EURUSD de çok yüksek miktarlı aşağı yönlü pozisyon açılmış. Tek bir işlemde. Erken haber alınmış bilgi. Tutturursa 1-2 Milyar$ getirisi olabilir. :)
http://www.zerohedge.com/sites/defau...70824_EOD4.png
Printable View
EURUSD de çok yüksek miktarlı aşağı yönlü pozisyon açılmış. Tek bir işlemde. Erken haber alınmış bilgi. Tutturursa 1-2 Milyar$ getirisi olabilir. :)
http://www.zerohedge.com/sites/defau...70824_EOD4.png
Fonlama faizini %50 oranında artırırsan ne olacaktı?
Geçen yılın sonlarında hani üretim ekonomisine geçiyorduk? Hani faiz düşmanımızdı? Ne oldu da %8'den %12'ye çıktı faizler? Dile kolay %50 artış...
Madem her zamanki politika olan düşük kur yüksek faiz politikasına devam edilecekti niye tersi söylemlerle yatırımcılar panikletildi ve usdtry 4'lere dayandırırldı? O sıralarda malum kişi şu an yaptığı gibi faizi, doları, merkez bankasını diline dolamasa, merkez bankası da 0.50-0.50 2-3 defa politika faizi artırsa usdtry kurunda 3.30'ların üzeri görülmezdi. Şu anda da 3.50 kalıcı kırılır mı? muhabbeti yerine 3.00 kırılır mı? muhabbetleri dönerdi. En önemlisi de %10'dan düşük politika faizimiz olur, bir sonraki şokta artıracak yer kalırdı.
Ülke insanı da bunu kanıksadığı/istediği için; CHP de iktidar olsa bu düşük kur yüksek faiz politikası devam eder gider. Taa ki sürdürülebilirliği kalmayıp Yunanistan gibi oluncaya dek, o gün geldiğinde ülke elimizde kalırsa şükretmek lazım...
USD çok tehlikeli bir hal almaya başladı. Merkez bankası iyi önlemler almalı burdan yukarıya bir atak yaparsa 5 bile kesmez. Adamlar uzun yatay piyasa ile resmen pozisyon ayarlaması yapıyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Burada siyasi altyapılarındangelen niyetle yazılan saçma sapan nitelemelere verilen yanıtları okumadıklarına eminim.
Sadece laf sokuşturma niyetleri açık.
"Dolar kuru düşüyor naber?" lafına buradakiler belki yüz defa:
- Dolar kuru son bir yılda nereden nereye geldi?
- Dünyada mevduata, tahvile, hatta dolara bu kadar yüksek faiz veren bir başka ülke var mı?
gibi yanıtları es geçip, tekrar gelip aynı şeyi yazabiliyorlar...
Onların diliyle :
-Allah akıl fikir versin...
Ben hükümete yeni kaynak sunuyorum. Müzelerdeki hazineler. Çok güzel bir kaynak. Daha fazla beton için değer.
USD nin tehlikeli bir hal alıp almadığını bilmem ama, USA da siyasi durum pek içaçıcı değil.
Trump herkesle, her kurumla kavgalı.
Yakınları bile zarar verecek "ajite" durumuna geldi.
Kendisini bu koltuğa getirenleri de uzaklaştırmaya ya da onların uzaklaşmasına geldi durum.
Şimdi de kendi partisiyle kavgalı.
Meksika duvarı için şantaja başladı.
Bunlar bizim gibi ülkelerde olağan haller olsa da USA da alışılmış şeyler değil.
İyimserler, gemiş örnekleri de dikkate alarak USA bir şekilde halleder bu sorunları demekte.
Ama peki ya halledemezse?
Huysuzluk ve kendi gölgesiyle bile kavga edebilme yetisi açısından TRUMP'ı bildik birisine benzetiyorum.
Bildik birisini kontrol edecek kurum olmadığından, neyseki, dünya ve bölge açısından ancak cürmü kadar yakabiliyor etki sahasını.
Allah korusun Trump kontrol edilemese neler olur bir düşünün.
TRUMP, bildik kişinin denetimsiz siyasi gücünü bir kısmına sahip olsa dünya çoktan karışmıştı...
Dolar kurunu yukarı yönde asıl etkileyecek olay, Trump'ın asabiyet seviyesinin ve çevreye vereceğşi zarar riskinin biraz normale dönmesi...
trumpin pacavrasina bel baglayanlar simdi trumptan meded umsunlar garii
Bire bir aynı kafadayız, dünyadaki balonlar patlamadan full altına geçmek gerek, yılbaşında 1100$ 'lardan altına geçmeyi düşünmüştüm ancak önce altın ve eurusd longları patlatmaları ve dünyayı tekrar dolarize etmeleri gerek. DXY'de 110-120'ler görülmeli, tarihte ne zaman 120 görse, global kriz tetiklemiş. Bakmayın Trump kaka diye milleti korkuttuklarına, faiz veren tek gelişmiş ülke ABD.
Eurusd 1.05'e giden yolculuğa başlamadan önce herkes eurusd short diyordu, adamlar ilk önce 1.40 direncini yukarı kırdılar, herkes stop olup 1.50'ye gidiyor demeye başladı ardından nefes bile aldırmadan düşürdüler. Altında da 2000 dolarlar telafuz edilirken aynısı olmuştu.
Altina gecmeden once bi 20 yillik grafigine baksaydiniz.
Tamamen tiyatro oldugunu dusunuyorum. Dolari dunyaya yukaridan kitleyip Phoenix in pipisindeki para birimi gelecek USD yerine. AMA once dolari en yukaridan dunyaya kitleyecekler.
Yılbaşından bu yana Dolar Treni
(TEMSİLİ)
[IMG]https://i.hizliresim.com/RPMZMn.jpg[/IMG]
Bu mantıkla o zaman Japonya'dan daha iyiyiz diyebilirmiyiz..Japonyanın parası Zimbabwe parasına dönmek üzere..
Yada Arnavutluk'un durumu İtalya'dan daha iyi diyebilirmiyiz..Arnavutluğun pek sorunu gözükmüyor çünki..
Bazı karşılaştırmaları yaparken daha dikkatli olmak lazım bence..
Dolar düşüyor, borsa yükseliyor, yabancı tahvile geliyor vb, ülkeyle ilgili olarak zaten külliyen yanlış karşılaştırmalar..
[QUOTE=browjn;833982]Söz konusu para 2009 dan bu yana hep. var... Niye daha önce bu borsayı şişirmediler de.. Şimdi 15 temmuz sonrası şişirdiler??? Dostum.. Darbeden sonra yabancı tutuştu ... Malı alan yok... Türkiye bir hoş oldu ... Millet şaşırdı... 15 temmuzda 18 bin lot halk bankası hissesi ile yakalandım.. İki -üç gün uyuyamadım pazartesi günü yandım tabandan bile alan olmaz derken pazartesi açılışta 9.17 den açıldı Hulk . Oysa cuma yani darbe günü 9.33 den kapamıştık... Öğleden sonra şelale oldu tabi... 7.35 lere kadar indik.. Şimdi darbe girişiminden daha 6 ay geçmemişken Halkb.hissesinin 14-15 lira olmasını gerektirecek durum ney acep? Üstelik memleket notu yerle bir olmuş..., hiç bir ky. nin borsada olmadığına adım gibi eminim.. Olsa zaten asla 80.000 -85.00 asla geçirtmezlerdi .. Bu durumda top ellerinde ve birbirlerine atıp atıp gol diye bağırıyorlar... 100- 0 da olur.. 1000-0 da olur.. Neticede maçlar kendi aralarında ... Bist bu durumda 150.000 de olabilir ki.... Mesele şu ; bu memlekette bir borsa var öyle veya böyle .. Yöneticilerin bu soytarılıklara izin vermemesi gerekir.. Gözümüzün içine baka baka dolandırıcılık yapmak istiyorlar. Yap yapta dozajında yap... Bunlar Türkiye'de ne var ne yok süpürmek. Hamudu ile götürmek istiyor fırsatını bulduklarında ... Memleketin gerçekleri fısss.. Bovespa 70 bin endekste iken biz 65.000 endeksteydik.. Şimdi onlar 65-70 binler de makul , normal.. Biz 110.000 ler.
...........................
Bunlar rupi mağdurları
Ama mutlular
Çünki objektife el sallarken gulumsuyolar
Hiç dikkat ettinizmi
Niye iki eliyle el salliyan yok
Çünki bir el ile demir ati tutuyolar
Yoksa düşerler
Siz siz olun emniyet almadan
Mutlu olmaya kalkismayin
Hayırlı cumalar
Bereketli kazançlar
Bu yoruma %100 katılıyorum ancak ipin kopma süreci uzunda sürebilir söyliyeyim..her ay 200 milyar dolardan fazla para gün yüzüne çıkıyorsa:) , yani arkası varsa sistemin bozulmaması için ne gerekiyorsa yapar bu sentral bankerler ve saz arkadaşları..
Bakın Moğalistanın kredi notu CCC..ama %6'nın altında borçlanmayı becerebiliyor..%6 ve CCC notu çok komik..eskiden olsa hayal bile edilemezdi..
Kısacası ansiklopedi atsanız bir şey olmuyor..sizede tanıdık geliyor mu?
NEW WORLD ORDER....:kahkah::kahkah:
http://fs5.directupload.net/images/170825/ll444uma.png
Yıl sonu 4.13 hedefim vardı...revize etmelimiyim )))))
rayların üzerinde yürüyen açık kahverengi ceketli tip benim rxpu, TL'de ve diğer yönden gelen trenin kendisine doğru gelmesini bekliyor ve tam tren üstünden geçecekken cool bir manevrayla hemen trenin yanına konuşlanıp yanından hızla geçen trenin rüzgarının hoş serinliğinde dinlenmeyi hayal ediyor. Rxpu ateşle oynuyor, iğneyi gözüne yaklaştırıp yaklaştırıp çekiyor. Rxpu bir erkek örümcek gibi , dişi örümceğin (faizin) cazibesine kapılmış rayların üstünde eğleniyor. Rxpu orgazmı yarıda kesecek gücünün olmadığını biliyor, büyük bir ihtimalle sürecin sonunda dişi örümceğe yem olacak. Atın ölümü arpadan olsun.......:kmk:
[IMG]https://i.hizliresim.com/RPMZMn.jpg[/IMG]
Bak yine açıklama yapmak zorunda bıraktın beni..olmadı..
O resimdekiler dolar borçluları..yani halk..
İçeride kredi ile beslenenler..karşılığı ne; dolar borçları..
Sn Moruğun dediği gibi sakın iki elini birden bırakma haaa..
Ancak şurada haklısın, ''New World Order'' anlamış gözüküyorsun..:kahkah:
Sen yinede öbür elinide bırakma..dost tavsiyesi..
Bu memleket ''Yandım Allah'' çekenleri çok gördü..
Sonra ne oluverdim ben, devlet beni kurtarsın..olmayasın ha..
Latife saka takılıyoruz alinmayin
Zaman gecmez yoksa :)
%4 faiz veren bankalar var dolara. Dolar spot alanlar icin zarar yok.
Dolar zaman kaybettirir sadece. Bu biraz uzun olacak gibi
Walla benim için fark yapmaz..dolar düşer altın çıkar..altın düşer dolar çıkar..
kartal kalkar dal sarkar dal sarkar kartal kalkar..sonra ikisi elele fezaya..:kahkah:
Sen daha doğmamıştın:) biz buralarda nerede erisin diyorduk..:cool:
Sen borsana devam et bence..iyi yapıyorsun..:ok:
Habere gülsem mi ağlasam mı bilemedim..:cool:
Alıntı:
Bankalar konut seferberliğine katılmıyor
Konutta seferberlik haberleri gelirken, konut kredilerinin yükselişi sürüyor
Konut sektörü yeni bir seferberlik dalgasına hazırlanırken, konut kredileri bu seferberliği desteklemekten uzak görünüyor.
Merkez Bankası'nın paylaştığı verilere göre konut kredileri yükselişine devam ediyor. 18 Ağustos haftası itibariyle konut kredileri yüzde 12,70 seviyesine yükseldi.
Böylelikle konut kredileri yaklaşık 1 yılın zirvesine çıktı.
Dolar gidişat iyi değil, düşüş kaçınılmaz )))
Bencede...
Sirkemizi, çorbamızı Japonlar yapacak (İyi de biz ne yapacağız?)
https://www.dunya.com/kose-yazisi/si...pacagiz/379101
Kur düştümü, eksik olmasınlar, sanki cenaze evi gibi düşünüp, baş sağlığına geliyorlar kimileri.
Salt iyilikten...:)
Zarar etmemize üzülüyor bazıları.
Hassasiyetten.
Yol gösteriyor kimileri. Onu yeme bunu yeme şubnu ye gibilerinden.
Zeka ve akıl taşkınlığından.
Kendi başarılarını anlatıyorlar bu vesile ile bir kısmısı...
Tevazudan...
Bu tiradı Cyrano De Bergerac'tan esinlenerek yazdım.
Onun, uzun burnu için sıraladıkları çok daha uzun tabi...:)
Saat 17 de mi yellenecekti buralar