o zaman manipülasyonla mı yükseldi bu hisse manipüle ederek düşürüyorlar bu yazınızdan bu tez cıkar ?
suçlu haklı aramak değil mesele ne kadar cok dillendirildi o kadar düştü olay bu anlamak zor değil
Printable View
o zaman manipülasyonla mı yükseldi bu hisse manipüle ederek düşürüyorlar bu yazınızdan bu tez cıkar ?
suçlu haklı aramak değil mesele ne kadar cok dillendirildi o kadar düştü olay bu anlamak zor değil
Benim yatırım tarzım belli ve net..
Sayfamda ve burada bilgi amaçlı olması gereken değerleri yazar çizerim,doğru tektir..
Piyasa da yüksek faiz ortamının zarar verebileceği noktasında iyi analiz etmek gerekirdi..
Risk iştahının sıfırlandığı noktada tahtalar her türlü pisliği yapar..
Tersi durumda da bu geçerli..
kısa vadede fiyatlamalar çok saçma olmaya başlayabilir ama uzunda hisseler eninde sonunda temel olarak hakettiği değere ya çıkar yada inerler...biz çıkacağına ınanaraktan buradayız..sanfm ile hep karşılaştırdık...sanfm şu anda 91,55 olmuş....:kahkah: sermayeleri benzerdir...ciro olarak sanfm üstündür ama net karda ,döviz pozisyonunda ,ihracat oranında, öz sermayede (şu anda hatırladığım ) berkosan daha üstün idi...
geçmiş aylarda bir ara sanfm ile aramızda sadece %20 lik bir fark vardı..bu gün sanfm bizim üç katımız fiyata çıkmış...sanfm da düşük sermayeli ve büyüme hissesi idi..hatırlarsanız karşılaştırma yaptığımızda sanfm ve berkosan ikilisi geçen yıla göre enflasyon muhasebesine rağmen ciro ve karlarını artırmışlardı...ciroda berkosandan daha fazla bir artış yakalamış idi..onun dışındaki faktörlerde berkosan daha üstün idi...
dolar kurunun artması ile avrupadaki resesyonun bitmeye başlaması ile ciroda da ciddi bir yükselişin olmasını beklemek gerek...özelikle ispanya ve sırbıstan ın avrupanın otomotiv merkezi olmaya başladığı bir dönemde berkosanın ispanya ve sırbistandaki fabrikaları güzel işler yapabilir...önümüzdeki çeyreklerde ciro yönünden de büyümeler görülmeye başlandığında o vakit sanfm ile aramızda neden bu kadar fark var diye piyasa bir düşünceye girecektir...akıllı piyasa bence gereğini yapacaktır...
sanfm da pozitif trend var berkosan'da trend negatif teknik bilen görüyor :)
teknik olarak öyledir...teknik olarak haklısın...bir gün temele uyacak bu hisse ama ne zaman ?? sabırla bekliyorum...
yan binadaki komşu ev 3 milyona satılıyor ama aynı özelikteki benim evime değeri 1 milyondur diyorlar...beni kandıramazlar...satan satsın ama ben satmıyorum....