Sayfa 378/1001 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478878 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 3,017 - 3,024 arası.

Konu: Viop XXXIX

1.  Alıntı Originally Posted by tarkank Yazıyı Oku
    piyasayı bozan işc oldu mscı dan çıkacakmış söylentileri varmış??kim bu dedikoduları çıkarıyorsa allah bildiği gibi yapsın...
    morgan stanley kendi öngörmüş, hangi hisseleri çıkarttığını/aldığını açıklamadan önce -çıkartılması muhtemel hisseler diye açıklama yapıyor.. muş.. böyle bi adetleri varmış, kerametini sorgulayamayız, herif global finans piyasalarının sahiplerinden.. çıkartırsa 50-60 milyn dolarlık satış gelirmiş msci endeksini takip eden pasif fonlardan

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    sn Ariakas, zahmet olmazsa linki paylaşırmısınız ?
    Döküman var bende paylaşamadım ama…
    Morgan Stanley öngörüleri hakkında…
    Fakat bu hikaye 10-15 gün öncede geçmiş ama düşük olasılık dediği için kimse sallamamıştı…
    Eğer olursa 50 M dolar üzeri bir çıkış olabilir diye düşünülüyordu…
    Geçen kasım ayı içinde aynı söylenti olmuştu, bakalım ne olacak?

3. Tarkank abi akşam pazarı ucuzluğu yaparlar mı
    Hamdım Piştim Yandım

4. 1,50 dolar endeksin üstüne çıktıkça mal basıyorlar endekste 1,40 dolar kırılırsa 1,10 dolara kadar düşer...

izlemeye devam...

Rusya işgal etmesin diye işgal edecekmiş gibi gösterecek haberleri servis ediyorlar.

Rusya, Ukrayna'yı işgal etmeye yetecek kadar asker yığdı
    https://parafesor.net/rusya-ukraynay...gdi-07-02-2022

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Tarkank abi akşam pazarı ucuzluğu yaparlar mı
    yok abi son bi mcleri patlattıktan kelli mc saaatinden sonra sonra yokarı sürer hipneler...

7.  Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Bundan o kadar emin olmayın. KKM yapısal bir çözüm değil, kısa vadeli semptomatik bir çözüm. Üstelik patlaması durumunda Türkiye'nin iyi olduğu bir konuda bütçe disiplininde çok kötü bir noktaya götürebilir. Böyle bir şey olması durumunda enflasyon ne olur, DIBS faizleri ne olur belli değil. İçeride 200 Milyar TL KKM var ve her geçen gün artıyor. Bunların çoğu da TL'den geçiyor. 1.5 ay içinde 500 Milyar olsa, doların %20 atak yapması durumunda garanti ödemeleri nedeniyle 2022'de planlanan bütçe açığı yarı yarıya artırıyor. %50'lik bir atak gelirse bütçe açığı ikiye katlanıyor.

Borsa için ise şu benzetmede bulunayım; Aygaz tüp tırı ile altın taşıyan tır çarpışmış. Altınlar ortaya saçılmış ama tüp tırının şöförü gaz kaçıran tüpleri poşete sarıp müdahele ettiğini sanıyor. Tüpler ha patladı ha patlayacak. Sen de bunu görüyorsun, gidip canından vazgeçip altınları toplar mısın? Uzaklaşayım da tüpler bir patlasın sonra bakarız dersin değil mi, şu anda da piysada olan olay bu. Benzetmede tüpler doları, altınlar hisseleri temsil ediyor. Bu tüpler patlar ondan sonra borsa dolar bazlı dibini yapar ve yoluna devam eder. Kimse elinde pimi çekilmiş el bombasını tutmak istemez. Teşbihte hata olmaz deyip kaçayım.
    Hocam benim dediğimi yanlış anladınız. Bir şekilde patlayacak yine. Ama enflasyon yüzde 50 den bahsediyoruz. Parayı korumak için alan kalmadı karı geçtik. Doları burda yıl sonuna kadar tutsa zarar ederiz para yüzde 50 eriyecek.
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    sn Ariakas, zahmet olmazsa linki paylaşırmısınız ?
    Benim whatsapp ıma geldi aracı kurumdan. Direk ingilizce raporu göndermişler.
    O yüzden linki gönderemiyorum ama içeriğinde pek bir şey yok zaten isc ile ilgili.
    Yani bir sebep belirtmemiş. Sadece potansiyel çıkabilecekler listesinde ismi var.
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

Sayfa 378/1001 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478878 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •