Vakıf patron işi gibi duruyor.SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Vakıf patron işi gibi duruyor.SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hisse borsamız da ayyuka çıkan manipülasyon hisselerinin en öne çıkan prototipidir diyebiliriz.Adamlar düşük hacımla kasıtlı olarak fiyatı sürekli olarak aşağı çekiyorlar.
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar bende e devlet üzerinden ecilc eczyt ve intem de hareketlerin incelenmesi ve degerlenmeler hakkında spk ya şikayette bulundum. Bence hrpimiz bulunursak en azından belki birşeyler degişebilir. Ne kaybederizki. Şikayet sayısı ne kadar çok olursa o kadar dikkat eçeker en azından bu baskıyı bir nebze olsun azaltabiliriz
Ana taktiklerinden önemli biride yatırımcının kafasını karıştırarak satmaya teşvik etmek.Buralardan sat nasıl olsa daha aşağılardan alırsın algısı oluşturma gayreti içindeler.Bu akıma inanıp katılanlarda var evet !Yeni büyük yatırımcılar gelirse buralarda tutamazlar hisseyi.
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır. SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu adamlar şirket hakkında olumlu haberleri absorbe etmek için çalışma yapıyor. Taktik şu, olumlu gelişmeler öncesi fiyatı iyice basmak. Olumlu haber gelince zaten önceden bulunduğu seviyeye getirip % 10-20 arası) buna da büyük ralli yapmış da dinleniyormuş numarası yapmak. Sonra da o haberleri unutturmak. Şimdi hem Ayazağa hem de Kartal artık arsa oldu ya.Buna hazırlık büyük ihtimal.
Bilinen şeyler bunlar hepimizin gözü önünde FED'i bahane ederek piyasanın önünde koşarak aşağıya saldı şimdi de damperli kamyon görüntüsü vererek birer ikişer basamak yokuş tırmandırıyor.
Eğer peşine takılan olursa takılanları dökecek, yoksa, bu fiyatlara satış yazanları ( aşağı daldaki elmaları) toplayacak.
Hepimizin iyi bildiği, defalarca tanığı olduğumuz, aptalca oyunlar.
Bürokraside maşallah tam 3 ay oldu meclisten geçeli askıya çıkartmayı hala beceremediler.
En son ptt ile transfer aşamasındaydı avrupa yakasından anadolu yakasına yürüyerek gitsen bu kadar zaman almaz.
Memleketin her köşesi dökülüyor...
Aptalca olması önemli değil. Önemli olan uygulama şansı bulmaları ve bir dirençle karşılaşmamaları. Fark etmezki. Mesela Türkler batı diplomasisi tarafından hep kandırılır. Bizi yönetenlerin hain ya da salak olmasından mı? Hayır. Güç dengesinden, şantajdan. Ha bazısı da gönüllü kuldur onlara o da ayrı. Burada da adam tahtaya tam hakim, ülkede hiç bir önleyici düzenleme çalışmıyor. Şirketin içini boşatıyor ses eden yok. Neden,devlet ve yasalar gelişmelerin altında kaldı. Birini yaralayan adam denetimli serbestlikle dışarıda. Öyle çok suç var ki artık genelleşmiş, yeni bir norm oluşmuş. Cezasız kalıyor. Eczacılar da cezasızlık ortamında bunları yapıyor.
Çok dogru sözler benimde zoruma giden bu adamların bu soygunu yaparken ufacık bir zeka kıpırtısı ile yapmamaları. Tamamen kagıda hakim olup devlet kurumlarının yasaları uygulamamasına güvenerek aleni şekilde yapmaları. Malesef eskilerden beri olan bu düzen son yıllarda daha da beter oldu. Ama bu eczacıların sonu bir sürü dava olacaktır böyle devam ederlerse. Bu kadar magdur içerindenbunca yılını birikimlerini verenler illaki hesap soracıktır. Sonucu ne olursa olsun bu ailenin ismine bu kara leke olarak düşecek bir gün. Zaten diger dünyada hesabını asla veremeyecekleri de ortada :))
Patronların ilk amaçları hisseyi baskılayarak kontrol altında,istedikleri fiyatlarda tutmak, daha sonraki, tali amaçları ise kısa dönemde al sat yaparak kar etmek.Hilenin bini bir para.Müthiş karakter sorunları var.
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlaç hissesi seçim öncesi kısmen değişim hedeflediğim şirketin de (İş Bankası Sabancı, Tekfen) gerisinde kalıyor. Gecmişte de böyle davranışları olmuştu.
Eğer uygun yerlerden geçiş sağlamaycaksa benim borsa fiyatlarını izlememe de gerek yoktur. Ucuz fiyatlarda tutmakta ısrar edecekse, fiyatları izleyip keyfimi kaçırmam, olur biter..
Eczacılar hep piyasadan çok daha geç reaksiyon gösterir. Bu nedenle bu türden avantaj sağlayıp diğer ata geçmeye ve bir tür hisselerarası sörf yapıp ciddi kazanç sağlamak çok zordur. Bu yılki genel kurulda B.E. kendi ağzıyla söylüyor zaten. Fiyat konusunda çıok bir şey beklemeyin. Fiyat artarsa yeni mağdurlar oluşur. Aslında adam suç işlediğini fiyatı baskıladığını kabul ediyor zımni olarak. Yani eczacılar fiyat yarışında göreli öne çıkacak biz avantaj sağlayıp at değiştireceğiz. Buna izin vermiyorlar. Öyle iyi insanlar ki, bizim satacağımız adamların durumunu düşünüp kaygılanıyorlar. O yüzden bizi dolar bazında perişan ettiler. İşin aslı ne bu adamların bir master planı var. Bunu defalarca yazdım, tekrara gerek yok. O aşamaya geldiğinde çağrı fiyatı düşük kalmalı. Bu yüzden fiyat artınca adamların canı yanıyor, acı çekiyorlar. HALK VATANDAŞIN HİSSESİNİ ALMIŞ, GERİ VERMİYOR.
Katolik nikahı seviyor demek ki bunlar. Öyleyse pazar günleri görüşürüz, başka da bir şey yapamayız.
Hayır, derhal boşanmak istiyorlar. Hani 30 yıllık karısını hiç maliyetsiz boşamak isteyen zampara gibi. O yüzden sürekli bir mobing var kadıncağız kendi bırakıp gitsin diye. Biz gidelim de fiyatı görün. Yatırımda malın kayda değerini yan hesaplara aldılar sanırım. Sonra uçtu. 9 doların üstüne çıktı. Bizi yollasalar hemen fiyatı 4 dolara çekerler. Hallelujah...
Bütün sorun zaten Ecyap olayı. Adamların tadı damağında kaldı. Hep aynı şeyi yapmak var kafalarında. Nasıl eritiriz KY yi bedava fiyata. Ecyap olayında büyük beddua aldılar. Beddua bunlara değil Rusya'da işlerin başındaki adama ve Diğer misafirlere çarptı, Helikopter kazasında 2017 sanırım. Günahsız olan kazaya uğradı.
Bir zamanlar ilacın bilançosunda Eczacıbaşı girşim pazarlama diye bir şirket vardı. Hani uzun yıllar zarar edip ilacın konsolide bilençosunu bozmuştu. Bu Şirketin % 50 si ilacın bilançosundaydı. Ve sürekli yatırım yapardı. Özellikle kolonyalı mendil vs gb. Tam yatırımları bitti kar edecekken 35 milyon tl ye holdinge devredildi. Nasıl ama Ali Şen köy ağası rolünde byle fırıldak dolandıcı ağa numaraları çevirirdi. Kimseden ses çıkmadı. Millet KY farkında bile olmadı. Ben beddua etttim doğrusu. Bu kadar haramzadelik olmaz. Sonra bu girişim pazarlamayı ipek Kağıt ile birleştirip Eczacıbaşı tüketim ürünleri isimli şirketi oluşturdular sanırım. O şirket özellikle pandemi döneminde çok iyi karlar elde etti. Aslında o şirketin % 25 ilacın olmalıydı.ama Eczacıbaşı olmak KY yı dolandırmayı gerektirir. Bu kadar kötülükten Eczacılarun kendileri bir zarar görmedi.Bu kez de Tüketim grubundan yöneticiler kazaya uğradı. Allah rahmet eylesin.
Demek istediğim bu adamlara beddua da tutmuyor. Çevrelerinde ki günahsız kişilere olan oluyor.
Alma mazlumun ahını,çıkar aheste aheste.Çok beddua aldılar, alıyorlar da halen.SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yatırım tarafında tam kontrol olduğu için fiyatıyla biraz oynayacaklar gibi.
Beddua tarafına gelince, o söylemlere hiç girmem.
Bu insanlar borsa dışındaki her yerde kendilerini olduklarından fazla göstermeyi seviyorlar.
Beni rahatsız eden kısım her iki tarafta ( borsa ve borsa dışı) gerçeklikten kopmuş tavırlarıdır.
