Yanlislik yok, ben de zaten 300 milyon arge olursa, 350ye yakin hasilat olmali demisim. Bu 3 yillik. O zaman son sene, bu hesaba gore 200 milyon lira civari olmasi lazim. Sizin hesaba gore. Yatirim tavsiyesi degildir
Printable View
Bence 35'e dusse, insanlar 25-30 bandini bekler bu sefer de. 45-50 arasina dusse de alsam diye bekleyenlerin simdi yaptigi gibi.
Cikarken, hic arastirmadan, hic bir bilgisi olmadan ne kadar yuksekten olursa olsun dalar, inerken de hic bir bilgisi olmadan ne kadar dusuk olursa olsun bekler.
Yani sirketi degil, spegin olusturdugu, ya da spegin bu uyanik insan kollektifi psikolojisi ile beraber olusturdugu trendi anlamaya calisir, ki bazilari buna teknik diyor.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Aynen oyle Sn Usta ama gecmisteki gibi olursa uzun bir süre yataya sardığı dönem beklenebilir alım için. Önümüzdeki aylarda netleşir heralde.
Siber guvenligin bu kadar one ciktigi zamanda, uzunda yataya baglayacagina cok ihtimal vermiyorum. Tam aksine ben cok hizli, buyuk dalgali, calkantali seyir izleyecegini tahmin ediyorum. Alisik olanlari bile yipratacak, mide bulantilari olusturabilecek.
Yatirim tavsiyesi degildir.
şu maddeleri duvarına as Spek Bey Rica Ederim ve...
hisse ilk 40 ları gördüğüden yaklaşık 8 ay geçti Zirvesi olan 79,5dan da 7 ay geçti , yılın başında ocak ayının başında görmüştü 40ları , şimdi de 40 larda....
yavv hadi hadiii yataya sarsana Spek Bey efendi şöyle bi 8 ay daha .. yok yok şöyle 1-2 sene daha 2018 deki gibi
Cumhurbaşkanı Erdoğan :
Dijitalleşme, yapay zeka ve yeşil büyüme gibi konulara daha fazla ağırlık vermemiz gerekiyor.
Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için bilhassa sanayi ve teknolojide topyekun bir seferberliğe ihtiyacımız var.
https://www.trthaber.com/haber/gunde...iz-602318.html
HAdi Spek Bey iyisin ... bu sefer Cumhurbaşkanı siber güvenlik kelimesini kullanmadı ( son 1 sene 3-4 kez kullanmıştı ) , digitalleşme , teknoloji ve yapay zeka dedi ( dolaylı olarak bunlar da siber güvenliğe bağlı tabi orası ayrı )
Önümüzdeki on yıl içinde, nasıl kendi fiziksel güvenliğimiz için kapılarımızı kilitliyor, arabada kemerlerimizi bağlıyor, motosiklete binerken kaskımızı takıyorsak, siber güvenlik konusunda da aynı bu şekilde farkındalığımız artmış olacak ve aynı şekilde siber güvenliğimiz için rutinlerimiz olacak. Artan siber saldırılar ve siber güvenliğin önemine bağlı olarak da siber saldırılara karşı savunması ve stratejileri nitelikli olan ülkeler gücü elinde tutan ülkeler olacak, bu ülkelerden biri olmanın yolu da bugün değişime açık olmaktan, değişimi yönetebilmekten geçiyor.
Bu sebeple de Rusya, Çin, ABD, İsrail, Kuzey Kore, Iran gibi ülkeler hem siber saldırılara karşı hazırlanıyor hem de kendi siber ortam operasyonlarını yürütmeye devam ediyor. ABDâ€â•deki şirketlerde her gün 1000â€â•den fazla siber saldırıya karşı konulmaya çalışılıyor ve siber saldırılara karşı savunma için alınan önlemlere ayrılan bütçe 15 milyar dolar.
Hal böyleyken, siber savunmanın ve stratejilerin önemi göz ardı edilemez.
...Oysa siber savaş döneminde, güçlü bir figür olabilmek için yapmamız gereken ilk şey; teknolojiyi yalnızca kullanan olmaktan çıkmamız ve onu yöneten konumuna gelmemiz gerektiğini anlamalıyız. Siber savunma ve strateji alanlarına yatırım yapmalı, bu alanı bilen ve bu alanı kontrol edebilen askerler yetiştirmeliyiz. Çok yakın bir tarihte savaşlar tamamen dijital ortama entegre olmuş olacak ve bu ortamı yöneten, dünyanın yönetiminde de söz sahibi olacak. Bu alanda güçlü olabilmek için de bilim ve siyaseti üreten kurumlarda, siber savunma alanında çalışmaların yapılması, bu çalışmaların sürekliliğinin sağlanması gerekli, ancak bu şekilde içinde bulunduğumuz dijital çağda var olabilir, barış ortamını sağlayabilir
Bir iş adamı nın yazdıkları bunlar ..
https://onedio.com/haber/levent-uysa...-olacak-998248
Levent Uysal Kimdir : Türk iş adamı, girişimci ve eğitimcidir. 2010 yılında eğitime başlayan Nişantaşı Üniversitesinin Mütevelli Heyeti Başkanı ve aynı zamanda Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusudur.
diyelim bir balina bir şeyin farkında biliyor başka bir balinaya söyleceyecek bunu , o balinada arkadaş balinalarına nasıl mı?
https://www.bilimcini.com/mavi-balin...letisim-kurar/
Balinalar nasıl iletişim kurar birbirleriyle . Haber bilgi olsun diye paylaştım başka niyet aramayın haaa :)
Spek Bey kızdın mı?
peki neden uzun zaman yazmayıp son 1 haftadır sürekli yazıyorum düşşündün mü?
Çünkü sen o elindeki lotları hakketmiyorsun son 1 haftada yaptığın hareketle bunu kanıtladın .. o lotların el değiştirmesi gerekiyor..
Balinalar veya başka Spek Bey'e geçmesi gerekir o lotların.. artık senin emekli olman gerek bu hissede. Başka hisseye ne halt yersen ye.
İdef 2021 bugün gerçekleşiyor..
Savunma sanayinde siber güvenlik te geçiyor..
Siber vatan ibaresi kullanıldı idef 2021 de ..
Ordunun başı sayın Akar bakın neler dedi bugün..
Akar, son dönemde yaşanan gelişmelere bağlı olarak savunma ve güvenlik konularının birçok ülkenin gündeminde ilk sırada yer aldığını belirtti.
"Yarının dünyasında söz sahibi olmak isteyen ülkeler, savunma ve güvenlik stratejilerini güncel tutmak, risk ve tehditlere karşı hazırlıklı olmak zorundalar. Zira gelecek yıllarda harekat ortamının alacağı şekil, klasik yaklaşımlar ve geleneksel düşünme kalıplarıyla çözümlenemeyecek kadar zorlaşmaktadır.
bu kapsamda , siber güvenlik, yapay zeka, büyük veri analizi ile robotik ve otonom sistemleri yakından takip ettiklerini belirterek, sürü dronelardan kuantum radarlara, lazer silahlardan, yönlendirilmiş enerjiyi kullanan silahlara ve mikro uydulara kadar pek çok ürün ve teknolojinin bulunduğunu ve kullanıldığını söyledi.
Geleceğin savunma teknolojilerinde uzay ve siber uzay alanlarının da önemli bir harekat alanı haline geleceğini dile getiren
Özellikle siber sistemler alanında üstünüğü ele geçirmek , diğer harekat alanlarında başarılı olmanın da on koşulu olacaktır.
https://www.milliyet.com.tr/siyaset/...z-oldu-6576982
https://www.youtube.com/watch?v=RfayO5_dvPU
Hergun düşüyor . Ne bktan hisseyi almışız kol da kesemiyoruz. Yüzde 35 düşer mi bir hisse 1 haftada
6 yıldır ara ara alıp satıyorum ama bu kadar basiretsiz bir dönem olmadı bu hissede. Şirket mi battı ne oldu da bu kadar düştü? Çıkıp bir acıklama yapsalar bari.
Belki bilanço beğenilmemiştir, bu seneyi sermayesi kadar kar edemeyerek kapatacak şirket görünümünde. Yine de belli olmaz ama geçen yılda öyle sanırım.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence bilançodan farklı bir durum var. Bilanço açıklanmadan 1 gün önce %10 artı yaptı. Bilançonun açıklanacağı gün de %10 artı'dan %10 eksi'ye gitti. Kagıdın spek'i bilerek güvensiz hisse görünümü vermeye çalışıyor bence.
Bana da bir bit yenigi var gibi geliyor, ama hayirlisi bakalim.
Hisse 50 civari takiliyordu, simdi 60'tan 40'a 1 haftada gelmis havasi var, her yerde mevcut "uçacak kaçacak"çilarin yerini birden "batacak kalacak"çilar almis :)......yönetimi yeni ele gecirmis cunta gibi öncekileri ölesiye karalama kampanyasina girmisler.
Yatirim tavsiyesi degildir
Sn Usta, hacim az oldugu icin spek istediği gibi at koşturuyor. Hisseyi tanımayan küçük yatırımcı da en ufak düşüşte satıyor. Spek aynı kişi mi bilmiyorum ama geçen sene aynı gün içerisinde +%10'dan -%10 yaptığı gün(açılış 30,xx / yuksek 33,28 / kapanış 27,xx) de a1 yatırım üzerinden operasyon yapmıştı. Ve hisse fiyatı 20 liralara kadar düşmüştü. Ayın 6'sında da a1 yatırım önderliğinde aynı oyun oynandı(sonradan yapı kredi de katıldı). Aklıma gelen yine spek hareketlerinden birisi de; ayın 13'unde (gecen cuma), tam 44 civarı dengelenmişken cuma günü 47,10'a kadar cıktı ama anında 15-20k civarı toplu şatışla 44'lere geri indirdiler. Bu kadar kırılgan bir hissede, hele ki böyle bir dönemde bu hareketin anlamı "yukarı gitmesine izin vermeyeceğim"dir. Spek beyimizin ne zaman keyfi yerine gelirse yukarı dogru sıcrar.
Spek Bey, Sayın Akardan sonra , bak sayın İsmail Demir de İDEF 2021 de ne dedi bugün ve imzaladığı programa bak Spek Beyyy !!
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, törende yaptığı konuşmada “Siber Vatanâ€ın kamuoyunda son dönemde oldukça sık dile getirilen bir kavram olduğunu, dünyada devlet kurumlarının ve büyük şirketlerin son yıllarda uğradıkları siber saldırılardan sonra, bu kavramın çok daha fazla öne çıktığını söyledi.
“Bizler uzun zamandır hava, kara, deniz ve uzayla birlikte siber güvenliği de savunma sanayiimizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Son dönemde bu alandaki çalışmalarımızı hızlandırdık. Ve hamdolsun meyvelerini toplamaya başladık†diyen SSB Başkanı Demir; kamu ve özel, askeri ve sivil siber güvenlik alanındaki bütün ihtiyaçların yerli ve milli çözümlerle karşılanması için SSB koordinasyonunda Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesini kurduklarını hatırlattı.
Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “Kümelenmeye üye 170 firma bu alanda yerli-milli çözümler üretiyor. Ayrıca mesleki liselerde öğrenci ve öğretmenlere siber güvenlik eğitimleri veriyoruz. Çeşitli yarışma ve programlarla kabiliyetli öğrencilere ve başlangıç seviyesindeki firmalara destek sağlıyoruz. Şimdi de Başkanlığımız iştiraklerinden Teknopark İstanbulâ€â•da Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programını başlatıyoruz.
Bu kapsamda siber güvenlik girişimcileri, buranın fiziksel altyapısı ve girişimcilik programlarından yararlanacak. Bizim bu alanda yaptığımız yarışmalarda dereceye girenlere Kuluçka Merkezinde yer vereceğiz, ürünleştirme süreçlerinde onların yanında olacağız. Onlar da çalışmalarını bu şekilde daha ileriye taşıma imkanı bulacak. Programın yürütülmesi Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi koordinasyonunda olacakâ€
https://www.savunmasanayist.com/idef...sma-imzalandi/
,
NOT: Kron siber güvenlik kümelenmesi üyelerden birisidir.
30-35 ler havada uçuyor investing forumunda, sanırım herkes oraya geleceği hevesinde..
yazık mahvettin hissseyi
Umut bey 42.8 desteği var diyordu. Daha aşağıda 35 demişti galiba. Destek kırıldı mı yoksa numarami çekiyor? Yani 52 ortalama var 36 ya gelirse ben de alırım ortalama düşürme adına
8,5 ay önceki 79,40 zirvesinden yüzde 48 aşağıda şu an , 1 hafta önceki 60 tl zirvesinde de yüzde 30 aşağıda ..
Spek Bey bak TÜBİTAK Başkanının, Sayın Hasan Manda, İDEF2021 de kullandığı cümleye..
. Ben bunun çok kritik bir iş birliği olduğunu düşünüyorum. Çünkü dijitalleşmeyle beraber siber güvenlik konusu stratejik önem kazanmış durumdadır. Şimdiden ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
https://www.star.com.tr/savunma/imza...haber-1647200/
Bütün üst düzey kişiler digitallleşme , siber vatan , siber uzay ve siber güvenliğinin stratejik öneminden bahsediyor sen bu süreçte zirvesinden yüzde 50 düşürüyorsun hisseyi yani diğer deyişle şirketin piyasa değerini ..
al bi haber dahaa...
Dünyanın En Büyük GSM Operatörlerinden T-Mobile Hacklendi: 47,8 Milyon Kişinin Bilgileri Çalındı
T-Mobile, 47,8 milyon kullanıcısının verisinin çalındığını doğruladı. Bu bilgilerin arasında kimlik numarası, ev adresi ve pin kodu gibi önemli bilgiler de mevcut.
https://www.webtekno.com/t-mobile-ha...i-h113726.html
40 million T-Mobile customers hit by US data breach
https://www.bbc.com/news/business-58263521
daily sabah gazetesi başlığı bak bakalım nasıl atmış Spek Bey..
Cyber superiority vital for operational success: Defense minister
The success in operational areas depends on gaining ascendancy in the field of cyber systems, Turkey's national defense minister said Tuesday.
https://www.dailysabah.com/business/...fense-minister
bu da yenişafak ingilizce haberi o da başlık olarak şçyle yazmış..
Cyber superiority key for success in other fields: Defense minister
https://www.yenisafak.com/en/news/cy...nister-3578605
Uzun vadede siber guvenlik sirketlerinin cok buyuk yerlere gelecegine suphe yok. Burada sorun, Kron'un bu pazardan ne kadar pay alacagi. Kron sirketi, objektif bakarsak, bunu bilancolarda yansitmiyor, iki senedir yerinde sayiyor. Belki bilerek yansitmiyorlar, belki oteleme yapiyorlar, insan, uyduruk sirketler bilancolarini bu donemde ikiye katlarken, Kron neden yerinde sayiyor demekten kendini alamiyor. Belki bu yil sonunda gercekten de 2020 Faaliyet Raporunda ifade edildigi gibi cok iyi bir bilanco gelecek, ama buna dair de birakin gozle gorulur bir sey, ipucu bile verilmiyor.
Bense sahsen, Kron'un kuruldugu donemden bu yana bunca tokezlemelerine ragmen, sonuc olarak kabaca da olsa, yarim bir kuresel marka olusturdugu, gercekten markalasma yapabilecegini dusunuyorum. Bir buyuk balina da cikip, bakin siz bu isten anliyorsunuz, gelin biz sizin uzerinizden, hazir bu tesvikler varken PAM iliskili ve iliskisiz kulucka uruncukler cikaralim der mi, daha agresif buyumeler yapabilir mi..ihtimal iste.
