar bir anlam ifade etmez.
Şu grafik BUCIM de değil derinlikli mesela bir banka holding hissesinde olsa temeli kuvvetli portföyün önemli kısmı burada olurdu.4,8 lere bu hisseyi tekrar getirmenin alemi yoktu.Ama ego tavanı da delip geçince böyle oluyor.
Bak uyarıyorum sektördeki oyunculardan birini kontrol edemiyorsunuz.O kadar üzerlerine oynadınız yıkamadınız.Tam olarak palazlandığında başınıza neler geleceğini iyi düşünün.
Sırf burası değil bir zahmet 17-25 aralıkta BOLUC de mallar gelince 1,80 den nasıl 7,5 yaptınız çok kısa sürede bi zahmet yani.
Su trmn ne zmn hissenin en buyuk ortagi oldu burda artik dumeni eline alinca istedigi gibi fiyatlama yapiyo tabikien guzel yaptigida betonlama oluyo --- trmn lara sormak lazim bi gun gelirde elindeki hisseleri satmaya kalkarsan fiyat ne dersin diye? garip kücük yatirimcidan 4.90 dan almasini biliyolar!!! Halbuki yabanci gelsin elindeki hisseni tanesi 50 tl dir tabiki para lazim olmayana ucuzdan ne kadar toplarsam kar kardir zihniyeti oldukca
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugünkü işlemlere baktığımda tahminime göre Ziraat Yatırım Çemtaş hisselerini satıp, Bucim almış fon olup olmadığını P.tesi görürüz
Ziraat Yatırım Çemtaş Satış : 112.779 lot * 7,17 = 808.625.43 TL.
Ziraat Yatırım Bucim Alış : 167,033 lot *4,91= 820,132,03 TL
Rakamların bu kadar birbirine yakın olmasının tesadüf olduğunu sanmıyorum :rtfm:
''Yatırım tavsiyesi değildir.''
BUCIM takır takır 7/24 ....3 vardiya çalışıyor ..
RODA 2..ci çeyrekte 5 milyon kar etmiş fakat yatırımdan dolayı almış oldukları kredi euro deger kazandıgından kambiyo zararı yazmış yani kar,ı finansal gider yok etmiş..
CEMTS takır takır çalışıyor dolar ve euro bazlı satışlar devam..
bucım tlf aradım sordum nedir bu diye ..
sadece karşımdaki kişi bizde şaşırıyoruz BUCIM hisse deger fiatına..açıkça diyemiyor İ.T ve eş dost ve adamları hisseyi baskılıyorak son hisseye kadar toplayabildikleri kadar toplamak kararındalar..ali almış veli satmış sonuçta aynı kişi on aracı kurumdan işlem yap dur görende ahada işlem oluyor der..
orta ölçekli bir holding olan BUCIM 4.91...:kahkah:
zamanı daralıyor bakalım bizim büyük ortakların toplayın toplayabildiginiz kadar fakat burda üçbeş yatırımcı işin ne oldugunu biliyor ve bekliyor burdan bir pay alabilmek için:bol şanslar
Borsada gerçeği bilmek yetmez, süreç uzadıkça yol arkadaşı lazım, büyük resmi unutmamak adına, yoksa psikolojiniz yorulur , siz yorulursunuz, nihayetinde onlar kazanır verir geçersiniz, Siz ve buradaki bir kaç arkadaşın çabaları gerçekten çok önemli kendi adıma çok teşekkür ederim.
ortak sabrımız sonsuz fakat herşeyin bir sonu mutlaka vardır..
BUCIM,deki zatısüngür,de bunu iyi biliyor .. (ünlü ilizyonist) sihirbaz
acaba bazı izlenimler gerçege dönüştügünde acaba kaç ky elinde hisse kalmış olacak..
ara ara gıdıklıyoruz bizim canlımı diye fakat ölü taklidi yapıyor kıpırdamadan ...:kahkah:
ARKADAŞLAR BORSA ACAİP BİR ŞEY.BU BASKILAMAYI 15 GÜN ÖNCE MİSTRLADE YAPTILAR.NE OLDU.% 35 YAPTI.SIRA BURAYAMI GELMEYECEK DİYE DÜŞÜNÜYORLAR.ÇİMENTOLARI BEN ÇOK SEVERİM.KARDASIN.İŞTİRAKLERİN HARİKA YÜKSELİYOR.GRAFİKLERİ İNCELİYORUM BOMBA.HA PATLADI HA PATLAYACAK.İKİ GÜNDE BAZI SENETLER HARİKA KARLAR VERDİLER.BİZ BURADA UYUZ UYUZ İZLİYORUZ.BENDEN MAL BEKLEMESİNLER.Ölmek var satmak yok.Hayırlı akşamlar diliyorum.Y.T.D.
http://i.hizliresim.com/ODX8pQ.png
*Bursa Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Kağıtcıbaşı, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri İsmail Tarman, Celal Gökçen, Yönetim Kurulu Üyeleri İrfan Ünür, Bülent Sarper, Nalan Tüzel, Mustafa Tarman ve Genel Müdür Osman Nemli*
K yatırımcıya bu fiyattan satın gidin ekibi [emoji4]
http://i.hizliresim.com/vPBOjm.jpg
23/02/2017 (yaklaşık 1.5 sene) den beri ortaklık yapısında değişiklik olmamış ve yeni bildirim yapılmamış neyle gülelim bilemedim..[emoji4] çağrı yapmamak için kuralları ihlale devam fiktif hesapların incelenmesi gerekliliğini düşünüyorum. Ve bu hesablarin yönetim ile bağının ortaya konması gereklidir...bunu ortaya çıkaracak mercilerde bellidir...kendini şeytan zanneden şahsa duyurulur..
Burda yazılan sadece bir serzeniş değil konunun gerekli mercilere incelenmesi için yapılmış ve cevap beklenen bir durumdur..bizlerin elindeki hisse belli ...%46 bulmuş %4 daha alamadım modunda olanlar düşünsün..şeytan herhalde asasını bir yerlere park eder...kuyruktan kurtulması zor ameliyat gerekli.....[emoji4]
Fransizlarla gorusme yapildi fakat olumsuz sonuclandi cunku 1 hisseye kac para istediler acep [emoji16][emoji16][emoji16]5 tl den verecek ler galiba[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] hahahh
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kendimi İT in yerine koyup düşününce canım ky yani kendim açısından çok sıkıldı. Adamın herhangi bir değişikliğe ihtiyacı yok ki alıyor temettüsünü bakıyor dalgasına. Ben hiç fiyat ile ilgili bir sorunu ve zaman anlayışı olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden hani derler ya dipsiz bir kuyuya düşmüşüz. Tek çıkar yolumuz yabancılara satışı oda fena akıllı bir ihtiyar ....resmide 4-5tl aralığında devretse hisselerini kalanıda elden Bahamalar’a yatırın dese İnanınki alıcınında hoşuna gider resmide düşük görünecek devir işlemlerinin maliyetinden. Ancak tek umudum yabancı aldıktan sonra 30-tl olur umudu ile buradayım. Ama yabancıya satış olmasın 10 milyar kar açıklaması yapsa 6-tl ti geçmeyeceği kesin bir hissedeyiz haberiniz olsun. Yoksa fabrika çalışsada full kapasite hepsi hikaye
Devlet enflasyon sepetine bucimi eklese enflasyon bu kadar artmazdı.adam 20 yıl hisse fiyatını sabit tuttu bu dalda oskar alır.ayrıca gines rekorları da haketmiş olsa gerek.
Bu arada 20 yıl önce çimento fiyatları ne idi hatırlayan varmı.
20 sene boyunca bir kez bile zarar etmeden hisse fiyatını sabit tutabilen bucim yönetimini içten tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
Yatırımcılar açısından ise bardağın dolu tarafına bakmakta fayda var. Bütün birikimlerimle bucim alma ayrıcalığına çocuklarımda aynı şartlarda sahip olabiliyorlar.
Herkesin bir hesabı var it.inde var ama bu şirket satıldigi zaman o işler sizin dediğiniz gibi bahama MAN adası falan filan inter Milan açık resmi satış lafantonden masal olur ..bir kere çağrı ve fiyat gerçekliği rekabet kurumu zor yani bir kere gerçek olan şudur şirket yönetimi başta it hisseyi baskıliyor ve fiktif hesablardan iş yapılıyor isgyoda yaptıkları ortada cezası bile verildi iş bu yapılanları ispata kalıyor...[emoji4]
https://i.hizliresim.com/nl4W2B.jpg
Şu anki dağılım.
