Derdimi anlatamadım ben galiba,
Çoğu üniversitede hemşirelik fakültesi programı açıldı, onun yerine tıp fakültesi açılmalıydı.
Burda konumuz aslında sağlık sektöründe çalışanların maaş zam fark oranlarıydı, konu nerden nereye geldi.
kusura bakmayın ama herkes bana neci olmuş bu ülkede
Hamdım Piştim Yandım
Dr dedigin her sene kontenjan sayisi 2000 olmalidir . Maaslari 30 bin olmalidir . Canini emanet ediyorsun . Bu sene kontenjan 18 binlere vurmus bu kafayla ucuz doktor olsun bolluk olsu heryere tip fak acilsin derken 50 binde doktor alirsin mezun edersin .
Canini emanet edincede dalak yerine cigerine girer aaaa yanlis olmus der gecer . Kafasi calismayanin basarisiz olanin ne isi var doktorluk da .
2 binde doktor
5 binde dis
5 binde yuksek muhendis
20 binde muhendis
50 binde ogretmen
Diger ivir zivirlarla toplam 120 bin kontenjan olmali .
Bunu yap egitim kalitesini gor . Bunu yapanin ici rahat gelecegi garanti olur ici rahat olur .
Bunu basaramayan ara elaman olur esnaf olur cirak olur usta olur .
Ama mesele kalite degil mesele herkes uni okusun cark donsun para harcansin banane yarinlardan
Sayın Bozkurt şaka bir yana bu yıl çok sayıda özel de olsa tıp fakültesi boş kaldı.
çünkü ilk 50.000 olmayanı tıp fakültesine kayıt etmiyorlar.
ama asıl sorun ilk 2000 -3000 le girilen tıp fakültelerinden yurt dışına çok ciddi kaçış var.
Elin alamanı ingilizi amerikanı sınavda ilk 500 e girenle ilk 10000 olanın değerini bile eşit görmüyor.
o sebeple belli başlı bir kaç tıp fakültesi mezunlarının yarıdan çoğu yurt dışında
bizim ülkede kalan doktorlara bir örnek.
eski bir bakanın kızı o açılan hemşirelik fakültesine girecek puanı bile alamadı
.bilmem hangi ülkede yalandan tıp fak başladı. ilk yılın sonunda acıbadem tıp fakültesine geçti.
öğrenciler kızı pek sevmedi. o kız da zaten kalıcı değil di
acıbadem deki bir yılın sonunda hacettepe tıp fakültesine kabul edildi.
hacettepe diploması ile mezun oldu.
şimdi denk gelirse ya çocuğunu ya anneni babanı tedavi edecek. ama bu ülkede tıp kazanacak kapasitesi yok.
Niye kapasite yok!!
Sen eğitim fakültesine 50bin kontenjan alır, önüne geçeni eğitimci yaparsan, o çocuklar ne öğrenecek.
Balık baştan kokar.
Eğitim şart
Hamdım Piştim Yandım
Sistem epik bozuldu. Bozan bizzat herkes- herkes bu plansizligi istedi herkes hak etmese de çocuğum tip okusun dedi.
Herkes 300 bine giren çocuğa elektronik mühendisliği okuttu ve iş bulmasını bekledi.
Sonunda, mühendislik yapamayan mühendisler, kalitesiz doktorlar, bunlara verilen düşük maaşlar neticesinde de yurt dışına komple göçen üst seviye beyinler kaldı.
Halk + hükumet el ele kendi geleceğimizi kararttık.
Ben çıkış göremiyorum. Çıkış haymana abeyler haymana dan yazarım artık size.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sağlıktan önce, geleceğimiz olan çocukları emanet ettiğimiz eğitimcilerin puanı tıptan daha yüksek olmalı
Hamdım Piştim Yandım
Yer İmleri