Bi o kaldı onu da ayağa düşürelim bitsin diyorsun yani…
Printable View
Sn ENGRANDMASTER,
Daha önceki düşüncelerimde hiçbir değişiklik yok çünkü değişiklik olmasını gerektiren farklı bir gelişme olmadı.
Şöyle ki:
26.11.2021 tarihli gönderim aşağıda.,
Bu durumda hiçbir değişiklik yok. İki sayım var, ayı ve boğa.
https://i.ibb.co/QrB0wKQ/Ads-z98.png
Ekim 2021 dibinden sonra FDOW 5 dalgalık bir zirve daha yaptı.
Ayı sayımına göre bu beş dalgalık hareket 5. dalganın tamamı olabilir. Eğer bu doğru ise artık yeni zirve yok ve büyük realizasyon başlamış demektir.
Boğa sayımına göre bu beş dalgalık hareket 5.1 dalgasıdır ve en az iki yeni zirve daha gelmelidir (5.3 ve 5.5 zirveleri)
Bu iki durumu da yukarıda gösterdim temsili kes yapıştır yaparak. (altta da sayım mevcut)
Bu iki sayımdan hangisi doğru sorusuna gelince, ikisi de EW kurallarına uygun olup şansları %50-50 dir. Benim beklentime gelince, bu olumsuz görüntüde bunu yazabilmek benim açımdan ciddi risk olsa da ben hala boğa sayımından yanayım. FDOW 33350 altına gelirse boğa sayımı iptal olur, ayı sayımı devreye gireBİLİR (ki bunun da bazı istisnaları var, bunu da 33350 kırılır ise anında yazarım, şimdilik kafa karıştırmaya gerek yok). Yani FDOW için ölümcül sayılabilecek seviye 33350 dir.
FSPX ve FNasda.q ise FDow'a göre EW sayımı açısından çok daha net, çok daha belirgin, keskin. FSPX için tek bir sınır seviye var. Bu seviye kırılır ise büyük realizasyon kaçınılmazdır. Bu seviye de aşağıdaki grafikte 3.1.4 dibidir (4270 civarı). Nasda.q için bu seviye ise 14400 civarıdır.
https://i.ibb.co/Mkp9sW0/Ads-z83.png
Bozkuş çok haksızlık yapmışın. Adam 7 sene bunun 3 yılı resmen inekler dış dünyadan haberi olmaz. Daha öğrenci iken geceli gündüzlü nöbet tutar. Sonra bir dünya pata zaman harcar TUS a girer asistan olur. Asistan olunca ilk sene 32 saat çalışır gece evde yatar bir sene böyle. Bölümde eğer doğum izni hasta sair olmazsa. Bir sene sonra gün aşırı 24 saat nöbet tutar. Kısaca sen o asistana çalıştığı fazla mesaisini ver evini arabasını iki yılda alır. Ama hemşire kadar alır. Dr ameliyata girer ameliyat bitmeden çıkamaz devredemez ama hemşire personel anestezi mesai bitiminde devreder. Gece gerekirse gelir. Ama diğerlerinde böyle bir durum yok. Bana kalırsa Dr fazlasıyla hak ediyor. Ne biliyim benim Toto yemedi onları görünce tıp okumak. Birde çoğu sağlıkçı okur çoğu bölüm harici seçer. Hatta çok pratisyen Dr arkadaşım avukat oldu. Hele pratisyen hekim bence çok fazla zam almalı o kadar nöbet tutar çok riskli ve ağır.
Vay be viop forumunda sayfalarca un,ekmek,yag.. muhabbeti. Yok yanlış anlamayın tabii ki konusulacak ama demek ki bıçak kemiği deldi...
Artık ucuz vatan millet elden gidiyor slogani bunları kurtaramaz ... padişah 1. Mahvettin sanırım türünün son örneği olacak... şükür...
Burada Tıp Fakülteleri tam listesi var.
https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans-bolum.php?b=10206
5-6 yıl sonra Dr. fazlası olabilir.
...ve atanmayan doktorlar sorunu.
Bir de yazılım teknolojileri bu mesleği fazla etkiler gibi geliyor bana.
Gerçi TR de kamuda çalışanlar asla işlerini kaybetmez o ayrı.
Teşekkürler sayın JAS
Bence de
Hatta tıp fakültesi açmaya gerek yok.
temizlik personeli . hizmetli, sekreter ,tıbbi sekreter,
hatta hastane kantininde çalışan çay ve tost yapanları da direk çeşitli uzman ve yan dal uzmanı yapalım.
Bana uyar. ama muayene ve ameliyatını da onlar yapacak.
Derdimi anlatamadım ben galiba,
Çoğu üniversitede hemşirelik fakültesi programı açıldı, onun yerine tıp fakültesi açılmalıydı.
Burda konumuz aslında sağlık sektöründe çalışanların maaş zam fark oranlarıydı, konu nerden nereye geldi.
kusura bakmayın ama herkes bana neci olmuş bu ülkede
Dr dedigin her sene kontenjan sayisi 2000 olmalidir . Maaslari 30 bin olmalidir . Canini emanet ediyorsun . Bu sene kontenjan 18 binlere vurmus bu kafayla ucuz doktor olsun bolluk olsu heryere tip fak acilsin derken 50 binde doktor alirsin mezun edersin .
Canini emanet edincede dalak yerine cigerine girer aaaa yanlis olmus der gecer . Kafasi calismayanin basarisiz olanin ne isi var doktorluk da .
2 binde doktor
5 binde dis
5 binde yuksek muhendis
20 binde muhendis
50 binde ogretmen
Diger ivir zivirlarla toplam 120 bin kontenjan olmali .
Bunu yap egitim kalitesini gor . Bunu yapanin ici rahat gelecegi garanti olur ici rahat olur .
Bunu basaramayan ara elaman olur esnaf olur cirak olur usta olur .
Ama mesele kalite degil mesele herkes uni okusun cark donsun para harcansin banane yarinlardan
Sayın Bozkurt şaka bir yana bu yıl çok sayıda özel de olsa tıp fakültesi boş kaldı.
çünkü ilk 50.000 olmayanı tıp fakültesine kayıt etmiyorlar.
ama asıl sorun ilk 2000 -3000 le girilen tıp fakültelerinden yurt dışına çok ciddi kaçış var.
Elin alamanı ingilizi amerikanı sınavda ilk 500 e girenle ilk 10000 olanın değerini bile eşit görmüyor.
o sebeple belli başlı bir kaç tıp fakültesi mezunlarının yarıdan çoğu yurt dışında
bizim ülkede kalan doktorlara bir örnek.
eski bir bakanın kızı o açılan hemşirelik fakültesine girecek puanı bile alamadı
.bilmem hangi ülkede yalandan tıp fak başladı. ilk yılın sonunda acıbadem tıp fakültesine geçti.
öğrenciler kızı pek sevmedi. o kız da zaten kalıcı değil di
acıbadem deki bir yılın sonunda hacettepe tıp fakültesine kabul edildi.
hacettepe diploması ile mezun oldu.
şimdi denk gelirse ya çocuğunu ya anneni babanı tedavi edecek. ama bu ülkede tıp kazanacak kapasitesi yok.
Niye kapasite yok!!
Sen eğitim fakültesine 50bin kontenjan alır, önüne geçeni eğitimci yaparsan, o çocuklar ne öğrenecek.
Balık baştan kokar.
Eğitim şart
Sistem epik bozuldu. Bozan bizzat herkes- herkes bu plansizligi istedi herkes hak etmese de çocuğum tip okusun dedi.
Herkes 300 bine giren çocuğa elektronik mühendisliği okuttu ve iş bulmasını bekledi.
Sonunda, mühendislik yapamayan mühendisler, kalitesiz doktorlar, bunlara verilen düşük maaşlar neticesinde de yurt dışına komple göçen üst seviye beyinler kaldı.
Halk + hükumet el ele kendi geleceğimizi kararttık.
Ben çıkış göremiyorum. Çıkış haymana abeyler haymana dan yazarım artık size.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sağlıktan önce, geleceğimiz olan çocukları emanet ettiğimiz eğitimcilerin puanı tıptan daha yüksek olmalı
Abim hepimiz aynı şeyden bahsediyoruz aslında. Kulağımızı farklı tutuyoruz :)
31.12.21 tarihli işten çıkarışlar artacak...
asgari ücret almayanların maaşına çok cüzzi zam yapılacak... veya onlar işten çıkartılcak seni çalıştırıcağıma asgari ücretliyi çalıştırırım diyende olacak.
Çin modeli nedir ?
Çin modeli kapısında kuyrukları olan fabrikalar.... Köle gibi çalıştırılan insanlardı ( şuan için konuşmuyorum ) 20 yıl öncesi.
Sen bu kapıdan dışarı çıkarsan bak sırada adam var o çalışmaya hazır deniyordu...
Abi kızma malesef herkes ban ne ci bu gün olmadı. Yıllardır böyle. Ben etrafıma bir yıldır yalvarıyorum. Geliyor kendini korumaya al diyorum. Aman hiç birşey olmaz sana öyle geliyor diyenmi dersin... Kötü habercimi desen..... duymak istemiyorum mu desen.... En ağırıda napalım gelirse gelsin diyen :28:
Bu sadece türkiye değil dünya krizidir. Her ülke en zayıf noktası neyse oradan vuruluyor.
Okullara gelince de.... Şuanki öğretmenlerde malesef iş yok işler acısı abi.....
total çöküş..
20 yılda yapılmaması gereken her türlü yanlışlığı yaptılar..bilerek, isteyerek ve kasıtlı biçimde..
bu forumda bunları çok konuştuk.. böyle olacağı belliydi..
nasıl belliydi ? derseniz..
mr erdoğan'ın konuşmalarını 5 dakika dinleyen birisi için hiç bir süpriz yok ülkenin geldiği noktada..o konuşmalarda o kafa yapısı çok açık ortada.. saklanamıyor..
Neyi bahsediyorsun abi, milli eğitim okullarında okuyup tıp I kazanan olmaz, ya dersaneye gider yada iyi eğitimcilerden özel ders alır tıpı kazanır. neden!!
Çünkü milli eğitimde eğitim veren kendisi bilmiyor ki ne eğitimi verecek, önüne gelen öğretmen olmuş,sonrada diyoruz ki tıpı kazanan az, fakir nasıl özel eğitim alsın, garip gureba nasıl çocuğunu dersaneye göndersin. Ülke olarak acınacak haldeyiz. Nerden tutarsan elinde kalıyor
Göçmenler sanayinin vazgelmezi algısı yapılıp vatandaşlığa alınacak bir süre sonra.
İş adamları siyaset anlaştı..
Olan akıllı orta direk insanlara olacak.
Düşürülen maaşlar ve imkanlar.
Diğerleri çakma hayat yaşamaya mecbur
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu baslikta neden bu kadar celiskili mesajlar var
Vakkodan alisveris yaptigini soyleyen kisi aycicek yagina 5 tl zam geldi diye evine o yagi almadan donuyor
Ekmege zam geldi diye fiyatlara sitem ediyor
Soyle bir celiski daha var Vakkodan alisveris yapan bir kisinin evinden aycicek yagi uzak olmasi gerekiyor
Aldigin maas ile ay sonunu getirmek icin saglik acisini dusunmezsin aycicek yagi alip kullanirsin
Vakkodan bir ayakkabiya 6000 verebiliyorsan kusura bakmada ver 200 tl al 5 litre zeytin yagi
belli meslekler toplumun daha zekilerinden oluşmalı.
herkes doktor olmamalı..
herkes muhendis de olmamalı..hele imza yetkili..kontenjan konusu dikkatli yapılmalı..
vesaire. vesaire..
ama aynı zamanda herkes de sorgulamalı.. mesela sen 20 sene boyunca yaptığın tercihlerle vicdanın rahat mı?
eğer rahatsa üzerine düşeni yapmışsın demektir.. vicdanın rahat mı derken: haksızlık karşısında dilsiz şeytan olmadın, politik tercihlerini spor takımı tutar gibi yapmadın, yalan söyleyeni desteklemedin gibi... şeyleri kasdediyorum..
eğer bu konularda çocuklarına ve gelecek nesillere "doğrunun yanındaydım" diyebiliyorsan sorun yok..
ama bu 20 seneye ve ülkeye yapılan bu ihanetlere ortak olduysan susarak, o zaman kusura bakma sorumlusun demektir..
ZARA geçen hafta fiyatlarını
güncellenmiş..
%40 ila 50 zam
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Var konuşmasını dinle
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
160 bin doktor var. 140 bini kamuda , bu zamın fazlası bile gayet rahat yapılabilir.
Hangi alanda olursa olsun. Kendini yetişirmiş uzmanlaşmış insan, zaten dünyanın istediği yerinde rahatlıkla çalışır.
Bu nedenle bu insanları kafasını geçim sıkıntısı, gelecek kaygısı ile doldurmadan rahat koşullarda yaşatmak ülkenin menfaatinedir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Doktor maaşı az, bu konuda hemfikiriz.
Yan Dal eğitimi almış bir uzman doktorun maaşı bir milletvekili maaşıyla eşit olmalı
Sn discretus
Feto olayindan sonra artik insanlar sagir dilsiz ve koru oynamaya mecbur birakildi. bu ulkede ne yaparlarsa yapsinlar buna ses cikarabilecek kisi yada kisiler yok insanlar susmaya mecbur birakiyor
Hadi diyelim, susmadin ciktin sokaga tepki gosterdin bir talimat ile sokaga cikanlardan 20 30 kisiyi alsalar Feto dan islem yapsalar kendini anlatsan aklamaya calissan bile iceride kalacagun sure hayatini mahvetmeye yeter [ memur olmadigini farzediyoruz memursan zaten ilk gunden hayatin bitiyor ]
Dun mersinde miting vardi basin guzel gosteriyor ama gelen insanlarin icerisinde umut yoktu hepsi moralleri bozuk umutsuz bir sekilde sadece mitinge gelmis olmus olmak icin geldiler
2000 li yillarda Mersinde Chp mitingini goren kisiler icin secim sonuclari hep husran ile sonuclanmistir
en son sanirim 2002 yada 2003 du o mitingi goren kisi secim sonuclarinda tulum cikarmis bir CHP beklerdi ama sonuc husran.
Demokrasinin olmadigi. Kisisel hak ve ozgurluklerin olmadigi bir ulkede yasiyoruz.
Ama aynı zamanda ameliyatını yapmış hastasını gece emanet ettiği nöbetçi hemşireye de biraz bişiiler vermek lazım. Doktor hastasının başında 7/24 serviste durmuyor, aşağı inip başka hasta muayene ediyor, hastasını emanet ettiği ilaçlarını serumlarını takip eden hemşire de çok mağdur olmasın yani
Ülkeden yetenekli uzmanlar kaçarken, üç gün sonra bunların çalıştıkları firmalar danışmanlık adı altında, hem özel sektöre hem devlete euro cinsinden fatura kesecekler. Sonra çıkar telefonunu diyen dayılar, elin avrupalısı bak neler yapıyor diyecek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
doktorlar az alıyor.. öğretmen de az alıyor.. herkes için geçerli bu.. evet bazı mesleklere toplum olarak daha çok ehemmiyet vermemiz lazım, onları korumamız lazım.. ama neticede bir fakirleşme var..
20 yıldan sonra utanmazca yeni ekonomik model ilan ettiler.. sanki 20 yılda batırdıklarını unutturmak istercesine.. 2002 öncesine dönüldü refah düzeyi olarak.. çok net bir gerçek.. sonuçta 200-300 dolarlık ücretleri millete dayatıyorlarsa ve bunu da "çin modeli bu, harika bir şey " tadında yapıyorlarsa orada hiç bir şey doğru gitmiyor demektir zaten..
Erdoğanın gelecek seçimi mutlaka kazanması için planı vardır..
Yoksa, iktidardan düşmesi, ertesinde hakkında açılacak davalar
Az, çok biliniyor..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Görende TIP alanında her sene nobel alıyoruz sanacak.Bir hekim eğer asgari ücretin 7/8 katına razı değilse ve öğretmen asgari ücretin 2 katını alıyorsa ...orada arz/talep dengesinde sorun vardır.
Tıp kontenjanları kademeli artırılmalı.Ha kalite vs.dusmez.O sene de nobel almamış oluruz.😀
Tıp mezunlarının asıl hekimliği acil de,asistanlikta yani sahada öğrendiğini herkes bilir...Esasında ülkenin ihtiyaci, parlak beyinlerin teknoloji,bilime kaydirilmasidir.Tip 'in avantajlarını artırdıkça kimse teknik un.secmez.
Arge yapan bölüme ilkler gelmez.
Doktor hegomanyası mutlaka kırılmalı.Mesleki sicilini hastası görmeli
Bu burnu kalkık ve eyvallah etmez ruh halinin tek çaresi tip kontenjanını artırmaktır
.
Marketler TÜİK i mi bekledi. Markete gidenin gözü fal taşı gibi açıldı
https://image.isu.pub/140318152642-2...jpg/page_1.jpg
bu kapakta high-tech sektöründe insani olmayan çalışma koşulları ve kapitalizm incelemesi var.. yani batılı şirketler için insani olmayan şartlarda üretim yapan çinli işçiler..mr erdoğan'ın yeni sözde modeli böyle bir şey..insani olmayan çalışma koşulları, yetersiz ücretler..
ama...300 odalı yazlık saray gibi şeyler devam edecek.. o konuda bir aksilik olmaz, devam eder..
Sen öğretmen maaşını yap 15.000 tl..
gör bakayım yks de ilk 1000 den kaç tane zeki çocuk eğitimi tercih eder.zeki öğrenci,sayginlik ve tercih edilme..
bunlar yan yana olan değerler..