Kap haberine şaşırdım sermaye nasıl 88 milyona çıkar yahu.
Printable View
Kap haberine şaşırdım sermaye nasıl 88 milyona çıkar yahu.
Ee tabi bedelli %116 diyor. Valla anlamadım hala. O zaman rtlab 2.16 ya bölünür. Sermayeyi %51 den fazla ele geçirir.
Yani %116 herkese açık bedelli yapsa idi. Sermaye 88 milyon olacaktı.rtlab 2.16 ya bölünecekti. Bizi kısıtlayıp kendi alıyorsa ve rtlab bölünürse ( ben öyle bilmiyordum ama kap haberinden bunu anlıyorum) şirket baya baya gülerin.
Verhasıl bildiğimiz usul olsun. 10 güler 1 rtlaba sahip olur. A1 capitalx0.6 hisse yanında beleş , eşantiyon!
Syn RLC tahsislide bölünme olmuyor..
Fiyat değişmiyor..
Özsermaye değişmiyor..
Sadece hakim ortak veya patron cebinden nakitle sermayeye para koyuyor bunun karşılığında da hisse sahiplik oranı artıyor..
Bu alışverişte biz yatırımcılar oyun dışı kalıyoruz..
Ben tahsisliden değilde pazar değişikliğinden etkilendim..tam bir piyango oldu..
Sen kalk SPK daki mevzuat değişsin oradan bizim brutlü lanet pazarımız gitsin bir ust pazara geçelim..
İşte bence Gülerdeki milat bu olacaktır inşaallah..
Neredeyse 1-2 yıllik karına işlem görecek..
Ama az kaldı bir FON gelecek Muratin alacak anahtarlarını..
Alt pazarda buyükler oynamıyor..
1 Ekimden sonra derin sularda AV BAŞLAR..
ASLA YTD..
SM-A515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet tahsislide bölünmüyor diye biliyoruz ama öyle bi kap gelmişki, ve yazmışlarki sermaye 88. Milyon demişler ve bu kafa bulandırıcı. Belki nominal diye yazdılar bilemiyorum.
Evet sn fibonacci ana pazar tabiki iyi ve hoştur ama benim odaklandığım ise sermaye kadar kar getirebilecek mi? O potansiyel var mı? Hesaplarım buna göre.
Ayrıca 30 eylülde olağan üstü genel kurulda huzur hakkı ödemeleri de görüşülecekmiş.bakalım ne kadar çalacaklar.
Huzur hakkı kadar saçma bi kavram olamaz, eğerki bir şirket halka açıksa. Huzur hakkına, ben hırsız hakkı derim hep. Huzur hakkı kullanılmamalı, etik olan budur. Da kim .... Etik olmayı türkiyede?
Tahsisli için yazdiklariniz doğru.
Burda yatırımcı bedelini peşin öder ahlak sahibi m.g. hisselerin sahibi olur. Sonra ky sevinir RTa nin %bilmemnesi bizim olmuş diye🙂🙂
İmtiyazli pay var hissede BIST tahsisli yapsa glryh pay sahibi olsa ne olur???
Ky ancak bedelli parası hazırlasın ....
Amaaaa anapazar hikayesi iş yapar.. bu kısım 10 tane RTA eder
Glryh ve temettü kelimesini ayni cümlede kullanildigini görse ahlaklı patronunuz göbeğini kasıya kasiya gulmeye başlar..
Glryh istiraklarini büyütmek için kullanılan %%99u halka açık olan tabela bı şirket.evet glryh iştirakleri birkaç milyar TL eder ama sizin bunlarda soz hakkiniz sıfır.aksini iddaa edene genel kurullar hodri meydan.
Anlaşılan borsada yenisiniz. balina falan merak etmeyin kimse yanaşmaz buraya.
m.g. yine gülmeye başladı muhtemelen..
Ky toplulugu burası.
Pazarlama faaliyetleri baya ileri.
Tahsisli sermaye artışından bile yatırım hesaplarıniza RTA gelecek bile yazdılar...
Soran sorgulayan yok.
Herkes hayal istiyo.
Ana pazar hikayesi dışında suan bişey yok fiyatı etkileyebilecek
Sn bensattımgitti...
Çok kötümsersiniz ya..[emoji16][emoji1]
Murat patron acımasız olabilir ama ortada bir değer var..hesaplamalar var..
2,20-2,30 bandında haftalarca oyalandı ve dibini yaptı..
8 lira hisse fiyatından 2,20 lere kadar her ne olumsuzluk varsa fiyatladı..
İştirakleri para bastıkça eski zirvelere göz kırpacaktir..
Sadece A1 bile..sadece RTA bile bu şirketi burada tutamaz..
Bu iştirak yapısıyla bu karlılıkla bu piyasa değeri surdürülemez..
Tahsisli bilmecesi sona geldi..
Ana pazara geçmesi tam bir piyango oldu..
İşlem hacmi artacaktır..
GÖRECEKSİNİZ yabancıda ufaktan mallanacaktır..Takasta yerini alacaktır..
Yatirım fonları..
Emeklilik fonları..
Portföylerine ekleyeceklerdir..
Çünkü hisse dibini tamamladı..
Hesap kitaplar tekrar yapılacak..alt pazarda görülmeyen hisse ana pazarda dikkat çekecektir..
5 ileri 2 geri..
4 ileri 3 geri..
Şimdi sabırla yukarılara tırmanacaktır..
Asla ytd..
SM-A515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
finans uzmani oldugunu iddia edip, finansal miyop olmak baska bir hikaye !
ama bir sirketi begenmeyip , zamanlamasi da manidar bicimde ara ara gelip o hissenin forumunda gorus bildirmek ise apayri bir hikaye ???
sn. kartalmrx
1-) tahsisli sonrasi kabataslak rtalb sermayesi 41 milyondan 43 milyona cikacak
2-) 2 milyon hisse %90' guler yatirim olmak uzere , guler yatirim + icg finans hesabina gececek.
3-) Guler + icg finans (ki %90'ı gulerin) rtalb'deki toplam hisseleri tahmini %29-30 arasina gelmis olacak.
4-) Tahsisli sermaye artiriminda bolunme olmuyor.
5-) %51 gibi bir durum olmadigi icin cagri gerekmiyor (cagri icin zaten baska sartlarda lazim)
Bu operasyon sonrasi Guler yatirim in orta uzun vadede Rta ile ilgili bir operasyonu daha olabilir.Neden? Benim borsaya kote ustelik isleri iyi olan bir sirketten alacagimi hisse olarak almam yarinlarda sirket uzerinde yeni planlar oldugu anliminada gelir.Yoksa alir nakdini cikar baska yatirim yapar faize koysa yillik %20kazanir...Yada sirketin gelecegini cok iyi analiz etmis ve cok daha karli oldugunu dusunmustur.Para isi hesap isi gelecegi dusunebilme isidir....Tamamen bir yorum.Yaniliyor olabilirimde.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Malesef siz direk körsunuz
Anlamamakla da ısrar ediyorsunuz.
Burdaki insanları da aylardır burda surukluyorsunuz.
Tekrar yazıyorum imtiyazlı hisseler var .%101 sizlerin elinde olsa bişey değişmez...bu yuzden de alan satan yok.
Anapazar hikayesi çıkınca 2,40 dan aldım.baska da hiçbir beklentisi v.s. yok.ekim 1 der çıkarım.
İştirakleri kendinden pahalı v.s. artık çok bayatladi bu pazarlama işleri.
İsctr
Kchol
İlla iştirak hesap kitap yapacaksaniz bunlarda yapın.en azından temettude alırsınız .
Once Gunaydin...Tum formlarda butür yorumlamalar olur.Kimi bilgisine gore kimi pozisyonuna göre yorum yapiyor.Hepsine saygi duyalim.Neticede o hisseyi alan kisi karar verecek.Dolayisiyle sahsen ben bircok forumu okuyor yaziyorum.yorumlardan biseyler ogreniyorum.Simdi bu sayfaya ozel bir soru.Rta/Glryh operasyonu hangi sirkete yariyor.?
bir de guler yatirim tarafinda aylardir yzaiyorum , epi topu 7-8 yatirimci var. kimi nereye surukluyorum acaba?
"yatırım tavsiyesi değildir"
Teşekkürler Sayın bensattımgitti,
kitabın ortasından konuşmuşsunuz, ama dikkat edin burda bazı arkadaşlara itiraz yazınca toplu bir saldırıya maruz kalıyorsunuz. sizin ile benzer şeyleri bende RTALB forumunda arkadaşa yazdım, kendısınden değilde bir kaç yandaşından cevap geldi.. Bu adam tam bir ilizyonıst aylarca çeşitli beklentiler ile insanları rtalb de sattırmamaya çalıştı ve tahsıslı sonrasıda; tahsıslı çok önemlı degıl abartmayın dedı..kendisi tam bir pazarlamacıdır ve etkilidir de ! bilgisiz ve zor durumda olan insanları umulmadık vaatler ıle kandırmak kolaydır, bu size kazandırabılırde ve fakat ya vijdanınız , vijdanınız rahat mı dıye sorun. aylarca beklentı yaratı ve şimdi de önemli bır gelısme olmadıgı söyluyor.. Allah şaşıranları affetsin.. şimdi ordakı yenı hıkayesı ve oyunuz nasıl kuracagını merak edıyorum. takı gulerdekı pozısyonunu sonlandırana kadar, rtalbde muhtelıf hıkayeler uretecektır..
seni ne zaman kandirdim ????
sana ne zaman pazarlama yaptim ?
benim yazdigim kac yazida pazarlama faaliyeti yaptigima kanaat getirdin. hangi hayali sattim ???
aylardir burada yaziyoruz toplasan bir elin parmaklari kadar kisiyiz zaten.
sen bu konuya nereden ve ne zaman dahil oldun.
burayi da belli ki investing formatina cevirmesi icin gorevlendirdikleri ekip var. hos geldin.
rtalb tarafindan buraya gecmissin demekki iki tarafi da ayarla demisler.
"yatırım tavsiyesi değildir"
ha bide nicki bile tuhaf olan arkadasim
ben rtalb tahsisli konusunu aylardir yazan cizen ve bitene kadar tahtada bir sey beklemeyin diyen kisiyim.
sen yeni geldin bilmezsin.
biz yatirimciyiz sirketin bilancolarina, yatirimlarina ve yaptigi anlasmalara ve sirketin icinde bulundugu konjonkture odaklaniyoruz.
gecmis yazilara bakarsan anlarsin.
tahsisli bitince yazdigim tahsisli konusu cok abartildi ifadesinin arkasindayim. cunku tahsisli konusu bir sirket faaliyeti degil, tahsisli ile birlikte baski kalkmistir. sermaye akimi duzene girmistir. simdi beklentilere odaklanalim dedim.
sen yeni gorevlendirildigin icin anlamamisin.
neyse bu forumu investing formatinda devam ettirmek icin caba gosteriyorsaniz, biz sadece disaridan izleyelim. sizin yazilarinizi izleyelim.
bundan sonra yazmayalim, neme lazim sana mal falan pazarlariz, Allah korusun. yillik 75 milyon kar eden sirketi 300 milyon piyasa degerinden sana kakalamis oluruz. aaa pardon imtiyazla yonetiliyor ama ???? o zaman kar bos is ya
rtalb tarafi iyice karisti orada yazmayacagim artik , guler tarafinda da uzaktan izleyelim yeni arkadaslari gorelim ! kalin saglicakla
Hatanı anlayıp yazmama kararın güzel, umarım bu kararının arkasında durursun. ( durumabılecegını hıc zannetmıyorum, çunku senın burda bir görevın var ) ayrıca kral çıplak dediğimiz için ezberin bozuldu ! fikirlerının anlamsızlıgını savunanları bir yerlere yamamaktan vazgeç ve mutlak doğruların sadece senınkılerın olmadığını kabul et.. umarım sözünün arkasında durur ve artık yazmazsın. Birtane öngörun tutmamış, yazdığından beri hisse prım kaybetmış, satır aralarında sürekli beklenti yaratmışsın. senı alkıslayanlarada şunu sorarım açık kaynaklardan ulaşılmayan hangı bılgıyı paylasmışda biz öğrenmışız, yarattığı hangi beklentı prım yaptırmış, ılerıye doğru nasıl bır projeksıyon vermıs.. süslü bir ıkı cumle, alt yazılarda bılınc aaltına oynayan sattırmamay yönelık çalışmalar.
Bu memlekettekilerin çoğunluğu işine gelmeyen bir eleştri işittiğinde ; sizi ya vatan haini, ya cahil yada birilerinin adamı olarak lanse ediyor şaşırmıyoruz.
Pazarlayanların profilini 10 yıldır öğrendik. Yeni bi hesap açarlar yanlarına 3-5 şakşakcı iş bittikten sonra kaybolurlar. Bu hisse de 6 yıldır kimler geldi kimler geçti hepsini biliyoruz. Harun Kahraman lar, Hasan Meşe ler, Enes Perçin ler hepsinin hikayesi ayrı. Pazarlama süresi hisselerde genelde 1-2 hafta sürer. Enes hariç.
