İptal ederlerse geriye dönük DEM hesaplarına ait tüm kur farklarını svk svk ödeyecekler :kahkah:
DEM iptal oursa dolar patlar, millet dolara hucüm eder :halay:
Printable View
yahu amma uzattı bu troller.. serbest kambiyo rejimi var demedi mi bakan.. rte..o zaman problem yok.
satan satsın satanın dolarını alanlar da oluyordur sonuçta.. siz kafaya takmayın dolar dünden beri 1 lira düşmüş veya düşmemiş o konu bizi ilgilendirir.. bizim derdimizle dertlenmeyin.. benim için dün 100 dolarım varsa bugün de 100 dolarım var.. herhangi bir kaybım yok alım gücümde.. 100 dolar dunyanın her yerinde 100 dolardır..
Millet tam uyanamadı bu sisteme..
Dolarım dolardır diyor..
Ok haklı tabi dolardır ama bu ülkede TL geçiyor hala..
Dolar düştü müde TL kaybediyorsun demektir..
Nasıl dolar yükselirken oh biz alım gücümüzü koruduk tl ciler perişan oldu diyorlarken (haklılar) dolar düşerken dolarımız dolar demek.. ne demek..
enflasyon tl bazlı hesaplanıyor..
DEM şu anda hem dolar hemde tl ciler için müthiş bir enstrüman..
Hele birde 15 18 aralığı dolar bozan için ballı ekmek kadayıfı..
Açık net..Bunun trollükle bir alakası yok..Matematik..
Haaa sen devlete güvenmem diyorsan..Ok..Ona lafım yok..Ama o zaman dolarları çekip eve getirecen..
Bankadaki dolarlarında güvende değil demektir.
Ağzına sağlık bunu tecrübe etmiş olarak hep dedim 100 gr altın 100 dolar altın ve dolardır..
Alım gücüdür..
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düne kadar tarihin en düşük seviyesinde olan asgari ücret şuan tarihin en yüksek seviyesinde..
Sonuç..
Yaşanılan ne ..
Sayısal veri de rekorda şuan alım gücünde en düşük seviyede ..eeee
Ne yapacağız böyle
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
uptrend bilader, elinde 100 000 doların var, karşılığı 10 olmuş 15 olmuş önemli değil mi dedin ? :kahkah::yahoo::kahkah:
Batarsınn uptrend Reyiz batarsın, 13, 14 den aldığın dolar 9- 10 düşerse xkii tutarsın :kahkah:
Elinde Dolar tutan ve DTH cılara hodri meydan; :halay: :halay:
Dün dolar 12 di; Bugün 11,5 paranız eridi. Haftaya 10,5 yine eriyecek
Ocak ayında enflasyon patladı..siz kur artacak diye bekliyorsnuuz yaa,
Yerliler gidip DEM acacak.. Çünkü artık herkes şöyle düşünecek; dolar düşerse ana para koruma garantili,
çıkarsa kur farkı garantili dolar alacağıma DEM açarım diyecek ve dolar daha da düşecek :party:
Endeks her an yeter bu kadar dinlendiğiniz dayağa devam diyecek gibi duruyor
Zorro matematiksel eriyor şuan ...
Ama o para ile ev almak araba almak daha kolay..
Bunu bir anlayamadın..
1 trilyon var desen 3 ün 5 in hesabına daha çok girersin..
Dolara göre alım gücü yaratanlara hiç lafın yok muM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faize gebe kalıyorsun sayın gundwane bu tarifini muhafazakar kesim net anlayınca ki 3 aya net anlaşılır o zaman ne olacak onu de hele..
1. Ay bu işin ilk adımı sonrası 3. Ay Nisan'da görüşelim bu konuyuM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gundwane i alıntı yaparak yazdım zorro ya gitmiş..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu fikir dahice TL mevduat döviz mevduat yastık altı dolar altın sisteme dahil olur kısa sürede ihtiyaç olan döviz tedarik edilir uzun vadede üretmez isek yapısal reformlar yapılmazsa içerdeki dövizide yedikmi bunun altından kalkilmaz ayrıca belli bir noktaya ulaştığında buna dur demeleri lazım düşük kur ithalatı arttırıp ihracatı üretimi bitirir.
Şimdilik günü kurtarır.
DEM üzerine bir görüş te ben yazayım:Eğer belirlenen vade sonunda kur düzeyi faiz+ana paranın altında kalırsa dövizi olan kaybedecek,kur düzeyi faiz+ana paranın üzerinde olursa hem döviz sahibi hem de döviz bozup vadeli açan aynı parayı kazanacak... Dövizini bozanın hiç bir riski yok,bozmayanın ise kur faiz kadar artmazsa zarar olasılığı var.SONUÇ: Dövizler bozulmalı.
Su pencereden bakan yok, paray bagladin 3 ay, o ara siddetli cikislar inisler oldu yararlanamadin?
Yada acil paraya ihtiyacin oldu mevduati bozdugun an ya dolar karisisinda kaybedeceksin, ya tl karsisinda.
ee bunca risk varken neden dolar faizden az artar riskine giresin ki? Sana max ne kazandirabilir, %2-%3 mu
Haklısın 1 1.5 sene için uygulanabilecek bir sistem bencede..
Oyunagelen adam..
Şu an için DEM avantajlı..
Doları 16 dan alan adam için değil ama ne yazıkki..
Bozup da girsse eline ne geçecek..
Diğer yandan faize gebeyiz zaten..
Diyelim faizi indirdi..
Dolar yükseldi..
DEM ci adam bişi kaybetmeyecek..Dolarcıda..
Ha faizi indirmedi dolar düştü..DEM ci adam yine bişi kaybetmeyecek. ...Ama ya dolarcı adam..Kesin mi..
Not..Bir arkadaş şiddetli iniş çıkışlar demiş..Ok de bundan faydalanan ne kadarlık bir kesim..18 den 17 den dolar bozan yüzde kaçtır..
Bunu çok çok az bir kesim şansı yardı mı ile yapar..
Unutmaki 14 lerin üstüne MB izin vermeyecek algısı yayıldı..Ben o zaman aşırı pirelendim..Tuzak bu diye düşündüm elimdeki dolarları satmadım..
Bu algıda verse idin 18 e giderken dönüp 16 dan alsa idin..
Batmıştın..
Ha bende 18 den 17 den satamadım..Dönüşde aşşağıdan verdik dolarları..Ama zarar etmedik en azından.
Katılım bankalarıda DEM hesabı açılacak.. ayrıca trol filan değilim arkadaşlar, bilen bilir geçmiş tüm paylaşımlara bakın ben muhalifim AKP ye oy vermedim..Vermem..
Doları 18 e çıkarıp 12 ye indirmek bana işlemez.. Ekonomiyi batırdılar, bu net..
ama DEM hesabı matematiksel bir olay siz de bunu anlayamadınız..
Evet matematiksel bir kavram ama muhafazakar kesim davranışını ortaya sürüyorum bende..
İşte diyorum yaşayıp göreceğizM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsacının genelde vadeli hesap ile işi olmaz. Uzun zamandır vadeli hesabım olmadı.
Normalde vatandaşın parasını tek blok halinde değil 3-4 bankaya değişik vadelerde yatırması gerekir. Vade sonlarında iyi faiz alamazsa diğer bankaya götürürüm demesi gerekir. Komşum vadeli hesapçı oradan biliyorum.
Ben iki taraflı bakıyorum ikisi de ne olursa olsun alım gücünü ederini korumak üzere..
Zaten bu sistemi deneyeceğim ben şahsen bireysel emeklilik sisteminden daha mantıklı duruyorM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/m5ii5d6.png
dolar kurunda, dünyaca meşhur karakemal indikatörü aşağı kırdı, yarın akşama kadar hızlıca 12.15 üstüne atamazsa dolarcılara geçmiş olsun.. temmuz 8.70 aşağı geçerken sat vermiş, ekim başı 8.90 yukarı geçerken al vermişti.. öyle zırt pırt al-sat sinyali vermez
Dem demek halkın el birliği ile doları düşürmesi demek.
Çok düşerse çıplak faiz alırlar..
Bi nevi ayağına sıkmak demek.
Düşük faiz getirisinden memnun olunmaz bir süre sonra...
Yok dolar alır başını giderse enflasyon hortlayacağı için Bi süre sonra bu işten vazgeçilir. Hazine yada mb para basmaya yetişemez..
Enfasyon kontrollu bir ekonomi modeli
devreye girmeli..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
opsiyon opsiyon olalı böyle pazarlanmadı :he:
Soruyu;
Döviz-Altın vs. DEM
şeklinde değil de
Enflasyon vs. X
şeklinde sormak daha doğru değil mi?
Enflasyon modeli denediler olmadı. Sürekli yurt dışından mal getirip enflasyonu kontrol etmek gerekiyor.
Bu model daha anlaşılır.
Kur en düşükken ben girerim, ama paranın en fazla yarısı ile. Ortada güven hala yok.
Muhtemelen kur artınca faiz artıracaklar, %3-4 vatandaşın baktığı bir faiz değil, büyük şirketleri ve büyük parayı ilgilendiriyor.
Twitter'da 1000 doların var her gün kur sorup bizi meşgul ediyorsun diye karikatür vardı. Öte yandan 20-30 milyon kişi bir yöne işlem yapınca fark ediyor.
Dolar alan kesim güvence için tuttu yıllardır.
Yönetime güven sorunundan dolayı.
Yani onları ikna etmezsen.
Muhafazakarlar faize yatırmaz.
Dolar tutar çeplerinde.
Hatta faizsiz dolar mevduatını bunlar oluşturuyor..
Faize ve yönetime uzak duran kesimde değişiklik olmaz bence... Soslojik olarak
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İster Dolar Altın, isterse Enflasyon olarak bakalım.
Ocakta enflasyon patlarsa, millet dolara koşar; Bu doğru ama artık DEM var :halay:
ana para koruma gantili DEM açarım, dolar artışını cebe koyarım..
Herkes DEM açarsa bu sefer kur düşer. Kur düşerse eflasyon düşer... :halay:
1 tane AL-SAT yapanı oyun dışına itmek aynı miktara sahip 10 tane pasif adamı etkisizleştirmek kadar etkiliyor bence.
DEM kârlı olduğu apacık ama dolar kuru yükselmesi apayrı bir olay.
elma ile armudu karıştıranlar var. sistem tutar tutmaz ama çok kârlı bir alternatif oldu.
şu ana kadar iyi gidiyor. hep de gidecek çünkü açık verecek bir yanı yok.
https://i.hizliresim.com/kqnq1oj.png
bugun yine xu-30 200 günlük dolar bazlı ortalamadan geri döndü xu 30 için 1,76-1,77 cent civarından kısa pozisyon açılabilir.Şuan dolar bazında hisseleri pahallı buluyorum . Özellikle 2022 ilk dönem bilançoları gelince daha iyi anlayacağız . Bu son iki aydaki dengesizlikler gecikmelide olsa bilançolarda yer alacak.
20-21 Aralık'taki 7 milyar dolarlık rezerv satışı HSBC'nin bülteninde de yer almış.
https://twitter.com/deveci_emree/sta...41677341646850
Dün ve bugun de devam ediyor olması çok çok olası...
Sistemin açıkları burada yazılıyor, burayı okuyanlar da ilgili yere bildiriyor bence.
herkes farklı şeyler söylüyor ama aynı şey hakkında konuşuyor gibi bir durum söz konusu olmuş.
Bu haberlerin yayılması ile birlikte kurumsalların alıma geçmesi çok çok olası....
Benim şirketim olsa alırım şahsen bu fiyattan hazır bulmuşum... Sonuçta MB'nin borç harç topladığı rezerv belli; daha kaç hafta mudahale edebilecek...
bu ülkede faiz %14 değil mi?
https://i.hizliresim.com/9rdceis.jpg
enflazyom modeli olmaz.
bizde üjj dört dane enflazyon var.
gavga çıkar, asdasdas. :he:
ya 2,050
ya 1,950
ikisinden biri görülecek bugün...
BBHT'ye bir iş adamı çıktı, döviz fazlası olan şirketlerimiz var, kur artışı vergilendiriliyor bu konuda çözüm istiyoruz dedi. Dün de bir bankacı şirket sahiplerinin kendi hesapları ile şirket hesapları arasında duruma göre geçiş yaptıklarını biliyoruz dedi.
Şirketler döviz açık pozisyon ile gider fazla döviz tutmaz muhtemelen.
bu arada nas nerede?