Sayfa 372/1000 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472872 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 2,969 - 2,976 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1. acc portfoyü dün eksi gözürken bu derece artı getirmesi, açığa işlem yaptıklarına mı işaret?

2.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Üstadım benim gibi yakalanmamışsınızdır diye tahmin ediyorum. 14 Ekimde endeks %5.1 düştüğünde elimde GL1 vardı. 6 Kasımda erken çıkış yapmış olsamda zarar etmedim. Endekse çok korele bir fon eğer endekste düşüşün devam edeceğini düşünüyorsanız ona göre karar verin.
    Teşekkürler üstadım, o halde fonu elde tutmaya devam diyelim

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by sevinen Yazıyı Oku
    acc portfoyü dün eksi gözürken bu derece artı getirmesi, açığa işlem yaptıklarına mı işaret?
    Viop sevinen üstad.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

4.  Alıntı Originally Posted by jmk99 Yazıyı Oku
    Viop sevinen üstad.
    gözüken o ki düştükçe kazandırmaya devam edecek diğerlerinden sıyrılıp.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by sevinen Yazıyı Oku
    Belli olmaz sayın üstad, türev piyasalar acayip.
    sevinen üstadın katkılarına göre aldığı itibar düşük kalmış.
    Tamamlamak lazım arkadaşlar.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

6.  Alıntı Originally Posted by sevinen Yazıyı Oku
    ben şunu anlıyorum: elimizde mac, tcd gibi hisse ağırlıklı fonlar bulunuyorsa yanında bir nevi sigorta gibi acc de bulunmalı. borsa yükselirse acc'den bir şey beklenmese de likit fonlardan yiine fazla kazanır. düşüşlerde de diğerleri zarar yazarken sıkıntıyı hafifletir. şu anki acc'den benim anladığım bu.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    ben şunu anlıyorum: elimizde mac, tcd gibi hisse ağırlıklı fonlar bulunuyorsa yanında bir nevi sigorta gibi acc de bulunmalı. borsa yükselirse acc'den bir şey beklenmese de likit fonlardan yiine fazla kazanır. düşüşlerde de diğerleri zarar yazarken sıkıntıyı hafifletir. şu anki acc'den benim anladığım bu.
    Yıllık kazancı %64.45 hayrani üstad.
    PPF'ler %20'lerde.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    üstadım eksi 1 buçukluk portföye artı yazdırdığına göre bu fon her ne olursa olsun öncelikle düşüşlerden korunmaya odaklanıp bunun bedelini de yükselişlerde az kazanarak, hatta bazan da eksi yazan tek fon olma rekoru kırarak ödüyor diyebilir miyiz? şu duruma göre al ve yat fonu gibi. yükselişlerde fazla bir şey bekleme ama düşüşlerden de korunacağın için az kazanırsın, ama kafan rahat olur.
    Fonların yapılarını incelemedim. Tahminim bu fonların içindeki hisseler endeksden bağımsız hareket eden hisseler olabilir. yani endeks düşerken artı, endeks yükselirken de eksi yazan hisseler olabilir. Genelde düşük işlem hacımıne sahip olabilirler

Sayfa 372/1000 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472872 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •