Oran kaç?
Yatırım tavsiyesi değildir...
Printable View
bugün oran alan varmı veya alacak olan ?
syg,
420 k için Finansbank 18,75 verdi 32 gün. 62 gün için 19 dedi. Pazarlık yapmadan ilk teklif.
Burada devamlı dolar düşecek, 4.10'lara doğru gidecek, ülkenize güvenin, ülke varlıklarına inanın filan diye boş edebiyat yapan bir çomar vardı o, nerde bilen var mı?
Aselsan maselsan aldım diye böbürleniyordu
Denizbank günlük TL 17.50.....
Sevgi ve saygılarımla...
https://m.dunya.com/kose-yazisi/mevd...gidiyor/424219. 21 varmis bu habere gore .
2 yıllık gösterge tahvil 1 saat önce %22.09'u vurdu çekti.
Makyaj konusunda Adnan hocanın kedicikleri bile TÜİK in yanına yanaşamaz. Makyaj ile enflasyonu indirip faizleri baskılayacaklar yine
Albayrak: Enflasyonda kararlı adımlarla önümüzdeki dönemde faizlerin aşağı indiğini tecrübe edeceğiz
https://www.bloomberght.com/haberler...r-zaman-kopmaz
Bir anekdot, "Şekerbank Ankara-Kızılay şubesine gece gündüz hesap açmak için gittim, numaratörde A4 kağıda yazılı "Dolar Satışı Yoktur!" ibaresini görünce çıktım."
Masrafsızlık tanımı yapmıyorlarmış. Emekli maaşını alanlara ücretsizmiş ya da paket satıyorlarmış. Gene ödeme olduğu için paketin ayrıntısını sormadım. Havale ücreti internet şube de 2,25 TL, mobil şube de 2 TL. Eft ücretiyse internet şube de 5 TL, mobil şube de 4 TL. Eft limiti dilekçe ile maksimum 500.000 TL oluyor. Banka kartı hemen verilmiyor.
10 yıllık bir ara %19.55'i vurdu. Bu da vergisi düşülünce yıllık %17,59 yapar. 10. yıl sonunda net değer artışı: %505,6. Yani bugünkü dolar kuru ile 25.75 TL yapıyor. Dolara verilen kabaca %4.5 yıllık net döviz faizini de düşersek 10 yıl sonra 1 USD= 16.55 TL için başa baş geliyor.
Sorun şu ki aynen 2 yıllıkta olduğu gibi 10 sene sonra döviz kuru 16.55TL'nin altında kalır diyebilen yok. Bu da 10 yıllıkların sanki gidecek daha yolu olduğunu gösteriyor olabilir.
Enflasyonun çok artmaması faiz için iyi oldu. Mb faizi arttımaz, reel sektör nefes alır eylülde diye düşünüyorum.
Faizlerin çok artması herkesi kötü etkiliyor. Umarım faizlerde tepe burası olur.
1mio+ 35 gün
Anadolubank 19.50
Finansbank 18.90
Denizbank 19.20
(Bir miktar pazarlık vardır)
Mahfi Eğilmez
@mahfiegilmez
Yılbaşından bugüne USD/TL kur artışı % 35. Sadece Temmuz ayında USD/TL kuru % 5 arttı. ÜFE de TÜFE de buna uygun bir düzeyde değil. Gelecekte işimiz zor.
https://twitter.com/mahfiegilmez/sta...02744809254912
Sn.yuji
aşağıdakileride tabloya ekleyebilirsiniz. günceldir,tşkler.
Nurolbank bono %20,75 32 gün+ 100 bin TL ve üzeri
Aktifbank repo %4 32 gün+ 200 USD ve üzeri
Resmi okuyalım:
Komik bir enflasyon verisi açıklanıyor.
Çavuşoğlu ABD muhatabıyla çok verimli görüşme oldu diyor, işlerin düzeleceğine işaret ediyor.
Damat kesinlikle enflasyon ve faizi tek haneye düşüreceğiz diyor.
%100 mevduatta olan biri olarak %100 çıkmaya karar verdim
Beklenen gun geldi.
Gulpembe 6 TL
Cherry olani 6 TL
Canakkale iri tarla olani: 5 TL
Sertali biraz daha irilesmis 5 TL
Sekerpare kayisi hala 10 TL
Rezaki uzum 7 TL
Guzel iri anjelik erik 5 TL
Meyvelerin cogu 5-10 TL arasinda tek tuk 15 TL olani var..
Pek bir kayda deger ucuzlama goremedim bu hafta da.
Syg,
Bu kadar karamsar olmayın,
Ahaber izleyin
afyon çekmiş gibi mutlu olursunuz....
:whistling:
Yüzde 10 dolara geçmiş bulunmaktayım
Yatırım tavsiyesi değildir
Affiniza siginaraktan 3lerden almadiginiz dolari kactan alarak ne kadar zarar ettiniz? Bu cesaretinizden dolayi sizi tebrik ederim her tl ci bu orandan sizin gibi dolara gecemez sahsen ben artik dolarin kur fark oynakligini artik bunyem kaldirmiyor umarim dolar duserde vatandaslarimiz bir soluk nefes alir piyasa berbat otesi
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bahri anladığım kadarıyla %10'luk bir meblağ ile kasko yapmış. Kasko yapan ah bu sene arabayı neden bir yere toslamadım param boşa gitti demez. Kaskocu pek seviyeye al-sat zararına bakmaz. Merkezin tek çekinmesi gerken kesimde budur. Kaskocular. Bugün %10 ile kasko yapan yarın %20-30 lara çıktığında merkez bankasının yapabileceği hiç bir şey kalmaz.
Türk lirasının kaskosu ve kaskocusu tcmb'dir. Tcmb bu görevini ihmal etmeye başladığında kaskocular haklı olarak kendilerine kasko yapacak başka bir sigortacı bulurlar.
aldığım çok ufak bir mebla artık olaya kar zarar olarak bakmıyorum doğadaki her canlının bir korunma içgüdüsü vardır benimki tamamen o ! asla full dolara deçmem tl her zaman ana yatırım aracım olarak kalacaktır ! ancak bundan sonra benim düşündüğüm tarzda bir enflasyon mücadelesi olmayacağını düşündüğümden ufaktan dolara geçtim ! yaptığım olay kendimi psikolojik olarak rahatlamak ! ayrıca umarım dolar çok düşer ben zarar edeyim biraz buna razıyım
hükümet döviz kurunun seviyesinin en uygun değerini bulmaya çalışıyor,
en etkili yöntem olarak dış ticaret cari açığı verisi,
cari açık istenilen yada makul kabul edilebilecek seviyede görürse.
kurun oynaklığını durdurmak için harakete geçeçektir.
işte o zaman faiz silahını kullanır,
ROM oranlarıyla oynar vs. vs. vs.
Lüks tüketimin belini kıramadığı sürece dövizi uzaktan seyredecektir.
ekonomi tüketicilerin tüketme eğilimiyle şekillenir.....