Sayfa 372/1002 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472872 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 2,969 - 2,976 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1. Zorro matematiksel eriyor şuan ...
    Ama o para ile ev almak araba almak daha kolay..
    Bunu bir anlayamadın..
    1 trilyon var desen 3 ün 5 in hesabına daha çok girersin..
    Dolara göre alım gücü yaratanlara hiç lafın yok mu
     Alıntı Originally Posted by el_rojoZorro Yazıyı Oku
    uptrend bilader, elinde 100 000 doların var, karşılığı 10 olmuş 15 olmuş önemli değil mi dedin ?

Batarsınn uptrend Reyiz batarsın, 13, 14 den aldığın dolar 9- 10 düşerse xkii tutarsın

Elinde Dolar tutan ve DTH cılara hodri meydan;

Dün dolar 12 di; Bugün 11,5 paranız eridi. Haftaya 10,5 yine eriyecek

Ocak ayında enflasyon patladı..siz kur artacak diye bekliyorsnuuz yaa,

Yerliler gidip DEM acacak.. Çünkü artık herkes şöyle düşünecek; dolar düşerse ana para koruma garantili,
    çıkarsa kur farkı garantili dolar alacağıma DEM açarım diyecek ve dolar daha da düşecek
    M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Faize gebe kalıyorsun sayın gundwane bu tarifini muhafazakar kesim net anlayınca ki 3 aya net anlaşılır o zaman ne olacak onu de hele..
    1. Ay bu işin ilk adımı sonrası 3. Ay Nisan'da görüşelim bu konuyu
     Alıntı Originally Posted by el_rojoZorro Yazıyı Oku
    uptrend bilader, elinde 100 000 doların var, karşılığı 10 olmuş 15 olmuş önemli değil mi dedin ?

Batarsınn uptrend Reyiz batarsın, 13, 14 den aldığın dolar 9- 10 düşerse xkii tutarsın

Elinde Dolar tutan ve DTH cılara hodri meydan;

Dün dolar 12 di; Bugün 11,5 paranız eridi. Haftaya 10,5 yine eriyecek

Ocak ayında enflasyon patladı..siz kur artacak diye bekliyorsnuuz yaa,

Yerliler gidip DEM acacak.. Çünkü artık herkes şöyle düşünecek; dolar düşerse ana para koruma garantili,
    çıkarsa kur farkı garantili dolar alacağıma DEM açarım diyecek ve dolar daha da düşecek

3. Gundwane i alıntı yaparak yazdım zorro ya gitmiş..
     Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    Faize gebe kalıyorsun sayın gundwane bu tarifini muhafazakar kesim net anlayınca ki 3 aya net anlaşılır o zaman ne olacak onu de hele..

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Millet tam uyanamadı bu sisteme..
    Dolarım dolardır diyor..
    Ok haklı tabi dolardır ama bu ülkede TL geçiyor hala..
    Dolar düştü müde TL kaybediyorsun demektir..

Nasıl dolar yükselirken oh biz alım gücümüzü koruduk tl ciler perişan oldu diyorlarken (haklılar) dolar düşerken dolarımız dolar demek.. ne demek..

enflasyon tl bazlı hesaplanıyor..

DEM şu anda hem dolar hemde tl ciler için müthiş bir enstrüman..

Hele birde 15 18 aralığı dolar bozan için ballı ekmek kadayıfı..
    Açık net..Bunun trollükle bir alakası yok..Matematik..
    Haaa sen devlete güvenmem diyorsan..Ok..Ona lafım yok..Ama o zaman dolarları çekip eve getirecen..
    Bankadaki dolarlarında güvende değil demektir.
    Bu fikir dahice TL mevduat döviz mevduat yastık altı dolar altın sisteme dahil olur kısa sürede ihtiyaç olan döviz tedarik edilir uzun vadede üretmez isek yapısal reformlar yapılmazsa içerdeki dövizide yedikmi bunun altından kalkilmaz ayrıca belli bir noktaya ulaştığında buna dur demeleri lazım düşük kur ithalatı arttırıp ihracatı üretimi bitirir.
    Şimdilik günü kurtarır.

5. DEM üzerine bir görüş te ben yazayım:Eğer belirlenen vade sonunda kur düzeyi faiz+ana paranın altında kalırsa dövizi olan kaybedecek,kur düzeyi faiz+ana paranın üzerinde olursa hem döviz sahibi hem de döviz bozup vadeli açan aynı parayı kazanacak... Dövizini bozanın hiç bir riski yok,bozmayanın ise kur faiz kadar artmazsa zarar olasılığı var.SONUÇ: Dövizler bozulmalı.

6. Su pencereden bakan yok, paray bagladin 3 ay, o ara siddetli cikislar inisler oldu yararlanamadin?
    Yada acil paraya ihtiyacin oldu mevduati bozdugun an ya dolar karisisinda kaybedeceksin, ya tl karsisinda.

ee bunca risk varken neden dolar faizden az artar riskine giresin ki? Sana max ne kazandirabilir, %2-%3 mu

7.  Alıntı Originally Posted by emir77 Yazıyı Oku
    Bu fikir dahice TL mevduat döviz mevduat yastık altı dolar altın sisteme dahil olur kısa sürede ihtiyaç olan döviz tedarik edilir uzun vadede üretmez isek yapısal reformlar yapılmazsa içerdeki dövizide yedikmi bunun altından kalkilmaz ayrıca belli bir noktaya ulaştığında buna dur demeleri lazım düşük kur ithalatı arttırıp ihracatı üretimi bitirir.
    Şimdilik günü kurtarır.
    Haklısın 1 1.5 sene için uygulanabilecek bir sistem bencede..

Oyunagelen adam..
    Şu an için DEM avantajlı..
    Doları 16 dan alan adam için değil ama ne yazıkki..
    Bozup da girsse eline ne geçecek..
    Diğer yandan faize gebeyiz zaten..
    Diyelim faizi indirdi..
    Dolar yükseldi..
    DEM ci adam bişi kaybetmeyecek..Dolarcıda..
    Ha faizi indirmedi dolar düştü..DEM ci adam yine bişi kaybetmeyecek. ...Ama ya dolarcı adam..Kesin mi..

Not..Bir arkadaş şiddetli iniş çıkışlar demiş..Ok de bundan faydalanan ne kadarlık bir kesim..18 den 17 den dolar bozan yüzde kaçtır..
    Bunu çok çok az bir kesim şansı yardı mı ile yapar..
    Unutmaki 14 lerin üstüne MB izin vermeyecek algısı yayıldı..Ben o zaman aşırı pirelendim..Tuzak bu diye düşündüm elimdeki dolarları satmadım..
    Bu algıda verse idin 18 e giderken dönüp 16 dan alsa idin..
    Batmıştın..
    Ha bende 18 den 17 den satamadım..Dönüşde aşşağıdan verdik dolarları..Ama zarar etmedik en azından.

8.  Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    Faize gebe kalıyorsun sayın gundwane bu tarifini muhafazakar kesim net anlayınca ki 3 aya net anlaşılır o zaman ne olacak onu de hele..

Katılım bankalarıda DEM hesabı açılacak.. ayrıca trol filan değilim arkadaşlar, bilen bilir geçmiş tüm paylaşımlara bakın ben muhalifim AKP ye oy vermedim..Vermem..

Doları 18 e çıkarıp 12 ye indirmek bana işlemez.. Ekonomiyi batırdılar, bu net..

ama DEM hesabı matematiksel bir olay siz de bunu anlayamadınız..

Sayfa 372/1002 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472872 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •