Sayfa 372/852 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472 ... SonSon
Arama sonucu : 6815 madde; 2,969 - 2,976 arası.

Konu: KIPA - Tesco Kipa

1. Yf yaptıgı birleşme ye göre eşit almış %33

örnegin sırasıyla %75 12.5 12.5 alırsa birleşme oranı %14.4

yada %50 ve 25 25 alırsa birleşme oranı 12 çıkmakta

kiler carfursa birleşmesi %75 İna diger iki deger 12.5 alınmıştı

ayrıca bu babayiğitler ve çikolatacılar vb iki ay önce gözde nin %5 kaça sattı 2.4 tl mark mobius satan Murat ülker şimdi 5.61 den tüm hissesini yıldız holding satıyor bitmeyen filmler

2.  Alıntı Originally Posted by Demisporlu Yazıyı Oku
    Çok bilmediğim için soruyorum cehaletimi mazur görün ancak yukarıda ki değerlemenin sahibi Yatırım Finansman 2 Ekimden bu yana 800.000 alış sadece 26.12.2017 de 400.000 alış görünüyor. hesapladıkları getiri potansiyeli ise -0,61%. ben mi yanlış yorumluyorum. bilgi verebilecek bir üstad varsa sevinirim.
    Bunların raporlarındaki degerleri x5
    yani birlleşme oranı 0,62

özetle 26x0,62= kipa degeri TL

ironi = inori
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

3. Arkadaşlar, Migros'un halka açıklık oranı % 34, Kipa'nın 3.75. Sermayeleri de farklı. O nedenle hisse birim fiyatlarını mukayese etmek doğru matematik değil. Piyasa değerlerini mukayese edin. Migros 4.5 milyar TL, Kipa 3.7 milyar TL. Birleşme oranı bu değerler üzerinden, özkaynaklar da dikkate alınarak hesaplanır. Piyasa değerlerine göre Kipa pahalı, bu dezavantajı kısmen özkaynaklarının Migros'a göre çok güçlü olmasıyla kapatır. Benim tek umudum hissedeki büyük oyuncular. Daha önce Migros'u bilek güreşlinde alt ettiler. Yine başarırlarsa kottan çıkmadan iyi fiyatlardan satar ekmeği cebe koruz ky olarak.

4. tam üç yıl önce bu gün anadolu grup migros % 40.25 hisse aldı 26 tl fiyattan aldı

Ancak sözleşmeye göre önümüzdeki 24-30 aylık dönem içinde Anadolu Grubu'nun MH Parekendecilik'in kalan yüzde 19.5 payını satın alma hakkı bulunuyor. BC Partnars'ın iştiraki Moonlight Capitalde bu yüzde 19.5'i satma hakkına sahip. Özilhan, Moonlight Capital'in elindeki hisseleri satması durumunda, Anadolu Grubu'nun bu hisselerin yüzde 10'una kadar olan kısmını alabileceğini ancak bu konuda alınmış herhangi bir kara ya da şu an için bir planlamanın söz konusu olmadığını da belirtti.

aradan 2.buçuk yıl geçti ve bu süreçte Kipa yı aldı migros ...

ama anadolu grup 26 tl alma opsiyon nedense kullanmadı Capital fonda 26 tl hisse satışı yaptı 2 ay önce borsada..

Özetle tuncay 26 tl den migros un %60 yakın sahip olma imkanı birazda zorunlu çagrıdan alımı %65-70 kadar sahip olmayı istemedi...

5. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına,

Hissedarı olduğum Kipa Ticaret A.Şâ€™ nin 25.12.2017 tarihinde KAP ta yayınlanan yönetim kurulu kararına istinaden sizlere bu şikayetimi dile getirmek için yazıyorum.

En başından beri Kipa yatırımcısı olarak migrosla aramızda geçenlere şüphe ile yaklaışıyorum.Son ana kadar haklarımı korumaya çalışıyorum,çalışacağım.

Kurum olarak sizlerinde piyasayı takip ettiğinizin farkındayım.
    Kipa son açıklamasında kottan çıkmak istediğini veya kendi işine gelirse birleşeceğini,canın ne isterse onu yapacağını,bu ülke de mevzuat yasa kurum yokmuş gibi davrandığını gözler önüne seren güzel bir açıklamayı ilan etmiş oldu.
    Sanırım birisi buna önce ne yapacağına karar ver demeli o şekilde yasa ve mevzuat neyi emrediyorsa gereğini yatırımcı haklarını da gözeterek yerine getirerek yapması gerektiğini hatırlatmalıdır.

Şimdi SPK ya soruyorum,Sayın başkan bu adamlar birleşmesinde bir sıkıntı yoksa ve birleşmeyi düşünüyrlarsa o zaman neden 2,56 diye bir kotton çıkma fiyatı açıkladır?
    Sonra gerekçe dikkatinizi çekti mi,"hisse miktarı düşükmüş" İMKB de daha sığ ve düşük hisseler işlem görmüyor mu?

Yok bir önceki satın alma zamanında da aynı keyfilik söz konusuydu.
    Kurumsal şirketler sizin mevzuatlarınızın genel hatlarını bilmek zorundalar,tüm detaylara hakim olmayabilirler ama "çağrı muhafiyeti" isteyerek yatırımcıların piskolojik baskı altına aldılar oysa o dönemde sizin mevzuatınız ve amir hükmünüz açıktı "çağrı muhafiyetine red" verdiniz.

Bunu benim gibi küçük yatırımcı biliyordu da dev gibi şirket yöneticileri mi bilemediğinden muhafiyet istediler sizden.

Her neyse o dönem de siz "buranın yol geçen hanı" olmadığını gösterdiniz.
    Sayın başkan geçmişe dönük söylenecek çok şey var ama sizler de hangi birine yetişeceksiniz ki,şirketlerimiz malesef yatırımcı dostu değil çoğu,bu sözüm zaten yerleşik yerli yatırımcı katılım oranından bellidir.

KİPA nın çok değerli mülkleri Türkiye de 26 avm ve birçok kiracısı ve kira geliri olan şirket yok pahasına satın alındı arkasından ilginçtir migrosun fonların elinde ki hisseleri yer değiştirmeye satılmaya başladı,insanın aklına çatıda bunlar bir kişiye ait ve Rekabet kurulunu devre dışı bırakmak ve vergi ödemelerinde kendilerine avantaj kazanmak için mi,fonlar üzerinden bazı hisselerin el değiştirdiği gibi şüpheler geliyor.

Sayın başkan bu iki şirketin aralarında satış sözleşmesi var ve bunu yatırımcıyla ticari sır kapsamında olduğu için istememe rağmen paylaşmadılar,doğrudur da diyebiliriz ama siz tarafsız bir kurumsunuz siz bu sözleşmeyi inceleyebilirsiniz ve eğer yatırımcıların menfaati açısından bir eksiklik yok ise sorun olmaz diyebiliriz ama o sözleşmede yatırımcıların zarara uğradığını göreceğiniz hususlar bulursanız da gereğini yapacağınızdan şüphem yok.

Şüphe diyorum çünkü savcılık yada spk makamı değilim elimde bunların tamamını araştırıcak durumum yok ama aklıma sizin KOZAL şirketinde savcılığa suç duyrusunda bulunurken acaba KİPA da milyonlarca tl lik akaryakıtı çekle satarak şirketin nasıl zarara uğratıldığı dikkatinizi çekmişmidir sorusu geliyor?

Sayın başkan,siz uzman bir kadroyla tüm piyasayı takip ediyorsunuz,ben küçük yatırımcı olarak duygusal olabilirim ama bu konuyu bir inceletmenizi önemle rica ederim.

6. Migros değerinin %15-20 gibi bi fiyatla birleşeceklerini düşünüyorum. 2,56 dediler diye fiyat kabul görecek değil.

7.  Alıntı Originally Posted by atlardasever Yazıyı Oku
    Migros değerinin %15-20 gibi bi fiyatla birleşeceklerini düşünüyorum. 2,56 dediler diye fiyat kabul görecek değil.
    [emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji106]

8. Spk umudum yok 27 ekim den Cimer üstünden akfen şikayet ettim hala yanıt gelmedi 14 aralık bu sefer bimer den yazdım cevap bekliyorum

Akfen 13 tl ortaklıktan çıkardı bizi öz kaynak 3.3 milyar tl buldu Ünlü co,

Bizi ortaklıktan çıkardıkdan sonra 1 yıl sonra iştiraki olan Mersin liman %50 payı 4.1 milyar tl tekabül etti yaptıgı devir sonucu

Akfen mail attım gelen cevap

Sermaye Piyasası Kurulunun Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği çerçevesinde kullandırılan satma hakkı işlemlerinde, satma hakkının kullanımına ilişkin adil bedel Ocak 2016 da yayınlanan Değerleme Raporunda Akfen Holding A.Ş.ânin 1 TL nominal bedelli pay bedeli 13,0723 TL olarak belirlenmiş ve hak sahiplerine ödenmiştir. Sonrasında, SPK dan gelen Şirketimizden revize çalışma yaptırılması talebi üzerine hazırlanan revize değerleme analizine göre ise 1 TL nominal bedelli pay bedeli, 0,0969 TL lik bir artış ile, 13,1692 TL olarak belirlenmiş ve pay değeri arasındaki bu fark, faizi ile birlikte, Ekim 2017 de satma hakkını kullanan pay sahiplerine ödenmiştir. Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakkı sürecinin tamamlanması ardından yapılan işlemler, satma hakkının kullanımına ilişkin adil bedeli etkilememektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,
    Aylin Çorman

Sayfa 372/852 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •