10 yıllık tahvilin %22 olduğu bir ülkede hangi enayi bankalarda %18 faizlerle Tl tasarruf tutar cidden anlamakta zorlanıyorum. Ulan bu aç betoncu tayfasına paramı versinler diye bankada tutacağıma her fiyattan Dolar alır koyarım bir kenara.
Printable View
10 yıllık tahvilin %22 olduğu bir ülkede hangi enayi bankalarda %18 faizlerle Tl tasarruf tutar cidden anlamakta zorlanıyorum. Ulan bu aç betoncu tayfasına paramı versinler diye bankada tutacağıma her fiyattan Dolar alır koyarım bir kenara.
adamlar çinde, azerbaycanda 100$la 1 ay geçiniyomuş muhabeti yapardık eskiden
iş oraya gidiyor bu kafayla...
Terbiyesizliğin lüzumu yok boş yapma isim değiştirip burada papağan gibi aynı şeyleri tekrar ederek emek verdiğini mi zannediyorsun?ayrıca Sayın Epikurus kibarlık yapmış,sen bunu başka türlü anladın herhalde?
Söylediklerimi kibarca değil açıkça yazıyorum;4500 tl emekli maaşı alan odacının bordrosunu buraya koymazsan YALANCISIN:)
Hangi dalga boyunda yaşıyorsun bilmiyorum ve ne içtiğinide anlamadım? dün gece içi boş laflar ettin ben ve bir kaç arkadaş kanıtlarıyla itiraz ettik,iyi niyetli bir mesaj gelince havaya girdin...
Son olarak beni lütfen engelle ama bu konuya da papağan gibi boş mesajlar atarak konu kirliliği yapma,gerçekten hiçbir dayanağı olmayan slogan tadında mesajlar baydı artık,bana da cevap yazma boş tiplerle uğraşacak zamanım yok,senin gibi boş boş mesaj yazacağıma daima bilgili arkadaşları takip ederim.(şaka gibi tip,beni engellemekle tehdit ediyor..xD)
Son olarak değerli forumdaşlar bu boş mesajlar için herkes den özür dilerim,isim değiştiren boş tipler hariç...:kahkah:
Isbankasi dolar alım satın makası 8.5 kuruş.... sabahtan beri takip ediyorum aynı...normalde 1-1.5 kuruş olurdu....millet almasın diye yapıyorlar....is bankasında da eksen kayması var anlaşılan !!!!!
Asgari ücret = 150 $ x 10 Tl = 1500 T.l Yeter de artar bile Dolardaki artıştan bize ne diyen zevata.
İşbankası ne kadar insaflı...
Enpara da 11 kuruş!
akbank hep 10 kuruş...
zalimin makası varsa gemimin yönünü gram altına çevirmiştim.. tl'de tutupta birilerine yarayacağına al unut yapıyorum...
[QUOTE=HAKEM;2571078]Şimdi ben de işçi emeklisiyim.Primler yüksek yattığından denilen rakama yakın emekli maaşım.5000 e yakın emekli maaşı alan arkadaşım da var.SGK mesleğe bakmaz, yatırılan primlerin yüksekliğine göre emekli maaşı öder benim bildiğim.Genel emekli maaşı ortalaması benim bildiğim 1000 ila 2000 arasında.[/QUOTE
Sayın Hakem bu konu maalesef gereksiz uzadı,dönem dönem emekli olanlar kurum ,siyasi iktidar vb şartlar dolayısıyla iyi emekli aylığı alabilir,ama işçinin çalışırken aldığı aylık parada eskiden ikramiyede vardı,ör:babam devlet kurumunda işçi olarak emekli oldu,çalışırken yılda 4 maaş ikramiye alıyorlardı,ancak bunların emekliliğe bir faydası olmadı,2000 yılı öncesi emekli oldu ,şu an emekli aylığı asgari ücret civarı,maalesef genelide bu şekilde
İş bankasında Tl mevduat tutan diğer bankalarda tutanlara göre kusura bakmasın ama bir kat daha fazla enayilik yapıyor Atatürk`ün bankası ayağına çok sağlamız diye milleti çoğu bankadan %4-5 az faiz verip düdüklüyorlar. Üstüne üstlük genel müdür daha 2 gün önce yalakalık,goygoyculuk yapıp Dolarda çöküş yakındır gibisinden bir demeç verdi. Yalakalık yapacaklarına önce oraya buraya verdikleri tahsili çoktan şüpheli hale gelmiş kredileri nasıl geri alacağız üzerine çalışsınlar onlara güvenip para yatırmış mudilerinin haklarını korusunlar
umutabi ben asıl neden çekiniyorum biliyomusun, tamam muhabbet güzelde birileri ikide bir Dolar artık güvenli değil falan diyo ya hani..
aklıma sonra hep ırak, libya falan geliyo ya işte, evhammı yapıyorum sence... Allah verede amerikayla danışıklı dövüştür yoksa cidden sıkıntı...
Bak tam tasarruf lafı geçiyor, yine bana bir gülme geliyor. İçinizi ferah tutun, vergilerimiz boşa gitmiyor! Bakalım dünya lideri olmamızı istemeyenler Cumhurbaşkanlığı'nın yeni köşkünü görünce bu sefer ne diyecekler?
Murat Muratoğlu
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...liyor-2594899/
https://twitter.com/gazetesozcu/stat...07748832841729
Altıncılar kusura bakmasın DOLAR bazında zararda ama PUL para ile kıyaslama yaptığımızda ne alırsan al yine kardasın durumunda oluyor. Tl de kalmada ne alırsan al hatta Bulgar Levası bile alsan yine karda olacaktın.
Tl faizleri kısa sürede %30 gibi bir yerlere gelmeden ( o da en kısa sürede yoksa belli bir zamandan sonra o faizler bile Dolara hucumu engelleyemez) Dolarda yükseliş kaçınılmaz.
Yok yok hocam sıkıntı yok altından gayet memnunum .Şu son pazartesi 2.63 den gaza gelip dalmasaydım daha da memnun olurdum da bu gidişle o rakamı yakalamamız bir iki hafta işi:)))))))) Ben 2 nedenle gram altına güveniyorum.Birincisi zaten dolarla hesaplanıyor.İkincisi onsdaki düşüş sona geldi gibi önümüzdeki bir iki yılda onsda bir dönüş olursa altın yatırımı çok mantıklı olmuş olur hayırlısı artık.Doların faizi onstaki artışla kompanze olacak bence .NOT Gram altın alıyorum ,onsla gram altın aynı falan diyenler lütfen beni yormayıp eski tartışmaları okusunlar :))))))
Benim görüşüm aynı, Dolarda faiz artışı varken Altın Dolar bazında değerlenmez. Ortodoks politikalar bunu söyler ben bu görüşe hala inanıyorum ama iş dönüp dolaşıp Tl dışında ne tutarsan tut olunca Altın olmuş o olmuş bu olmuş fark etmez her koşulda karlı olunuyor.
Mustafa Sönmez
@mustfsnmz
·
1 h
Çaresizliğe bakın:
Firmalar kampanya yapacak ama biliyorlar ki güven yok. araya bakanı sokuyorlar. Ne işi var bakanlığın orada?
Kim ne yapsın %10 indirimi?
Hiçbir cazibesi yok.
Aynı parayla dolar alsam,1 yılda acayip kâr ederim diye düşünür duruma soktular insanları.
Stok erimez
[QUOTE=watcher46;2571922]Bence de ortalama emekli maaşı 1000 ila 2000 lira arası bir rakam zaten.Benim devlet memurluğum da vardı,sonra özelde çalıştım son 3.5 yıl özelde çalıştığımdan işçi emeklisi oldum.Hepsi toplandı ,emekli maaşı hesaplanırken 2008 öncesi sonrası farklı hesaplar yapıldı ,maaş son zamla bahse konu rakama yakın.Benim bildiğim emekli aylıkları her geçen yıl azalacak,zaten 65 den önce emeklilik yok, ben 50 yaşında emekli olabildim.Prim günü dolduğu halde 3 yıl bekledim emekli olabilmek için.Giderek emeklilik de zorlaşacak zaten.Ben yeni çalışma hayatına başlıyan gençlere cidden çok üzülüyorum,çok vahşi bir düzende yaşayacaklar maalesef.
Gece söylediğim c nin 1 i...şu an c nin 5 indeyiz..bitiyor kısa kaldı..çok ilginç bir bardı..tersyüz olabilir dikkat
Ulan şimdiye kadar Dolar tutmuş olup YAMYAM betoncuların SON YEM operasyonu için Dolar bozup UCUZ diye enayi fiyatından beton alacak keriz olursa gülerim gülerim bunlara gülerim. Bu yeme atlayıp hem Dolardan olacaklar hemde ellerinde tapusu olmayan, belkide bankalara ipotekli sözde betonların sahibi olduklarını sanacaklar. Kazıklandıklarını anlayınca da ciyak ciyak bağırıp bu foruma gelir vatan millet Sakarya edebiyatı yaparak Dolarcı bizlere çemkirirler
Öyle demeyin, tam altın al-sat yapmanın zamanı. Bir dolarcı olarak son kalan TL ile target fx üzerinden bir aydır gram altın al-sat yapıyorum, yok böyle bir kar. Son yaptığım işlemde 230'dan aldıklarımı 266'dan sattım; 228'den tekrar alıp, sabah 240'dan sattım. Bu işlemi dolar ile kesinlikle yapamam, çünkü doları bozmaya elim varmaz. Ferhan Şensoy'un "çok tuhaf soruşturma" oyununda geçen diyalogdaki gibi "dolar bu ne zaman bozsan yazık!" :kahkah:
@mmkubilay
1.Ekonomik krizin bir nedeni ve bir de sonucu var. İlki reel sektörün döviz borcu ikincisiyse o borcun nihayetinde vatandaşlara ödetileceği. Süreci anlayabilmek için şu soruları cevaplamak gerek: Nasıl borçlanıldı, kimler borçlandı, neden borçlandılar, borcu kimler ödeyecek?
https://pbs.twimg.com/media/Dlns9pvW...jpg&name=small
Tabi 6.56 ları sert görüp de..olabilir..işlem hacminin tamamı c-3 ile c-4 arası oldu..çok ilginç
Görmek lazım ,torbadan ne çıkacak? eğer eski usül mütahhit indirimi yapacaklarsa kimse almaz bence de..
umarım bankalar değilde firmalar karşılar bu düşük faizli krediyi,ancak burada da şu sıkıntı var firmalar zaten yakın zamana kadar 60 aya kadar sıfır faizli kredi veriyordu ama talep yoktu çünkü ederi 10 tl olan malı sıfır faiz 60 ay verince nedense 20 tl den satıyorlardı..:)
Şimdi %10 indirim yaptın,120 ay 0.98 faizide sen karşıladın,yine ederi 10 tl olan malı 15 tl ye satmış oldun,artık o kadar kör alıcı kalmadı diye düşünüyorum...
Beton beton girsin beton dedikçe kimse hesap kitap yapmasın o faizler %30 olursa belki Dolar 6 Tl lerde çıpalanır aşağısı zaten tüm ciğerci kedilerinin donunu satıp Dolara hucum edeceği seviye olur.
https://www.idefix.com/Kitap/Olaganu...=0001728701001
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TÜİK in hokus pokus verileri ile bile baskılanmış enflasyon %16 larda iken birileri hala brüt %19 net %16 Tl faiz alcağım diye bankaya para yatırıyorsa bir numaralı enayidir.
Vay ben de bu altınları bana 2.63 den kim kakaladı diye merak ediyordum :))))))) Şimdi anlaşıldı mesele.Şaka bir yana 1.84 de seçimden hemen sonra başladığım gram altın maceram,1.94,2.03 ve 2.63 alımlara devam ediyor.Bozmaya niyetim yok,gelecek yılda altına devam,seviye farketmez valla,ben hep alacağım bu ara :))))))
Politikalarda değişiklik yok
Beton ekonomisine devam...
Üretim yok...
Faiz artışı yok...
Tasarruf yok itibardan...
SONUÇ:
dış kaynak yok...
Katar bile bu kafaya destek olmaz...
Dolar ateşli olur...
Dış güçler saldırıya devam eder...
Vatan millet sakarya...
bence büyük çoğunluk alan aldı zaten evlerini ve müthiş bi arz var, ben almamda siz alırmısınız kiraya vermek için ev vs.
herkes bıktı zaten kredi ödemekten maaşı aldığı gibi bankaya kredi ve kredi kartı olarak yapıştırmaktan, taze bedenler bulurlarsa bilmemde ben kiracı falan almiim daha artık... isterse yüzde 50 indirim yapsın, mantığım bu şu ara.. kiraya versen nolucak milletin işi sallantıda zaten..yabancılarda yatırımı kesti... bu tabi herşey yolunda gider ve o inşaatlar tamamlanırsa mütahit batmazsa vs..iyi senaryo olsa bile...
bu arada bar mum bilmemde enflasyon rakamı açıklanmadan doların düştüğünü pek hatırlamıyorum, bu hafta sanmıyorum geri gelse bile benim için olsa olsa alım fırsatı olur ancak.. ki bırakamazlar bana göre... amerika suriyede yine bi haltlar karışıtırıyo ben tozpembe bi resim görmüyorum ortada...
Tl mevduatçıların parası hibe kredi olarak aç tavuklara dağıtıldı onlarda bu kredileri işlerini geliştirmek yerine oraya buraya hatta Dolara yatırdı şimdide bu kredilerin çoğunun geri ödenmediğini düşünüyorum. Düşünüyorum diyorum çünkü hiç bir yerde bununla ilgili geri ödendiğine dair bir veri haber yok. Dost acı söyler, TL ciler paralarınızı hırsızlara yem ettiniz enayiliğinize doymayın.
Blombergde çok net bir adam var fibabanka temsilcisi çok açık ve net konuşyor