bu satýrý okurken koptum, süper espiri :kahkah::kahkah:
Printable View
Sayýn crayon7. Tebrik ederim ve teþekkür ederim.
Beni anlayanlardan biri olmuþsunuz. Kýsaca ne güzel özetlemiþsiniz olayý.
Bunu fýrsata çevirip tüm gün bana hakaret eden insanlar belki sizin yazdýklarýnýzý okuyup anlarlar.
Alex oðlan haklýsýn :))) Trol bedduasý tuttu.
Teþekkürler Nuri Bey size de.
Artýk gittim gerçekten. Çok bis yaptým :)) Bu kadarý yeter.
Saðlýcakla kalýn.
Ýtiraf edeyim ki, konuyu tam olarak bilmiyorum. Ancak tahmin yürütebilirim.
CFR'den Brad Setser'in tivitlerine bakýlýrsa, bankalara ilave sermaye bulmak gerekiyor. Setser, bu iþin bir de jeopolitik cephesi olduðunu söyleyip, bu satýrlarý yazarken Kissinger'ýn ruhunun CFR koridorlarýnda dolaþtýðýný hissediyorum diyor. Ýlave sermaye için IMF'ye gidilebilir ya da Rusya+Katar ortaklýðýndan borç temin edilebilir, ama Çin'e veya Avrupa'ya gidilemez diye ekliyor. Jeopolitik açý'nýn yurt dýþý bileþeni BOP - Yeni Osmanlý projesi ile ilgili olabilir diye düþünüyorum. Yurt içi bileþeni ise, Ýþ Bankasý'yla ve onun sýnai iþtirakleri ile ilgili olabilir - hükümet kanadýndan bu konuda demeçler gelmeye baþladý.
Kýsaca, finansal sistemi kurtarmak için, dýþ ve iç politikayý istenilen þekle sokmamýz talep edilecek diye düþünüyorum. Kamuoyundaki genel kanaate ters olduðunu biliyorum ama ABD ve Rusya'nýn ortak hareket ettiklerini sanýyorum - karþý cephede de Çin ve Avrupa var gibi görünüyor.
bu konu hakkýnda bilgisi olan varmý.
yerel gazetede çýkmýþ.
alanya da bir banka müdürü.
müþterileri arýyor.
ucuz döviz alacaðým ben size paralarý getirin.
(galiba Halkbank ýn ucuz döviz verdiði gibi)
iþ adamlarý, döviz bürosu sahipleri paralarý getiriyor.
100 milyon civarý.
mudur paralarý alýp kaçýyor.
Valla kimse kimse fikrini özgürce soyleyemiyor zencileri hemen ativeriyonuz küfredip ben þimdi yazsam bak iki dakka da piranalar toplanýr onlarý da avlayýp Kanal Ýstanbul'a atacak vakit yok calisiyoz algoritmaydi yazilimdi Venus_V3_5580 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
diyor ki..
bankalarýn borç olarak verdiði dolarlar, alan kiþilerin tl gelirli olmasý sebebiyle geri ödemede zorluklar yaþanýyor. dolarýn her arttðýnda bu paralarýn dönüþü olmayacak ve bankalar tahminlerinin ötesi zor duruma düþecek. bu durumda hükümetin tl nin deðer kaybýný önlemesi bunun için kur rakamýný daha fazla yükselmemesi için faizlerde biraz artýrýma gitmesi lazým diyor.
Literatüre yanlavuk da girmeli...
Nabbýyon yanlavuk..
Forum yancýsý..:oleyo:
Yapýlacak desem sevineceksin de mi hýnzýr dolarlar olacak 10 lira ...[emoji41] Para yokki nereye yapiyon yabanci þirketler de çok seyetmiyorlar karlý deðil diye....aramýzda para mý toplayýp yaptýrarsak [emoji848]Venus_V3_5580 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yok yok sen epeydir forumu okumuyorsun anlaþýldý.Ben altýn alýyorum,kanal istanbul hakkýnda da tapýnak þövalyelerinin altýnlarý o güzergahta gömülü ,gavurlar o altýnlar bulunmasýn diye kanalý istemiyorlar diye rivayet var.Kanal yapýlýrsa altýnlar bulunur piyasada altýn miktarý artýnca da fiyatý düþer ,benim durum o konuda sýkýntýlý,tam dolarcý sayýlmam ben :)))))))))))
Výþþ hakketen !!https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b0897dc6ef.jpg
Venus_V3_5580 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...eee63d8189.jpg
Bankalarýn bu para yatýrma iþlerine önlem almasý lazým. Daha karmaþýk bir iç denetim olmalý. Para yatýrma en az 3 kiþinin kayýt kontrolünden geçmeli. Zira bu olay gösteriyor ki teorik olarak bankanýn içinde 2 kiþi organize olursa ciddi sýkýntý çýkartabilirler.Ama her þeyden önemlisi mudi bankaya gittiðinde cüzdanýný ve dekontunu çok iyi kontrol etmeli. Hatta dekontlarýn üzerine cep telefonu ile kontrol edilebilecek kare kod koyulmalý etc...
$$$ 6282 ₺₺₺
Dölarda yükseliþ gaçýnýlmaz,kendi rutinine girer..
Zabah iþe gidecez,çoluk çocuk aç...
Patitis 2,5,domatis 5 lire..
Taze fasille,dandiksarayda yinir herhal...
Çüsssss.
Sürçi lisanýmýzýn arkasýndayýz..:yes:
xe.com'daki USD TRY verileri de düzelmiþ gözüküyor. Büyük ihtimalle 6.4135 deðeri meþhur swap point algoritmasýnýn azizliðinden oluþtu. Saat 23:00'dan sonra veriler düzeldi.