YZK bende 61gundur var ve mk su anda -4-5 arasinda...
Printable View
valla hükümet 3 milyon yatırımcıya hatta yakınlarını da say 4-5 milyon seçmene sağlam bi kazık atmış olarak seçime girmeye hazırlanıyorsa tövbe kendine ilah gibi güveniyor demektir pek ihtimal vermiyorum. seçim öncesi mutlaka birşeyler yaparlar ama ne zaman bilmem. tek bildiğim düzenli geliri olan kişi şu an bulduğu nakitle hisse almalı. malda olan zaten el mahkum bekleyecek. investingte görüyorum 4-5 senedir forumda olan adam bile burdan artık satma zamanı diyor..satsın, satsın ki 9 binden tekrar alacak nakdi olsun: ) onlar olmasa günü geldiğinde malı tepeden verip para kazanmamız mümkün olmazdı.
sözde seçim öncesi yurtdışından yüklü para girişi olacakmış, milleti silkeleyip toplayacaklar seçime yaklaşırken yükseltecekler diye umuyorum, buradan daha da düşebilir belki ama bence de bu şekilde seçime girmek istemezler. hisse fonları zamanında satmıştım ama hisselerde uzun vadeci olduk, sözde satıp eurobond için dolar alacaktım, yine terste kaldık bist düşüyor dolar çıkıyor.
biste yanlış zamanda yükseklerden girdik, eldeki kurşunu da boşa harcadık sonunda ayağımızı kaydırdılar :) neyse artık beklemekten başka yapacak çare yok, arada elimdekileri trade etmeyi deniyorum, yükselişlerde bir miktar satıp düşerse alıyorum, biraz ortalama düşürüyorum.
trade sadece türev araçlarda yapılır çünkü şort da gerekir, kademeli alım da sadece uzun vadeli yatırımda yapılır türev araçlarda yapılmaz. ikisini birbirine karıştırmamak gerekiyor. ha endeks 5700 olur hisseni satar misal RPD yaparsın buna zaten trade denmez. şansıma tekrar 5000'e düşerse hisselerime dönerim dersin. ama bu seviyelerde al-sat yapmak kumar oynamakla aynı. terste kalma ihtimalin büyük işin tamamen şansa kalmış. ve tecrübeme dayanarak söyleyim işini şansa bırakanın şansı yolunda gitmez.