Sayfa 764/1002 İlkİlk ... 264664714754762763764765766774814864 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 6,105 - 6,112 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

YZK bende 61gundur var ve mk su anda -4-5 arasinda...

Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    buna alternatif ne var hiç bir hisse içermeyen ,yzk cok az getiri vermiş ve 3 gun valorlu
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

2.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    gpc aldım dün.
    Nasıl hocam ikisinin kıyasladığımızda? Bende FUS var şu anda

M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    evet yani çok sıkıntılı bir durum, hem fonlar hem hisseler büyük zararda bekliyoruz, düştükçe alırdım şimdi nakitte kalmadı, seçimlerden önce 6 binlerden bahsediliyordu geldiğimiz yerlere bak, seçime kadar bu şekilde düşmeye devam ederse sıfırlanacağız herhalde, emekliliğe bile sevinemedim 3 yıllık maaş kadar zarar var, neyse artık seçim öncesi son bir ralli mi olur, yoksa seçim sonrası yabancı girişi mi olur bekleyeceğiz artık çare yok.
    valla hükümet 3 milyon yatırımcıya hatta yakınlarını da say 4-5 milyon seçmene sağlam bi kazık atmış olarak seçime girmeye hazırlanıyorsa tövbe kendine ilah gibi güveniyor demektir pek ihtimal vermiyorum. seçim öncesi mutlaka birşeyler yaparlar ama ne zaman bilmem. tek bildiğim düzenli geliri olan kişi şu an bulduğu nakitle hisse almalı. malda olan zaten el mahkum bekleyecek. investingte görüyorum 4-5 senedir forumda olan adam bile burdan artık satma zamanı diyor..satsın, satsın ki 9 binden tekrar alacak nakdi olsun: ) onlar olmasa günü geldiğinde malı tepeden verip para kazanmamız mümkün olmazdı.
    Son düzenleme : friendly_1980; 29-03-2023 saat: 14:35.

Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Nasıl hocam ikisinin kıyasladığımızda? Bende FUS var şu anda

M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    gpc daha agresif , dovizin kademeli yukselecegine inandıgım için aldım

5.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    valla hükümet 3 milyon yatırımcıya hatta yakınlarını da say 4-5 milyon seçmene sağlam bi kazık atmış olarak seçime girmeye hazırlanıyorsa tövbe kendine ilah gibi güveniyor demektir pek ihtimal vermiyorum. seçim öncesi mutlaka birşeyler yaparlar ama ne zaman bilmem. tek bildiğim düzenli geliri olan kişi şu an bulduğu nakitle hisse almalı. malda olan zaten el mahkum bekleyecek. investingte görüyorum 4-5 senedir forumda olan adam bile burdan artık satma zamanı diyor..satsın, satsın ki 9 binden tekrar alacak nakdi olsun: ) onlar olmasa günü geldiğinde malı tepeden verip para kazanmamız mümkün olmazdı.
    sözde seçim öncesi yurtdışından yüklü para girişi olacakmış, milleti silkeleyip toplayacaklar seçime yaklaşırken yükseltecekler diye umuyorum, buradan daha da düşebilir belki ama bence de bu şekilde seçime girmek istemezler. hisse fonları zamanında satmıştım ama hisselerde uzun vadeci olduk, sözde satıp eurobond için dolar alacaktım, yine terste kaldık bist düşüyor dolar çıkıyor.

6.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    sözde seçim öncesi yurtdışından yüklü para girişi olacakmış, milleti silkeleyip toplayacaklar seçime yaklaşırken yükseltecekler diye umuyorum, buradan daha da düşebilir belki ama bence de bu şekilde seçime girmek istemezler. hisse fonları zamanında satmıştım ama hisselerde uzun vadeci olduk, sözde satıp eurobond için dolar alacaktım, yine terste kaldık bist düşüyor dolar çıkıyor.
    kaç kez söyledim burda %50 bist, %50 dolar bazlı olması şart diye. hangisinin daha iyi gideceğini bilme şansın sıfır. ikisinde de bir ayağın olmalı.

7.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    kaç kez söyledim burda %50 bist, %50 dolar bazlı olması şart diye. hangisinin daha iyi gideceğini bilme şansın sıfır. ikisinde de bir ayağın olmalı.
    biste yanlış zamanda yükseklerden girdik, eldeki kurşunu da boşa harcadık sonunda ayağımızı kaydırdılar neyse artık beklemekten başka yapacak çare yok, arada elimdekileri trade etmeyi deniyorum, yükselişlerde bir miktar satıp düşerse alıyorum, biraz ortalama düşürüyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    biste yanlış zamanda yükseklerden girdik, eldeki kurşunu da boşa harcadık sonunda ayağımızı kaydırdılar neyse artık beklemekten başka yapacak çare yok, arada elimdekileri trade etmeyi deniyorum, yükselişlerde bir miktar satıp düşerse alıyorum, biraz ortalama düşürüyorum.
    trade sadece türev araçlarda yapılır çünkü şort da gerekir, kademeli alım da sadece uzun vadeli yatırımda yapılır türev araçlarda yapılmaz. ikisini birbirine karıştırmamak gerekiyor. ha endeks 5700 olur hisseni satar misal RPD yaparsın buna zaten trade denmez. şansıma tekrar 5000'e düşerse hisselerime dönerim dersin. ama bu seviyelerde al-sat yapmak kumar oynamakla aynı. terste kalma ihtimalin büyük işin tamamen şansa kalmış. ve tecrübeme dayanarak söyleyim işini şansa bırakanın şansı yolunda gitmez.

Sayfa 764/1002 İlkİlk ... 264664714754762763764765766774814864 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •