https://i.hizliresim.com/2gmvnew.jpeg
Printable View
Youtube'da başlık Çalarım Bilirsin...:)
The ART of MONEY LAUNDERING (Mini Documentary)
https://www.youtube.com/watch?v=i5ezTCiwwyg
Bir senede değil on yüz bin konut dikmek, yıkılan binaların enkazını bile temizleyemezler. Değil 600 bin konut , 600 bin prefabrik bile kuramazlar.
2 ayda yapılabilenleri gören 12 ayda yapılabilecek olani da az çok anlar.
1 ay oluyor , şehir merkezindeki 6 bloklu bir sitenin enkazı hala kaldıralamadı.
Arkadaşlar, çoğunluğumuzun siyasî duruşu belidir , izaha gerek yok .
Ben muhalifler kazanırsa yeşil soğan fiyatı düşer muhabnetine anlam veremiyorum. Hani bir seçim propagandası olarak söyleniyorsa eyvallah.
Degilse nasıl düşecek bu ? Öncelikle yeşil doğanın fiyatını bilmiyoruz ki .Hadi hesaplayalim desek enflasyonu bilmiyoruz.
Tamam dış sermaye gelecek falan söylemi var ama 50 -60 ve 100 miktarlarını duydum ki bizim dişimizin kovuguna yetmez .
Hadi geldi diyelim , hem de pusuda bekler gibi 15 mayista şakkadanak geldi ve atıyorum 15 'e düştü. Bu patrolar 600-700 dolar maaşı nasıl ödeyecek?
Hadi bu patronlar gönül adamı olsun ,dünyanın malında gözü olmasın ve versinler bu maaşı. E ne satacak nasil kar edecek, katma değerli bir üretim yokki. Ithal et , montaji yap , ihrac et üzerine kurulu bizim ekonomi.
Yani burada kaçırdığım bir şey varsa lütfen beni aydınlatın yoksa 15 mayista batarim.:)
Dimitrise katılıyorum.
muharrenin uzlaşmamasına sevindim muharreme oyverenlerin 2 puana yakını mhp den gelen seçmendir bu seçmen ittifaka kaybettirmek için muharrem diyor bunlar sanıyorlarki chp seçmeni muharreme verir seçim ikinci tura kalırsa islamcılara oy verip akıllarınca ceza vermiş olacaklarını sanıyorlar bir puanıda islamcılara asla oyvermeyen seçmendir yani bunların hepsi siyasal islamcılara oy verse bile verse bu siyasal islamcılara yetmez siyasal islamcılar seçimi ysk daki imamhatipli hakimlerle iptal edeceklerdir kazanana kadar yenileyecekler tabi bu arada sadat ve mafya artıkları çeşitli hareketler yapacaklar ama millet bilenmiş kesin kararlı haramileri postalayacaktır siyasal islamcılar hala bunu anlamamışlar akıllı olsunlar bence böyle oyunların peşine düşmesinler ülkemiz bunlardan tiksinmiştir TÜRKİYE çok yoruldu 50 yılını kaybetti
Bende aynısını düşünüyorum.
İthalat ihracat dengesi sıfırlayana kadar Altın ve dövizdeki ağırlığımı değiştirmem.
Aylık 12 milyar dolar açıkla devam ediyoruz şu sıralarda.
Taaki seçim sonuçları sonrası genel atmosfer değişmiş ve eski baharların geldiğini görene kadar.
Ben seçime kadar kuruş kuruş artarak 20yi göreceğimizi, millet ittifakı kazanırsa seçimden sonra 27-28 bandına kadar çıkıp sonra 23-24 arasında dengelenerek uzun süre orada kalacağını düşünüyorum... Eğer bunlar devam ederse sky is the limit:) Bakalım tutacak mı...
kur düşüş olayı tam saçmalık..
sermaye gelecekmiş..
2002+ akp kazanınca akan sermaye mi ? :he:
hani içinde olduğumuz durumun sebebi olan.. dolar 1 tl de olacak mı ?..
kur düşerse bu ülke ölür.. kriz filen yaşamaz.. kaput olur..
gezegenin en pahalı ülkesi..
Cari açıkla kur ilişkisi hiç alakası yok .
Olsa bizim kadar açık açıklayan Brezilya da 8 senedir niye artmıyor .taş çatlasa %30 artmış
Aramızda tek fark asgari ücret bizde de 170 doların altında olsun bizde de kur artmaz
Ben olsam asgari ücreti 3500 düşürür dolara talebi keserim alın size yeni iktidar politikası
Tabi 1000 tl ye aylık mutfak masrafı da çıkması koşuluyla
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, TCMB Başkanlığı na Prof. Dr. Hakan Kara yı önerdi.
Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bana soruluyor, Merkez Bankası Başkanı kim olmalı diye. Net yanıtım var: Merkez Bankası Başkanımız, Prof. Dr. Hakan Kara olmalı. Bu konuda çok netim. Hakan alanında uzman, tam liyakatli, Kurumu çok iyi biliyor ve tam bir beyefendi ifadelerini kullandı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...n=5li%20Slider
Umarim iftiralar atip yipratmazlar bu ismi.
Seçimi kim kazanırsa kazansız 3 aşağı beş yukarı 1 sene içinde yeşil soğan en az 51 lira.
Arşiv de dursun. Enflasyon çok bariz yıllık %200. Eeee aylardır soğan aynı yerinde sayıyor.
Bakın kredi kartı kullanımı(miktar) yıllıkda %183(2 gün önce açıklanmıştı, yanlışda hatırlıyor olabilirm oranı) artmış,
Aslında artan miktar değil, artan fiaytlar. Yani enflasyon.
Yepyeni yeni bir sürece giriyoruz. Bu süreçte gerçekten doğru seçim yapmak çok önemli ama bu da yetmeyecek önemli olan sırasıyla doğru tercih yapmak olacak. Yanlış tercih yapan 10× kaybedecek doğru tercih yapan parasını koruyacak sırasıyla doğru tercih yapan 10× kazanacak.
Önümüzde ki süreci iki ihtimale ayirdim.
1. İhtimal: Yönetim aynı faiz aynı kkm bir sure daha devam dolar seçimden 1 yıl sonra 25-30 TL BIST 8-9k
2. İhtimal: Yönetim değişir faiz artar kkm kalkar dolar secimden 1 yıl sonra 30-35 BIST 10k olur.
Yabancı dolarini 25tl den ucuza change yapmaz. O zaman borsa ucuz olur ve o zaman gelirler.
Ya i sıralama bana göre önce dolar 25 TL olmadan biste bakılmaz. Şimdi ülkemizde en ucuz ne kaldıysa ona geçme zamanı
Benim düşüncem eğer iktidar degisecekse bu şu an ki yönetimin isteği ile olacak ve böylece el bombası pimi cekili bir sekilde yeni yönetimin eline verilecektir. işte o zaman çok sürmez ilk malum patlama altı ay içinde büyük patlama en geç 2 yıl içinde olacaktır.
Olacakların hepsi planlı bir şekilde şu anki yönetimin isteği ile olacak ve bu olaylar onların tekrardan daha güçlü bir şekilde "bakın geldiler ekonomiyi mahvettiler" söylemiyle tekrar gelmelerini sagliyacaktir.
Ne demişler
.. Her şey plana göre gittiğinde kimse paniklemiyor. Plan korkunç olsa bile...'
Şimdi diyelim böyle bir plan var ,iktidar özellikle işleri daha da bozup bombayı yeni iktidarın kucağına bırakma planı içinde.E bu planın devamında yeni iktidar gelince işler daha da bozulunca gene bana dönerler hevesi olmalı.Bence bu plan korkunç mu bilemem ama mantıksız.Yeni gelen iktidar bu işleri toparlayamazsa artık ortada ülke falan kalmaz.Demokrasicilik oyunumuz biter.Irak lübnan suriye misali bir ülke oluruz.Eğer iyi kötü ortada bir ülke olacaksa yeni iktidar başarılı olmak zorunda.Biz halkımızı hep salak kandırılmaya yatkın falan sanıyoruz.Bizim halkımız asla salak değildir ama çıkarcı ve kurnazdır oportunisttir.Bu iktidar neden 20 yıldır değişmiyor,nedeni basit herkese az bişi mama yeme imkanı sağladı.Milleti ya işe aldı, ya arsasına imar verdi,ya sosyal yardım adı altında rüşvet verdi,akp fanatiği dediğimiz zümrenin yüzde sekseni bu iktidardan nemalanan insanlar.Sorun şu ki şu anda mama bitti.Gelen iktidar da mama dağıtamaz,ondan sonra akp gene umut olsa gene farketmez artık tüm iktidarlar churcill in dediği gibi acı kan ve gözyaşı vaadetmek zorunda.Allah cümlemize kolaylık versin,çok zor bir döneme giriyoruz.
İktidar değişirse hortumların sadece bir kısmını keserler ise Ülke 1 yıla ayağa kalkar...Dolar rakabetci bir kur ile yola devam etmesi lazım, borsa ayağı ben şahsen 10k bekliyorum...USD hedefim 25-30 bandı ...Hisse bazında ise yıllarca baskılanmış bazı hisselerde poz açmışım...Değişimi bekliyorum...
Ahmet Türk gibi düşünen HDP seçmeni az olduğunu varsayıyorum ve Selonun bir tweeti ile HDP seçmeni yerel seçimde ki gibi tavır alacağını; Bizim oralarda AKP den özellikle Devaya ciddi kaymaların olacağına inancım var...
Kısaca Ankara seçimimin de olduğu gibi verilmeyen BB ikinci seçimde farkla alındığı gibi adam kazandı ile verilen CB de 1.turda alınacaktır.....
Ben bu strateji ile poz aldım ya batarım ya kazanırım..
