Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 73/1014 İlkİlk ... 2363717273747583123173573 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 577 - 584 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by HubFund Yazıyı Oku
    Bildiğiniz açık pozisyon varsa lütfen insaniyet namına paylaşın. Minnacık mimarlık ve proje ofisinin ilanına yüzlerce CV geldi inşaat mühendisliği mezunu ve birkaç yıldır iş bulamamışlar!

Toplamda kaç şantiye var acaba Türkiye'miz de bilginiz var mı? 500-750 arası büyük proje yapılıyor; hadi diyelim 1.000 olsun. Yüzbinin üstünde inşaat mühendisinin sadece 1.000'i dediğiniz grupta; gerisi 1.800-2.500 maaşla çalışıyor çok az bir kısmı da 2.500-4.500 maaşla...

Her sene de 10 bin civarında yeni inşaat mühendisi mezun oluyor ve iş iş diye çırpınıyor!
    Kendi sektörüm için konuşayım, kariyer.net gibi siteler ile iş bulma şansı pek yok. Bizim sektör çevre işi mesela ben eskiden Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü'ne (Antalya) iş yapan bir firmada şantiye şefi olarak çalışıyordum. Hakedişler için olsun, sahada ki problemlerin çözümü için olsun sık sık daireye gidersiniz, orada diğer müteahhitler/şantiye şefleri ile tanışırsınız. Zamanla bu şekilde tanıdığım müteahhitlerden gel bize geç diye iş teklifi aldığımda oldu. Veya tanıdığım müteahhitin başka bir müteahhit arkadaşı mühendis arıyordur, bana sormuştur arkadaşın var mı yönlendirelim vs diye. Veya arkadaşın gider büyük bir projede çalışır, orda başka mühendislere ihtiyaç vardır, seni arar. Eski patronlarım arar, iş var gelmez misin diye, birkaç ay önce eski çalıştığım şirkete kardeşimi (o da inşaat müh) yönlendirdim, orda çalışıyor şimdi.

Bahsettiğiniz gençlerde şöyle bir durum var adam İstanbul'da yada hangi şehirde yaşıyorsa evinden ayrılmak istemiyor. Akşam oldu mu kızarkadaşı ile görüşmezse dünyanın bir anlamı yok onun için. Şantiyecilik öyle değil ama iş neredeyse oraya gideceksin. Şartlarına katlandıktan sonra (Ben şu an Cezayir'deyim mesela) her türlü düzgün para kazanırsın. Hayatımız rezil ayrı konu ama para kazanılıyor.

Not: Sıradan bir üniversiteden mezun, yarım yamalak ingilizcesi olan biriyim. Odtü'lü, Boğaziçi'li anadil gibi ingilizce bilmeden bile oluyor bu işler.

2.  Alıntı Originally Posted by HubFund Yazıyı Oku
    Bu yorumunuzu maalesef gerçek rakamlar doğrulamıyor:

Sn Discretus da yazmıştı; SGK tavanını geçen brüt ücretli sayısı sadece 400 bin kişi. Yani brüt 13 bin net 8.500 lira üstü maaşla çalışıyor.

İstihdam edilmesi gereken nüfusa oranı 1%'in altında (400 bin/52 milyon)

Toplam çalışan sayısına oranı ise sadece 1.5% (400 bin/27.2 milyon)

Bu 400 binin dağılımına gelince:

100 bin doktor (160 bin doktorun 100 bini 8 bin veya üstü alıyor)
    50 bin subay
    50 bin kamu ve özerk kurum yönetici
    50 bin banka yöneticisi
    150 bin diğer tüm meslekler

Gelişmiş ülkelerde bizdeki 1%-1.5% luk bu oran 50% üstünde!

Özetle ekmek aslanın ağzında değil midesinde artık!
    SGK'da ne yattığına bakarak, insanların ne maaş aldığını anlayamazsınız. Yüksek maaş aldığım halde asgari ücretten veya biraz üzerinden sigortamın yattığı çok olmuştur.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, pek çok sektörde, 10 yıl sonra, şu an dolar bazı alınan paraların anca yarısını alabilecek, benzer deneyim ve benzer niteliklere sahip biri...2000 yılında bir şube müdürürnün aldığı paranın, dolar bazında çeyreğini alıyordur şu anki müdür (benzer nitelikteki bir şube için).
    Özellikle bu kısım çok doğru maaşlar dolar bazında eriyor. Uzun süredir böyle.

4.  Alıntı Originally Posted by okan20 Yazıyı Oku
    bi kaç bankadan fiyat ve oran alin bence. masraflarida hesaplatin. hayat sigortasi falan. kimisi yillik yapar kimisi 5 yillik gibi daha uygun olabilir. ziraat en dusuk galiba su anda bi orayada bakin. y.t.d.

GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Tşk.ederim

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Kamu bankalarından önce bi fiyat araştırın derim. Kim daha çok yaranacak derdi ile mümkün olduğunca düşük tutuyorlar...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Cevabınız için tşk ederim.
    Ancak söyle bir şey yaşadım.
    Maaşımı iş bankasından alıyorum.
    Vakifbanka gittim, kredi çekmek istiyorum dedim.
    Mt bana gelirin varmı dedi.Bende emekliyim dedim.
    Maaşını bizdenmi aliyon diye sordu.Hayır dedim.
    O zaman kredi veremeyiz dedi.
    Niye dedim.
    Emekliler bizden maaş alıyorsa ya ödemesini aksatiyor yada odemiyolar bir sürü takipte emekli var dedi.
    Dedim sen benim T.C no dan kim olduguma, sicilime, gelirime, giderime bile bakmadan nasıl bir sonuca variyorsun diye sordum.
    Sen beni direk üç kağıtçı yerine koydun dedim.
    Ben bide sizi adam yerine koyup hissenizi tasiyom dedim.(Zaten bu olayın üzerinden 15 gün sonra Vakıfbank hisselerimi sattım)

Uzatmayim mt yapabileceğim birşey yok maaşını bize aktarirsan sicilinde duzgunse kredi alabilirsin dedi.

Şimdi bu durumda biz emeklilere başka bankalarda aynı davranırsa o zaman yandık.

Pazartesi iş bankasının koşullarını öğrenip buraya yazacam.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu kafa devam ettikçe...iyi okullardan mezun, kafası iyi çalışan kesim fırsatını buldukça yurt dışına kaçar...türkiyenin en zeki, akıllı adamı olsan, dünyada geleceği en parlak 100 genç arasına girsen, alacağın ücret ile karın tokluğuna yaşarsın...ünilerde, bilim yapmaya çalışanların aldığı ücret ortada.

biraz yetenek sahini, ikinci ligde top koşturan bir futbolcu bile türkiyenin en başarılı bilim adamından çok kazanır...böyle düzen mi olur, iki adamın ülkeye kattığı değere bak, karşılığında aldıkları paraya bak...tabii ki her şey para değil, ama pek çok şey de para olmadan olmuyor...huzurlu bir aile hayatı için bile belli bir miktar parasal gelir şart, yoksa samanlık seyran olmuyor maalesef.

bu kafa devam ettikçe bu ülke kolay kolay ilerlemez....kimse bilimle, akademik çalışmalarla uğraşmaz, ticaret yapıp köşeyi dönmeye çalışır, çok azimli ve kendi işine adamış olanlar da yurt dışına gider zaten..türkiyede kalmaz.
    Inanın durmak gitmekten daha zor ama inatla duruyoruz bakalım vatana millete faydamız dokunsun istiyoruz. Gitsek yerimiz dolmaz mi, dolar elbet o ayrı tabi. Ha giden çok mu mutlu dersen onlar da mandrake ( ahmetg mi oldu şimdi ) olma yolunda yavaş yavaş ilerliyorlar işte , yalan konuşmuyoruz 10 bin maaşı bırakıp kaliforniya da 120k dolara imza atan çok yakın arkadasim var, adam mutsuz, misal diye anlattık ne yalancı çıkmadığımız kaldı ne maaşın yüksek düşük bulunmadığı piyasa böyle arkadaşlar bitir itü yu bülbül gibi şakı ingilizceyi 5 sene de marabalık yap düşük ücretle; kendini geliştirip alanına hakim olduktan sonra kazanacağın miktarlar bu şekilde 3 aşağı 5 yukarı. Sonra da ucu açık, ama öyle 10k $ filan bunu çok üst düzeyler kazanıyor, belki boğaziçi mezunları kazanıyordur bilemem.

7.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Konut fiyatlari yukselis trendinde iken kira artislari fiyatlara pek ayak uyduramadi.

Peki konut fiyatlari duserse kiralarda dusmeye basliyacakmi?....Pek sanmiyorum....

Ben sahsen yurtdisi ve yurt icinde butun dengeleri sarsacak ongorulmedik buyuk bir siyasi yada ekonomik olay meydana gelmemesi sarti ile konut fiyatlarinda onemli bir dusus beklemiyorum.....istanbulda Konut fiyatlar TL bazinda neredeyse bir yildan beri hemen yatay seyrediyor. Aslinda yillik enflasyon ve doviz kurlarina hesaba kattigimizda sirasiyla %10 ve %30 gibi bir reel dusus var diyebiliriz.

Sahsen enflasyondan arindirilmis Reel bazda 2020 ye kadar istanbul konut fiyatlarinda yatay bir seyirde hareket edecegini dusuniyorum. Bunun biraz asagisida yukarisida olabilir tabi.

Yeni yapilmis sifir siteler, A segmenti konutlar ve sehir merkezinden oldukca uzak bolgelerde yapilan konut fiyatlarinin asagi yukari fiyat hareketleri benim icin afakidir. Olcu degildir. Esas dikkate aldigim kriter zengin fakir semti farketmeksizin ikinci el piyasasi iyice oturmus konutlardir. Bu tur konutlarda gorebildigim kadari ile bu kotu ekonomik sartlarda bile piyasa fiyatinin altindan %10 indirimle satanlar musteri bulabiliyorlar....

Su anda gayri menkul yatirimi dusunseydim istanbul cevresinde ilerde sanayinin kayacagi ve hizli trenin gececegi bolgelerde imarli yada imara acilacak bolgelerde arsa yatirimini tercih ederdim.
    Siyasete kafam basmıyor ama toplumlarda çok ciddi enerji biriktiği kesin. Rusyada olaylar varmış, abd karmakarışık belki başkan azledilecek, fransa saatli bomba gibi göçmenler beyazları kesmeye her an başlayabilir...
    Bizim içerisi zaten karışık, suriyeli ler toplumu geriyor hem iş anlamında hem kültürel olarak. Üstüne siyasi gündem de yoğun bildiğiniz gibi.

Bir şeyler yaklaşıyor ama ne olduğu belli değil, inşallah çok kişinin ( en başta da güzel ülkemizin ) canı yanmaz diyelim.

2. El piyasası oturmuş yerlere yaklaşmayı ben de son derece doğru buluyorum, mesela ankara sinpaş altın oran, 3 yıldır lansman fiyatına satış yapamiyorlar, alanlar da ya bekliyor ya zararına veriyor. Ne anladım öyle lansman fiyatından. Ama şimdilerde fiyatlar oturuyor bana göre, şu an alsan alınır yani

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Inanın durmak gitmekten daha zor ama inatla duruyoruz bakalım vatana millete faydamız dokunsun istiyoruz. Gitsek yerimiz dolmaz mi, dolar elbet o ayrı tabi. Ha giden çok mu mutlu dersen onlar da mandrake ( ahmetg mi oldu şimdi ) olma yolunda yavaş yavaş ilerliyorlar işte , yalan konuşmuyoruz 10 bin maaşı bırakıp kaliforniya da 120k dolara imza atan çok yakın arkadasim var, adam mutsuz, misal diye anlattık ne yalancı çıkmadığımız kaldı ne maaşın yüksek düşük bulunmadığı piyasa böyle arkadaşlar bitir itü yu bülbül gibi şakı ingilizceyi 5 sene de marabalık yap düşük ücretle; kendini geliştirip alanına hakim olduktan sonra kazanacağın miktarlar bu şekilde 3 aşağı 5 yukarı. Sonra da ucu açık, ama öyle 10k $ filan bunu çok üst düzeyler kazanıyor, belki boğaziçi mezunları kazanıyordur bilemem.
    hayattan ne beklediğine bağlı...ben değil yurtdışı, istanbulda bile zaman zaman kendimi yabancı hissediyorum...iyi sayılabilecek bir maaşı bırakıp, minimal bir hayat yaşayayım diyorum...bu kapitalist düzenin bir neferi olmak sinir ediyor beni.

sistem şöyle çalışıyor...çok pahalı evlerde oturman lazım, çocuğunu kolejlerde okutmalısın, pahalı kıyafetler almalı, her yıl deniz tatillerine gitmelisin...yani çok para kazanman lazım bu ihtiyaçlar için, bunun için de eşek gibi 60-65 e kadar çalışman lazım.

ben bu düzene itiraz ediyorum...bu nedenle iyi bir işi-maaşı bırakıp daha pasif bir hayat yaşama taraftarıyım.

Sayfa 73/1014 İlkİlk ... 2363717273747583123173573 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •