Haha ha.. ilk yorumdaki matematik ne güldürdü.. demek ki yönetim böyle sazanları avlıyor:)
Printable View
Haha ha.. ilk yorumdaki matematik ne güldürdü.. demek ki yönetim böyle sazanları avlıyor:)
Bende kendi kendime çok güldüm... Bu tspor ve
tsporR hakkında binbir versiyonu düşündüm. işin işinden çıkamadım. aklım ermiyor. Bu şekilde bedelli olmasına... bir hinlik var bu işin içinde...
neyse defteri kapattım artık.
şuanda 1.02-1.04 arasında olan hissenin bedellisine girmiyorum. hayırlısı olsun...
iyi geceler...
evet, ilkokul kelimesi ağır oldu ancak gerçeği çok güzel yansıtıyor çünkü böyle bir hatayı ancak ilkokul çocukları yapar, borsanın anında herkese şakk diye %50 kâr elde etme fırsatı sunması mümkün olabilir mi? Böyle bir fırsatın ortaya çıkmış olması ortada çok büyük bir hatanın olduğuna işaret eder ama siz bunu maalesef görememişsiniz.
Hisse 1.02-1.04 aralığında iken 1 tl den yeni hisse alarak halihazırda zararda olan mevcut pozisyonunuzu lot bazında 3 katına çıkarmanın mantıklı tarafı olabilir mi? Enteresan olan şey şu: Böylesine akla ziyan bir bedelliyi açıklayan yönetim; bedelliye katılımın çok düşük olacağını önceden tahmin ediyor olmalıydı. Peki, bu gerçeği bile bile böyle bir bedelli açıklamanın mantığı ne olabilir? Bu bedelli ertesinde derneğin %51 olan mevcut ortaklık payı çok daha yukarı çıkacaktır çünkü kullanılmayan rüçhanları derneğin kendisi kullanacak ve yeni hisselerin çoğunu böylece derneğin kendisi satın almış olacak. Demek ki bunların amacı bu olmalı yani derneğin şirketteki ortaklık payını mümkün olduğunca yükseltmek. Peki, bunu neden istesinler? İşte bu noktada komplo teorileri devreye girer. Siz Katar deyin ben Ruslar ötekisi Uzakdoğulular vs vs liste uzayıp gidiyor.
Daha öncede belirttigim gibi...
aynen katılıyorum. başka mantığı
açıklaması yok...
Bu şartlarda 4 martta sonra hisse spikilatif veya
düz mantık çıkması gerekiyor gibi fakat bununla garantisi yokkk...
Th abi selamlar...Alıntı:
Enteresan olan şey şu: Böylesine akla ziyan bir bedelliyi açıklayan yönetim; bedelliye katılımın çok düşük olacağını önceden tahmin ediyor olmalıydı. Peki, bu gerçeği bile bile böyle bir bedelli açıklamanın mantığı ne olabilir?
Abi şirket satılmayan rüçhanları almayı garanti etmedi....
Hatırlarsan diğer sportif bedellilerinde hep alacaklarını garanti etmişlerdi....
Rüçhanlar bu kadar yamulmamışdı diye hatırlıyorum....
Bilmediğim için soruyorum:Rüçhanlar "son kalanın" elinde kalacak,son gün elinde rüçhan kalan mecbur bedelliye katılmak zorunda kalacak,(bu yüzden rüçhan fiyatı diğer sportif rüçhanlarına göre daha çok yamulmuş olabilir mi?) rüçhanları elinde kalan ama para da yatırmayan yatırımcının durumu ne olacak?Bunu değerlendirirmisin?
saygılar/başarılar
Th Abi
(Yukarıdaki bilgilere istinaden söylüyorum yakından takip ettiğim bir hisse değil...)
Elinde hisse olup,bedelliye katılmak istemeyenlerin ilk gün rüçhanları 0,13 den satmayı becerebilenlerin bir şansı vardı ama şimdi 0,07 düşmüş anlaşılan ki artık burdan satsalar daha da zarar edecekler...
Mecbur bedelliye girecekler....
Sanırım rüçhanlar ilk günde direk ciddi mana da eksi açmış...
Kaçış fırsatını vermemiş millete spek...
Böylelikle insanların rüçhanları satıp zararsız ve/veya çok az zararla bedelliden uzak durma şanslarını elinden almış spek...
Ne düşünürsün bu konuda?
Ltf şirketin satılmayan/satılamayan rüçhanları alım garantisi vermediğini göz ardı etme....
saygılar/başarılar
Rüçhan nın mantığı nedir?
(Yeni fiyatXhisse adediniz)+rüçhan satışından gelecek sermaye=Mevcut sermayeniz
Bedelliye katılmak istemeyenler oluşan yeni fiyata karşı rüçhanlarını satarak ilk koydukları sermayelerini korusunlardır...
Rüçhan fiyatını DİREK eksi açarak/düşürerek milletin mevcut sermayesini rüçhanlarını satarak korumasını engellemiş spek...
Teknik olarak olmasa bile teorik olarak mecbur etmiş bedelliye milleti....
Yanılıyormuyum TH abi....?
saygılar/başarılar
Selam Tengri. Dediğin gibi dernek kullanılmayan rüçhanları kendisi kullanmayacak, izahnamede bununla ilgili bir açıklama veya taahhüt göremedim. Sadece rüçhan tahtası kapandıktan sonra 2 işgünü boyunca 1 tl den az olmamak üzere birincil piyasada satışa arz edilecekler satılmayan rüçhanlar / hisseler. Hisse bölünmüş bazda 1.03 den kapattı. Eski fiyat bazında 1.03x3-2=1.09 tl eder, bu durumda "teorik" rüçhan fiyatı 1.09-1.03=6 kuruş oluyor. Eğer bölünmüş fiyat yani şu anki spot fiyat 1 tl ye inerse rüçhanların teorik değeri sıfırlanıyor. Elinde rüçhan olup da bunları kullanmayanların hakkı yanacak (elinde rüçhan olanlar bunları kullanmak zorunda değil) ve aynen yukarıda dediğim gibi bunlara karşı gelen hisseler 2 işgünü boyunca piyasada arz edilecek. Eğer talep gelmezse bunlar o zaman iptal olacaklar demektir veya da dernek kendisi alıcı olarak bunları satın alacak.
Hala rüçhan satıp spottan almak daha cazip
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Spek alacak kulüp alacak yok bedelliden sonra uçacak.. Yok katarlı yok Çinli ortak gelecek... Hepsi boş bence... Adamlar futbolcu maaşını ödeyecek ve borç batağı aynen devam edecek... Bir gün kurtulursam bayram edeceğim... Şu birkaç gündür iyice gerildim... Kusuruma bakmayın.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın th.Sayin Tengri
Rüçhan tahtasından aldığın 10 bin adet olan ruchanlar 26.02 2019 son gün satmayarak ve bedelliye katilamazsak ruchanlar yanıyor mu ? Veya o gün mutlaka satmanız mi gerekiyor?
Yoksa Rüçhan tahtasi kapandıktan sonra talep olursa alan oluyor mu?
Bilgilendirmenizi rica ediyorum
Teşekkür
Ytd.
ky uyarmama kizman asil senin amacsiz bilgisiz gereksiz yanlis yonlendirmendi. bedellinin hemen ardindan ky hisseyi satmaliydi 1.26 dan bile satip bedelli sonrasi isrrnilirse yani şimdi istediginiz kadar alabilirdiniz.uyarilarima karşın bilgisiz gereksiz ky yanilttigimi soylediniz..eger beni dikkate alip bedelli oncesi 1.20 den bile satan varsa ne mutlu bana..
simdi bedelli oldu bitti isteğen diledigi kadar alabilir..anlatmak istediğim buydu..
TRABZONSPOR SPORTİF. TSPOR rüçhan . Detaylı Veriler. 0.040 fiyat . . Günlük Değişim. . -42,86%. . .
bugün bile yüzde 42,86 öpen patron var yatırımcısına bu kadar düşman başka firma görmedim ben
Üstad reisin süsleyip püsleyip katarlilara veya benzeri ülkelere satilacak olan takimi olarak Başakşehirdir. öncelikle ismi istanbul belediye iken kasitli ismi değiştirildi.reisin her firsatta dile getirdiği cümle başakşehirin arkasindayiz sözü birilerine başaksehir sporun pazarlanmak istenildigi dedikodusunuda düşündüren faktörlerdir.yani spor hisseleri yillardir satilacak dedikodusu ile ky sömürülüyor.
saygılar..
0462 325 94 03 herkes yatırımcı ilişkilerine fax çeksin arkadaşlar imanımız gevredi aylardır bedelli rüçhanlarını alınmayanları alacağını taahüt etsinler en azından .herkes yatırımcıyı ne hale soktuklarını yazsın rızkımızı resmen yediler bizim suçumuz sadece güvenmek oldu
rüçhan tahtasında toplam satışta olan lot sayısı tavana kadar 7 milyon lot ortalama 0,07 kuruş desek
500.000 tl yapıyor 0.010 kuruş olması ama beşyüzbin tl bile patron destek atmıyor pes
lanet olsun kol kesip tektuya gidiyorum burdaki zarar çıksa çıksa tektu da çıkar lanet olsun senin gibi kağıda yıllarımızı yedin mehmet ali yılmaz bile senden daha vicdanlıdır
Bedelliye katılmayarak elinde Satamayanin elinden almak için ruchanlari sattırmaya mi çalışıyor ?
Ya seve seve katılın
Ya seve seve satın
Zaten hisse bedelli fiyatına göre %10 ekside
Çözüm önerisi olan varmı ?
Ytd..
Bu hafta bedelli yapan diğer hisselerin ruchanlari prim yaptı bu hariç
Soyguncu i.neler ytd.
biraz daha zorlarsa rüçhanlar 0 (sıfır) olacak :)
0553 685 42 11 yatırım ilişkilerinin numarasıymış. üç gündür arıyorum sanki böyle bir hat yok çalmıyor bile. tspor kulübün numarasını arıyorum numara bu diyor. öyle bir hat yok, isterseniz bide siz arayın diyorum susuyor...
dahili numarası yokmu diyorum yok diyor... Düşünsenize yatırım danışmanının bir odası bir dahili telefonu bile yok... belki öyle bir şahısta yok... vay anam vay...
işte bu yüzden kulübün iki yakası bir araya gelmiyor... gelmezde...
maalesef te trabzonsporluyum. Alanya maçından sonrada ne maçına giderim ne tv den izlerim. Futboldan da soğuttular... rüçhanları da yarısını sattım. yarısınıda 26 sına kadar satacam. mevcut lotlarla devam... gazamız mübarek olsun...
tsporR 0.130 dan 0.040 a kadar
düştü...
bedelliye katılım yok denecek kadar az olmasının yanısıra rüçhanları da alan yok... tam bir fiyasko... bedelli tam anlamıyla başarısız olmuştur. çanak Çömlek patlamıştır. bir kulüp bu kadarmı başarısız olur... bırakın bedelliyi bedelsiz bile olsa kimse almayacak durumda...
Tspor hissem yok ama,fikrim var...Aslinda isin ozeti,oyle bir panikle bedelliye gittiler ki kendileri bile pisman...spk da da ne yaptilarsa hizli onaylandi bu surec...o kadar batak ve parasizlar ki...sefilin sefili....ara ara yok hisse geri alimi yapacaz ,katarlilar sunlar bunlar diyerek takla attilar,iki galibiyette gidiyor izlenmi verdiler,tam perisan bunlar ve batak.bedelli gelecegini daha once soylemistim ama bu perisanlikta bu isi goturmeleri rezillik...hic kimse de bu islere dur demiyor yaa....bu arada yakinda bjk da da benzer bir durum olmasi muhtemel hissesi olanlar icin soyluyorm...aman dikkat.fyi.
SM-G900H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4 marttan sonra kayyum atanırmı acaba diyorum. para yok, borçlar çok... Alanya mağlubiyetinden sona seyircide olmaz, elle tutulur gelirde yok. Aksine herkes haliyle götürmenin peşinde.nasıl çözüm bulunacak merak ediyorum. gün gelecek deplasmana otobüs bile bulamayacaklar...
51 yıllık Trabzonsporlu olarak çok üzülüyorum. hisseye mi üzüleyim takımımamı üzüleyim... vah halimize vah vah...
trabzon trabzon olalı böyle işkence görmedi
spk ya şikayet yazdım
https://www.turkiye.gov.tr/spk-sikayet-ihbar
spk ya cevap versinler donumuza kadar aldınız lan yeter artık