Bu yalan oldu..
4.0940 altında 240 Dk kalırsa o da yalan olur :)
https://i.hizliresim.com/5DOWlj.png
Printable View
Bu yalan oldu..
4.0940 altında 240 Dk kalırsa o da yalan olur :)
https://i.hizliresim.com/5DOWlj.png
Bu arada kamu bankaları ELP uygulamasına geçilmesini istemiş. Şaka değil. Erken likidite penceresi. Yani saat 16.00 da paraya ulaşmak gün içinde stress yapıyor diyorlar.Kredi fiyatlamalarını olması gerektiğinden biraz daha fazla yapmak zorunda kalıyorlarmış. Tcmb'den sabahtan ELP ile , akşam 15.00 gibi kapatılmak üzere avans istiyorlar. Oldu canım gözlerim doldu.
olağanüstü olumlu bir durum gerçekleşmedikçe, bu saatten sonra 150-200 bp den aşağısı tektuşları kesmez. en geç bu yıl sonuna kadar
mb nin elindeki silahlar gittikçe azalıyor ve etkinliğini kaybediyor...
ytd..
Aha şavaştaymışız..neyse bu ayrı konu..:)
Sn. rxpu aşağıda bu GLP yoluda kapanıyor gibi..ne dersin..
Cep delik cepken delik..ama bizimkiler farkında değil..
Bindik bir alamete...:)Alıntı:
'İNGİLİZ BESLEMELERİNİN EZBERE BİLDİĞİ FAİZLERİ'
'Faizlerin artırılması için büyük bir oyun oynandığını' iddia eden Yiğit Bulut, konuyla ilgili şunlar söyledi:
'Birileri sadece ekrana bakıp 'Aaa dolar 4.10 olmuş' Ne dedi Cumhurbaşkanımız? 'Bana kur seviyesiyle gelmeyin' dedi. Ne yapalım? Küresel emperyalizme karşı savaş verdiğimiz noktada, İngiliz beslemelerin ezbere bildiği gibi faizleri mi artıralım?
Çok açık söylüyorum. Piyasayı buna doğru itmeye çalışıyorlar. Bir oyun kuruyorlar. Yok kur 4.05-4.10 oldu. Arkadaş biz emperyalizme karşı savaş veriyoruz. Bu bir savaş. Kurtuluş Savaşı kadar önemli bir savaş.'
Aslında Y.Bulut'un göremediği başka bir hinlik olabilir. O çilli ingiliz belki de tcmb'ye hata yaptırmaya çalışıyor. Zira faiz arttırılmaması durumunda oluşabilecek karambolden en çok yine onlar faydalanabilir. Dolarizasyon %50 yi geçtiğinde para arzının kontrolü de tcmb'nin kontrolü dışına çıkabilir.
Emperyalizmle savaş dün başlamadı yarın da bitmeyecek.
Kurşun ata ata biter, borç ödeye ödeye biter, hapis yata yata biter.
https://www.youtube.com/watch?v=o6PZsAitVCc
Bu güvercinler hem iyi besilendi..hemide psikopatlaştılar..:)
Acaba 5 dk'lık ta OBO formasyonu olabilir mi??? Eğer öyle ise ciddi yükseliş olabilir.. Teknikçilerden yorum alabilir miyim???
Dolar kuruna sadece tezahürat ve sloganla yaklaşım, kur aşağıya gelince söylenecek laf bırakmıyor...
Paylaşımlar azalıyor.
Oysa bizler takım tutar gibi "mezara kadar dolar" iddiasında değiliz. Ya da olmamalıyız.
Akılcı şeyler paylaşırsak paylaşımımız ve başlık yoğunluğu azalmaz.
Asıl böyle inişlerde paylaşımlar daha değerli...
benim doalrla ili,şkim belli ihtiyacım olmadıkça vermem dursun bi kenarda kuruyup gitsede vermeyeceklerdenim sorun yok:)
https://www.youtube.com/watch?v=gsv_P_UhZTY
bu arada 600.000 lerde kalmış izlenme oranı:)
Politik manevralarla matematiği birbirine karıştırmayın kur artışının olası negatif etkilerini bizim gibi sıradan vatandaşlar görecek fakat önünde her türlü bilgi akışı olan bizim göremediklerimizi de görebilen ekonomi kurmayları göremeyecek böyle bir şey mümkün değil !! Rxpu üstadın dediği gibi piyasa koşullarına uygun kur faiz dengesi amaçlanıyor
Küfürbaz veletlerle işim olmaz..hele psikopatlarla hiç..sen git güvercinlerini besle..
Cb nin ekonomi bakanila dalaşması
2001 krizinde olandan farksız ve resmen ihanet
Tl nin üstündeki zirhi kaldirdi bilerek.
Faiz arttirmazsa cok pis yerlere duser tl
doğruya doğru, eğriye eğri demesini bilmek lazım.. mevduat bankasın da zorla cebren ve hülle ile gasp edilen 3milyon tl tasarrufum BU İKTİDAR DÖNEMİN DE GASP EDİLDİ.. fakat kumarhane ye dönmüş finansal sistem de RTE NİN SÖYLEDİKLERİ VE ONU DESTEKLEYENLER DOĞRUYU SÖYLÜYOR..
ülkemizi esasen vatandaşları emperyalist ülkeler küresel finans sistemi, küresel ekonomi adı altın da sömürüyorlar.. döviz kurundaki zıplamalar , ani çıkış ve düşüşler herzaman bu işlerin bahanesi olmuştur..
rte ve destekleyenler doğruyu söylüyorlar asıl soru şu ; SÖYLEDİKLERİNDE SAMİMİLER Mİ?
asıl kötüler bankaya tasarrufunu yatıran türk halkı değil, zihniyeti bozuk piyasaya istedği gibi yön veren İNSANLARDIR..
bu insanların hangi tarafta olduğunun önemi yoktur (yani laik,dindar, dinsiz, şu bu) zihniyetleri hep aynıdır.
EMEKSİZ, BEDELSİZ EMEKLE KAZANAN, BEDEL ÖDEYEREK HAKKIYLA KAZANAN İNSANLARI BU KUMARIN İÇİNE ÇEKMEK VE CEPLERİNE İNDİRMEK..
BİST sabahki düşüğünden 1500 puan yukarıda...
Sanırım gene bir yanlış yapmıyorum...:)
rxpu nun öngördüğü 0.50 puanlık artış bana mantıklı görünmüyor....13 gün sonra hep beraber göreceğizz.........Max MB 0.25 GLP artışı yapar kur yerinde saymaya devam eder....Sonbaharda ver elini 4.5 ..........Benim öngörüm bu.........FED sıkılaştırma devam ettikçe USD de trend yukarı ....sonrasına bakarız.............
Bu arada doğuştan sonra başkalarıda sıraya girerse piyasa için hiç iyi olmaz..........
Trump mevzusunda adam Saudi arabia prensine el-ense çekip duruyor , Aramco ile ilgili sıkıntı var galiba...Önce suriyeden çekileceğiz sonra vuracağız....Şimdi henüz erken ...Prens hazretleri Aramco yu ABD ye getirirse suriye yi vururuza getiriyor..........
Bakıp göreceğiz.............
Merkez bankası yabancılara garanti verdi gibi sıkıştırmayı bıraktılar kapalı kapılar ardında 2 gündür bir film dönmüş olabilir. Dünya da dolar değer kazanırken ençok TL'sına karşı değer kaybetmesi ilginç geldi bana
haftalık
4,40-4,50 hedefli fincan kulp formasyonu devam.
[IMG]https://i.hizliresim.com/8YyqlW.jpg[/IMG]
5 haftada neredeyse %10 çıkmışsın 3,78-4,15
bunun düzeltmesi olsun, olmalı..
YTD
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ul...k-olmak/411001
isabetli tespitler içeren bir yazı..
ülkenin geleceğine ortak olduğunu hissetmeyen ve sayıları gittikçe artan vatandaşlar için nasıl bir siyasi ve ekonomik açılım geliştirilmeli? önümüzdeki en hayati soru bu..
Para politikası ile ilgili bir yanlıştan ziyade bir tercih , bir seçim yapıldı. Bu bir hatadan ziyade bilinçli bir seçim gibi gözüküyor. resesyona girmemek için hem faizler baskılanmaya *çalışıldı* hem de maliye politikaları ile geniş para arzı arttırıldı.
Şu anda geldiğimiz yüksek faiz yüksek kur dengesi işte bu seçimin bir sonucu. Bu yolu seçenin de bu yolda ilerlerken benzer seçimleri (sizin tanımınıza göre hataları) yapması çok normal.
Hükümet ve ona uyumlu çalışan tcmb ne pahasına olursa olsun büyüme dedi, bunun sonucunun yüksek kur ve aynı anda yüksek faiz olacağını hepsi bal gibi biliyordu. Karar mekanizmasındaki tüm bu kişileri geçmişe götürseniz bugünkü sonucu gösterseniz yine aynısını yaparlar.
Politikacıların iktidar için alabilecekleri riskleri ve deneme yanılmaları hayal dahi edemezsiniz.
Dolar 10 kuruş düştü düne göre..
Fırtına dindi diye yazınca burada serhat bizi topa tuttu idi..
Ne gördü isek onu yazdık.
10 kuruş az buz değil
200K dolarda 20.000 tl eder..
Burada çakıl taşı ile oynamıyoruz..Oynayan varsa bilemeyecem..
Benim 1000 tl m bile önemli..
1.1.2013 tarihinde 500.00TL'sini TL mevduata yatıran da gün itibari ile hala kabaca 370-380.000TL zararda. O nedenle kurun şu seviyesinde fırtına dindi diyemeyiz. İki kol kesileceğine tek kol kesiliyor diyebiliriz.
4.10 luk bir kur hala çok ciddi sayıdaki döviz borcu olan özel sektör firmasının iflas sınırının üzerinde ya da çok yakın.
rxpu çok gerilere gidip saplama tarih metotlaması ile işin içinden çıkmılmaz..
bende sana 2001 mart derim dolar 1.7
ağustos 2015 derim dolar 3 tl..
oradan hesapla döviz mi önde faiz mi mesela..
ben dün müdahele geldiğini fiyatta hissettiğim anda ""bir süreliğine""" !! fırtına dindi yazdım..
bakacaz...daha bu pilav su kaldırır mı kaldırmaz mı
mb ne yapacak..tutar da faiz mi indirir..
çıkarmaz mı..
bi bakmışsın abd suriyeyi bi gece vurmuş..
hobaa
ama dün itibari ile fırtına dindi..
iflas zor..
daaa bilançolar epey bi yıpranacak..
yapmayacaklardı dövizle borçlanma...o kadar kelli felli adam çalışıyor..biz gitsek iş görüşmesine takım çalışmasına yatkın deelsin derler almazlar..
bana nee..
Sende bir kere 200K dolar ne arar :cool: Sana cevap vermek zul ama al buradan yak. 100 TL kazanacam derken yine bakacaksın mel mel.
Dolares 4,08 altında saatlik kapanışlar yapmadığı sürece yön yukarı. Merak etme 4,44 de ben sana dolares satarım.
https://invst.ly/75iil
Al buda uzaktan görünüşü. O çanak kulp katlanacak. 21 nisan da olmasa mayıs da katlanacak. Mayıs'daki özel sektörün borç ödemelerine bak.
https://invst.ly/75in4
Geçmişte onun da hesabını yaptık forumda. Eğer 2001 yılının ilk 6 ayında TL'de kaldıysan başa baş ama döviz aldıysan hiçbir zaman kurtarmıyor.
Benim için 1 , 3 , 5 ve 10 yıllık getiriler önemli, Şu anda dolarda son 1 ve 2 yıllık getirilerde zarar var ama çok ciddi derecede değil ancak 3 ve 5 yıllıkta zarar inanılmaz boyutlarda. Ben uzun vadeli yatırımcı olduğum için benim için bu skala çok önemli.
Yani ben sizin günlük ve saatlik çalıştığınızı 1, 3 , 5 ve 10 yıllık çalışıyorum.