Sayfa 760/882 İlkİlk ... 260660710750758759760761762770810860 ... SonSon
Arama sonucu : 7051 madde; 6,073 - 6,080 arası.

Konu: BRKSN - Berkosan Yalıtım

1. o zaman manipülasyonla mı yükseldi bu hisse manipüle ederek düşürüyorlar bu yazınızdan bu tez cıkar ?

suçlu haklı aramak değil mesele ne kadar cok dillendirildi o kadar düştü olay bu anlamak zor değil

2.  Alıntı Originally Posted by körhacı Yazıyı Oku
    Türk borsasında bazı değerlerin bilançoların analizlerin geçersiz olduğu birileri isterse kağıtlarda manipülasyon yapılarak yükselişlerin olduğu bugün tavan yarın taban yapılarak yatırımcılarla oyuncak gibi oynandığı bir dönemdeyiz. Bu kağıt değerinde değilse Sn. Kekonun Sn kazançkapısının suçu değil çarpık sistemin başarısı . Bu yüzden sabırla beklemeye devam.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Benim yatırım tarzım belli ve net..
    Sayfamda ve burada bilgi amaçlı olması gereken değerleri yazar çizerim,doğru tektir..
    Piyasa da yüksek faiz ortamının zarar verebileceği noktasında iyi analiz etmek gerekirdi..
    Risk iştahının sıfırlandığı noktada tahtalar her türlü pisliği yapar..
    Tersi durumda da bu geçerli..

3. kısa vadede fiyatlamalar çok saçma olmaya başlayabilir ama uzunda hisseler eninde sonunda temel olarak hakettiği değere ya çıkar yada inerler...biz çıkacağına ınanaraktan buradayız..sanfm ile hep karşılaştırdık...sanfm şu anda 91,55 olmuş.... sermayeleri benzerdir...ciro olarak sanfm üstündür ama net karda ,döviz pozisyonunda ,ihracat oranında, öz sermayede (şu anda hatırladığım ) berkosan daha üstün idi...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. geçmiş aylarda bir ara sanfm ile aramızda sadece %20 lik bir fark vardı..bu gün sanfm bizim üç katımız fiyata çıkmış...sanfm da düşük sermayeli ve büyüme hissesi idi..hatırlarsanız karşılaştırma yaptığımızda sanfm ve berkosan ikilisi geçen yıla göre enflasyon muhasebesine rağmen ciro ve karlarını artırmışlardı...ciroda berkosandan daha fazla bir artış yakalamış idi..onun dışındaki faktörlerde berkosan daha üstün idi...

dolar kurunun artması ile avrupadaki resesyonun bitmeye başlaması ile ciroda da ciddi bir yükselişin olmasını beklemek gerek...özelikle ispanya ve sırbıstan ın avrupanın otomotiv merkezi olmaya başladığı bir dönemde berkosanın ispanya ve sırbistandaki fabrikaları güzel işler yapabilir...önümüzdeki çeyreklerde ciro yönünden de büyümeler görülmeye başlandığında o vakit sanfm ile aramızda neden bu kadar fark var diye piyasa bir düşünceye girecektir...akıllı piyasa bence gereğini yapacaktır...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. sanfm da pozitif trend var berkosan'da trend negatif teknik bilen görüyor

6.  Alıntı Originally Posted by agresifyatırımcı Yazıyı Oku
    sanfm da pozitif trend var berkosan'da trend negatif teknik bilen görüyor
    teknik olarak öyledir...teknik olarak haklısın...bir gün temele uyacak bu hisse ama ne zaman ?? sabırla bekliyorum...

yan binadaki komşu ev 3 milyona satılıyor ama aynı özelikteki benim evime değeri 1 milyondur diyorlar...beni kandıramazlar...satan satsın ama ben satmıyorum....

7.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    .......................BERKOSAN..........SAFKAR
    dönen varlıklar.........228.................613
    nakit ve benzerleri....31...................30
    finansal yatırımlar......24...................13
    stoklar.....................65...................2 47
    duran varlıklar...........349.................403
    kısa vad.borç............94....................276
    finansal borç............20....................37
    uzun vad.borç...........25..................163
    öz kaynaklar..............458................577
    sermaye....................31.................35
    ciro...........................134................ 266
    net kar.......................19,4...............13,6
    yurtiçi satış.................45..................210
    yurtdışı satış................90.................50
    döviz posizyonu........+100................-109
    borsa fiyatı.................35..................58
    PD............................2,45................ .3,5
    FK............................11,6................ .17
    Halka açıklık...............%66.................%66
    dolaşımdaki hisse adeti....20,8..............23
    safkar bu gün 51,50 de...berkosan ise 30,06 da.... bu kadar fiyat farkının nedenini söyleyebilecek var mı acaba (temel farklar )

8.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    safkar bu gün 51,50 de...berkosan ise 30,06 da.... bu kadar fiyat farkının nedenini söyleyebilecek var mı acaba (temel farklar )
    Mürit etkisi.Yobaz sevmeyen bir tahta.En temel neden bu.

Sayfa 760/882 İlkİlk ... 260660710750758759760761762770810860 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •