Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok Ankara'nın Suriye'ye operasyonunu kınarken ülkesinin pozisyonunu iletmek için Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdı
Printable View
Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok Ankara'nın Suriye'ye operasyonunu kınarken ülkesinin pozisyonunu iletmek için Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdı
Trump: Kongre Türkiye'ye yaptırım uygularsa benim açımdan sıkıntı yok. Graham ile hem fikirim fakat Türkiye insanlık dışı şeyler yaparsa yaptırımlardan fazlasını yaparım.
Trump: Obama, Türkiye'nin ölümcül düşmanı PKK'yı oraya getirmesi ölümcül bir hataydı.
Ulan bütün mültecileri yıllardır bize kitlediler, ne degerli suriyeymis mk gelen fırça kayiyo giden fırça kayiyo, Trump ne bok yediğini zaten şaşırdı bir öyle bir böyle şu ortamda hissede kaldık hay böyle isin ben ne diyim.
O AB'nin derdi
mike mike o maliyetlere katlanmak zorunda kalacakları...
Neden öyle viyak viyak cığırtkanlık yaptıklarını zannediyorsun.
Aksi taktirde sınır kapılarında Avrupa'ya yürüyen insanları
o gazeteci kılıklı hatunların çelmeleri bile engelleyemeyecek...
Sen de takılırsın artık o kervana ekfuture...:yes:
Kürt ulusçusu ekfuture, Türk ulusçuya akıl mı veriyor diyeyim,
Kürt milliyetçisi ekfuture, Türk milliyetçisine akıl mı veriyor diyeyim?
Var olmayan % 20 Kürt'ün talepi nasıl % 20 olacak? İşiniz gücünüz üfürmek..
Bir ara öyle coştuydunuz ki Türkiye'de aslında hiç Türk olmadığını bile keşfettiydiniz ama niçin herkesin Türkçe konuştuğunu da bir türlü açıklayamadıydınız..
ekfuture,
Kürdistan olmazsa sen bu dünyada huzur bulamayacaksın doğru mu? Türk olduğunu söyledin ama Kürtçülerin seni Kürdistan'a nasıl ikna ettiğini anlatmadın, anlat da dinleyelim..
Beyaz Saray'da konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kürtleri ortadan kaldırmaya çalışırsa ben de bu durumda onların ekonomisini ortadan kaldırırım" dedi.
Türkiye'nin Suriye'deki Kürt nüfusunu ortadan kaldırabileceği ihtimali konusunda endişelenip endişelenmediği yönündeki soruya Trump, "Bu olursa Türkiye'nin ekonomisi mahvederim" dedi. Trump, "Bunu Rahip Brunson olayında yaptım" ifadelerini kullandı.
daha once sol/sağ kavramlarının içinin nasıl boş olduğunu ve ülkedeki genel meseleler açısından herhangi bir reçete olamayacaklarını yazmıştım.. yalnız bu hdp aslında ayrılıkçı ve ırkçı bir parti olmasına rağmen kendini sol yelpazede konumluyor.. bu sayede olaylardan habersiz ve güzellik yarışmalarında mesajınız varmı şeklinde sorulduğunda "world peace-dünya barışı" diyen yarışmacılar kadar dünyadan haberi olan bir kısım Turk vatandaşı ile daha rahat irtibat kurabiliyorlar bu "solcu" kisvesi ile..bir nevi PR çalışması.. ama bu cila kazındığında altta ırkçı bir zihniyet çıkıyor.. amaçları kendi sözde devletlerini kurmak..
Atatürk ün sağ veya sol diye bir problemi yoktu.. en büyük mücadelesi aklın zaferini bu topraklarda hakim kılmaktı.. rasyonel ve pragmatistti.. temel mücadele gericilik ve ayrılıkçılar ileydi.. şu anda da bu şemada bir değişiklik yok.. ama cumhuriyet temelleri oldukça güçlü ve bu belalardan güçlenerek çıkacağız..
Yaptırım vs dedikoduları var kim ne yaptırımı yapmayı dusunuyor doğru mu bu haberler?
On paralık PKK/hdp'li Kürt milliyetçilerinin elli gramlık beyinleriyle Kürdistan'a ikna ettiği beyinsiz Türkler var, Hak/Hukuk/Demokrasi/Özgürlük gibi güzel sözcükler kullanarak durumlarını açıklamaya çabalıyorlar...
Allahın yarım akıllıları; Küba'da Vietnam'da halk düşmanı olan ABD, Suriye'de Irak'da özgürlük savaşçısı mı oldu! Bunların durumları "Valla bizim kız da ****** oldu ama ben senin kadar güzel anlatamıyorum." fıkrasından farklı değildir..
https://eksisozluk.com/bizimki-de-or...yorum--5616734
bir zamanda malum parti yenikapı buluşması yapmıştı, hani atatürk posteriyle filan ondan sonra öyle bir demokrasi ve hukuk rüzgarı estiki ülkede insanlara bir ferah geldiydi. 2016-2019 arası ülke den gurur duyan gelen trene de atlar. kusura bakmayın biz keriz değiliz islamcının iktidarı her sıkıştığında başvurduğu milli birlik ve beraberliğe cok ihtiyacımız olan şu günlerde masalına. Zamanında afganistan da laik hükümete ilk kurşunu sıkan feodal toprak agası 69 karılı taliban emirleri bu ülkede 1980 lerde kurtuluş savaşcısı olarak tanıtılıyordu, şim di de el kaide suriye kolunun coşkuyla karşıladığı bir harekata destek verecekmişiz. Geçin bu işleri,masalınızı konvertör filan yer belki.
pkk yanlısı kürtler için söyleyecek tek şey en iyi kürt ölü kürttür, akdmunun leşleri
Yahu bu kadar da insafsız olmayın. Kürde ana dilinde eğitim hakkını ver devlet kurmak isteyenlere ilk ben karşı çıkacağım. Ama sen PKK'yı bahane edip 15 milyonluk bir halkı asimile etmeye çalışıyorsun ve kendi benliğini koruma ve yaşatma için gösterdiği dirence ırkçılık diyorsun. Biraz insaf. Nüfusu Dünyadaki devletlerin 3'te 2'sinin nüfusundan fazla bir halktan bahsediyoruz burda. 15 milyonluk bir halkı zorla asimile edemezsin. Bunu yapmaya çalışırsan rejimin bütün temellerini çökertirsin, bugün yaptığın gibi, dinci yobazı başa geçirirsin, askerinin el kaide döküntüsü öso'nun peşinde gitmesine göz yumarsın. Paran pul olur. Eline ne geçer, Kürt kimliği yine güçlü, senden fazla üreme kapasiteleri var, çünkü yoksulluğu dayatmışsın, bunun sayesinde de daha hızlı çoğalıyor, çoğalacak. Sen 3-5 öldürürken travmalar içinde yetişen binler yarın bir başka ülkenin denklemine girip karşına çıkacak.
İhtiyacınız olan şey biraz akıl, biraz izan.
Birde ödediğimiz vergilerle maaşı verilen ve bu harekata işgal diyen insanları da kendi ellerimizle beslememiz çok koyuyor bana..
kürt siyasal hareketi aynı zamanda şunu da kabul ettirmeye çalışıyor: "doğuyu biz yöneteceğiz, batıyı ise beraber yöneteceğiz", Türkiye yi kasdederek..bu özlemleri sır değil..
bu nedenle olayın temelinde ayrılıkçılık var.. olayı eğitim gibi meseleler ışığında oldukça saf biçimde yorumlayanların ciddiyetine inanmak imkansız.. hepsi asıl amacın bağımsızlık olduğunu biliyor..iran, ırak suriye ve Turkiye den kopartmak istedikleri alanlar ile.. bu sinsiliği yıllardır Turk kamuoyunda solculuk ile gizlemeye çalışıyorlar.. ama artık millet yemiyor bu numaraları..
Turkiye cumhuriyetinin kürt sorunu diye bir sorunu yoktur.. ama geri kalmışlık sorunu vardır, feodalite vardır.. bu sorunları çözmek aslında ellerinde zira feodalite en yaygın biçimde güneydoguda.. ülkenin batısında bu kadar at koşturacaklarına güneydoğuda halkı eğitmeye çaba göstersinler ve bu sayede feodal yapıyı yıksınlar.. evet bu tür negatif unsurlar şu aşamada hala belirleyici ama zamanın ruhuna karşı gelemeyecek ve yıkılıp gidecek.. tıpkı dinlerin yakın gelecekte etkisinin giderek azalması gibi..
O kadar önemi yok ama sen bana 10 milyon Kürt göster ben onu 20 milyon sayayım... Tatlıses'in babası Arab anası Kürt sen o gibileri Kürt nüfusa mı yazıyorsun?
Kürtçe EğitimDili Kürdistan demektir açıkgöz çocuk, o okullardan çıkan hakim subay doktor öğretmen vb. Kürdistan'dan başka hiçbiryerde çalışamaz bunu çok iyi biliyorsun.. Bir etniğin Eğitimdili Türkçe değilse orası Türkiye değildir..
PKK/hdp seviciler,
Türk halkının karşısına çıkmalısınız ve cesaretinizi toplayarak "Evet, bizler HDP'in PKK olduğunu biliyoruz ama Kürtçe eğitimdili ve Kürdistan'ın evrensel bir hak olduğuna inandığımız için Kürt milliyetçilerinin bu uğurda yaptıkları terörü de haklı buluyoruz” demelisiniz ve ikiyüzlülükten kendinizi kurtarmalısınız..
Bizim bunlara diyeceğimiz de şudur, etnik haklar Pandoranın kutusudur açacaksanız sonuçlarını da kabul edeceksiniz...... Birincisi böyle evrensel bir hak varsa önce dünyadaki Türk etniklere de içinde yaşadıkları devletlerde Türkistan hakkını verdireceksin İkincisi Türkiye'de yalnızca bir etniğe terör yaptıkları için devlet hakkı veremezsin, verirsen tüm etniklere de aynı hakkı vereceksin.. Üçüncüsü Türkiye'de Ermenistan Hellenistan istedikleri için savaştığımız ve kovduğumuz insanları da geri çağıracaksın tazminat ödeyeceksin istedikleri toprakları da teslim edeceksin.. Yok, öyle evrensel hak falan olmasın o zaman ortada ayak basacağım yer kalmaz ben yalnız Kürtlere ayrıcalık istiyorum dersen ben de sana o yarım aklını da al sittirol git derim..
Ekfuture demek kürt milliyetcisisin bastan acikca belirtseydin :))
y.t.degildir..
Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı ABD'li yetkilileri rahatsız etti. ABD'de hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat senatörlerin Türkiye'nin Suriye'den çıkmaması halinde geniş çaplı yaptırımlar önerdiği bildirildi. Yaptırım listesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ismi yer alıyor.
Sn Ekfuture
Öncelikle bazı ırkçı/kafatasçı meczubların size ettiği kötü sözler için ben onlar adına sizden özür diliyorum...
İfade özgürlüğünüzü sonuna kadar savunuyorum...
Sn Ekfuture
Ana dilde eğitim bizi bölmez mi?
Zaten pamuk ipliğiyle bağlı bağımızı pıt diye koparmaz mı?
Çok zorluyorum ama bir türlü bu söylediğinize kendimi ikna edemiyorum...
Bir toplumu bir arada tutan bir kaç neden vardır:Dil,din,ortak tarih vs
HDP ve ona inananlar eğitim dilimiz ayrı olsun diyor,milli bayramlara zaten eşlik etmiyorlar,Tr nın dış kaynaklı hiç bir sorunun da Tr den yana tavır almıyorlar,dine de inanmıyorsam (veya dini inançlarım zayıfsa) o zaman bizi bir arada ne tutacak?
Ayrılalım gitsin o zaman....
Katılıyorum size bu sorun kökten çözülmedikçe 2 halk da birbirini açlığa/sefalete sürüklüyor/sürükleyecek ama tarafların %100 mutabakata varacağı bir çözüm nasıl olacak bende bilmiyorum?.....
saygılar/başarılar
Trump yine tehdit etmis ama bizden en ufak bir cevap yok. Desene amk nasil mahvedeceksin, sen kimsin diye
Cevap vermedigin zaman gucsuz gorunuyorsun.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kürtleri asimile etmek gerektiği konusunda ısrarlı olunduğu sürece Türkiye bir sıkıntıdan diğerine, bir ekonomik krizden ötekine savrulup duracak ve milletler arenasındaki rekabette toplumsal ilerlemede kullanabileceği bütün kaynaklarını heba ederek kaybolup gidecektir. Böyle bir durumda Kürtler her halükarda kaybedecekler ama kalan son enerjilerini de bizi yanlarına çekmek için kullanacaklardır emin olun. Yani ne pahasına olursa olsun diyorsanız paha budur ironik olacak ama bu beka meselesidir.
Toplumun etnik yapısının sorgulanması ve tartışılması neden Fransada, Almanyada yada İtalyada gündeme getirilmiyorda bizde getiriliyor? Hiç düşündünüz mü? Bizde bence bu konuda demokrasi diğer ülkelerden çok daha fazla ileride olmalı..
Toplumun tanımı: Tarihsel gelişme içinde, aynı toprak parçası üzerinde birlikte yaşayan ve ortak bir uygarlığı olan, yaşamlarını sürdürmek, birçok temel çıkarlarını gerçekleştirmek için işbirliği yapan insanların tümü.
Bu tanımı baz alırsak eğer toplumu oluşturan yapılardan belli bir kesimi o toplumdan ayırırsak yada çıkarırsak ayrışma başlar ve kısa zamanda ortada toplum diye birşey kalmaz.. Yine aynı şekilde belli bir kesime ayrıcalık ve üstünlük verilmesi o toplumu yine çökmeye doğru götürecektir.
Yabancıların ve bölücülerin(hatta içlerinde olup da bölücü olduğunun farkında olmayanların da) istekleri de budur..
Sn Ekfuture
Bakın doğudan değil batıdan bir örnek vermek istiyorum size
2020 yılına girerken İzmir in köylerinde askere kadar köyünden/ilçesinden çıkmamış,bulunduğu şehrin merkezine inmemiş gençler/insanlar tanıdım...
Dİyarbakır lı bir çocuk evinde Kürtçe öğrendi,okulda da Kürtçe öğrettik,Kürt tarihini öğrettik
1)Askere geldi,nasıl anlaşacağız biz bu gençle?
2)Bu Kürt gençle bizi birbirimize bağlayan ne olacak?
saygılar/başarılar
Ohh tamda emperyalistlerin istediği masa kurulmuş. Yahu libya ırak suriye yi görmüyormusunuz. Hala anlayamıyormusunuz?Sağ-sol, alevi-sünni, dinci-laik vee en sonunda tahmin edin ne var. Oldu olacak bütün kürtleri bi çukura döküp yakın. Çukur büyük olsun tabiki. Ama önce her hafta sağlık kontrolünden geçen apo itini halledin. Sahi bu devlet yakalanan aponun kafasına neden sıkmadı. Yoksa coniler öldürülmemesi, her hafta temiz don külot değişimi şartıylamı verdiler. Niye verdiler,amaçları neydi. Bırakın bu işleri. Toplumun şuan ihtiyacı olan en son şey PROVAKASYON.
Solcuyuz derler ama Lenin'in Sovyetler birliğinde Rusçayı tek eğitimdili yaptığını ayrı eğitimdilleri isteyenleri de bunun olanaksızlığını gösterip ahmaklıkla suçladığını bilmezler..
dakika-14:21
https://www.youtube.com/watch?v=cFTQk8qyj5w&t=863s
Kürdistan'a karşı çıkan Korucu Kürtlerle hiçbir sorunumuz yok,
sorunumuz Kürdistan peşindeki PKK/hdp'li Kürtlerdir..
Türk ulusu içindeki diğer etniklerden bir üstünlükleri mi var ki Kürdistan hakları olsun.!.
Çözüm basittir, PKK/hdp'li Kürtçüler kendilerine diğer etniklerle aynı yurttaşlık hakkı tanıyan Türkiye Cumhuriyetine karşı hainlik ettiklerini çok zararlar verdiklerini pişman olduklarını bağış dilediklerini birdaha asla etnik haklar peşinde olmayacaklarını açıklamalılar..
Özür dilemenize gerek yok, sizin hakkniyetinizi biliyorum.
Sorunuza gelince, öncelikle teşekkür etmek istiyorum, çekincenizi bu netlikte objektif bir biçimde dile getirdiğiniz için.
İnanın benim elimde sihirli bir değnek yok, şu şu yapılırsa bütün sorunlar çözülür diyebilseydim keşke. Kısa cevabım Kürtlerle barışın Türkiye açısından kötünün iyisi bir seçenek olduğudur. Bu sorunun çözümündeki engeller bizim iç dinamiğimizden çok küresel nedenlerden kaynaklanıyor. Bu konudaki ayrıntılı cevabımı yarın ileteceğim izninizle. kafamdakileri toparlama gerekiyor. İşin bir ucu rekabet toplumunun dinamiklerine bir ucu küresel çatışmanın taraflarının pozisyonlarına uzanıyor. Bu konuda asıl sorumluluk sosyalistlere düşüyor ama onlar da geçen yüzyılların siyasi çıkarımlarını doğma haline getirdiklerinden bir türlü üstlerine düşen sorumluluğun gereklerini yerine getiremiyorlar.
Dediğim gibi bir aksilik olmazsa ayrıntılı cevabım yarına.. Tartışmayı sağlıklı bir platforma çekme çabanız için teşekkürler ve saygılar..
Bu Türkiye Cumhuriyetinde sadece kürt vatandaşlar mı var,
bu insanlara da, kendi dillerinde eğitim vermemiz gerekmez mi. ?Alıntı:
Türk: Afşar, Yörük, Manav, Türkmen, Tahtacı, Kosovalı, Makedonyalı, Bulgaristanlı, Batı Trakyalı, Rodoslu, Oniki Adalı, Giritli, Dobrucalı, Adakaleli, Gacal, Muhacir, Çepni, Cerit, Ahıskalı, Büğdüz, Bayat, Yazır, Eymür, Karabölük, Alkaevli, İğdir, Yüreğir, Dodurga, Ulayundluğ, Döğer, Çavuldur, Beğdili, Abdal, Sıraç, Nalcı, Teber, Barak, Şamlı, Bayındır, Kınık, Ortakçı, Amuca, Bedrettinli, Karamanlı, Karakeçili, Sarıkeçili, Torlak, Kızılbaş, Peçenek, Çıtak, Kıbrıslı, Azeri, Kırım Tatarı, Kazan Tatarı, Karapapak, Kırımçak, Karaçay, Balkar, Özbek, Nogay, Kumuk, Uygur, Kırgız.
Boşnak: Bosnalı, Sancaklı.
Arnavut: Toska, Gega.
Kürt: Yezidi Kürtler
Zaza
Gürcü
Çerkes: Adıge (Kavimleri: K'emguy, Yegerukay, Abadzeh, Şapsığ, Hak'uç, Hatukay, Natuhay, Kabardey, Besleney, Mahoş, Mamhığ, Bjeduğ, Jane), Abaza (Kavimleri: Aşıwua, Aşkarıwua, Apsuwa),
Çeçen
Dağıstanlı: Avar, Dargi, Lak, Ubıh, Oset
Lezgi
Pomak
Çingene: Rom, Roman, Poşa, Dom.
Arap
Laz
Süryani:
Ermeni: Hemşinli
Yahudi: Sefarad, Aşkenaz.
Rum
Asuri: Nasturi, Keldani
Bahai
Afrika kökenli Türkler
Leh
Malakan
Dürzi
sonrasında da, yerel özerkllik,
iç işlerimizde kendimiz kendimizi yönetelim..
ne hayaller ile yaşayanlar var.!!!
aramızda anlaşmak içinde, google translate kullanırız artık.
Yarın için yazmaya söz verdiğim yazıdan bir parça kullanarak bu görüşünüze cevap vermek istiyorum. Azınlık tanımının temel unsurlarından biri de söz konusu toplumun azınlık sayılma konusunda irade gösteriyor olması gereğidir. Bugün bu iradeyi gösteren tek bir topluluk vardır, 2-3 seçimdir % 10 barajını aşarak meclise temsilcilerini yollamaktadırlar. Saydığınız diğer toplulukların ne mecliste bir partileri var ne de bırakın meclise girmeyi bu iradelerini dile getirmek için kurdukları bir partileri bulunmaktadır.
yanlış cevap
size bu haklar verildiği zaman, onlarında istediği zaman
sizde bu haklar için savaşın, suç örgütleri kurun mu diyeceğiz..
şu kadar oyunuz yoksa, bu haklar size yok mu diyeceğiz,
bunun % sel bir oranını sizmi belirleyeceksizin.
%1 olursa, size eğitimde dil yok, %5 olursa varmı diyeceğiz.
bu nasıl bir düşünce.. ??
anlamadım.
Benim yazdığım akademik çevrelerde genel kabul gören bir görüştür. En azından bir bilimselliği vardır. Aldığı oy dünya devletlerinin en azından yarısının seçmeninden fazla bir seçmene tekabül eden bir irade ile bir çok kimsenin adını bile bilmediği toplulukları aynı kefeye koymak da çok sağlıklı bir yöntem değil.