Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
Sn Ekfuture
Bakın doğudan değil batıdan bir örnek vermek istiyorum size
2020 yılına girerken İzmir in köylerinde askere kadar köyünden/ilçesinden çıkmamış,bulunduğu şehrin merkezine inmemiş gençler/insanlar tanıdım...
Dİyarbakır lı bir çocuk evinde Kürtçe öğrendi,okulda da Kürtçe öğrettik,Kürt tarihini öğrettik
1)Askere geldi,nasıl anlaşacağız biz bu gençle?
2)Bu Kürt gençle bizi birbirimize bağlayan ne olacak?

saygılar/başarılar
Bu Türkiye Cumhuriyetinde sadece kürt vatandaşlar mı var,

Türk: Afşar, Yörük, Manav, Türkmen, Tahtacı, Kosovalı, Makedonyalı, Bulgaristanlı, Batı Trakyalı, Rodoslu, Oniki Adalı, Giritli, Dobrucalı, Adakaleli, Gacal, Muhacir, Çepni, Cerit, Ahıskalı, Büğdüz, Bayat, Yazır, Eymür, Karabölük, Alkaevli, İğdir, Yüreğir, Dodurga, Ulayundluğ, Döğer, Çavuldur, Beğdili, Abdal, Sıraç, Nalcı, Teber, Barak, Şamlı, Bayındır, Kınık, Ortakçı, Amuca, Bedrettinli, Karamanlı, Karakeçili, Sarıkeçili, Torlak, Kızılbaş, Peçenek, Çıtak, Kıbrıslı, Azeri, Kırım Tatarı, Kazan Tatarı, Karapapak, Kırımçak, Karaçay, Balkar, Özbek, Nogay, Kumuk, Uygur, Kırgız.
Boşnak: Bosnalı, Sancaklı.
Arnavut: Toska, Gega.
Kürt: Yezidi Kürtler
Zaza
Gürcü
Çerkes: Adıge (Kavimleri: K'emguy, Yegerukay, Abadzeh, Şapsığ, Hak'uç, Hatukay, Natuhay, Kabardey, Besleney, Mahoş, Mamhığ, Bjeduğ, Jane), Abaza (Kavimleri: Aşıwua, Aşkarıwua, Apsuwa),
Çeçen
Dağıstanlı: Avar, Dargi, Lak, Ubıh, Oset
Lezgi
Pomak
Çingene: Rom, Roman, Poşa, Dom.
Arap
Laz
Süryani:
Ermeni: Hemşinli
Yahudi: Sefarad, Aşkenaz.
Rum
Asuri: Nasturi, Keldani
Bahai
Afrika kökenli Türkler
Leh
Malakan
Dürzi
bu insanlara da, kendi dillerinde eğitim vermemiz gerekmez mi. ?

sonrasında da, yerel özerkllik,

iç işlerimizde kendimiz kendimizi yönetelim..

ne hayaller ile yaşayanlar var.!!!

aramızda anlaşmak içinde, google translate kullanırız artık.