Originally Posted by
discretus
betaya tek günlük performansa göre bakma, mesela garan bugün %4 arttı ama endeks %2 arttı..betası 2'dir şeklinde bir yargı bence doğru değil, endekste bir yöne olan hareketi en az iki üç gün sürebilecekmiş gibi düşün hareketi..2-3 günde ortalamalar ortaya çıkar..
30 kagıdı aynı anda hareket ettirmeleri zor, kaldı ki gereksiz de, zira farklılıklar olması değişik arbitraj ve pair trade fırsatları açmalarına neden oluyor, daha karlı işlem yapıyorlar hem de piyasada heyecan oluyor.. endekste bimas vs mgros, pgsus vs thyao, tcell vs ttkom, 7 bankanın kendi arasında varyasyonları, holdingler arası varyasyonlar derken bir sürü değişik poz açıyorlar..
beta garan için 1.5 civarı ykbnk biraz daha yuksektir..isctr garan dan biraz düşük oluyor 1.3-1.4 civarı.. bunlar ortalamalar aslında..
diğer yandan ben piyasa nötr poz açtığım için kaldıraçın tamamını kullanıyorum zira endeks kontraı açtıysam karşsıında başka bir poz var ters yönde.. endeksin kendi başına lineer olarak 3-5 bin puanlık hareketine çok kanmamak lazım, zira endekste 3-5 bin puanlık hareket olurken pair trade stratejilerinde 10-15 bin puanlık hareketler olabiliyor (endeks puanı cinsinden söylüyorum).. yani ben kaldıracın tamamını kullanıyorum ama kullanma şeklim farklı..