temettü yatırımcılığı hikaye napacakmışım hisseyi alacakmışım temettüyle de hisse alacakmışım eee hisselerin çoğu dolar bazında dipte nasıl temettü yatırımcılığı bu :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Printable View
temettü yatırımcılığı hikaye napacakmışım hisseyi alacakmışım temettüyle de hisse alacakmışım eee hisselerin çoğu dolar bazında dipte nasıl temettü yatırımcılığı bu :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
bakalım ilk devre kesici kimden gelecek
dibi görmüş olabiliriz not alalım 1910...!!!
Temettü yatırımcılığı mı hikaye???
2019 yazın 8TL den ereğli aldım. Onu da buraya kesin yazmışımdır zaten.
Sonrasında üzerine 2 temettü aldım, hisse fiyatı 26 ya çıktı ve bu sene 4-4.5 tl daha temettü alıcam.
10 bin lot için konuşalım... Zaten 3 senede 80 binimi fazlasıyla geri verdiği gibi, ana param olmuş 260 bin tl.
Bu mu kötü?
Ve ben temettü yatırımcısı değilim. Eregliyi çok beğendiğim için elimden çıkartamıyorum sadece. Aksine sürekli lotum artıyor. O yüzden mecburen temettü yatırımcısı oldum. Ama alıp, tutan herkes sonuna kadar haklı.
Hele 10 senelik vade de elinde eregli tutanların dolar getirisini kaç kat katladığını söylememe gerek yok heralde.
Morgan stanley 9 şubatda msci endeksten potansiyel olarak çıkmasını bekledikleri listesine ISCTR yi eklemiş.
Zaten borsa fiyatından anlaşılıyodur.
Çarşambaya kadar bunun baskısı olur, perşembede yeni başka bir şey icat ederler...
Artık yurtdışı borsalarına yatırım yapmak 1 günlük iş, o da hesap açma süreci.
temettü arıyorsanız daha iyisini bulamazsınız. sadece %20 vergi var ama bist'te %20 den fazla kaybedeceğin için hiç gerek yok.
ben çocuğumun geleceğini bu şekilde planlıyorum.
Yakında BİST reel yatırımcı bulamayacak.
Bu arada yurtdışı borsasında işlem yapınca anladım.
ABD'de yabancılar haftada en fazla 3 kere alım satım yapabiliyorlar. Geçerse hesabı askıya alıyorlar.
Bizde adamlar botlarla çalışıyorlar.
Bu zaten başlı başına küçük yatırımcıyı yolmak üzerine kurulmuş sistem oluyor.
Kim olursa olsun, hep söylüyorum, paranızı yurtdışında değerlendirin. Oturduğunuz yerden artık tek tıkla bütün dünyayla entegre oluyorsunuz.
evet haklı olabilirsiniz Ereğli dolar bazlı grafiğe baktım 2019 da sert düşüş yaşamış şu an 2018 seviyelerinde demek ki aldığınız yer önemli siz dolar bazında düşük seviyeden aldığınız için kazanmışsınız 2018 de alan dolar bazında aynı seviyede ama o da yeterli bence diğer tahtalarda durum nedir bilmiyorum bilgi için teşekkürler
piyasayı bozan işc oldu mscı dan çıkacakmış söylentileri varmış??kim bu dedikoduları çıkarıyorsa allah bildiği gibi yapsın...
Bugün + kaparız akşamada dolara 10-15 kuruş basarlar.
ekonomi yönetimi Doları tutuyorlar, Altın Gümüşü globalde baskılıyorlar, Ev Araba fiyatları uçmuş.. bu enflasyon ortamında borsada milyonlarca yatırımcı olması gerek. Bu kadar bariz bir durumda, bunu teşvik için bir hedef ve strateji gerekiyor yapmaları için GÜVEN ortamı gerek
GÜVEN Karaca gibidir elinizden bir kaçırırsanız yakalamak için baya bir çaba sarfetmen gerekir ..
Düşüşün bununla ilgisi yok. Mayıs ayında çıkacaksa çıkacak
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1a5cca5423.jpg
Bundan o kadar emin olmayın. KKM yapısal bir çözüm değil, kısa vadeli semptomatik bir çözüm. Üstelik patlaması durumunda Türkiye'nin iyi olduğu bir konuda bütçe disiplininde çok kötü bir noktaya götürebilir. Böyle bir şey olması durumunda enflasyon ne olur, DIBS faizleri ne olur belli değil. İçeride 200 Milyar TL KKM var ve her geçen gün artıyor. Bunların çoğu da TL'den geçiyor. 1.5 ay içinde 500 Milyar olsa, doların %20 atak yapması durumunda garanti ödemeleri nedeniyle 2022'de planlanan bütçe açığı yarı yarıya artırıyor. %50'lik bir atak gelirse bütçe açığı ikiye katlanıyor.
Borsa için ise şu benzetmede bulunayım; Aygaz tüp tırı ile altın taşıyan tır çarpışmış. Altınlar ortaya saçılmış ama tüp tırının şöförü gaz kaçıran tüpleri poşete sarıp müdahele ettiğini sanıyor. Tüpler ha patladı ha patlayacak. Sen de bunu görüyorsun, gidip canından vazgeçip altınları toplar mısın? Uzaklaşayım da tüpler bir patlasın sonra bakarız dersin değil mi, şu anda da piysada olan olay bu. Benzetmede tüpler doları, altınlar hisseleri temsil ediyor. Bu tüpler patlar ondan sonra borsa dolar bazlı dibini yapar ve yoluna devam eder. Kimse elinde pimi çekilmiş el bombasını tutmak istemez. Teşbihte hata olmaz deyip kaçayım.
morgan stanley kendi öngörmüş, hangi hisseleri çıkarttığını/aldığını açıklamadan önce -çıkartılması muhtemel hisseler diye açıklama yapıyor.. muş.. böyle bi adetleri varmış, kerametini sorgulayamayız, herif global finans piyasalarının sahiplerinden.. çıkartırsa 50-60 milyn dolarlık satış gelirmiş msci endeksini takip eden pasif fonlardan
Döküman var bende paylaşamadım ama…
Morgan Stanley öngörüleri hakkında…
Fakat bu hikaye 10-15 gün öncede geçmiş ama düşük olasılık dediği için kimse sallamamıştı…
Eğer olursa 50 M dolar üzeri bir çıkış olabilir diye düşünülüyordu…
Geçen kasım ayı içinde aynı söylenti olmuştu, bakalım ne olacak?
Tarkank abi akşam pazarı ucuzluğu yaparlar mı
1,50 dolar endeksin üstüne çıktıkça mal basıyorlar endekste 1,40 dolar kırılırsa 1,10 dolara kadar düşer...
izlemeye devam...
Rusya işgal etmesin diye işgal edecekmiş gibi gösterecek haberleri servis ediyorlar.
Rusya, Ukrayna'yı işgal etmeye yetecek kadar asker yığdı
https://parafesor.net/rusya-ukraynay...gdi-07-02-2022
işc den çıkan ağalar bir hisseye daldı bakalım hayırlısı hemde yüklü girdi hanzolar durup dururken tkaıldık peşlerine
Dostum, temettü yatırımcılığı bence özendirilmesi gereken bişi.
Dediğim gibi, ben de yapmıyorum ama özellikle amatör kişiler için yanlış bir yol değil.
Ama işte bizim yatırımcı profilinde kısa zamanda köşeyi döneyim mantığı olduğu için zor.
Sonuçta temettü yatırımcılığı dedin mi, minimum 5 sene ama tercihen 10 senelik bir süre içinde değerlendirmek lazım.
Mesela Eregli'nin temettü verimliliği yüksek ama diğer firmaların o kadar değil.
Ama bu diğer firmaları kötü yapmıyor.
%5-6 temettü verimliliği olan firmalara yatırım yapmak saçma gibi geliyor şu an ama uzun vade baktığınız zaman öle olmuyor aslında. Hele ki enflasyonun yüksek olduğu bir dönemde çok daha mantıklı.
Temettü yatırımı yapan birinin zaten borsanın yükselmesinide istememesi lazım. Bir faydası yok. Aksine hisse fiyatları artıyor, temettü verimliliği düşüyor. Temettü yatırımcısı olduğun an zaten bir nevi ayı oluyorsun :)
Tek dikkat edilmesi gereken doğru şirketlere yatırım yapmak. Onlar para kazandığı sürece win-win bir durum. Endeks aşağı giderse "ucuza hisse al", endeks yukarı çıkarsa elindekiler değerlensin gibi...
TCMB Ocak'ta BOTAŞâ€™a 4,15 milyar dolar döviz satışı gerçekleştirdi. Bu, şimdiye kadar kuruluşa bir ay içinde yapılan en büyük satış tutarı.
Ocak'ta ihracat reeskont düzenlemesi kapsamında sağlanan net döviz girişinin bu gelişmeyle yaklaşık 2,6 milyar dolara düşmesi bekleniyor.
https://i.hizliresim.com/7x007ym.png
hanize bakanının yarın yabancı yatırımcılarla görüşmesi varmış.
ne diyecekler acaba adamlara.
thy de ya mallandılar ya shortçu yakaladılar..
Arada 1.37, 1.30 ve 1.26 var. Bunlar daha önemli destekler. Özellikle 1.26 çok kuvvetli 2009 global krizi dibi. Ayrıca 2001-2002 yıllarında endeksin dolaştığı aralığı ABD enflasyonu ile bugüne getirirsek 83 cent ile 170 cent arasında dolaştığını görüyoruz. Yani hali hazırda dibine gelmemiş olsak da şu an 2001 kriz seviyelerinde dolaşıyoruz ABD enflasyonu ile düzeltme yapınca.
hayret mc saati geldi hala çakmadılar...bide direk burdan alıp götürürlerse ne gülerim ama:)
önümüzdeki günlerde göreceğimiz zirveden %60 aşağıdayız.
https://www.tradingview.com/x/jJCmuRMJ/
Cuma ve bugün 4 aylık yükselen trendin dışına çıktık fakat şu an içeriye girmeye çalışıyoruz son 1.5 saattir. Onay alıp aşağı mı gelecek yoksa dibi bulduk yukarı mı diyeceğiz.
Yakından bakış
https://www.tradingview.com/x/cVL85GhC/
Neler oluyo abi kredi notumuz mu arttı , 2 saat önce 191 bindik ,işte bu yüzden dünyanın en güçlü borsası diyolar bizim borsaya....
helalolsun dayioğlii