Ben sahsen devletin bu tur tesviklerine artik cok sicak bakmiyorum. Malum kazanmis oldugumuz soft_away projesinin uzerine yattilar. Eger kazanmis oldugumuzo yuzde 75 pazarlama tesvigini o zaman alabilseydik, yani PAM pazarinin o hizli gelistigi zaman alabilseydik, simdi cok farkli yerlerde olabilirdi. Biz ise, kazanmayi birak, onca emek ve haliyle maddi zarara girdik, onlarsa 2-3 sene boyunca tesvik veriyoruz diye reklam yaptilar. Neyse..
Kendi organik cabalarimizla, ya da ozel tesebbuslerle buyuduk buyuduk, bunlarin tesvigine guvenle is olmaz. Hala aklim havsalam almiyor, devlet ciddiyeti denen bir sey vardi, sen tesvik ediliyorsun, davete icabet ediyorsun, gereklerini yerine getiriyorsun, seciliyorsun, ardindan nasil odemelerin olacagi uzerine toplantilara giriyorsun, sonra her sey, 3 senelik surec son anda birden puffff..
soft awayden seçilelen şirketler havuz oluşturuldu ve soft awaydan yararlanıyor ama öyle yurtdışı harcamalarının yüzde 75 değil ancak aralarında ve devletle olan anlaşmalarda bi takım teşvikler veriliyor soft away kapsamında pek detaylı bilmiyor.Ama Soft away geçerli diye biliyorum.
Yazılım Sektörü Soft_Away Projesi toplantısı için bir araya geldi
https://www.tobb.org.tr/Sayfalar/Det...1&lst=Haberler
2020 haberi ..
TOBB öncülüğünde ve Ticaret Bakanlığının destekleriyle, yazılım sektörünün ihracat hacminin ve etkinliğinin artırılması amacıyla başlatılan Soft_Away Projesinin temmuz ayı küme toplantısı video konferans aracılığıyla gerçekleştirildi.​
Soft away Projesi 2017 yılında başlamıştı yanlış hatırlamıyorsam
bu haber de geçen senenin yani soft away aktif şu an ..
Proje kapsamında ihtiyaç analizinin hazırlanması ve ihtiyaç analizinde öne çıkan eğitim, danışmanlık ve yurtdışı pazarlama faaliyetlerinin yüzde 75â€â•i Bakanlık tarafından karşılanacak.
https://www.tobb.org.tr/Sayfalar/Det...4&lst=Haberler
İhtiyaç analizi hazırlanmas ve ihtiyaç analizinde öne çıkan .... diyor
o zamanlar, belki biz yanlış anladık.. kesin olarak yurtdışı pazarlama giderlerinin yüzde 75 diye ...
4 sene öncesine gittik Spek Bey , zaman ne çabuk geçmiş oyle değil mi Spek Bey?
neler çektirdin bize o 2017 ortası ile 2019 sonuna kadar Spek Bey ? 20 lerden 7 tlye 2 sene boyunca..
Şimdi de mi aynısını mı yapacaksın , 79,4 dan yüzde 50 düşürdün zaten , 2017-2019 gibi yani 20 tl zirvesinden 7 tl ye geldiği oranda düşerse yani yüzde 65 düşerse , 28-29 tl lere mı getireceksin ve yine 2 sene mi süründüreksin hisseyi Spek Bey ?
28-29 lara düşerse guzel firsat olur bence alanda cok olabilir. O yuzden biraz daha yukarılar tahtaci acisindan trade için daha saglikli gibi. kasimda bilanço kotu geldi havasiyla oralara cekerse ben portfoyun 3 te 1 yle girmeyi düşünüyorum. En azindan ocak subatta kucukte olsa yukari sıçrama yapar bir kısmını veririm. Kalanlarla 3-4 sene devam ederiz. Tabi bunu ben düşünüyorsam tahtacı da düşünüyordur:) O yuzden büyük ihtimal olmaz:)
Bir ara alim hedef beklentiniz 35'ti sayin bidbas :)
Ben bu kagida ilk girdigimde 4 sene once 16-17 ortalama ile girdim. Sonra 2 sene 8-10 araliginda oyalandik. Simdiki gibi hizli degil, yavas yavas indirdiler oraya ve orada suruncemede kaldi.
Ben de azar azar 8-9 araligindan topladim,
Simdi 16-17 liraya cekseler, ekleme yapar miyim, buyuk ihtimal yapmam. Vardir isin icinde bir is der, bilakis elimdekilerden kurtulmaya calisirim.
Eger tahta yapici varsa, bu psikolojiyi gozonune alabilir.
Ama tekrar 8-10 araligina cekerse, portfoyumdeki orani artiririm. Bu acidan, oralara cekeceklerini cok sanmiyorum.
Daha oncede söylediğim gibi 30 lira altini cok makul görmüyorum. 35 tl altinda olursa yil sonu 30-33 35 bakmam fiyata alimimi yaparim:) Su an dusse de alim yapmayacağımi yataya sarmasini beklediğimi de belirtiyim. Uygun fiyatta almak ve sabır bence en onemli is borsa da. Tabi elimde olan diger sirketlerde yatırımı olan sirketler alim yapilacagi zaman dediğiniz gibi insan 5 kere düşünüyor. Bu benim kendi portfoyume gore planim tavsiye falan verecek kadar Kront ve borsa konusunda detayli bilgim yok belirtmek isterim. Sadece 7-8 yillik borsa deneyimim var. Genelde yatirimi olan sirketleri uzun vade taşımayı seviyorum. Ama tecrübem hisselerin gecmis hareketleri bir sekilde tekrarladiklari kront ta egeen de veya diger bir hissemde boyle oldu durumlar.
Daha once sizin de bahsettiginiz durum 2018-2019 daki bir yatay durum bekliyorum. Hatta bakarsaniz mayis 2018 başındaki yerlerde olduğumuzu düşünüyorum. Ama yine sizin bahsettiginiz beklentilerden dolayi da bezdirmenin eski donemdeki kadar uzun olacağını düşünmüyorum.1-2 aya fiyatlar dengelenir muhtemelen. Asil bekledigim fiyatlarin 30-35 40 neyse bir yerde dengelenmesi. Kendi planimdan dolayida kasim aralikta alim fırsatı olursa degerlendiririm. Sonra gerekirse krontta bir iki sene beklemeyi goze alabilirim. Cok hisse alip sattim ama elimde kront olmamasi rahatsiz ediyor beni:) Sn Usta da bahsetmişti dusuk sermayesinden ve her an buyuk bir anlasma, satis vb haber gelebilmesi ihtimali heyacanlandiriyor. Hayırlısı olsun artik yatırımcılar için sabir zamani...
corporate venture capital flowed into fintech companies worldwide at an “incredibly strong†pace during the first half of 2021, with a record $20.8 billion channeled to firms specializing in payments, cybersecurity, blockchain, crypto currency, insurtech, regtech and wealthtech, according to a report by KPMG.
pushing up investment in cybersecurity firms to a record by year-end, KPMG said. konu fintech ama siber güvenlik yatırımları rekor kıracak deniliyor..
https://www.cfodive.com/news/corpora...h-kpmg/605076/
KPMG :KPMG, merkezi Amstelveen, Hollanda'da bulunan ve çok uluslu bir profesyonel hizmetler ağıdır. KPMG, dünyanın en büyük ikinci profesyonel hizmet ağıdır ve Deloitte, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers ile birlikte Büyük Dörtlü firmasından biri olarak kabul ediliyor. KPMG, 147 ülkede 219.000'den fazla çalışanı olan bir şirketler ağıdır ve üç hizmet hattı vardır: mali denetim, vergi ve danışmanlık.[1] Vergi ve danışmanlık hizmetleri ayrıca çeşitli hizmet gruplarına ayrılmıştır
Cybersecurity investments surge in 2021 as VCs go all in
https://searchsecurity.techtarget.co...-VCs-go-all-in
From tripling valuations to large amounts of seed money, investments have been pouring into cybersecurity this year. While investor interest has been growing steadily over the years, the number of deals, on top of the large financial sums, made in 2021 so far is significant. Many factors contributed to the uptick, including impacts from the pandemic and a slew of devastating attacks, such as the SolarWinds and Kaseya breaches, that highlighted the growing need to prioritize security.