Ben kısmetse bunu bu yaz gerçekleştireceğim. Antalya'nın bir ilçesinde sera kiralayıp, mütevazi ama huzurlu bir hayata başlamayı planlıyorum. Gelirim düşecek ama huzurum artacak inancındayım.
Printable View
Tebrikler kardeş...65-70 sene yaşayacağımızın garantisi var mı? geçtiğimiz bir yıl içinde 40-50 yaş arası yakın uzak 3-4 tanıdığım vefat etti...çoğu da kalp krizi....60 yaşında, emeklilik hayali kurarken masa başında kalp krizi ile öbür tarafa göçen bir beyaz yaka olmak, kabus gibi...sen Cezayir çöllerinde yapıyorsun askerliği, biz de gün ışığına hasret ofis masalarında...ikimiz de tutsağız sonuçta.
daha az kazanabilirsin, ama daha sağlıklı, ve daha mutlu olma ihtişmalin çok daha fazla.
şöyle bir teklif gelse...10 sene daha yaşayacaksın, ayda 10 bin tl kazanacaksın...ya da ayda 5000 tl kazanıp, 20 sene...hangisini tercih ederdiniz...ben ikinciyi tercih ederim:)
Bir doktor tanidigima 4 yil evvel Maslak 1453 den lansman fiyatlarindan 3+1 daire almasini tavsiye etmistim.
36 ay da teslim sozu ile aldi ve primini de yapti. Baslangic ile bitis arasinda %200 kar yazdi.
Teslime yakin satmasini cunku yatirim icin alanlarin piyasaya cikacaklarini, yeni projeler olacagini, her yeni projenin bir eskisine fiyat baskisi yaratacagini anlatmaya calistim.
3+1 180m2 dairesi 1 yil evvel 1.6-1.7 mio ederken ve kirasi da 5K iken satmadi, su an ayni tip daireden 1.25-1.35 Mio TL arasinda sahibinden.com'da en az 20 tane satilik ve aylik 3.2-3.5K dan da kiralik var.
Bugun kendisi ile tekrar konustum, 4K aylik kiradan sozde bu hafta kiraya verecekmis.
Umarim iyi bir kiracidir ve verirsin dedim, fazla da uzmek istemedim.
Demem o ki son 1-1.5 yillik donemde emlakta primler ciddi olarak eridi, kiralar dustu.
Syg,
Bence acil plan yapıp gerçekleştirin, o sistem beni de çekiyor girmemeye çalısıyorum.
bu hayata çalışmak için gelmediğimi düşünüyorum o yüzden oldukça agrasif bir iş planı uyguluyorum,
Hedefe göre; en az 5400 prim günü dolana kadar çalışacagım
1200 oldu şimdilik. Kaldı 12 yıl...
Maaşın devamlı artması şart bu yüzden
25 yaşında 3 firma eskittim yıllık brüt maaşı 3 hanelerin üstüne çıkardım.
Bonusu çöpkent istanbuldan kurtulmak oldu:)
2 yıldır bu planı uyguluyorum
Kendi statusumu excelden takip ediyorum, gelir gider yatırımlar...
şuanda targetın baya altındayım...
Doların artması biraz vurdu:)
büyük ihtimal hedefime ulaşamayacağım ve kapitalizm kazanacak:)
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
haha..benim 15 sene önceki halim gibisin...35 de emeklilik planı yapardım 25 yaşındayken...olmadı 40 demiştim...olmadı, 45...45 de de emekli olamazsam, dostlara oturun ağlayın benim için derdim (emeklilikten kasıt kafa emekliliği, minimal bir hayat için maaşlı çalışma zorunluluğu olmaması).
bu arada plan demişken...çalıştığım firma 20 yıldır plan yapmam için para ödüyor...artık tecrübe kazandık derken, şimdi de proje planları yapar oldum...ben de plandan bol bir şey yok, A,B,C,D...hepsi var:)
7000 prim gün değil mi ? Neden 5400
5400 olursa 62 yaş
7200 olursa 60 yaşta emekli sgk sitesine göre.