Sayfa 375/612 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425475 ... SonSon
Arama sonucu : 4890 madde; 2,993 - 3,000 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. O satmış bu almış. Bu tahtada bunların önemi yok. Bu tahta tam denetimli menüple ediliyor. Hatırlarsınız Ecyap son dönemlerinde böyle manüple edilmiş baskılanmıştı. Sonra sonu kötü bitti. Yatırım 65 tl ye giderken(9.28 usd o günkü kurla) öncesinde çok baskılanmıştı. Bir ara yatırım ilaç paritesi 1 e 2 nin altına indi. Hangi senaryo olacak göreceğiz.

Bir ipucu olarak bahsedeyim. Ecyap son döneminde mali işlere bakan Ali Aköz eski PW cooper çalışanıdır, yönetim kurulu üyesi idi. Daha sonra Genel müdür oldu. O dönem eyap operasyonu oldu. Bu yıl İlaç genel kurulunda Yönetim kurulu üyesi Seyfettin Sarıçam hiç kendi alanını ilgilendirmeyen soruları cevaplamak için kürsüye çıktı sürekli. İnsanlar isyan etti. Gemel Müdür konuşmuyor o konuşuyor. Dikkat bu Seyfettin Sarıçam' da PW cooper eski çalışanı.

Adamların amacı Ky yi bedava fiyata sırtından atmak. Evet bizi kene gibi görüyorlar. Küçük ortak olarak değil. Bu gözlemimi paylaşırken sonucu hakkında tam bir kestirimde bulunamıyorum. YTD

2. Tl olarak düşme ihtimali çok zor bence ama kur şoku çok rahat yeme aşamasında olduğumuz için bahsettiğiniz euro bazlı fiyatlama her an gerçekleşebilir hatta fed açıklaması bile tetikleyici olabilir.
    Memleketin durumu ortada çok hassas dengeler mevcut kırılganlık başımıza iş açmadı sadece an meselesi uzatmaları oynadığımız çok net.

3. Benim niyetim seçimlere girerken Sabancı ve İş Bankası gibi daha hesap verebilir holding/banka hisselerini almaktı.
    Ama bankaların altı oyuluyor. Yarın da ne olacağı belli değil.

Bu gidişle istemeye istemeye çağdaş yasamın öncüsü (sözde) Ecz. kağıtlarına mum olacağız.
    Öyle kötü bir dönem ki artık mevzu 'ne olursa olsun' denilecek yere geldi.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

Şu anda hisse lot fiyatı 52 Cent.Zirve fiyatının neredeyse dörtte biri.Komik derece de ucuz kaldı.Bu fiyat patronların manipulatif yoğun baskıları sonucu oluştu.Suni bir fiyatlama.Eninde sonunda değerini bulacaktır.Bu hissede olanlar en az 2 yıl beklemeyi göze almalıdır diye düşünüyorum.

Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yatırım tavsiyesı değildir.Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.

5. 16 Nisan şirket genel kuruluna başlarken hisse değeri 9.45 tl yani yaklaşık 65 cent idi. Şu an 9.09 ve 52.5 cent. Üstelik genel kurulda büyük tepki alınca B.E. "meşaz"ı aldığını söylemişti. Sanırım ülkede bu büyüklükte ve bu kadar eski geçmişi olan hiç bir şirket ve bunların muadili eski patronlar bunlar kadar alçalamaz. Bunlar bir de insanlardan prestijlerine uygun saygı bekliyorlar utanmadan. Evet artık belli oldu dolandırılmış bulunuyoruz. Öyle komik fiyatlardayız ki. Sadece bu dolandılma fiilini realize etmiyoruz. Yani satış yapmıyoruz. Buralardan satış yapan artık sineye çekmiştir. Biz satış yapmayarak ümidimizi koruyoruz sadece. Bu adamlar bu fiyat düzeylerini yeni normal yaptılar. Oysa geleneksel ortalaması bile 1 usd civarıdır. Aynı zamanda yatırım ilaç paritesini de 1 e 2.5 tan 1 e 5 civarına çıkartarak orada da yeni normal yarattılar. Bu yeni normali artık 2 yıla yakın sürdürüyorlar.

6. 2008 krizinde defter değerinin %20-25 ine getirmişlerdi. Seçime şunun şurasında 1 yıl bile yok..8,3 -8,70 arasından hiç param olmasa bile 1 yıl vadeli kredi kullanır yine alıcı olurum.

7. Sahnede yine vakıf var.

Ben bu seviyelerden başlamak üzere daha aşağı seviyelere geldikçe lot artırma kararı aldım.8,92 den kademeli alışa başladım.
     Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    2008 krizinde defter değerinin %20-25 ine getirmişlerdi. Seçime şunun şurasında 1 yıl bile yok..8,3 -8,70 arasından hiç param olmasa bile 1 yıl vadeli kredi kullanır yine alıcı olurum.
    SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yatırım tavsiyesı değildir.Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.

Sayfa 375/612 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425475 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •