Aes kap a göre benchmark i ÷100 olarak https://tr.investing.com/indices/s-p...l-er-technical
Printable View
Aes kap a göre benchmark i ÷100 olarak https://tr.investing.com/indices/s-p...l-er-technical
NDX (nasd**) MAV 50'ye oturdu, SP500 30 puan üstünde, bu bir düzeltme miydi sorusunun karşılanacağı seviyeler.
Tesla hisse bir günde -%21 yapmış.
Son zamanlarda bundan daha yüksek bir düşüş görmedim.
Vadelisi hala da düşmeye devam ediyor.
Tesla hissesi içeren fonlar için durum kötü.
GM açıklaması fena vurmuş Teslayı.
GM'nin yeni elektrikli araç ortağının adı da manidar NİKOLA.
Yani,
Nikola,
Tesla'yı çökertti.
Günaydın üstad.
Bence şimdi IPJ alımı için fırsat. Tamam IPJ'nin ana hissesi Tesla ama GM ve NIKOLA'da var portföyde. Oranları az fakat artacaktır.
Bugünkü performansını merak ediyorum IPJ'nin. Bu fonda hisse oranı %70'ti sanırım. %30'unu Eurobond ve diğer yatırım araçlarında değerlendiriyorlar. O yüzden böyle çok düşüşlerde fazla kayıp vermiyordu fon. Tesla'nın oranı %7,5'tu en son. Ayrıca Apple ve Google'da var bu fonda onlar da sert düştü. Bakalım bu haftasonuna kadar belli olur düşüş devam mı yoksa kârını alan aldı mı artık.
ziraat yatırım boşta kalan parayı otomatik ters repo yapıyor.... PPF mi ,ters repo mu avantajlı?yada çok fark oluyor mu?
bu bist kyd 1 aylık gösterge mevduat endeksi tl verisine nereden ulaşabilirim acaba? bist100 sitesinde başka sitelerde , bin tane yerde ne olduğu, ne işe yaradığı, nasıl hesaplandığı gösterilip durmuş, günlük verilerini nereden bulabilirim ? Bilgisi olan var mı ?
NNF %1 in üzeri getirmiş. Kötü fon diyenler düşünsün :)
Bende de tkf miktarı nnf 'nin 25 katı. tkf'yi 4 yıldır biriktiriyorum normal. Kontrollü alıyorum. Muhtemelen yoklaya yoklaya alıyor insanlar da aynı şekilde. Aslında iyi haber bu, yatırımcı fon stratejisini daha doğru kurmaya başlamış. Hurra diye hepsiyle bir kalemde girmiyor artık. İlk 2-3 hafta ya da 2-3 ay çok iyi olup, sonra cortlayan sayısız hisse fon tecrübesi var. Bugün mesela 100 liralık daha alacağım :) nnf'ye yeter şimdilik, azıcık kanıtlasın uzun periyotlarda kendini.
sıkıntı şu ki risk alınmadan da fazla kazanç olmuyor, ben örneğin 100 k almıştım ancak benim portföyüme göre nispeten küçük miktar.
yani genelde erken davranıp almak hele hele borsanın en azından dolar bazında ucuz olduğu bir dönemde mümkünse yüksek miktar almak sanki daha avantajlı olabilir. bir de yeni bir fon olduğu için rüştünü ispat durumunda gibime geliyor. Kendi düşüncem tabi..
Aft yay vb yatırımcı yoldaşlar durumunuz nedir ? Bugün vadeli + da ama tamam mi devam mi ... üç günde epey götürdü...
MAC'ın hisseleri bugün yine iyi görünüyor. Kapanışta bir sürpriz olmazsa iyi kar yazacak.
Yac 1 ileri 2 geri gidiyor maşallah
Arkadaşlar uluslararası boyutta para piyasası fonu biliyor musunuz? Ve Türkiye'deki biri bunu nasıl alabilir?
pgfxx fmpxx imrxx vmfxx sprxx gibi fonlar iyi olanlar. ilk ikisi en az 1m dolarlık alınıyor. ama son üçü bin dolara kadar alınabiliyor. yurtdışında banka hesabınız varsa yurtdışındaki yatırım firmaları aracılığıyla alabilirsiniz. Çekerken, yurtiçi hesaplara da havale ediyorlar ancak muhabir bankalardan dolayı falan fahiş kesintiler oluyor. Bazıları direk kendi ihraççısından da alınabiliyor, bazısı broker firmalar kanalıyla ( stockpile,fidelity, sofi vs. gibi çok iyi olanlar var ).
etf mi mutual fonlar mı kastettiğiniz onu da bilmiyorum bu arada . İkisi çok farklı , biri daha kolay aktif piyasada trade edilebildiği için, diğerinin alım süreçleri daha sıkıntılı.
Yurtdışındaki money market fund'lar bizdeki ppflerden ziyade borçlanma araçları fonlarına benziyor daha çok
Üç gündür dayak yiye yiye yere serildik. Neyse ki uzun vadeli, en az 1 yıl vadeli almıştım, bu para daha önce de yıllık enf. korumalı mevduattaydı, yine en az 1 yıl bekleyeceğim dokunmadan, bakalım ne olacak 2021 Ağustos ortası. Ama gerçekten çok üzücü...
ben de az bir miktar denemelik almıştım ama zararına sattım. daha da yabancı fon almayacağım. spekülasyon her yerde var sonuçta. gündüz bizim borsaya bak, akşam amerikaya bak bıktım usandım. piskoloji miskoloji dayanmıyor. on gün kadar önce bayağı heveslenmiştim bunlara ama vazgeçtim. kademeli olarak yerli fonlarda takılacağım. bari kafamız, akşam rahat etsin.
hellistheothers said:
Bugün 11:40
Alıntı Originally Posted by hazalb Yazıyı Oku
Arkadaşlar uluslararası boyutta para piyasası fonu biliyor musunuz? Ve Türkiye'deki biri bunu nasıl alabilir?
pgfxx fmpxx imrxx vmfxx sprxx gibi fonlar iyi olanlar. ilk ikisi en az 1m dolarlık alınıyor. ama son üçü bin dolara kadar alınabiliyor. yurtdışında banka hesabınız varsa yurtdışındaki yatırım firmaları aracılığıyla alabilirsiniz. Çekerken, yurtiçi hesaplara da havale ediyorlar ancak muhabir bankalardan dolayı falan fahiş kesintiler oluyor. Bazıları direk kendi ihraççısından da alınabiliyor, bazısı broker firmalar kanalıyla ( stockpile,fidelity, sofi vs. gibi çok iyi olanlar var ).
etf mi mutual fonlar mı kastettiğiniz onu da bilmiyorum bu arada . İkisi çok farklı , biri daha kolay aktif piyasada trade edilebildiği için, diğerinin alım süreçleri daha sıkıntılı.
Yurtdışındaki money market fund'lar bizdeki ppflerden ziyade borçlanma araçları fonlarına benziyor daha çok
Çok sağolun uzun cevabınız için. Son ucunu not ettim.
Arkadaşlar merhaba,
OSD getirisi %0 görünüyor doğrumudur?
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dün sabah aes alım emri vermiştim halen gerçekleşmemiş bilgisi olan var mı?
https://akportfoy.com.tr/tr/fund/AES
Size bu cevabı yazmam şu bilgiye googledan arayıp ulaşmamdan daha fazla saniye sürdü.Alıntı:
Bilgilendirme: Yoğun talep ile pay sayısının, üst limite ulaşması sebebiyle, yeni alım talimatları, fondan çıkış olması durumunda gerçekleşebilmektedir. Yatırımcılar fona giriş sırasında pay sınırı mesajı almaları durumunda, daha düşük miktarlarda talep göndermeyi deneyebilir ya da aynı gün saat 14:30 sonrası ve ilerleyen günlerde tekrar talep göndermeyi deneyebilirler.
Amerikan piyasalarının yönü ve beklentiler;
https://www.youtube.com/watch?v=uijpr_cEk3w&feature=youtu.be
"Altın'a yaptığımız yatırım söz konusu ise; örneğin 100 liralık altın hesabınız 110 TL olduğunda 110 TL'nin %10'uvergilendirilir."
Ben mi yanlış anladım? Gerçi sonra %1 olarak düzeltiliyor ama o da yanlış değil mi?
Şuradan başlıyor; https://youtu.be/bsBN9NBWQjc?t=1779
Dikkatsizlik mi yoksa bilinçli mi yapıyorlar çözemedim. Gram ile fonun kendilerine göre avantajları ve dezavantajları var. Gramın dezavantajını yanıltıcı bir şekilde anlatıp fona teşvik etmek bence etik değil. Bir kere "100 liralık altın 110 lira oldu buradan %1 vergi (dil sürçmesini dikkate almıyorum)" demesi tamamen yanıltıcı.