Her işleri bir tür PR çalışması. Sosyal olarak oluşturdukları imaj, kültür, sosyal sorumluluk,spor vs.Hatta öteye geçiyorlar, ortalama ahlak bunlara yetmiyor. öyle etik ilkeleri var ki ortalama insana tepeden bakan bir ala carte ahlak. Bu zorlama Şekspir gösterisi, gören gözler için vodvile dönüşüyor. Ama bu ülkenin, kasaba ortalaması hakimiyetindeki estetik düzeyinde kolaylıkla "kalite" algısı yaratabiliyor. Bu algıdan aldığı manevi tatminle artık kendi içinde bir denge oluşturuyor ve gönül rahatlığıyla KY nın üzerinde her tür oyunu oynamayı hak görüyor. Zaten KY hasbelkader bunların hisselerine tebelleş olmuş asalak lumpenlerdir bunların gözünde. Son dönemin yeni zengin AKP lileri bile bunlardan daha insaflıdır. Hiç değilse itibar ihtiyaçları var ve bir ölçüde KY ile paylaşıyorlar. Eczacılar bütün bunları aşmış. Bu yolları tüketmiş insanlar. Şimdinin yeni zenginlerini çok aşmışlar tavır olarak.İlkel birkim yapan çalıp çırpan bir esnaf işin başlangıcıdır. Yeni zenginler bunları aşmış artık para değil itibar peşindedir daha çok. Eczacıların bu günkü
durumu ise bu yeni zenginlere tur bindirmiş 360 derece sonra başa dönmüş, tıpkı başlangıçtaki kurnaz esnaf gibi KY nın elindekilere tenezzül eden küçük adamlara dönüşmüştür.
10 yıl önce bu hisseye yatırdığım para ile o zamanlar alabileceğim muadil yatırımların 1/4 ünü ancak alabilirim. Yani hisse 40 lira olsa ancak tapi olurum. 10 yılın üstüne de soğuk su içerim. Şimdiki fiyatla da zaten külliyen zarar.
Borsanın mazisi vardır hatırası yoktur. Bundan sonra ne yapilmalu kısmı önemli. Ben bu gruba baktigim zaman birkaç şey görüyorum. Ucuz bıraktırılmış bir hisse, değerli arsalar, iç-içe geçmiş ortaklığın sağladığı dolaylı ortaklıklar, maden sektöründeki hikaye...Bundan sonrası biraz temizlik kağıtları, biraz Monrol...işte o kadar. Yapı grubu öylesine uzun sürede başarısızlık gösterdi ki Vitra'nin iyi bir marka olması beni hiç ilgilendirmiyor. Kısacası ben de bu insanları sevmiyorum ve fiyatları aşırı düşük tutmakta ısrar etmezlerse başka hisselere geçmenin yollarını ararim. Bu imkânı tanımadıkları takdirde borsadaki ederi elindeki dolaylı ve dolaysız mülklerinin altında bir değerden satmak aptalca bir davranış olur, bu aptallığı kendime yapamam.
Ben o Vitra işinden şüpheliyim. Sürekli zarar edemez bir firma. Yalan bu. Ecyap genel kurulunda elinde hisse tutan bir fon yöneticisiyle konuşmuştum, hep zarar ediyor diye söylediğimde, adam bana ne zararı şu iskonto işine yakından bak istersen diye imalı bir konuşma yaptı. Kartını verdi. Eczacılar bunu gördü adamla konuşmamı engelledi, Adam telefonuma çıkmadı, seyahate çıktığını söylediler. O fon sonradan yüksek fiyattan elidekileri Holdinge devretti.
Benim gözümde pek bir değeri yok. Herkesin sattığı karoyu, tuvalet taşını, küveti, armaturu süreç iyileştirmeleri ve marka yardımıyla herkesden pahalıya satıyorlar. Benim bu hikâyede saygı duyacağım, değer göreceğim bir şey yok. %90 kapasiteyle çalışır, çalışanlarının maaşlarını öder, dünyaya da başka bir faydası olmaz. Harcıalem bir iş sonuçta..
Vitra karo ile aynı işi yapan Ege seramik sürekli kar ediyor. Çok ciddi temettü dağıtıyor. Tamam harcıalem bir iş. Teknolojisi kısıtlı. Ama bundan kar eden ediyor. Ama Ege seramik gnel yönetim ve pazarlana giderleri Cironun % 10 nu geçmez. Ecyapta bu % 37-40 civarıdı. Vitra da böyledir muhtemelen. İlaç 9 lira iken 2 yıl önce Ege seramik 5 lira idi. Şimdi 27 tl. Bu yıl hisse başı 2.62 tl temettü verdi.
Evet o günkü seansta malı % 20 tavandan tek emirle devredip hemen dibe çekmişlerdi fiyatı. Bir anda kapanıştan önce olup bitti herşey. Büyük ihtimal o fon yöneticilerini de görmüşlerdir bunlar. Yoksa benden vebalı gibi niye kaçsınlar. Bana kartlarını vermişlerdi. Onlar gitti ben tutanağa şerh düşmek için içeride kaldım. Çıkışta adamları ayarlamışlar.Sonuçta o fom baya ucuza vermişti hisseleri. Ama dolar bazında bizden çok daha düşük fiyata zorla elimizden aldılar.
Bu adamlardan kurtulmak için bu yıl ve belki de önümüzdeki yıl en iyi fırsatlar. Kendileri de azınlık pay sahiplerinden kurtulmak için bu sürenin en iyi fırsatları barındırdığını biliyorlar. Umarım asgari müşterekte birleşme olsun, biz de kurtulalım onlar da...
Aynı fikirdeyim. Ama 2 usd üstünü düşünsün bu adamlar. O zaman dediğiniz gibi iş bankası, şişe cam, Tekfen gibi hisseler geçiş imkanı olur. Yoksa 1-2 sene sonra 2 usd de geçiş için kötü fiyat olur. Seçim sonrası İMF progranı sonrası borsa uçar. Bu iş seçim öncesi olmalı. Biz de bu adamlardan kurtulalım.
Aklıma gelmişken yazayım. Hekim arkadaşlarımdan birisi akademik araştırmasıyla bunların vakfından ödül kazanmış. "Verdikleri ödüle göre yaptıkları basın toplantısı ve lansmana harcadıkları paraya aklım şaşmıştı" demişti.
Holding bu yıl sekseninci kuruluş yıldönümünü kutluyor.
Pekiyi biz holdingte "değer" olarak ne görüyoruz? Zamanında edinilmiş olan gayrımenkullerini, madencilik iş kolundaki kimseye duyurmak istemedikleri faaliyetlerini ve bir iki işkolunda daha " saygı değer" üretimlerini, öyle değil mi?
Ailenin bu kuşağı bildiğin başarısızlık abidesi. Sen bir önceki kuşaktan ülkenin ilk dördüne giren büyüklükte bir sermaye grubunu devral, şimdi ilk yirmiye zor gir. Başarı ancak böyle değerlendirilir. Kıyas yolu ile. Hani oscar ödüllerine nazire bir ahududu ödülleri var sinema dünyasında. En kötüsü anlamında. Bunlar her türlü ahududu ödülünü hak eder. Kendini çok beğeniyorlar ama bu kıyaslama acımasız biçimde kendini gösteriyor.
Hani hissedarlardan kaçırdıkları parayı holding üstünde tutuyorlar desek holding tarafında da bir atılım göremiyoruz.
Bir olasılık Zentiva'dan elde edilen gelirlerin bir kısmını holding dışına kaçırdılar.
Diğer taraftan hammadde avantajları üzerine kurulu Esan-> Eczacıbaşı dikey entegrasyonu grubun ana işi olmakla birlikte bunca yılda bir sonuç üretmemiş. Balya'daki saha sayesinde Esan son birkaç yılda parlamış, hepsi o kadar.
Yurtdışında alınan markalar piyasa liderliği getirmiş olabilir ama finansal sonuçlar açısından yüz güldürmemiş gibi görünüyor.
Temizlik kağıdı sektöründe Selpak saygı duyulacak bir markadır. Eski yöneticileri bu şşirette bir gelecek görüyorlar ama gelin görün ki ekonomik sonuçları halen seramik sektöründe olduğu gibi cılızdır.
Monrol işini değerlendiremem ama vitamin satarak sağlık sektöründe varlık bildirmek olanaksızdır. Vitamin dediğin nedir ki?? bütün analizlerde - D vitamini, B12 gibi ihtiyaç durumunda alınanlar harç olmak üzere sokağa atılan paradır, başka bir şey değildir.
Birkaç özgün ilaç lisans anlaşması sayesinde sağlık sektöründe varlık gösteriyorlar diyemeyiz ( Monrol hariç)
Sonuçta bunlar bu işleri yapmasınlar diyemeyiz, yine de iş analizlerinde bir sorun var gibidir. Oysa dünyada olup biteni soluk soluğa takip ettiklerine eminim.
Bugün cenazeler defnediliyormuş.
Böyle bir günde kendilerinin hisselerle ilgilendiklerini düşünmem. Başkaları yapıyor.
Bu yıl o yıl.
Yatırım Holding'te yönetimden bağımsızmış izlenimi veren oyuncu işlemleri başlattı.
Arsa spekülasyonu ( Kartal, Ayazağa), seçimden önce hisseleri toplamak için en son ve büyük fırsat.