Kipaya 110 milyon sirket Anadolu logistik ismini almis ...
ne tesaduf....
Ek 12833
Printable View
Kipaya 110 milyon sirket Anadolu logistik ismini almis ...
ne tesaduf....
Ek 12833
https://twitter.com/hashtag/kipa?lang=en
Ilginc bir calisma olmus!!! Ne dersiniz??
https://pbs-0.twimg.com/media/DSCguP...fm0?format=jpg
Ayagi yere basan bir degerleme .https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ccd2b74b90.jpg
Çok bilmediğim için soruyorum cehaletimi mazur görün ancak yukarıda ki değerlemenin sahibi Yatırım Finansman 2 Ekimden bu yana 800.000 alış sadece 26.12.2017 de 400.000 alış görünüyor. hesapladıkları getiri potansiyeli ise -0,61%. ben mi yanlış yorumluyorum. bilgi verebilecek bir üstad varsa sevinirim.
Sinek Mikroplarını etrafa yaymaya başlamışsın.
Daha yenimi türedi ne kipa topiğinde hiç yoktu.kışın ortasında sivri sinek olmaz ama ağa babası öyle istemiş.
Üstelik Elinde malıda yok...
Ne ayaksın mikrop sinek...
Yf yaptıgı birleşme ye göre eşit almış %33
örnegin sırasıyla %75 12.5 12.5 alırsa birleşme oranı %14.4
yada %50 ve 25 25 alırsa birleşme oranı 12 çıkmakta
kiler carfursa birleşmesi %75 İna diger iki deger 12.5 alınmıştı
ayrıca bu babayiğitler ve çikolatacılar vb iki ay önce gözde nin %5 kaça sattı 2.4 tl mark mobius satan Murat ülker şimdi 5.61 den tüm hissesini yıldız holding satıyor bitmeyen filmler
Arkadaşlar, Migros'un halka açıklık oranı % 34, Kipa'nın 3.75. Sermayeleri de farklı. O nedenle hisse birim fiyatlarını mukayese etmek doğru matematik değil. Piyasa değerlerini mukayese edin. Migros 4.5 milyar TL, Kipa 3.7 milyar TL. Birleşme oranı bu değerler üzerinden, özkaynaklar da dikkate alınarak hesaplanır. Piyasa değerlerine göre Kipa pahalı, bu dezavantajı kısmen özkaynaklarının Migros'a göre çok güçlü olmasıyla kapatır. Benim tek umudum hissedeki büyük oyuncular. Daha önce Migros'u bilek güreşlinde alt ettiler. Yine başarırlarsa kottan çıkmadan iyi fiyatlardan satar ekmeği cebe koruz ky olarak.
tam üç yıl önce bu gün anadolu grup migros % 40.25 hisse aldı 26 tl fiyattan aldı
Ancak sözleşmeye göre önümüzdeki 24-30 aylık dönem içinde Anadolu Grubu'nun MH Parekendecilik'in kalan yüzde 19.5 payını satın alma hakkı bulunuyor. BC Partnars'ın iştiraki Moonlight Capitalde bu yüzde 19.5'i satma hakkına sahip. Özilhan, Moonlight Capital'in elindeki hisseleri satması durumunda, Anadolu Grubu'nun bu hisselerin yüzde 10'una kadar olan kısmını alabileceğini ancak bu konuda alınmış herhangi bir kara ya da şu an için bir planlamanın söz konusu olmadığını da belirtti.
aradan 2.buçuk yıl geçti ve bu süreçte Kipa yı aldı migros ...
ama anadolu grup 26 tl alma opsiyon nedense kullanmadı Capital fonda 26 tl hisse satışı yaptı 2 ay önce borsada..
Özetle tuncay 26 tl den migros un %60 yakın sahip olma imkanı birazda zorunlu çagrıdan alımı %65-70 kadar sahip olmayı istemedi...
Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına,
Hissedarı olduğum Kipa Ticaret A.Şâ€™ nin 25.12.2017 tarihinde KAP ta yayınlanan yönetim kurulu kararına istinaden sizlere bu şikayetimi dile getirmek için yazıyorum.
En başından beri Kipa yatırımcısı olarak migrosla aramızda geçenlere şüphe ile yaklaışıyorum.Son ana kadar haklarımı korumaya çalışıyorum,çalışacağım.
Kurum olarak sizlerinde piyasayı takip ettiğinizin farkındayım.
Kipa son açıklamasında kottan çıkmak istediğini veya kendi işine gelirse birleşeceğini,canın ne isterse onu yapacağını,bu ülke de mevzuat yasa kurum yokmuş gibi davrandığını gözler önüne seren güzel bir açıklamayı ilan etmiş oldu.
Sanırım birisi buna önce ne yapacağına karar ver demeli o şekilde yasa ve mevzuat neyi emrediyorsa gereğini yatırımcı haklarını da gözeterek yerine getirerek yapması gerektiğini hatırlatmalıdır.
Şimdi SPK ya soruyorum,Sayın başkan bu adamlar birleşmesinde bir sıkıntı yoksa ve birleşmeyi düşünüyrlarsa o zaman neden 2,56 diye bir kotton çıkma fiyatı açıkladır?
Sonra gerekçe dikkatinizi çekti mi,"hisse miktarı düşükmüş" İMKB de daha sığ ve düşük hisseler işlem görmüyor mu?
Yok bir önceki satın alma zamanında da aynı keyfilik söz konusuydu.
Kurumsal şirketler sizin mevzuatlarınızın genel hatlarını bilmek zorundalar,tüm detaylara hakim olmayabilirler ama "çağrı muhafiyeti" isteyerek yatırımcıların piskolojik baskı altına aldılar oysa o dönemde sizin mevzuatınız ve amir hükmünüz açıktı "çağrı muhafiyetine red" verdiniz.
Bunu benim gibi küçük yatırımcı biliyordu da dev gibi şirket yöneticileri mi bilemediğinden muhafiyet istediler sizden.
Her neyse o dönem de siz "buranın yol geçen hanı" olmadığını gösterdiniz.
Sayın başkan geçmişe dönük söylenecek çok şey var ama sizler de hangi birine yetişeceksiniz ki,şirketlerimiz malesef yatırımcı dostu değil çoğu,bu sözüm zaten yerleşik yerli yatırımcı katılım oranından bellidir.
KİPA nın çok değerli mülkleri Türkiye de 26 avm ve birçok kiracısı ve kira geliri olan şirket yok pahasına satın alındı arkasından ilginçtir migrosun fonların elinde ki hisseleri yer değiştirmeye satılmaya başladı,insanın aklına çatıda bunlar bir kişiye ait ve Rekabet kurulunu devre dışı bırakmak ve vergi ödemelerinde kendilerine avantaj kazanmak için mi,fonlar üzerinden bazı hisselerin el değiştirdiği gibi şüpheler geliyor.
Sayın başkan bu iki şirketin aralarında satış sözleşmesi var ve bunu yatırımcıyla ticari sır kapsamında olduğu için istememe rağmen paylaşmadılar,doğrudur da diyebiliriz ama siz tarafsız bir kurumsunuz siz bu sözleşmeyi inceleyebilirsiniz ve eğer yatırımcıların menfaati açısından bir eksiklik yok ise sorun olmaz diyebiliriz ama o sözleşmede yatırımcıların zarara uğradığını göreceğiniz hususlar bulursanız da gereğini yapacağınızdan şüphem yok.
Şüphe diyorum çünkü savcılık yada spk makamı değilim elimde bunların tamamını araştırıcak durumum yok ama aklıma sizin KOZAL şirketinde savcılığa suç duyrusunda bulunurken acaba KİPA da milyonlarca tl lik akaryakıtı çekle satarak şirketin nasıl zarara uğratıldığı dikkatinizi çekmişmidir sorusu geliyor?
Sayın başkan,siz uzman bir kadroyla tüm piyasayı takip ediyorsunuz,ben küçük yatırımcı olarak duygusal olabilirim ama bu konuyu bir inceletmenizi önemle rica ederim.
Migros değerinin %15-20 gibi bi fiyatla birleşeceklerini düşünüyorum. 2,56 dediler diye fiyat kabul görecek değil.
Spk umudum yok 27 ekim den Cimer üstünden akfen şikayet ettim hala yanıt gelmedi 14 aralık bu sefer bimer den yazdım cevap bekliyorum
Akfen 13 tl ortaklıktan çıkardı bizi öz kaynak 3.3 milyar tl buldu Ünlü co,
Bizi ortaklıktan çıkardıkdan sonra 1 yıl sonra iştiraki olan Mersin liman %50 payı 4.1 milyar tl tekabül etti yaptıgı devir sonucu
Akfen mail attım gelen cevap
Sermaye Piyasası Kurulunun Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği çerçevesinde kullandırılan satma hakkı işlemlerinde, satma hakkının kullanımına ilişkin adil bedel Ocak 2016 da yayınlanan Değerleme Raporunda Akfen Holding A.Ş.ânin 1 TL nominal bedelli pay bedeli 13,0723 TL olarak belirlenmiş ve hak sahiplerine ödenmiştir. Sonrasında, SPK dan gelen Şirketimizden revize çalışma yaptırılması talebi üzerine hazırlanan revize değerleme analizine göre ise 1 TL nominal bedelli pay bedeli, 0,0969 TL lik bir artış ile, 13,1692 TL olarak belirlenmiş ve pay değeri arasındaki bu fark, faizi ile birlikte, Ekim 2017 de satma hakkını kullanan pay sahiplerine ödenmiştir. Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakkı sürecinin tamamlanması ardından yapılan işlemler, satma hakkının kullanımına ilişkin adil bedeli etkilememektedir.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
Aylin Çorman
Ek 12874
migros'un önerdiği 2,56'daki 31 lot manidar mı sizce? :)
en kötü birleşip mahkemeye vermek,
hocam benim bildiğim hisse sahibi istemediği sürece ortaklıktan çıkarması yasal değil... Ama senin başına gelmiş bu durum..bize de örnek olabilir. Akfen de kottan çıkarken mi bu rakamı belirlediler...kap a haber düştükten ne kadar süre sonra size parayı yatırdılar.. Bir de çıktığında değeri kaç tl idi... Eywallah
Aekadaslar spk ya dilekce ve Cumhurbaskanligi iletisim hattina yazmaya basliyor muyuz birlikte hareket edelim bnce hakkimizi yedirmeyelim
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bimer e yazdım. Gelen cevaba gore yılbaşında adliyedeyim. itee köpeee kan emici sivrisineklere kaptıracak mal yok bende
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bnde bu aksam cimer ve bimere yazacagim
arkadaşlar meraba şuan hiç bir yere şikayetlik durum yok hissenin yüzde 97 sini elinde bulundurmuyor kottan çıkma kararı için daha genel kurul yapılıp onaya sunulacak orda kim kabul edip etmeyecek hissedarlar kabul demez kendilerinin oyuyla kabul görse bile 2.56 dan çağrıya vermezlerse yine 97 yi tamamlayamazsa hisseyi yine kapatamazlar gelişmeleri görmek lazım hisse zaten dipte beklemekten başka varmı en fazla zaman kaybı olağanüstü genel kuruldan kottan çıkma teklifinin
kabul görmeyeceğini düşünüyorum
KAP: KIPA [ ] KİPA TİCARET A.Ş. Maddi Duran Varlık Satımı
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/647649
Dosyalar:
Maddi Duran Varlık Satımı 2017-12-28
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Evet (Yes)
Bildirim İçeriği
Satışa Konu Maddi Duran Varlığın Niteliği Alışveriş Merkezi
Satışa Konu Maddi Duran Varlığın Mevkii, Yüzölçümü Mersin İli, Mersin Merkez İlçesi, Çiftlik Köyü, 128 Ada, 2 parsel'de kayıtlı bulunan, 35.234,00m2 yüzölçümlü taşınmaz
Satışa İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi 2017-11-17
Satışa İlişkin Yönetim Kurulu Kararında Bağımsız Üyelerin Çoğunluğunun Onayı Var mı? Evet
Toplam Satış Bedeli 110.000.000,00-TL+KDV
İşlem Bedelinin Ortaklığın Yönetim Kurulu Karar Tarihinden Önceki Altı Aylık Günlük Düzeltilmiş Ağırlıklı Ortalama Fiyatların Aritmetik Ortalaması Baz Alınarak Hesaplanacak Şirket Değerine Olan Oranı (%) 3,0
Satış Bedelinin Ortaklık Ödenmiş Sermayesine Oranı (%) 8,3
Satış Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) 4,8
Satış Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Maddi Duran Varlıkların Net Değerine Oranı (%) 6,1
Satılan Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Kayıtlı Değerinin Aktif Toplamına Oranı (%) 2,6
İşlem Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Yıllık Finansal Tablolara Göre Oluşan Hasılat Tutarına Oranı (%) 4,7
Satış Koşulları Diğer (Other)
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih 28.12.2017'de tamamlanmıştır.
Satış Amacı ve Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi Olumlu
Elde Edilen Maddi Duran Varlık Satış Karının/Zararının Tutarı 49.947.546,00 TL Kar
Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceği Şirket operasyonlarında ve işletme sermayesi finansmanında kullanılacaktır.
Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceğine İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi -
Karşı Taraf Akdeniz Alışveriş Merkezi San. ve Tic. Ltd. Şti.
Karşı Taraf SPK Düzenlemelerine Göre İlişkili Taraf mıdır? Hayır (No)
Karşı Taraf İle Olan İlişkinin Niteliği İlişkili Taraf Değildir.
Önemli Niteliklteki İşlem Kapsamında Kullandırılacak Ayrılma Hakkı Fiyatı Önemli Nitelikte İşlem Değildir.
Maddi Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi Karşılıklı görüşmeler ve pazarlık neticesinde belirlenmiştir.
Değerleme Raporu Düzenlendi mi? Düzenlendi (Prepared)
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni Düzenlendi.
Değerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarası 13 Ocak 2017 No 2016-008-269
Değerleme Raporunu Hazırlayan Değerleme Kuruluşunun Unvanı Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme A.Ş.
Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar 60.300.000 TL +KDV
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi Değerleme raporunun üzerinde satış bedeliyle gerçekleştirilmiştir.
Açıklamalar
Açıklama 28.12.2017 tarihi itibariyle Şirketimiz mülkiyetinde yer alan gayrimenkullerden Mersin Alışveriş Merkezi'nin Akdeniz Alışveriş Merkezi San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye satışı 110.000.000 TL + KDV bedel ile tamamlanmış ve tapu devri gerçekleştirilmiştir.
Satış bedelinin 29.800.000 TL'lik kısmı teminat mektubu karşılığı vadeli (8 ay sonra) tahsil edilecek olup, kalan kısım peşin olarak tahsil edilmiştir.
Söz konusu işleme ilişkin; Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 17.11.2017 tarihli toplantısında, Mersin Alışveriş Merkezi'nin muhtemel satışına yönelik görüşmelere başlandığı, muhtemel alıcı ile satış vaadi sözleşmesi imzalanması dahil belli bir aşamaya gelindiği ifade edilmiştir. Diğer taraftan, konu ile ilgili görüşme ve pazarlıkların devam etmesi, konunun bu aşamada kamuya açıklanmasının ticari mahsurları olması nedeniyle, Şirketimizin meşru çıkarlarının zarar görmemesi ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması için SPK'nın II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin "İçsel Bilgilerin Kamuya Açıklanmasının Ertelenmesi" başlıklı 6. maddesi kapsamında, Mersin Alışveriş Merkezi'nin muhtemel satışına yönelik olarak gerekli gizlilik koşullarının sağlanması kaydıyla konunun kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiştir.
Çok geç gelen bir haber...
Bilmeden yazma birader 95 çıkış icin yeterli. Cok cahil bir kipa hissedarı var bu formda birı der sikayet icin savcılığa gidicem. Lan suç ne diye soracak soruşturma bürosu mal gibi kalıcan ifadeni alan yetkili got..ile gülecek ..
Aptal sacma yorumlar yerine aklı basinda seyler yazin..cumh savcılığı ne yapsın senin kipa ile ilişkini ha de ki kipa kasiyeri paramı çaldı git başvur....cahilliginde bir ölçüsü olması lazım.
önce migrosa yazalım 2.56 için boşuna genel kurul yapıp bizlerden böyle birşey istemesinler kabul görmez o rakama çağrıya da satmazlar karardan vazgeçmeliler kimden ne koparırız hesabı yapmıyorlarsa, eğer yandaşlarıyla bu işi bitirdiyse 10 milyon gibi hisse toplamışsa ve kendi oylarıyla kottan çıkmayı kabul ettirirse yapacak bişey yok
En az 20 tl akfen verdi 13 tl gitti ,kottan çıkma hakkı var 95 üstü sahip yani bimer cimer şikayet edecek bir durum yok taki kolaylaştırılmış usulde yönetim kurulu alıp SPK başvuru yaparsa yatırımcı nın mücadelesi o zaman başlar vazgeçtim birleşmeden derse bunlarda üç ayak oyun var
28.12.2017 tarihi itibariyle Şirketimiz mülkiyetinde yer alan gayrimenkullerden Mersin Alışveriş Merkezi'nin Akdeniz Alışveriş Merkezi San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye satışı 110.000.000 TL + KDV bedel ile tamamlanmış ve tapu devri gerçekleştirilmiştir.
tek mülk 110 milyon değerleme şirketi 60 milyon değerlemiş...!
Yuh...!
bu haberi önce verselerdi hisse 4 olmustu.Adamlar bilerek korku yaratarak hissenın önüne set çektiler ama farklı olacak
Duran mal varligi satisi bilgisi geldi
yüzde 95 hakkıda 97 yi tamamlayamadan çıkamaz iptal olur hissedarlar satmazlarsa o kozu eline veren olmazsa akfen başka yüzde 97 küsürü eline geçirmiş onda yapacak bişey kalmamış
Bu sivrisinek ya migrosta yönetici yada satın alınmış bir kalem arkadaşlar fazla üstüne gitmeyin onun ekmeğide baronları yalamaktan geçiyo ekmeğinden olmasın kottan çıkmak için 97 lazım 1 ocak itibari ile 98 oluyo malınıza sahip çıkın sonuna kadar
Hatiri sayilir hisse senedimle sonuna kadar beklemedeyim👍
YTD
Ustat eminsin 98 olduguna ben baktim yazi falan bilamadim. Bosuna umit yapmayalim