Bursa'da tespit edildi! Tam 500 milyar dolarlık rezerv...
Yaklaşık 500 milyar dolarlık mermer rezervi tespit edilen Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, bünyesinde yüksekokul, otel ve fuar alanı da yer alacak Maden OSB'nin kurulmasına ilişkin bütün izinler tamamlandı, yatırımcılar 5-6 ay içerisinde fabrikalarının temelini atacak..
https://www.ahaber.com.tr/ekonomi/20...olarlik-rezerv
4.92 den Oyak aldı, 4,93 den de birilerine aktardılar, acaba kim hangi mantıkda bu işlemi yapıyor?
https://i.hizliresim.com/RDjPmo.jpg
10 gündür bizim ZATISÜNGÜR ne yapıyor 4.87 / 94 arasında hala bir sihirbazlık yapamadı..:wu:
birde duayen ilizyonist uyku moduna aldı izleyenleri..:(
zübükzade BUCIM bak ekürün CEMTS şu anki fiatına göre %50 fark attı bundan sonra nefesinde yetmez ..:plc:
CEMTS degerini düş BUCIM eksi 0.88 tl.
sermayesi ise ..105.800 milyon tl....bu semaye enson 2006 yılında artmış...?
bu yıldan intibaren sermayeyi faiz,e yatırsa ne kadar olurdu..?
devamlı kar açıklayan bucım bu fiyatları anormal bir durum gösteriyor...?
bir holding degil fakat iştirakleri ile bir holding görünümünde..bu işte bir terslik var..?
Kapanışa bir dakika kala alım yaparak gün içi en yüksek fiyattan kapattırarak yarına dair yeni yatırımcı mı çekmeye çalışıyorsun sayın tahta yapıcı!
Sana gerçekten şaşırıyorum. 500-700 bin tl lik işlem hacimlerine bu kadar mana ve anlam kazandırmakta üstüne yok anlaşılan. Ya çok küçük düşünen küçük bir yatırımcısın yada realite ve matematiğe o kadar uzak, entrikacı ve hayalperest bir zat sın. Hanim derler ya Allah yardımcın olsun kardeşim
Özellikle son bir haftadır Ak yatırımın satışları görünüyor, ancak takasları incelediğimde Yatırım Fonları satış yapmış 19 - 25 tarihleri arası 255.531 lot, salı ve çarşamba günkü işlemler hariç, Cemtaş' ta fonların satışından sonra çıkış başlamıştı acaba sıra bizemi geliyor:yahoo:
'Yatırım tavsiyesi değildir.''
Yıllarca kağıdı baskıla topla, şirketten temettü al, temettü oranı yıllık banka faizinden yüksek olsun,temettü parası ile de hisseyi al, hissenin iştirakleri altın yumurtlasın buz dağı misali , adamlara kızmamak lazım güzel iş..
Yalnız her güzel şeyin bir sonu olur..
Şu meşhur İspanyol dizisinden daha büyük tarihi bir soygun cereyan ediyor buralarda ama malesef herşey resmî İT ırza geçiyor geçerkende iz bırakmıyor. Sadece inlemelerimiz kalıyor evrene. Amma velakin allah burda bloke ettiğim parayı kendisi değil çocukları mefta olana kadar çözmeyi nasip etmesin. Yoksa kendisi kendince doğru olanı yapıyor ve kendisini alkışlıyorum sadece tipini sevmiyorum maymunun ...,keşke böyle dirayetli milleti kendince düdükleyen sihirbaz bir dedem olsaydı :) ki dedem rahmetli yakışıklı bir adamdı. Hepimizi düzse kimse laf etmez yeridir derdi :). :)
Oyak yatırım emeklilik yatırım fonuna mal alırken ak yatırım yatırım fonlarının malını satıyor.şimdi de mallar fonlar arasında değişiyor.
Benim demek istediğim adam fon yöneticilerinide yönetiyor.yani teşkilat sağlam.bugün 3000 lot aynı mal tahtada 10 kere el değiştirdi.gedik -tacirler arasında.hesabı kitabı abaküs olmadan da yaparım.aynı gün bir fondan başka fona geçen mal tuhaf ıma gitti paylaşayım dedim.
HESAP KONUSUNDA BİR ŞEY DAHA PAYLAŞAYIM.
Yabancı paranın ORTALAMA DÖVİZSEPETİ %1
değer kazanması 1.198.586 TL KAR YAZAR.YANİ KABACA YARINKİ KAPANIŞLARLA DÖVİVİN % 30 YUKARIDA OLDUĞU GÖZÖNÜNE ALINDIĞINDA 36 MİLYON TL KAMBİYO KARI OLUŞACAKTIR.
RODA NIN YATIRIMLARINI DÖVİZ OLARAK YAPTIĞINDA RODA ÖZELİNDE OLUŞACAK KAMBİYO ZARARI DA BUNA DAHİLDİR.RODA FAALİYETLERİNDEN KAR ETMESİNE RAĞMEN KUR ZARARI YÜZÜNDEN GEÇEN ÇEYREK ZARAR ETMİŞTİR.
ÇEMTAŞ TAN HESAPLAMALARIMA GÖRE 9 AYLKIK KAR MİNUMUM 160 MİLYON TL
RODADAN BEKLENTİM GENE KUR KAYNAKLI 6 MİLYON ZARAR.
BURSA ÇİMENTO İKİ ÇEYREK 25 MİLYON KAR ETTİ ÜÇÜNCÜ ÇEYREK 10 MİLYON KAR BEKLİYORUM.
BURSA BETON HİÇ KAR ETMESE BİLE İDDİA EDİYORUM BUCİM TÜM ZAMANLARIN EN İYİ 9 AYLIK BİLANÇOSUNU AÇIKLAYACAK.
SAYIN WHİNİNGMAN ŞAHSEN BEN HESABINI YAPMADIĞIM HİÇ BİR YATIRIM YAPMAM.TAVSİYE ,DUYUM LA FALAN İŞİM OLMAZ.BEN NE SATIN ALDIĞIMI NEREDEN SATILABİLECEĞİMİDE GAYET İYİ BİLİYORUM. SAYGILAR
Sayın Hasanoğlan mühendislik matematiğinde kısıtlar vardır.Buradan bakınca durum sanki formüle İ.T faktörünü eklenmemiş gibi görünüyor.Burada bulunan herkes kesinlikle senin haklı çıkmanı çok ister.
Bende olsam mesela benimde İ.T nın at koşturduğu bir çimento şirketim olsa bende onun yaptığı gibi onun ortaklarına mesela : hisse başı 10 tl teklif ederdim.Öyle ya dişe diş kana kan.Sonra olur ya biri satarsa burada imtiyazda yok.O Yk da oturunca ne olur biliyormusunuz İ.t nin hali.Sesli düşündüm.
% 5 pay a neye uğradığını şaşırır.Almayacak olsam bile böyle bir niyet çıtlatırım ortalığa bu bile İ.T ye 3,5 attırır.Artık sektörde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.Salladın ama yıkamadın.Onlar sallarsa ne olur bilinmez.Foncularla onunla bununla ruhunu paraya satmışlar ile piyasada illegal cirit atmaya benzemez bazı işler.
Bu hissede İ.T çoktan zorunlu çağrı yapmasını gerektirecek paya sahiptir.Spk ayakta uyumaya ya da görüp görmezden gelmeye devam etsin.Ama işte Türkiye eski Türkiye değil bir şikayet oluverir bir inceleme dimyada pirince giderken evdeki bulgurdan da olmak var...
İTarman ile davalık olacağız bu gidişle...elimde Ekim sonuna kadar olan işleri toplayayım boşa çıkınca sermaye piyasası zararlıları ile etkin zirai mücadele başlatacağım. Burada üzerinde durulacak iki konu var: Piyasada yapay fiyat oluşumu ile dolaylı kontrol edilen hesaplar üzerinden hisse toplama (kesinlikle bunun var olduğuna inanıyorum) ve şişirilmiş yönetim reklam huzur hakkı giderleri vs. üzerinden (bakmadım bakacağım) haksız kazanç. Bunlar ile ilgili elinizde olan bilgi veri ne varsa bana iletirseniz vakit kazanırız. Not: Ben bu hisse kadar açık yapılan bir fiyat manipülasyonu görmedim.
. Uğraşmaya karar verdim.