Onlara da ihtiyac vardir.. :)
Syg,
Bugun eski tatil yerim Palamutbuku'ne gittim.
Esnaf haril haril yeni sezona hazirlik yapiyordu.
Oturdum tanidik isletme ile biraz hasbihal ettim.
Maliyetler cok artti, kiralar uctu biz bu sezon neyi kaca alip kaca satacagiz da masraflari cikaracagiz diyollar.
Dengeler sasacak, Palamutbuku pahali diyecekler ve burasi surekli gelen musterilerini kaybedecek diye korkuyollar.
Ev kiralari da almis basini gitmis.
2000-2500 TL den asagi ev kalmamis.
Yaz kis oturan emekli kesim de cok sikayetci.
Baska kesfedilmemis bir yer bulsak da buranin 20 sene onceki hali gibi oralara goc etsek derdindeler.
Syg,
Steve Hanke
@steve_hanke
#BREAKING: The TCMB reports #Turkey's official May inflation at 16.59%/yr. This is clearly a political number. Using high-frequency data & PPP principles, I accurately measure inflation today at 33.4%/yr. That’s over 2x the phony official Turkish inflation rate.
https://pbs.twimg.com/media/E291QYsX...jpg&name=large
Komik olan borsa düşüyor, enflasyon düşüyor, altın düşüyor, birtek döviz çıkıyor. O da bizde, Arjantin den bile kaybımız çok
Dogal gaz bizi kesmez artik..
Direk elmas bulmak lazim .....SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
DXY +0.68% bugün. Aslında dolar diğer bütün herşeye karşı değer kazanıyor da dediğiniz gibi bizim durum Arjantin'den de, Suriye'den de beter.
Şimdi açıp bakmaya korkuyorum büyük ihtimalle Suriye para birimi (her ne ise) bile değer kazanmıştır TL'ye karşı.
Hırsızlık, yolsuzluk ve yozlaşmanın akıl almaz boyutlara çıktığına işaret bu.
Sorunun muhattabı değilim ama sanıyorum ki Dudu Bey de onaylayacaktır.
Eurobond'un faizinin ödenemediği gün bankadaki varlıklarınızın tamamının güvende olmadığının ilan edildiği gün olacaktır. Böyle bir korkunuz varsa banka faizinde para tutmanın da anlamı yok.
ytd.