Malın en büyüğünü Enes PERÇİN pazarladı. O dönem Twitter dan da Hazine i Amire midir o pazarladı. şimdi ortada yok kendisi işi bitti çünkü. 50 den 25 e kadar ellerinden çıktılar malı.
Bu adamların yaptığını rum çocuğu yapar ancak. Birde her twetinde türk bayrağı kullandı.
https://twitter.com/AhmetAr03463332/...269963266?s=20
Sn. Hayek i bunlarla bir tutmak çok hatalı olur. Sabrediyor önsezilerine güveniyor. Karşılığını Allahın izniyle alacağına inanıyorum inşallah.
Şaho ise burada birinin yan hesabı gibi görünüyor.
bellıkı yazdıklarım sizi çok ıncıtmış sayın ozmen, bahsettıgınız gıbı kımın kımın yan hesabı oldugu bu tavırdan bellı oluyor.. sahıbınız sesı olmayın kendınız olsun. tabı sız sızsenız..yukarıdakı cumlede belırtmıstım bu durumu tekrar yazayım ; Bu memlekettekilerin çoğunluğu işine gelmeyen bir eleştri işittiğinde ; sizi ya vatan haini, ya cahil yada birilerinin adamı olarak lanse ediyor şaşırmıyoruz.
güzel niyet okuyorsunuz merak ettım, kımın yan hesabı oldugumu dusunuyorsunuz ? temelsız, mesnetsız konusuyorsunuz ya elbet bır cevabınız vardır bu soruyada, daha önce kım bastı kuyrgunuza, beı kımler ıle eşlestırdınız merak edıyorum..
Evet borsada yeniyim dostum:)
Hayalperestim. yüzden gülerdeyim. Bu göl ya maya tutarsa ama süt gölü bu mübarek. Ben şirketi beğendim. Sen beğenme. Mis gibi diplerde bana göre.ekmah yedirir.
Bilicide böyle idi, uçtu gitti. Bilici rasyolarına bakın bide buna. Hadi yürü goccum para benim, istediğim yere basarım.
Yaw yeni üyesin başka yazacak yer mi bulamadın? Tekfenler, devalar, petkimler, cem okullular seni bekler. Onları eleştir. Bak söyleyeyim. Hayek bilgili bir yatırımcıdır.info yatırımda gördük lakin tek eleştirdiğim tarafı ansızın sattı. Tabi maliyeti iyi idi. Kimseye de hesap vermek zorunda değil ama ben yazılarından hala tutacakmış gibi hissettim.yanıldım. açıkca söyleyeyim. 3 tl den sonra ben her an satabilirim. Bunu herkes bilsin.olumsuz bir şey görürsemde söylerim. 2 sene inşallah önü açık görüyorum. Ve pek yanılmam, bilen bilir....
Fazla bi lotumda yok. Trade için burdayım.
Tabi sn fibonacci kurucu için niye sattığımı söylemedin diyebilir. Orası artık manipülasyon ve spekülasyon yeri olmuştu. Gerek görmedim.keza kendiside benim gibi düşünmüşki söylemedi
Verhasıl okkalı adamlar burda. Borsa hissiyattır. Hissettiğimiz bişeyler var demekki ve iyi temel analizciyizdir
Bakalım sevgili philip kusacak mı? Huyudur aldıklarını şak diye kusmak
Maalesef bu virus olayi bitmedikce bu tahtalar hep hareketli ve beklentili olacaktir...Zira bu ay sonuna kadar Avrupa konseyi Turkiyeye sure verdi.Demirtas ve Kavala serbest kalmaz ise ne yapacaklarsa mueyyide uygulayacaklar.is İhracat islerine uzanir ise piyasa hos karsilamaz.hikayesi olmayan kagitlar iyice gevser...Bide faiz karari var bu hafta.yani 30/9kadar tahtalar bayagi hareketli olur...
Sn hayek
Burası bilgi öngörü paylaşım yeri kimsenin tartışma yeri değil kimseyi kaale alıp cvp vermek zorunda değilsiniz.
Kimsede burda yazılan çizilene göre al sat tut yapmasın yapmaz da zaten herkeste beyin var mutlaka...
Önceki sorunun cevabına istinaden rtalb son kapta ulaşılacak sermaye 88.900 ve artış oranı %116 diyor bu açılma spk bülteniyle çelişmiyor mu sanki bir terslik var ne dersiniz? Neden açık ve sarih yazmazlar yoksa yanlış mı anlıyorum..
Cevabınz içim peşinen teşekkür derim
Sayın hayek
Burada tartışacağız yazisacagiz karşıt görüşlerimiz olacak.bu şirket ne sizin ne benim.
Sizin olumlu yazilariniz kadar benim yada başkasının dönem dönem olumsuz yazisida olabilir.
Benim sizin araştırmacı ve paylaşımcı kişiliğinizden hiç şüphem yok.
Doğruyu kimse bilemiyor.bilse burda işi ne.surekli kim kazanabiliyor.
Sizin seveniniz de çok eğer kızgınlığıniz banaysa özür de dilerim.
Burada tartışmadan kavga etmeden karşıt gorusleri carpistirmadan para kazanamayiz.
Buyrun gelin .
Zaten şuanda aynı gemideyiz.
Ben anapazar beklentisiyle siz farkli beklentilerle
sn. bensattimgitti
benim sizinle problemim yok, biz zaman zaman (uzun zamandir) karsilikli fikir problemlerine dusuyoruz ama tartismamizin bir duzeyi var
keza hissedarxd ile de ayni duzeyde bir durumumuz var.
fikir ayriliklari insana yeni ufuklar acar.
ama bazi arkadaslar gerek rtalb gerek burada investing formati ile yazmaya basladi. isin rengi degisti benim icin.
bu yaziyi size cevap icin yazdim, uzunca sure ne guler ne de rtalb tarafinda bilgi ve analiz icerikli yazi yazmayacagim. (bir pazarlamaci olmadigjmiz kalmisti onu da olduk bu forumda???) birazda diger yatirimcilar bilgi aktarsin biz izleyelim.
benim buradaki pozisyonumun miktari belli ve uzunca sure burda pozisyonumu koruyacagim.satarsam da her forumda oldugu gibi burada da bilgi veririm.
biraz izleyeci olalim, faydali yazilardan biz katki saglayalim insallah.
burdan son olarak philip capital'den islem yapan kardese selamlarimi iletiyorum[emoji8] anlamistir o
bol kazanclar dilerim herkese
sn.hayek,yazılarınız,yorumlarınız,analizleriniz biz KY için gerçekten çok katkı yapmaktaydı.Yazılarınıza ara verme kararınız birilerini sevindirebilir ama burada Sizi takip edenler için kayıp olacaktır.Kararınızı,Sizi takip edenler için lütfen tekrar değerlendirin.
sayın hayek hocama çok büyük haksızlık olmuş. kendi adıma söylüyorum bir çok tahtada faydalı yorumlarını okuyarak yararlandım. çok önce yazdıgım gibi hayek hocam yatırımcı . ben ve birçogumuz gibi günlük trade yapmıyor . şirketin durumu konusunda çok bilgi sahibi . çogu hissede stop olmadan sayesinde karla çıktım .saygılarımla hocam.
Bu arada kagıt indikatörlerde çok fazla şıkışmış aşagı yönlü sert bir patlama bekliyorum . neden bu kagıt bukadar sıkıştırıldı . neden düşürmek istiyorlar . daha ne kadar düşük olsun . ytd
Philipcim 1.2 milyonun 777 k sını sattı öğlene kadar sonra birden durdu. Alanlar dağınık, philipten iyidir bu durum.bilmiyorum kendide almış olabilir adam gömlekci.
Gömlekci deyince aklıma tudors gömlek geliyor her nedense. :)
İhaleye girip girmediğini nasıl anlayacağız acaba.
https://www.dmo.gov.tr/Ihale/Detay/13142
İhale 07 Eylül - 22 Eylül arasındaymış.
Farklı kalemlerde Geçmiş ihaleleri inceledim, bir kısmımda zeyilname yayınlanmış, bir kısmı iptal edilmiş. Alınan ihale sonucu ise ortalama 20 günde yayınlanmış. Yaklaşık 3 ay sonra açıklanan bile var. İhale haberi ile beklentiye girmek doğmadık çocuğa don biçmek gibi . Girdiği meçhul, alabileceği konusunda bir fikrim yok, ihalenin iptal olup-olmayacağı meçhul, zeyilname yayınlanırmı o meçhul.
Şirket açıklama yaparmı oda meçhul. Şunu anlıyorum ya kendimizce inandığımız gerekçelerle bekleyeceğiz, ya da satacağız.