Merkez Bankası'nın Genel Kuruluna sunulmayan ama 1 gün sonra yayımlanan UFRS'ye göre düzenlemiş bağımsız denetim raporunda; bankanın öz sermayesinin ilk defa 190 milyar negatife düştüğü, esasında 55.4 milyar zarar ettiği, kur değerleme zararının da 575 milyar olduğu hesaplanmış.
https://twitter.com/ugurses/status/1...gChOitsMw&s=19
yahu borca batık MB mi olur ?
Bu tur bir plan tutmaz.
Elinde sopa, sizi dike dike soyacagiz diyen bir plan, degil Turkiye'de, hic bir yerde tutmaz.
Islamcilar Anadolu'yu kaybediyorlar.
Bunun en buyuk nedeni, akillara durgunluk veren soygun duzeni.
Yolsuzluk, ahlaksizlik, kadin cinayetleri, uyusturucu vs.
Bunlarin, tabanda bir destegi kalsaydi eger, silaha coktan sarilmislardi.
Sadat, cami koruma ekipleri, Ulkucu mafyalar, satilmis savci ve hakimler ellerinde ama tabana anlatamiyor.
Davranin bunlari soymamiz lazim mi diyecekler tabana.
Vatandasin durumu icler acisi, bicak kemige dayanmis.
Gecen bir haber vardi, Migros'tan en cok calinan sut ve bebek beziymis.
Simdi bu caresiz yurttasa, takilin pesime bu CHP'lileri tepeliyelim mi diyecek.
Bence artik cok gec.
Bundan sonra gelecek bin yil bu cember sakallilar, bir daha iktidar yuzu goremez.
Bugün şarküteride fiyatını yaklaşık 2 aydır 300 TL olarak gördüğüm deri tulum peyniri için artık dayanamayıp peynirin alıcısı olup olmadığını ve fiyatların çok fahiş olup olmadığını sordum. Peynire her ayda 2 kez zam yaptıklarını, artışlardan hiç memnun olmadığını, satışların azaldığını ve geçen yıl aynı peynirin 60 TL olduğunu söyledi. Vay be..
Öküz sayısıyla düz orantılı..
Geçen sene 7-8 tl olan soğan an itibariyle 23 tl
https://i.hizliresim.com/3tm4gkz.jpg
Şaşırdım, kapış kapış gidiyor mal yetiştiremiyoruz dese şaşırmazdım. Dün togg'a 177 bin sipariş olduğu açıklandı, bu sene 12-20 bin arası otomobil üretilecek, bir ay dolmadan yıllarca üretimini satacak sipariş aldı, bir milyonluk bir mal bu. Biri yorumlamıştı, bir yanda togg kuyruğu bir yanda et süt kurumu önünde ucuz et kuyruğu. Milyonlar yaşam savaşı veriyor milyonlar da parasını koyacak yer bulamıyor ülkede.
Plan doğrudur, ancak atlanılan birşey var, bu seçimi aqp kaybederse, iktidarı devirirse, ortada tekrar iktidara gelecek aqp mkp kalmaz, bir kısmı itirafçı olur, bir kısmı kaçar, bir kısmı içeri atılır. Hepsi birbirine düşer, herkes elindeki kaseti piyasay sürer.
Ama 1 sene içinde erken seçim olur orası kesin. Çünkü hala daha depremin yol açtığı maddi hasar ekonomiye yansımadı.
Ve dahası, biz şu haliyle ülke batak diyoruz, Hatırlayın FB yi, ali koç geldiğinde ne dedi, tahminlerimizin 2 katı borç...
şaşırmayın üstadım nasıl bir servet transferi var ytak değil kıyak kredi bedava para ne yapsanız en az 10 kat kazandırır.
https://www.dunya.com/ekonomi/merkez...-haberi-689748
Hedefli kredi anlayışımızın bir diğer ayağında ise ihracatın ve ithal ikamesi malların üretimine yönelik yatırımların artmasını teşvik etmek amacıyla 2 yılı anapara geri ödemesiz ve 10 yıla kadar vadeli yatırım taahhütlü avans kredilerini etkin olarak kullandık. Bugüne kadar, toplamda 67 İldeki 740 adet sanayi ve turizm yatırımlarına 111,47 milyar TL tutarında yatırım taahhütlü avans kredisi (YTAK) tahsis edilmiştir.
Eğer kaybedeceklerine inanırlar ve iktidarı devrecdeceklerine kanaat getirirlerse muhtemelen 12 uçak içi dolu dolu havalanacaktır. Tabii ülkesini seven birileri o uçaklara kalkış izni vermezse ülkeye en büyük hizmeti verir.
İktidar defolup gitsin yeter,gerisi düzelir,tabiki zaman alır,hiç olmazsa bedevi parasına muhtaç kalınmaz,gerçek yatırım yapanlar ülkemize döner,çünkü iktidar piyasaya güven vermiyor korku ve güvensizlik saglıyor,elinde zaten kariyerli elaman yok,deneyimli elamanları tasviye etti,adamın derdi kendi ekseninde rejimi değiştirme kafasınca bir din devleti kurma peşinde,zaten çevresinden belli degilmi,ülkeyi kendi oyuncağı haline getirme yönünde,nede olsa bir görevi var,oda eşbobluk,kim atadığıda belli:he: