Emrin olur üstad. Hemen arıyorum Raifi...
Nereye taşıyalım ? Özbekistan uyar mı ?
Printable View
Rafaele söyle o santrali alsın, münasip bi yere... taşısın
Şu anda res/ges santraller inanilmaz düşük fiyatlara kuruluyor. Tarihi dip seviyelerinde. 1mw=500bin dolarlar mertebesinde depolama dahil projeler var.
Haberlerde mi yanlis veriliyor acaba diyorum.. yurtdisinda da dusuk. Artik rekabetten mi, artan faiz oranlarindan mi, resesyondan mı...
Bizim mallarin degeri de dustu haliyle.
Fena çuvalladı Rafet
Aksa Enerji Özbekistan’da kuracağı DKÇS için Yeşilyurt Enerji’ye ait DKÇS donanımı ve teçhizatını satın alıyor.
Aksa Enerji Üretim AŞâ€™nin, dolaylı iştiraki Özbekistan merkezli Aksa Enerji Talimarjan FE LCC, Yeşilyurt Enerji Elektrik Üretim AŞâ€™nin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali (DKÇS) Tesisi’nde yer alan taşınır varlıkları/ekipmanların mülkiyetini ve tam kontrolünü devralmak için Rekabet Kuruluna başvurdu.*
Kaynak: Aksa Özbekistan’da kuracağı yeni DKÇS için teçhizat alıyor
Aksa Enerji, Talimercan kentinde 430MW’lik bir doğalgaz çevrim santrali kurup işletmek üzere Özbekistan enerji yönetimi ile anlaşma imzalamıştı. Sözleşmeye göre Özbekistan, Aksa Enerji Talimercan Doğalgaz Çevrim Santrali’nde üretilecek elektrik için 25 yıl boyunca dolar bazında fiyatla alım garantisi sağladı.
https://i.hizliresim.com/2z3utsa.gif
Bağnaz değilsen, Darwin yasalarına uyacaksın.
En güçlü değil, ortama uyum sağlayan yaşar..
Yok mu başka grafik paylaşan?
Biz göremiyoruz çünkü
matriksim yok internet kesik,
Lodosum tuttu poyrazım soğuk...
Enerji bakanı rus mevkidaşıyla görüştü. Bae ve iran enerji bakanları dda bizzat ankaraya geldiler.
Martta seçim öncesi hub meselesi resmiyet kazanır umarım
Roketlemek için bahane olur.
Öteki türlü 1 ileri 2 geri devam eder...
Seçim sonrası devaluasyon da gelirse yandi gulum keten helva
Kurul Karar Organı’nın 25/01/2024 tarih ve 6/137 sayılı Kararı Uyarınca Yapılan Duyuru:
Türkiye Muhasebe/Finansal Raporlama Standartlarını uygulayan Kurulumuz finansal raporlama düzenlemelerine tabi
ihraççılar ile sermaye piyasası kurumlarının, 31.12.2023 tarihi itibariyle sona eren hesap dönemlerine ait yıllık finansal
raporlarından başlamak üzere “Türkiye Muhasebe Standardı 29 Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama” (TMS
29) hükümlerini uygulamak suretiyle enflasyon muhasebesi uygulamasına ve yıllık finansal raporların kamuya ilanı için 10 hafta,
ilk iki ara dönem finansal raporların kamuya ilanı için 6 hafta ilave süre verilmesine ilişkin hususları içeren 28.12.2023 tarih ve
81/1820 sayılı Kurul Kararı (Kurul Kararı) 28.12.2023 tarih ve 2023/81 sayılı Kurul Bülteni ile kamuya duyurulmuştur.
Bu kapsamda;
1) Enflasyon muhasebesi uygulamasında finansal raporların bildirimi için ek süre kullanabilme imkanının tanınması ve
yönlendirme farklılıkları nedeni ile finansal raporların ilanında farklı ilan tarihlerinin ortaya çıkmış olması sebepleriyle II-14.1 sayılı
“Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği”nin 12/A maddesinin dördüncü fıkrası ve 18’inci maddesinde
yer alan hükümlerin uygulanmasında karşılaşılabilecek tereddütlerin giderilmesi kapsamında, Kurul Kararı’nda ek süre verilen
finansal raporlama dönemleri ile sınırlı olmak üzere, bağlı ortaklık, iş ortaklığı veya iştirak niteliğinde olan ihraççı veya sermaye
piyasası kurumunun, ana ortaklığı, ortak girişimcisi veya yatırımcı şirketi (yurt dışında yerleşik işletmeler dahil) ile aynı anda veya
daha önce finansal raporlarını açıklayamaması durumunda;
i) Ana ortaklığı, ortak girişimcisi veya yatırımcı şirketin konsolide finansal raporlarının yayımlanması ile aynı zamanda
olacak ve konsolide finansal tablolar ile dipnotlarında açıklanan veya ek olarak yatırımcılara sunulacak, doğrudan işletme
hakkında yatırımcıların yatırım kararını etkileyebilecek önemli nitelikteki tüm bilgileri içerecek şekilde anılan bilgilerin enflasyon
düzeltmesine tabi olup olmadığı, bağımsız denetimden geçip geçmediği, daha sonra kamuya duyurulacak tam set finansal raporlar
ile fark oluşmasının beklenip beklenmediği ile ana ortaklığı, ortak girişimcisi veya yatırımcı şirketinin finansal raporlarının
açıklandığı yer ve bu açıklamaya nasıl ulaşılabileceği hususlarını belirtmek,
ii) Finansal raporlamadan sorumlu yönetim kurulu üyesi ile açıklamayı yapan ihraççı veya sermaye piyasası kurumunun
genel müdürü veya finansal raporlamadan sorumlu yöneticisinin, açıklanan bilgilerden sorumluluğa ilişkin bir beyanın da
eklenmesi,
suretiyle konsolide edilen ihraççı veya sermaye piyasası kurumunun Kurulumuzun ilgili düzenlemeleri kapsamında kamuya
açıklamada bulunmasına,
2) Emeklilik yatırım fonlarının 2023 yılı finansal raporlarında enflasyon muhasebesi uygulanmasına gerek bulunmadığına,
sonraki dönem raporlamaları için ise Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun emeklilik şirketlerinin
enflasyon muhasebesi uygulamasına yönelik alacağı kararların takip edilmesine
karar verilmiştir.
Senegal dahi uyar...
Alıntı:
Aksa Global Investments B.V.'nin bağlı ortaklığı NDAR Energies SA'nın Senegal'in Saint Louis şehrine 255 MW kurulu güçte yeni bir doğal gaz kombine çevrim santralinin finansmanı, kurulması, işletilmesi ve sahip olunmasına yönelik çalışmalara başladığını açıkladı.
Aksa Enerji, NDAR Energies SA'nın hali hazırda Senegal Cumhuriyeti'ne ait elektrik kurumu Senelec ile imzalanmış olan 25 yıllık avroya endeksli sözleşmenin tarafı olduğu ve bu sözleşme kapsamında kurulacak santralde üretilen elektriğin 25 yıl süreyle avroya endeksli fiyattan garantili olarak Senelec'e satışının gerçekleştirileceğini Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden paylaştı.
İspanyol yetişş.Gidiyo bu .
Ne oluyor ?
5,04 ....
5.04 kaç dolar ediyor?
17sentçik mi?
Eski parayla 8 sent...
Pandemi öncesine göre dolar %100 deval yedi
Alışmadık gölde don durmadığı gibi, bizim tahtacı da tavanda duramıyor.
Yırtık dondan çıkar gibi bir uzun iğne atıyor, bırakıyor.
Akşam 470 hatta 460 kapatirsa hiç şaşırmam. Yatirım tavsiyesi degildir
Dolar bazında yatırım yapıp 15 yıl sonra tl bazında hesap yaparsan bir yerde yanlış vardır doğru hesap doğru zaman kazanmak için yeterli bence hareket zamanı geldi sanki.
Tencerenin dibine sıyırdı gibi kazanın dibine saldırırsa 7 den sonrası tek başına koşar.
Istersen meksika pezosu yatirim yapip 15 yil sonra libya dinarıyla hesap yap netice değişmiyor.
Hisse 2 dolardan 8 sente inmiş.
Cez buraya 2 dolar yatirmiş, 15 yil sonra 15sent geri alabiliyor.
Dünyadaki tüm yatirim enstrümanlarını falan geçtim, 2 dolari Ziraat bankasina faize koysa 15 yilda , yillik %3 faizle bugün 3 dolari olurdu.
Beni umutlandıranda bu cez paramı isterim paramı isterim derse patron hakim ortak konumuna yükselir aralarında nasıl bi hisse devri olur bilmem.
Benim de öyle bir beklentim vardı bir zamanlar ama bu .... soylarının bir dediği bir dediğini tutmadığı için artık takılmıyorum.
Cez'e hisse devrinde gereken yerleri gördüler ve çağrı muafiyeti aldılar.
Akcez halka açık da degil üstelik. Satarken ikisi birlikte satacaklardı, sonra akkök vazgeçti,cez sattı.
Şimdi akenerjiyi de tek tek ayrı kişilere satarlarsa yine çağrı muafiyetinden yırtabilirler. Kanunun arkasından dolaşmak gayet mümkün. O zaman da isterse hisse başı 10 dolara satış olsun, bize faydası olmaz
Burada 12 dolares diyor !!!!!
https://www.yenisafak.com/gundem/ake...k-kaldi-186567
İspanyol senin hesap hacklenmedi değil mi ?
Sensin yani şu 4 işlemi bile yapamayan ispanyolsun...
Bak ona göre yazacam...
Ama şaka maka seninkiler çeklere güzel itelemiş.. offff 12 dolar ne ya
Sen de bizi aylardır 2 dolar diye kandırıyorsun..
Cez ben hisselerimi satıyorum derse diçköklere ön alım hakkı doğuyor almıyorum derse akcezdeki gibi torunlar enerji gibi talip çıkabilir halka açık şirketler iştirak hisseleri konusunda epey hızlı davranabiliyorlar diçköklere böyle bir talep gelirse hakim ortak konumuna yükselirler o zaman farklı bir süreç işliyecektir.
Yıllardır bekleyenler için zor bir durum çukurovada yüksek fiyatan aldım iyi firma diye düştüde düştü zararda zarar uzanlar eletrikten beter çarptı. Aktaş zarardan kara geçti aldık bi zarar etti sattık sonra ful kar uçtu gitti bakakaldık sonra borsa dışı umarım burdada çarpılmayız.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 01.09.2022 tarih ve 11159-39 sayılı kararı ile, Şirketimizin bağlı şirketi olan Ak-El Kemah Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Kemah Barajı ve Hidroelektrik Santrali projesine ilişkin EÜ/2041-8/1453 sayılı 01.04.2009 tarihli lisansı kapsamındaki hak ve yükümlülüklerin askıya alınmasına ve faaliyetlerinin durdurulmasına, söz konusu lisansın askıya alınması kapsamında Şirketimize Su Kullanım Hakkı Anlaşması'nın ("SKHA") iptal edilmesi kararına ilişkin bahse konu iptal kararının kaldırılması ve/veya davanın reddi ya da projeye ilişkin yeni SKHA'nın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na sunulması için Kurul karar tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süre verilmesine, daha sonra ise bu sürenin 1 (bir) yıl süre ile uzatılmasına karar verildiği 06.09.2022 ve 19.09.2023 tarihli özel durum açıklamalarımızla kamuya duyurulmuştu.
Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığının 16.01.2024 tarihli ve E-77386926-110.01.01.01-837963 sayılı Başkanlık Makamına müzekkeresi çerçevesinde; Akel Kemah Elektrik Üretim A.Ş.'ye Erzincan ili Kemah ilçesinde kurulması planlanan 202,15 MWm/ 197,90 Mwe kurulu gücündeki Kemah Barajı HES projesi için verilen 01/04/2009 tarihli ve EÜ/2041-8/1453 numaralı üretim lisansı ile ilgili olarak; Akel Kemah Elektrik Üretim A.Ş. tarafından DSİ Genel Müdürlüğü ile imzalanan 05/01/2024 tarihinde imzalanmış olan yeni SKHA'nın EPDK'ya sunulmuş olması nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 18/01/2023 tarihli ve 12354-5 sayılı kararı ile, EPDK'nın Akel Kemah Elektrik Üretim A.Ş.'nin yükümlülüklerinin askıya alınmasına ilişkin 07/09/2023 tarihli ve 12055-12 sayılı Kurul Kararının 18/01/2024 tarihinden itibaren kaldırılmasına karar verilmiştir.
Saygılarımızla
Tamam, kepez cukel uzan olayinin nasil oldugunu, nereden nereye geldigini hatirlarsin.
O dönem uzanı bitirdiler. Ülkeye adım atamıyor.
Aydın doğan şimdi nerede?
Kim bitirdi bunları?
Bunlardan sonra iktidarla kim kavga etmeye başladı?
Mavi marmara, davos, 17/25 aralik ,gezi ,15 temmuz... bunlari hangi kesimler destekledi?
Akenerjinin pisliğini KOÇ ailesinin yapi kredisi toplamadi mı?
Bağlantıyı kur....
Bence Dinçkokler gitmeden bu sirkete gün yüzü göstermez reis.
Satsın kurtulsun...
Yok galiba
Biz paylaşalım. 5 lira destek /direnç seviyesiydi, kırar gibi yaptı, geri çekildi, sozümona teyit aldı.
https://i.hizliresim.com/dtvqdin.png
Gazetelerin maksadı habercilik olmayınca haberler de kopyala yapıştır oluyor.Alıntı:
Hisarüstü Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından Muğla İli, Datça İlçesi sınırları içinde 29,7 MW kurulu gücünde Acar Rüzgar Enerji Santrali Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri 292,5 milyon lira olarak hesaplanıyor.*Proje kapsamında toplam 7 adet türbin ve lityum iyon teknolojisi elektrik depolama tesisi kurulacak. Rüzgar Enerji Santralinin kurulu gücü 29,7 MWe, Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kapasitesi ise 29,7 MWh olacak.*Depolama tesisinde lityum iyon batarya teknolojisi kullanılacak.* Kaynak: Muğla Datça’da depolamalı RES kurulacak*
10milyon dolara 30mw depolamalı res yapamayacağına göre
Muhtemelen eski tarihli fizibilite raporunda eski fiyattan TL hesabi yadpildi.
Neden tl hesabi yapildigi da ayri bir muamma.
Dolar 6 lirayken yaptiysa hesabi... 50milyona 30mw santral daha mantikli gozukuyor.
Ekvator Enerji Grubu, Gaziantep'te 48 megavat ve Eskişehir'de 36 megavat kurulu güce sahip Depolamalı Rüzgar Enerjisi Santrali (DRES) yatırımı planlıyor.
Yatırım tutarı 3.2 milyar lira olarak hesaplanan projeler kapsamında Depolamalı Rüzgar Enerjisi Santralleri için 14 adet Elektrik Depolama Ünitesi kullanılacak.
Bu nispeten yeni bir proje, fizibilitesi de yeni kurlara gore yapilmistir.
Kuru 29 almis olsa 110 milyon dolara 84mw DRES
demek eski resler icin 1mw 1milyon donemi , yeni dres' ler icin 110/84= 1mw 1.3 milyon olmuş
Bu da aynı yer yaklaşık 100 milyon arttırmışlar İspanyol... Sallayan sallayana.
https://www.yatirimlar.com/haber-His...cak-407728.htm
Çanakkale Denizgöründü mevkiinde bulunan, Gülpınar RES Projesi'nin 35 MW’lık ilk fazı Mart 2020'de devreye alınmıştı. Proje kapsamında gerçekleştirilen ilave 159 MW ikinci faz yatırımı ile toplamda 194 MW kurulu güce erişilmesi ve Türkiye'nin enerji ihtiyacının karşılanmasında ilave kapasite yaratılması açısından kritik bir rol oynaması hedefleniyor. Toplam yatırım tutarı 250 milyon Euro olan projenin..
194mw , 250milyon euro , 275milyon dolar desek...
1mw=1.4milyon dolar
Ekvatorcular AKSA gibi birilerinin hurda santralini alip monte ediyorlarsa bilemem.
Egemer dahi 2.el olabilir
Dinçkoklerden her şey bekkenir
Depolamali GES için de böyle bir çalişma buldum, 2022 tarihli
1 saat depolamali GES
1MW=1.46milyon$
2saat depolamalı 1MW=2.12milyon olduguna göre
Depolamanin saati 0.66milyon
Bu durumda GESin kendisi
1mw=800bin dolar
Önceki örneklerde RES için 700bin dolarlar mertebesinde.
lisans, iletim hatti vs. hariç
https://i.hizliresim.com/4rtz4zi.jpg
Yukardaki tabloda herhalde faiz gideri finansman maliyetini eklemiş. 1.2milyon dolar yerine 1.46 maliyet cikarmis.
120 dolara elektriği kime sattigini ise hiç anlamadim. Arkadaş savaşım en civcivli dönemindeki fiyati aldi desek yine kurtarmiyor.
Bu durumda dikkat edilmesi gereken konu, güncel finansman maliyetleri (%10+ doviz kredi faizi) ve 73Dolar+yerli katki destegi ile bu projelerin geri dönüş süresinin ne olacağı...
Öyle 120 dolara satip 6 yilda yatirimimi cikarir kara gecerim diyeni fena öperler bu piyasada.