400 milletvekili el kaldırmadan nasıl yargılayacaksınız, olsa bile kendi atadığı adamlara yargılatacaksınız..
Printable View
Markette toptancı da adet limiti koymayacaklardi bir anda panik oldu herkes çullandi yada çullanacak.
Gerçekten şaşırıyorum tek ayak üstünde saniyede 40 yalan söyleyen hırsızların hala sözlerine inananlara.
Sn Bozkurt, bu yalana inanan birisi olduğunuz için bu sözüm size. Yazınızın orijinalini bulamadığım için alıntı yapamadım. Aşağıda fotosunu yapıştırdım.
Ortada 5000 TL falan yok. Daha önce de verilen ama emeklilikte geçerli olmayan sabit dönerin uzman için 1500, pratisyen için 600 TL arttırılarak maaşa eklenmesi olayı var sadece.
Bak, olayın aslı nasılmış.
aynı corona ilk dönemindeki gibi yalan algılarla doktora zam yapılmış gibi açıklama yapıldı ama olayın bununla hiçbir alakası yok. doktorun zaten kazandığı ek parayı tek potada birleştirip, emekliliğe yansıtmışlardır, bu da insanlara zam diye yutturulmaktadır.
doktorların maaşı 2022 yılında, diğer sağlık personellerine döner miktarının yüzde 20 arttırılmasıyla birlikte diğer tüm memurlara kıyasla azalacaktır.
hiçbir doktor sosyal medyada buna zaten inanmamıştı, çünkü corona döneminden alışkınız bu ücret yalanına.
ama şimdi burada bile sorsam insanların yüzde 90ı doktorların corona döneminde ek maaş aldığını sanıyordur. vallahi billahi yemin ederim ki doktorların en fazla yüzde 10u bu ek ücreti alabilmiş olup onlar da komik miktarlarda kalmıştır.
ama bu 5bin zam yalanını temizlemek imkansız hale gelmiş, tüm sosyal medyada ve televizyonlarda bu dile getirilmiştir. sokaktaki vatandaştan hastanedeki hemşireye kadar doktorların 2500-5000 arası zam alacağını düşünecektir.
halihazırda covid serviste görev alan bir hekim olarak hakkımı zerre helal etmiyorum. hiç zam vermeseydiniz de doktor düşmanı leş kitleyle bizi bu kadar muhattap etmeseydiniz be.
gerçek pantolonunu giyene kadar yalan dünyayı dolaştı bile. kime ne anlatacaksın? . yarın "5 bin lira zam aldınız hala gözünüz doymuyor" diye saydıracak istediği ilacı yazdıramayan , işe gitmeyip rapor alamayan hastalar.
vayy anasına sayın seyirciler.adamlarin hali hazırda aldıkları maaşa ek sabitlerini maaşlarına ekleyip, zam verdik diye sayfa sayfa haber yaptılar.bu arada doktorlarin duymadıkları lafta kalmadı. arkadaş şu hastane çalışanları neden birlik olamaz ki. hekim dışı personele verilseydi bu zam daha mı farklı olacaktı.ayni yalan dolan,aynı katakulli.forumlari, twitter i ve ekside yazılanlara baktım da ,sağlık personelinin düşmanı halk falan değil yine sağlık personeliymiş.buyrun bir olalım.birlik olalım ki hakkımızı alalım denilse bir tek insan kalmazmış.velhasili hepimiz hakettigimizi yasiyormuşuz.
not:doktor değilim ancak sağlık personeliyim
önce +2500 zam geliyor sonra -2500 döner gidiyor 2500-2500=0 oluyor, rahat uyuyabilirsiniz zam falan yok
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...783f1e0e41.jpg
Bizim aile hekimi var.20 tane genel hastalik ve verilen 30/40 ilaç var...onlar arasında dönüyor.
zaten korkuları dan antibiyotikte vermek istemiyor.Dogal seleksiyona bırakılan yöntemlerle nasılsa iyilesiyoruz. Kendi imkanlarımla en gerekli anda antibiyotik kullanıyorum.Surekli çay,çorba iç diyor.Konforlu iyileşmek kimsenin umurunda değil
"Life and death in Apple's forbidden city"
(Türkçesi: Apple'ın yasak şehrinde yaşam ve ölüm)
apple üreten bir fabrika, çin.. foxconn isimli şirket..
çalışma koşullarının incelendiği benzer bir çok haberden birisi..çin modeli böyle bir şey.. düşük ücret, yetersiz koşullar.. kölelik yani..haberde çarpıcı fotoğraflar kullanılmış..
https://www.theguardian.com/technolo...device-extract
Ülkede ziyniyeti çağdışı olan iki meslek var
Biri hukuk ikincisi öğretmenlik.
Bence parayla değil
İdeolojik olmaları kendi meslek değerlerini bitirdi..
Saf temiz bebeleri insanlıktan çıkarıyorlar..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vakit yaklaşıyor Erdoğan için..
Fetö bahanesiyle başkanlık sisteminin
Gelmesiyle ülke denetimsiz, sorumsuz, sınırsız yetkilerle bir cumhurbaşkanı ve çevresinde buldu kendisini..
Sürekli olağanüstü hal rejimi ile ülke kendini yiyerek, bitiriyor..
Bu karanlık tünelin sonunda aydınlık mutlaka gelecektir. Bu karanlık adamlarında hesap vereceği gün gelir..
Osmanlı imparatorunu hesaba çekmiş millet için,
Erdoğan, ailesi ve arkadaşlarının hesap vermeden gideceğini sanmak abes olur..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abicim buffett burada bunalıma girer mevduat yapar. Uğur Şahin burada olsa en iyi ihtimalle 5000$ bicak parasına basur ameliyati yapar, en kötü ihtimalle pratisyen olur. Chomsky burada olsa dayaktan kendinden geçer, kitap mitap yazamaz, mapushane kuşu olur. Bura böyle abi. Burası ortadogu işine gelirse.
Yok mücadele etseydik de yok konuşsa idik de filan. Oraları ben geçtim abi eden etsin diom ya haymana da takılırız bundan sonra.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O değilde, yarın birgün doktorlar sokağa çıksa maaş artışı diye, millet, "lan dünyanın zammını aldınız, daha ne zammı" diye doktorlara saldıracak.
A.K.Partisinin tek yaptığı algı operasyonları ile milleti birbirine düşürmek.
Adamlar para vermeyip, vermiş gibi propaganda yapıyor. ABV
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eh, tutarlılık önemli tabi. Bana işkence yapsalar o parayı vermem. Yolda bulsam yine vermem. Piyango çıksa( gerçi bileti almayana çıkmıyor galiba) yine vermem. Etrafımda bu kadar sıkıntı yaşayan tanıdığım varken bir ayakkabıya 6 bin nasıl veririm. Utanırım lan giymeye.
Bence herkes az biraz utanmalı.
https://i.hizliresim.com/hfrrwzs.
Benim anladığım olay görseldeki gibi.
Emekliliğe etkisi daha yüksek bir sonraki hükümetlere yük bindirilmiş
Aynı şeyi rizede çay alım fiyatında yaptı bu yalancılar
Çaykur çay alım fiyatını 4 tl açıkladı
Ançak kimse 4 tl den çay satamadı ort 3 tl den elindeki çayı zor sattı üretici nasılmı şöyle
Çaykur 4 tl çay fiyatı açıkladı ancak çay alımına kota koydu koyduğukota dönümde 15 kg
Yani 10 dönüm çay arsan varsa günde 150 kg çay satabilirsin çaykura
Çay ürünü 15 -20 günde satılması gereken bi ürün
Çaykur almayınca ne oldu
İngiliz liptonun başını çektiği ve çoğu ak boyların olan özel şirketler milletten 2.5-3.5 tl arasında çay aldılar
Bu ülke çay ithal eden bir ülke çaykur halkın çayını neden almadı satamzmıydı ?
Sadece iç talep yeterdi
Ama hurdızlıhalk fakirleşecek ya akp politikası böyle çünkü
Her zaman olduğu gibi Çayda da milletime kazık soktular
Benim de xc90 sempatim vardı. Bendeki arabayı satıp 2-3 yaşında da olsa bir tane almayı düşünüyordum(en azından portföy yönetim başarım böyle devam ederse). Son fiyatlara bakmadım bile benim külüstür 400 olduysa, 3 yaşındaki xc90 2 milyon olmuştur herhalde. Şimdi nasıl verelim bu parayı, altı üstü araç. Bir yerden bir yere konforla gitmeni sağlıyor işte, hepsi bu.
Hayır kaskosu bile 20 bin olmuştur o aracın. Param olsa bile o parayı vermem, millet onca sıkıntıda binmeye utanırım şahsen. Geri kalmışlık böyle bir şey işte, üst sınıf araca binmeye bile utanırsın.
288 milyon usd kahve ithal etmişiz.
Geçen sene...
Bu kahvenin %74'ü Brezilya'dan gelmiş.
Bunun 66.000 tonu Türk kahvesinde kullanılmış..
Brezilya dan gelen Rio Minas çekirdekleri defected coffee tabir edilen en ucuz
çekirdekler den biriymiş..!
2400 usd dan gelen kahve, şimdilerde 6.050 usd, tona çıkmış..
Şubat ayı sonuna kadar TL fiyatlarda %40 civarında artış
bekleniyormuş.. (kahve stoklayın, ama çekirdek)
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolarin kac oldugunu bilmiyorum ama sanirim 8.5 dan fazla degildir
xc60 vardi bir galericide esinin arabasi idi satliga cikarmis 2020 model 12bin km idi 915bin ilan fiyati gittigimde 910.000 e birakmisti.Mesaji okyuncu ilanlara baktim en dusuk 1.5 m en yuksek 2m yazanlar var.
Mart ayinda GLB 200 amg almistim cok iyi hatirliyorum 7.30 lardan bozdurmustum ve yaklasik 90.000$ odemistim
simdi baktim 1.2m 1.5m isteyenler var
bayinin sitesine girdigin zaman fiyat 800bin ama araba almak istesen araba yok yeni kurlar ile fiyat guncellenmemis Ama alt kisimda yazmislar fiyanlarin guncelleme tarihi 1 aralik 2021 diye
e bu tarihi gorunce ohaa diyorsun zaten manset haber yapiyorlar 2. el fiyatlari 1 el fiyatlarini gecti diye ama bu haberinde asli astari yok cunku
Agustos ayinda gelmesi gereken bir 550k para vardi biraz uzadi nasil olsa dolarda sorun degil uzasin dedim 1 hafta once odemesini yaptilar agustosda odeyecekleri para 550bin iken 1 hafta once 795bin odediler
Yazik gercekten yazik her gecen gun bu ulkenin cocuklarinin genclerinin geleceklerini karartiyorlar
aileden bir sey kalmaz ise artik onlar icin ev almak araba almak hayalden oteye gitmez
iş dönüp dolaşıp yine ekonomi yönetimi, seçimler vs konulara geliyor sürekli.
seçimler olur, orda bir sıkıntı yok. yönetim de eğer halk yetkiyi başkasına verirse değişir. bence orda da bir sıkıntı yok.
ama ya halk yetkiyi vermezse? misal tüm türkiyenin benimseyeceği bir şey yapılırsa?
misal kktc için fiilen veya hukuken mevcut durumda bir şey yapmanın imkanı yok. ama medya marifetiyle tonla tezvirat olabilir.
seçime 1-2 ay kala kktc araçlarına 82 plakayı döşerlerse ve ülkenin ruh hali değişirse neler olur bilemiyorum.
yok falanca yerde militanlar var yok şöyle yok böyle, geçin arkadaşlar.
5 dakikada mum gibi olur hepsi.
tr insanı yetkiyi başkasına verirse.
çıkış yok dayi...
çok düşündüm çıkışı bulsam takilin gotume çıkışı buldum diyecektim ama bulamadım.
benim pesime kimse takilmasin kamu oyuna duyurumdur.
eğitim kalitesi demis iken atam koy enstitüleri kurmuş ve bu okullar efsanevi adamlar yetiştirmiş.
biz napmisiz.
hemen orayı kapatmışız.
nicun?
ya cogaltmiyon bari çeşit olarak kalsın demi.
yok hemen kapatalim biz daha iyi biliriz.
al bildin.
al al al.
Dun sinemada seansi beklerken 5 dakika media markt a bakalim dedik
Ayin 29 unda 9204 liraya satilan laptop [cuma indirimi ile 8bin kusure kadar dusmustu] 12.400 tl den satiliyor icerisi ana baba gunu gibi kalabalik kuru kalabalikda degildi
ben HP faniyim suan kullandigim laptop i5 10.nesil 8 gm ram 4 gb harici ekran karti var yurt disina ciktigim bir zamanda 825$ a almistim. 4gb ekran karti olan metalik kasa alabilmem icin turkiyede sanirim 25bin felan vermem lazim oda bulunmuyor
12.400 e satilan laptop 8gb ram 2gb harici ekran karti i5 11 nesil islemci
Fiyatlar arttikca bize urun satabilmek adina kalite de dusuyor
GLB 200 2000 dizel versiyonu butun dunyada var odeyecegin para maximum 40.000$
Turkiye 1.4 benzinli fiyata bu paranin 2 katindan fazlasini oduyorsun
Ulkenin teknoloji magazalarinda ps5 yok
ps4 ve bir suru oyun vardi ps5 cikinca kuzenimin ogluna verdim ben kendime ps5 alirim diye
suan trendyolda felan var 15bin tl istiyorlar ps5e ama asgari ucretin 3000 oldugu bir ulkede ps5 e 15bin verip almak diyorum elim gitmiyor
Ülkenin tüm temel taşları, ne yazık kiyerinden oynadı. Bu gidişatın sonu hiç iyi gözükmüyor. Gitseler bile enkaz çok sıkıntılı olma ihtimali var. İvedilikle önceliklerin bırakılıp asgari müşterekte birleşmek gerekir diye düşünüyorum.
Haymana işte dayu.
A1 kirmance, ( ana avrat küfür etsen yeter ) x sene tecrübe bilmemne ilen kaplıcada gece bekçiliği işi buldum. Mis gibi.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu usd/tether da hala düşmedi çok yukarıda yahu...cuma gecesi vadeli kapanırken 13,85 falandı şu an 14,85 lerde...çok fark var...sabaha kadar verirler mi aşağı bilemedim...
ayrıca culpable denilen densiz...insanların evinde hangi yağı yediği seni ilgilendirmez...evde belki zeytinyağını yiyemeyen tadından kokusundan rahatsız olan var...belki benim eşimin veya çocuğumun alerjisi var yememesi gerekiyor...nereden biliyorsun? evimde 5 lt çiçek yağı varsa 30 lt belki sızma zeytinyağı vardır...kimin ne yediğinden nereden giyindiğinden sana ne? sana giren çıkan ne?
vakkodan 6.000 TL ye ayakkabı alan kimse git onu bul ona söyle...ben hayatımda bir ayakkabıya 6.000 TL vermedim vermemde...vakkodan aldığım gömlektir, kravattır, tişörttür...sana ne? vakkodan alışveriş yapıyorum diye markette pantolonu indirip arkamı mı döneceğim? yapılan zamlara gülüp geçecek miyim?
ne yapayım yani şimdi tutarlılığımı göstermek için hem evdeki vakko kıyafetlerin bilmem nelerin fotosunu hem de sızma zeytinyağlarının fotosunu mu koyayım seni inandırmak için? koyarsam bu forumda hala yazacak yüzün olacak mı?
şaka gibi ya vakkodan alışveriş yapmışta ama niye çiçek yağı alıyormuş? bu ne tutarsızlıkmış...200 tl versin 5 lt zeyinyağı alsınmış...akıl veriyor bir de...var babacım 30 lt belki sızma zeytinyağı var evde...lazımsa paran yoksa söyle göndereyim sanada...
Densiz derken :)
Vakkodan gomlek tshirt alma ile ayakkabi almamanin farki nedir
a firmasinda ayakkabi 500 iken vakkoda 6000 ise
A firmasinda tshirt 100 iken vakkoda 1000 dir
neden yakkabiya takiliyorsun
Paran yoksa lazimsa gondereyim diye yazmissin!! bu kadar ezme beni ama istiyorsan soyle yapalim madem vakkodan giyinebiliyorsun gel 5000 tl mesela losev e sende bagis yap bende bagis yapayim dekontlari buraya atalim :) vakkodan tshirt alabilen bir insan icin icin losevli insanlara 5000 bagis yapmak dokunmaz nede olsa
Ha bu bagisi yapamam diyorsan o zaman cevapda yazma...
iste tamda demek istedigim tutarsizlik bu ekmek 2 lira artti diye sinir krizi geciren kisi usdtether yorumu yapiyor:kahkah:
ha bu arada eklemeyi unutmusum mesajlari yazarken bir onceki mesajinla uyumlu olsunki tutarli olsun o mesajda vakkodan cocuga short aldigini yazmistin gomlek kravat degil:kahkah:
Biri tam liste stoklanacak ürünler yazabilir mi bilelim 2023e kadar yolumuz uzun
Benim 3 hafta önce cuma kampanyalarından yaptığım alışveriş,
Bulaşık tableti
Sıvı bulaşık deterjanı
Wc kağıt havlu rulo
Çamaşır deterjanı yumuşatıcı
Deodorant
Şampuan sıvı sabun duş jeli Kondom
Diş macunu fırça başlığı
Gıda olarak aldıklarım;
Zeytinyağı kahve peynir
Çay suyu için Brita filtreleriyle ve kumanda mause vs için pil almayı unutmuşum.
Filtre seti motor yağı vs de almadım. :)
ulan lavuk şimdi yani illa evdeki vakko gömleklerin kravatların trikoların hatta kaşkolların hatta burlington çorapların hatta vakko evrak çantasının fotosunu mu koyayım sana? çekerim şimdi bir kısmının fotosunu yanına da culpable a girsin diye bugünün tarihini atarım...lan seni burada patates ederim valla bi daha yazacak halin kalmaz...
toz ol...rezil...
Vakkoda dis giyim ve ayakkabi pahalidir . Tisort gomlek 300 liraya alirsiniz . Kazaklarda ucuzdur 700 1000 e alirsiniz .
yahu mala bakar mısınız? adama nasıl dokunmuş nasıl bir eziklik bu yahu bir vakko örneği verdim adamın içine oturmuş...lan oğlum kıskanma lan çalış viopta kazan sende al lan...alana niye laf ediyorsun?
Basligi mesgul etmenin anlami yok ne yazdim vakkodan alisveris yapabilen bir insan icin losev yada
baska bir dernege 5000 bagis yapmak koymaz diye soyledim. Yapacaksan hodri meydan gorelim yapabilme kabiuliyetini ama dedigim gibi yapamazsin :) Hakaret sinirlarini zorlamadan beni ezmek istiyorsan benide zarara ugratmak istiyorsan hodri meydan bagis dedim . yapacaksan hadi yapalim yapamiyacaksan o zaman konuyu kapatalim :)
neden bana dokunsun :) hayal dunysinda sacma sapan mesajlar yazdigini gostermek icin yazdim o yaziyi
neyse dedigim gibi hayali Vakkodan giyinirsiniz bir vakfa yardim yapamazsiniz :)
yeniden yaziyorum vakko dan alisveri yapabilecek bir insan icin 5000 tl bir vakfa bagis yapmak zor olmasa gerek gercekten yapiyorsa
abiler samsung telefondan foto çekip atacağım bu culaple malını g_t etmek farz oldu...nasıl yapacağım bunu bir anlatın...hiç cepten foto çekip buraya eklemedim...
kaçma lan culpable? eğer adamsan löseve 5.000 TL yi yatırıp buraya dekontu koyarsın...seni yerin dibine sokup çıkartmazsam adam değilim...
birkaç parça çekeceğim bugünün tarihini atacağım yanlarına da culpale a girsin yazacağım....kaçma lan sakın...
Terbiyeni bozma :)
bak ne diyorum cakma markalarin resmini cekebilirsin atabilirsin . vakkodan alisveris yapabilen adam icin 5000 tl bagis zor olmasa gerek madem g o t etmek mi itsiyorsun yap bagisi at ve g_t et dedik ama yapamazsin :)
bir yere kactigim yok burdayim 15 dakika daha sonra disariya yemege gidecegim
evet kıvırtmaya başladı çakma çıkma puhahaha...lan yürü uza...koyacam diyorum buraya fotoları birkaç parça hepsi sığmaz buraya...bağış yapacan mı löseve? hayıra vesile olacam valla bu da ayrı keyif yani...hem de seni rezil rüsva edecem ki hiç tanımadığın insanları karalamaya aklınca küçük düşürmeye çalışma diye...küstüm oynamıyorum falan olmaya başladı bakıyorum yok çakma yok çıkma...ulan dk 1 daha...
Bak simdi son mesaj olarak bir insan nasil g_t edilri sana ogreteyim
christian louboutin, jimmy choo ve dolce gabbana cok severim baska giymem!!! ha bunlara para vermek dangalaklik ise yeri gelir 6000 degil guncel kur ile 20bin verir gene alirim umrumda olmaz kazaniyorum kendimed aileme harcarim !!
Ama dedigim gibi vakkodan beymenden alisveri yapan insana 5000 tl bagis koymaz dedim 55bin de koymaz
Bak ben senin bagis yapamacagini biliyorum ama madem yazdim aklima geldi simdi kendim bunu yapmasam manevi olarak rahat etmezdim helali hos olsun onlara
Al dekontlar asagida 2.5k losew 2.5k da down lara yaptim. senin tabirin ile g_t etmek bu sekilde yapilir
ilk mesajda da yzdim yeniden yaziyorum sen bu bagisi yapamazsin
https://i.hizliresim.com/a6gl0u6.png
https://i.hizliresim.com/2la7oo1.png
arkadaşlar bir tarif edin yav şu samsung telefondan nasıl foto atarım...çakma vakkoların fotosunu atacam da puhahaha...nasıl kıvırttı yahu saniyesinde döndü...dur tarif etsin birisi atacağım kaşkol atayım bi tane, bir evrak çantası, burlington çorap atayım bi tane çakması mı varmış burlington çorabın bak sen? bir tane triko atayım kışlık önü fermuarlı kolları süet dur lan eğleneceğiz...
bir arkadaş şu foto işini yardım etsin gerisi 5 dk lık iş...