Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 74/1014 İlkİlk ... 2464727374757684124174574 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 585 - 592 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    sistem şöyle çalışıyor...çok pahalı evlerde oturman lazım, çocuğunu kolejlerde okutmalısın, pahalı kıyafetler almalı, her yıl deniz tatillerine gitmelisin...yani çok para kazanman lazım bu ihtiyaçlar için, bunun için de eşek gibi 60-65 e kadar çalışman lazım.

ben bu düzene itiraz ediyorum...bu nedenle iyi bir işi-maaşı bırakıp daha pasif bir hayat yaşama taraftarıyım.
    Ben kısmetse bunu bu yaz gerçekleştireceğim. Antalya'nın bir ilçesinde sera kiralayıp, mütevazi ama huzurlu bir hayata başlamayı planlıyorum. Gelirim düşecek ama huzurum artacak inancındayım.

2.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Ben kısmetse bunu bu yaz gerçekleştireceğim. Antalya'nın bir ilçesinde sera kiralayıp, mütevazi ama huzurlu bir hayata başlamayı planlıyorum. Gelirim düşecek ama huzurum artacak inancındayım.
    Tebrikler kardeş...65-70 sene yaşayacağımızın garantisi var mı? geçtiğimiz bir yıl içinde 40-50 yaş arası yakın uzak 3-4 tanıdığım vefat etti...çoğu da kalp krizi....60 yaşında, emeklilik hayali kurarken masa başında kalp krizi ile öbür tarafa göçen bir beyaz yaka olmak, kabus gibi...sen Cezayir çöllerinde yapıyorsun askerliği, biz de gün ışığına hasret ofis masalarında...ikimiz de tutsağız sonuçta.

daha az kazanabilirsin, ama daha sağlıklı, ve daha mutlu olma ihtişmalin çok daha fazla.

şöyle bir teklif gelse...10 sene daha yaşayacaksın, ayda 10 bin tl kazanacaksın...ya da ayda 5000 tl kazanıp, 20 sene...hangisini tercih ederdiniz...ben ikinciyi tercih ederim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    hayattan ne beklediğine bağlı...ben değil yurtdışı, istanbulda bile zaman zaman kendimi yabancı hissediyorum...iyi sayılabilecek bir maaşı bırakıp, minimal bir hayat yaşayayım diyorum...bu kapitalist düzenin bir neferi olmak sinir ediyor beni.

sistem şöyle çalışıyor...çok pahalı evlerde oturman lazım, çocuğunu kolejlerde okutmalısın, pahalı kıyafetler almalı, her yıl deniz tatillerine gitmelisin...yani çok para kazanman lazım bu ihtiyaçlar için, bunun için de eşek gibi 60-65 e kadar çalışman lazım.

ben bu düzene itiraz ediyorum...bu nedenle iyi bir işi-maaşı bırakıp daha pasif bir hayat yaşama taraftarıyım.
    https://medium.com/turkce/kariyerini...458#.eygxmlg86

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
    Bir doktor tanidigima 4 yil evvel Maslak 1453 den lansman fiyatlarindan 3+1 daire almasini tavsiye etmistim.
    36 ay da teslim sozu ile aldi ve primini de yapti. Baslangic ile bitis arasinda %200 kar yazdi.
    Teslime yakin satmasini cunku yatirim icin alanlarin piyasaya cikacaklarini, yeni projeler olacagini, her yeni projenin bir eskisine fiyat baskisi yaratacagini anlatmaya calistim.
    3+1 180m2 dairesi 1 yil evvel 1.6-1.7 mio ederken ve kirasi da 5K iken satmadi, su an ayni tip daireden 1.25-1.35 Mio TL arasinda sahibinden.com'da en az 20 tane satilik ve aylik 3.2-3.5K dan da kiralik var.
    Bugun kendisi ile tekrar konustum, 4K aylik kiradan sozde bu hafta kiraya verecekmis.
    Umarim iyi bir kiracidir ve verirsin dedim, fazla da uzmek istemedim.
    Demem o ki son 1-1.5 yillik donemde emlakta primler ciddi olarak eridi, kiralar dustu.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    hayattan ne beklediğine bağlı...ben değil yurtdışı, istanbulda bile zaman zaman kendimi yabancı hissediyorum...iyi sayılabilecek bir maaşı bırakıp, minimal bir hayat yaşayayım diyorum...bu kapitalist düzenin bir neferi olmak sinir ediyor beni.

Bence acil plan yapıp gerçekleştirin, o sistem beni de çekiyor girmemeye çalısıyorum.

bu hayata çalışmak için gelmediğimi düşünüyorum o yüzden oldukça agrasif bir iş planı uyguluyorum,

Hedefe göre; en az 5400 prim günü dolana kadar çalışacagım
    1200 oldu şimdilik. Kaldı 12 yıl...

Maaşın devamlı artması şart bu yüzden
    25 yaşında 3 firma eskittim yıllık brüt maaşı 3 hanelerin üstüne çıkardım.
    Bonusu çöpkent istanbuldan kurtulmak oldu

2 yıldır bu planı uyguluyorum
    Kendi statusumu excelden takip ediyorum, gelir gider yatırımlar...
    şuanda targetın baya altındayım...
    Doların artması biraz vurdu

büyük ihtimal hedefime ulaşamayacağım ve kapitalizm kazanacak

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

6.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Bence acil plan yapıp gerçekleştirin, o sistem beni de çekiyor girmemeye çalısıyorum.

bu hayata çalışmak için gelmediğimi düşünüyorum o yüzden oldukça agrasif bir iş planı uyguluyorum,

haha..benim 15 sene önceki halim gibisin...35 de emeklilik planı yapardım 25 yaşındayken...olmadı 40 demiştim...olmadı, 45...45 de de emekli olamazsam, dostlara oturun ağlayın benim için derdim (emeklilikten kasıt kafa emekliliği, minimal bir hayat için maaşlı çalışma zorunluluğu olmaması).

bu arada plan demişken...çalıştığım firma 20 yıldır plan yapmam için para ödüyor...artık tecrübe kazandık derken, şimdi de proje planları yapar oldum...ben de plandan bol bir şey yok, A,B,C,D...hepsi var

Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku

7000 prim gün değil mi ? Neden 5400

O egeli ben değilim

8.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    7000 prim gün değil mi ? Neden 5400

5400 olursa 62 yaş
    7200 olursa 60 yaşta emekli sgk sitesine göre.

Sayfa 74/1014 İlkİlk ... 2464727374757684124174574 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •