Sayfa 395/1023 İlkİlk ... 295345385393394395396397405445495895 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 3,153 - 3,160 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. https://www.dunya.com/kose-yazisi/ul...k-olmak/411001

isabetli tespitler içeren bir yazı..

ülkenin geleceğine ortak olduğunu hissetmeyen ve sayıları gittikçe artan vatandaşlar için nasıl bir siyasi ve ekonomik açılım geliştirilmeli? önümüzdeki en hayati soru bu..

2.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    QE sonrasındaki süreçte, para otoritesinin yanlış adımları yüzünden hem faizde hem de kurda olması gerekenden daha yüksek seviyelere gelindiğine dair ciddi görüşler var. anlaşılan bu görüşlere iştirak etmiyorsunuz .
    Para politikası ile ilgili bir yanlıştan ziyade bir tercih , bir seçim yapıldı. Bu bir hatadan ziyade bilinçli bir seçim gibi gözüküyor. resesyona girmemek için hem faizler baskılanmaya *çalışıldı* hem de maliye politikaları ile geniş para arzı arttırıldı.

Şu anda geldiğimiz yüksek faiz yüksek kur dengesi işte bu seçimin bir sonucu. Bu yolu seçenin de bu yolda ilerlerken benzer seçimleri (sizin tanımınıza göre hataları) yapması çok normal.

Hükümet ve ona uyumlu çalışan tcmb ne pahasına olursa olsun büyüme dedi, bunun sonucunun yüksek kur ve aynı anda yüksek faiz olacağını hepsi bal gibi biliyordu. Karar mekanizmasındaki tüm bu kişileri geçmişe götürseniz bugünkü sonucu gösterseniz yine aynısını yaparlar.

Politikacıların iktidar için alabilecekleri riskleri ve deneme yanılmaları hayal dahi edemezsiniz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    QE sonrasındaki süreçte, para otoritesinin yanlış adımları yüzünden hem faizde hem de kurda olması gerekenden daha yüksek seviyelere gelindiğine dair ciddi görüşler var. anlaşılan bu görüşlere iştirak etmiyorsunuz .
    enflasyona takık bir insanım olması gereken faiz oranı elbette daha fazla ben artık zararı minimize etme derdindeyim parayı koruma olayını geçtim

4. Dolar 10 kuruş düştü düne göre..
    Fırtına dindi diye yazınca burada serhat bizi topa tuttu idi..

Ne gördü isek onu yazdık.

10 kuruş az buz değil

200K dolarda 20.000 tl eder..

Burada çakıl taşı ile oynamıyoruz..Oynayan varsa bilemeyecem..

Benim 1000 tl m bile önemli..

5.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Dolar 10 kuruş düştü düne göre..

10 kuruş az buz değil

1.1.2013 tarihinde 500.00TL'sini TL mevduata yatıran da gün itibari ile hala kabaca 370-380.000TL zararda. O nedenle kurun şu seviyesinde fırtına dindi diyemeyiz. İki kol kesileceğine tek kol kesiliyor diyebiliriz.

4.10 luk bir kur hala çok ciddi sayıdaki döviz borcu olan özel sektör firmasının iflas sınırının üzerinde ya da çok yakın.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    1.1.2013 tarihinde 500.00TL'sini TL mevduata yatıran da gün itibari ile hala kabaca 370-380.000TL zararda. O nedenle kurun şu seviyesinde fırtına dindi diyemeyiz. İki kol kesileceğine tek kol kesiliyor diyebiliriz.

4.10 luk bir kur hala çok ciddi sayıdaki döviz borcu olan özel sektör firmasının iflas sınırının üzerinde ya da çok yakın.
    rxpu çok gerilere gidip saplama tarih metotlaması ile işin içinden çıkmılmaz..

bende sana 2001 mart derim dolar 1.7

ağustos 2015 derim dolar 3 tl..

oradan hesapla döviz mi önde faiz mi mesela..

ben dün müdahele geldiğini fiyatta hissettiğim anda ""bir süreliğine""" !! fırtına dindi yazdım..

bakacaz...daha bu pilav su kaldırır mı kaldırmaz mı

mb ne yapacak..tutar da faiz mi indirir..

çıkarmaz mı..

bi bakmışsın abd suriyeyi bi gece vurmuş..
    hobaa

ama dün itibari ile fırtına dindi..

iflas zor..
    daaa bilançolar epey bi yıpranacak..

yapmayacaklardı dövizle borçlanma...o kadar kelli felli adam çalışıyor..biz gitsek iş görüşmesine takım çalışmasına yatkın deelsin derler almazlar..

bana nee..

7. Sende bir kere 200K dolar ne arar Sana cevap vermek zul ama al buradan yak. 100 TL kazanacam derken yine bakacaksın mel mel.

Dolares 4,08 altında saatlik kapanışlar yapmadığı sürece yön yukarı. Merak etme 4,44 de ben sana dolares satarım.

Al buda uzaktan görünüşü. O çanak kulp katlanacak. 21 nisan da olmasa mayıs da katlanacak. Mayıs'daki özel sektörün borç ödemelerine bak.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Dolar 10 kuruş düştü düne göre..

10 kuruş az buz değil

8.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    rxpu çok gerilere gidip saplama tarih metotlaması ile işin içinden çıkmılmaz..

bende sana 2001 mart derim dolar 1.7

oradan hesapla döviz mi önde faiz mi mesela..

ben dün müdahele geldiğini fiyatta hissettiğim anda bir süreliğine fırtına dindi yazdım..
    Geçmişte onun da hesabını yaptık forumda. Eğer 2001 yılının ilk 6 ayında TL'de kaldıysan başa baş ama döviz aldıysan hiçbir zaman kurtarmıyor.

Benim için 1 , 3 , 5 ve 10 yıllık getiriler önemli, Şu anda dolarda son 1 ve 2 yıllık getirilerde zarar var ama çok ciddi derecede değil ancak 3 ve 5 yıllıkta zarar inanılmaz boyutlarda. Ben uzun vadeli yatırımcı olduğum için benim için bu skala çok önemli.

Yani ben sizin günlük ve saatlik çalıştığınızı 1, 3 , 5 ve 10 yıllık çalışıyorum.

Sayfa 395/1023 İlkİlk ... 295345385393394395396397405445495895 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •