iş portföyle yatırım yapan arkadaşınızla görüşme şansınız oldu mu?
Printable View
DITAS tavan gidiyor, böyle kapatırsa MAC güzel getirebilir. Diğer hisse fonların hali pek iç açıcı değil.
2013’te 12 bin 480 dolara kadar yükselen kişi başı milli gelir, 2019’da 9 bin 128 dolara gerilemiş. Böylece 2007’deki 9 bin 656 dolarlık seviyenin bile gerisine düşülmüş. muhtemeldir ki şu an itibarıyla bu gelir, 8500 dolar civarlarına gelmiştir. şu an iktisat teorileriyle izahı mümkün olmayan inat teorisiyle ekonomi politikalarını yürütüyoruz. vaziyete baktıkça hem vallahi, hem de billahi içim yanıyor. çoluk çocuğumuz adına üzülüyorum. yazık, hem de çoooooook yazık...
Çok detaylı araştırmasını yapmadım ama son 1 yılda düşüş öncesi en yüksek ile düşüş sonrası en yüksek arasında Brent -%34, AES -%44. Artış ve düşüşleri korele olsa da oranlarında büyük fark var. AES'in vadeli kağıtlardan oluşmasını neden olarak söylüyorlar. O yüzden mekanizmasını tam anlamadan girmek tehlikeli olabilir. Bir de bulundurduğu etf'ler, Brent'ten çok WTI'dan oluşuyor.
FNO dağılımı da açıklanmış. Yerli hisse tarafında bankaları çıkarmış. Yabancı etf tarafında ise VOO (S&P500 ETF) çıkarıp TLT (20+ yıllık ABD tahvil ETF), EWG (MSCI Almanya ETF) ve VWO (FTSE Emerging Markets ETF) eklemiş. Amerikan şirketleri yerine avrupaya kaymış yani.
Ben de şimdi performans raporlarına baktım diğer senede hafif geçmiş. Buradan görülen Aes özel olarak başarılı ya da başarısız bir fon değil.
Ama en azından Ak portföy'ün sevdiğim tarafı enteresan fonlar çıkarıyorlar, ve çeşitliliği artırıyorlar. Hatta bildiğim kadarı ile petrol ile korele muadil başka bir fon yok bile yerli.
Petrole yatırım yapmak isteyen birinin bir yatırım fonu bulması bile iyi bir aşama.
gmstr -7 şu an. fena satış yiyor
bu spor hisseleri nedne tavan her gun ,fb 13 den 45 e cıktı 15 gunde
dostlar size bir twitter sayfası tavsiye edeceğim. burada kesinlikle hisse pazarlanmıyor. hisselerle ilgili hiç bir soruya cevap verilmiyor. sadece endeksin gidişatıyla alâkalı öngörüler ve kişisel beklentiler paylaşılıyor. malûm, fon yatırımcısı olunca piyasa yönü ve orta vadede nerelerden alım satım yapacağımı değerlendirirken farklı bir fikir bulabilme açısından ben çok faydalı gördüm. sizler de bakabilirsiniz, selamlar.
https://twitter.com/TanerGenek
TCMB, dolar alış kuru düne göre 2 kuruş artmış.
Saygılar.
bu arada AES 3 gün valörlü bilginiz olsun satıyorum derken keskin düşüş yaşayabilir şansınız yaver giderse çıkadabilir.
Tesla açılış öncesi -14 teknoloji hisseleri fena göçecek gibi duruyor buradan :/
geçenlerde diyordum ya yabancı fonlara yöneleceğim, bunu söylerken bizim borsamızda bulamadığım huzuru bulacağım sandım ama durumun hiç te öyle olmadığı anlaşıldı. borsa veya hisse fonlar, huzur bulma yeri değil, doğru psikolojiyle kademeli olarak sıtrateji geliştirerek para kazanmaya çalışma yeridir. ayrıca bizim borsanın gidişatına dair sağlıklı öngörüler yapan uzmanlar varken yurt dışı borsalarda bu işler benim açımdan daha zor. bu yüzden ne olursa olsun yerli fonlara takılacağım. yabancı fon fikrimden vazgeçtim. sıtratejim şuu: ortalı vadeli belli seviyererde çoğalıp yukarıda güçlü dirençlerde pozisyon azaltmak. bunu ne kadar doğru ve soğuk kanlılıkla uygularsam o kadar rahat ederim diye düşünüyorum. herkese bol kazançlar
Gmstr de fon yöneticileri fiziki gümüş yükümlülüğünü yerine getirebiliyor. O yüzden arz/talep tersine dönmüş gibi şimdilik.
Bistte ki BYF ler guzel imkanlar veriyor ama daha da kurumsal yönetilmeli. QNB, Ziraat kadar istikrarlı olamıyor.
Fıl ppz yi gecmis bugun
ppz henüz 2-3 haftalık. artık normal ppf ayarlarına döndü. tüm ppf'ler neden bilmiyorum ( belki güncel yüksek faizli enstrümanları hızla sokabilmelerinden dolayı boş portföye ) açıldığında ilk 1-2 hafta epey yüksek MK getiriyor. Ya da portföy dağılımı ile mevzuat biraz hoşgörülüyor 1-2 hafta.
fil epey uzun süredir o kategoride lider. kolay kolay kaybetmez gibi geliyor bana.
O günki fiyat değil, bir sonraki fiyattan satılır.
Yatırımcıların New York Stock Exchange(ABD), NASD** (ABD), London Stock Exchange (İngiltere) piyasalarının açık olduğu günlerde saat 13:30’a kadar verdikleri katılma payı satım talimatları talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir.
gmstr’de fon yeni fiziki gümüş aldı onun paylarını sürüyor piyasaya
o yüzden gram gümüşle olan bağı bir süreliğine koptu
bunun böyle olacağı sır değildiki
daha öncede defalarca oldu
6,5 gram gümüş değerinden yukarı yönlü uzaklaştığında bu fonu almayacaklar okadar basit
Qinvest dağılımları da gelmiş. EIC BLCYT yanında sembolik KCHOL almış. EID'nin hisse seçimleri temmuzla aynı, ekleme-çıkarma göremedim.
Örneklendirmek gerekirse;
Pazartesi 13:30'dan önce verilen satışlar Salı gününün fiyatıyla satılır.
13:30'dan sonraki satışlar ise Çarşamba günün fiyatıyla satılır.
Yabancı hisse ve BYF olan fonlar için böyle diye biliyorum. Diğer fonlar için değişkenlik gösterebilir.
Ben dün bütün fonlara çıkış verdim örneğin 13:30'dan önce. Fakat dün ABD'de tatil olduğu için AFA T+4 valörlü haftaya Pazartesi(14.09) hesaba geçiş tarihi verdi. Diğerleri bu Cuma günü geçecek.