Mustafa üstadım, GL1'de fena yakalandık. Sizde de daha önce vardı bu fon. Zarar ederek mi çıktınız bu fondan acaba? 6 günde maalesef %2 civarında zarar yazdı
Printable View
Mustafa üstadım, GL1'de fena yakalandık. Sizde de daha önce vardı bu fon. Zarar ederek mi çıktınız bu fondan acaba? 6 günde maalesef %2 civarında zarar yazdı
Üstadım benim gibi yakalanmamışsınızdır diye tahmin ediyorum. 14 Ekimde endeks %5.1 düştüğünde elimde GL1 vardı. 6 Kasımda erken çıkış yapmış olsamda zarar etmedim. Endekse çok korele bir fon eğer endekste düşüşün devam edeceğini düşünüyorsanız ona göre karar verin.
Press Release on the Swap Amendment Agreement between CBRT and Qatar Central Bank
The swap agreeement, which was signed between the Central Bank of the Republic of Turkey (CBRT) and Qatar Central Bank (QCB) on 17 August 2018, was amended in a ceremony on 25 November 2019, in Doha.
The core objectives of the agreement are to facilitate bilateral trade in respective local currencies and to support financial stability of the two countries. With the swap amendment agreement, the overall limit has been increased from USD 3 billion equivalent of Turkish Lira and Qatari Riyal to USD 5 billion equivalent of Turkish Lira and Qatari Riyal.
bist 105 altı tacirler bizi bitirecek satış verdim hepsine
acc alirken yarin fiyatina aliyormuyuz yani yarinmi hesaba geciyor aslinde? birde satarken nasil oluyor?
sizce mantikli mi tcd den acc ye su an?
acc portfoyü dün eksi gözürken bu derece artı getirmesi, açığa işlem yaptıklarına mı işaret?
ben şunu anlıyorum: elimizde mac, tcd gibi hisse ağırlıklı fonlar bulunuyorsa yanında bir nevi sigorta gibi acc de bulunmalı. borsa yükselirse acc'den bir şey beklenmese de likit fonlardan yiine fazla kazanır. düşüşlerde de diğerleri zarar yazarken sıkıntıyı hafifletir. şu anki acc'den benim anladığım bu.
hani endeks yükselirken bu nal topluyor diye isyan ediyoruz ya, acc alırken üstümüzdeki bu kısa vadeye takılma piskolojisini atalım diye böyle yazdım. yükselişlerde diğer fonumdan yararlanırım, varsın acc, endeks yükselirken en kötü ppf kadar getirsin ki fazlasıyla getirir, vah endeks yükseldi de acc niye böyle oldu falan demeyip diğer fonlarımdan nasiplenirim, beklenmedik durumlarda da buradan yüzüm güler. yani yatırımcı psikolojime ayar verme de diyebilirsiniz yazdıklarıma
Bugun qnb den tot fon almak istedim olmadi.fiyat guncel degil dedi...lakin alternetifbanktan aldim .boyle bir durum olabilir mi acaba ? Syg
ACTUS PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
Hisse senedi yoğun fon, tüm yatırımcılar tarafından TEFAS dahil olmak üzere çeşitli platformlardan satın alınabilir. Portföyünün %80’i devamlı olarak BIST’te işlem gören hisse senetlerinden oluşur. Aktif hedging ve leverage teknikleri kullanılarak fon portföyünün hisse senedi piyasalarına olan riski, piyasalardaki dalgalanmalara gore %0-%160 arasında ayarlanır.
dostlar, actus sayfasından yaptığım alıntının son cümlesini yorumlamanız mümkün mü? %0-%160 arasında ayarlanır derken tam olarak ne anlatılmak isteniyor?
12 kasımda paylaşmış olduğum grafik yukarıdaki gibi. Son demlerini 106xxx olarak görüp paylaşmışım, ama yanılmışım 108xxx lere kadar gitti. En azından çok yolu yoktu diye kendimi teselli edebilirim.) RSI için uyumsuzluktan bahsetmiştim ve alçalan trende de çarpıp aşağı dönmüş. 1-2 gün erken çıkmış oldum ben. Şimdi güncellenmiş yeni grafik aşağıdaki gibi; Teknik derki 0.618'e kadar gelmesi gerekir o da 98xxx tekabül ediyor. Bu süre zarfı içerisinde ben ACC,EIB ve YSU da kaldım. YSU tam bir düş kırıklığı oldu benim için. Şüphesiz en büyük sürpriz EID oldu ayrıca. Bakalım düşüş devam ederse bu performansı sürdürebilecekler mi? Lafın kısası hisse fonları tekrardan doldurmak için beklemeye devam ediyoruz. Herkese bol kazançlar dilerim.
https://i.hizliresim.com/8679Vk.jpg
Aynen onu diyor
Endeks %1 artı yapmışken eksi yapmışlığı var daha çok yakında
Burayı okuyan ve bu işlere yeni gireceklere tavsiyem bugünlerde hisse fon alınmaz
ACC' de bir kurtarır iki batırır
Kimse bu getirilere aldanıp bu fonlara balıklama dalmasın çok canları yanar
ÖST fonlarınada aynı şekilde balıklama dalmayın
Merdiven beklerken uçurumdan düşersiniz ne olduğunu anlayamadan o zarar daha da çıkmaz
İmza
Bir dost
Fonların getirisini günlük değerlendirmek yanlış bilmiyorum da, mesela tüm para ppf de olsa günlük ne getiridi diye bir formül yaptım, buna göre son 2 gündür zarardayım, halbuki elimdekilerin %60 kadarı borçlanma fonlarında, %20 kadarı değişken %10 hisse, %5 altın, %5 kira. Yani çok da riskli değil gibi.
Özel sektör içeren borçlanmalar, kira sertifikaları da bazen eksi getirebiliyor veya ppf altında kalabiliyor, bir de borsa düşünce hisse ve değişkenler eksi getiriyor o zaman tümden zarar oluyor.
Bakalım hocam bende 2 aydan beri var bir kısım .. 2 tane yakaldik .olmazsa da merdiven haric ay basindan getiri 15 m.k tpf de var biri yapmazsa biri yapsın bari....derken kucukken yasadigim bir ani geldi aklima .86 yillar trakyada kurulan panayirlarda kumarda vardı ..cark vardi 360 derece dusun bu çarkı...carkifelekteki cark gibi . yarisi sari boyali , yarisi yesil boyalı ..sari yerde 5 malboro yesil ,yerde 5 paket malboro var ..lakin varkin yaklasik 5 derecelik aci bolumu şam baba (yani nanik).... 5 derecelik bolumude bir daha katil ...soyleki 170 derecelik alan sari 170 derecelik alan yesil 5 er derecede sambaba ile 2 ye katla ..ben tabi cocugum sari ile yesile birlikte para bastim 1 er liradan 2 lira .ee 5 paket malboro 10 lira dedim ya sari ya yesil kesin gelecek .bir kurnaz benim :)))))....sonra adam carki cevirdi hop 2 ye katla geldi .sonra ben 4 lira daha yatirdim .bu sefer sam baba geldi ..tabi para bitti .ben lunaparkta gondol hayali kurarken evin yolunu tuttum ..meger ogrendikki bunlar asagidan frenli sistem varmis istedigi yerde durduruyormus ...kissadan hisse ya tutacak bizimki de ya da sam baba .
demek ki her şey, yükseliş ve düşüş öngörülerini doğru yapabilmelerine bağlı. buradaki başarı, fonun getirisini bire bir etkiliyor ama son zamanlardaki durumuna bakarsak yükselişten çok düşüşten korunmaya odaklanıyor gibi. bu arada az önce hisse fon portföyümle ilgili ince ayar yapıp bir miktar tcd'ye satış verirken aynı miktarla da acc'ye alış verdim. likit fonlarda nakit olunca bu tür dönüşümleri aynı gün itibarıyla yapıyorum.
Hisse fonlara ara vermek lazim.durum sakat gibi
SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zamanı iyi takdir edin diyorum yenilere😄
Burayı okuyupta vay fonlara bak ne güzelmiş diyip hesapsız kitapsız ve helede ters günlerde bu riskli fonlara girmeye kalkmasınlar
Şu dönemde ÖST fonları benim gözümde hisse fonları ile aynı risk grubunda
Hatta hisse fonunda zararınız çıkabilir ama ÖST fonlarında o zarar kolay kolayda çıkmaz
Merdivenden düşmemek lazım