Dow ve sp burdan basmaları lazım, 24500 üstü yok. pala ne yapacaksı yarın yapmalı, yoksa affetmezler, Bizim balyozlar kafasına vurmak için tüm gün hazır bekleyecek.
Printable View
Dow ve sp burdan basmaları lazım, 24500 üstü yok. pala ne yapacaksı yarın yapmalı, yoksa affetmezler, Bizim balyozlar kafasına vurmak için tüm gün hazır bekleyecek.
Yanda Taşdelen Cam Damacana reklamı vardı. Hamidiye de cam damacana kampanyası başlatmış. Cam fırınları boşa çalışmasın diye cam damacana üretimi oluyor belki.
https://i.hizliresim.com/LxYO8m.jpg
dolar 15 olursa 1 milyar dolar iyi para eder
Üstelik bundan sonrarsı da bilinmiyor, millet ne olur ne olmaz diye
tasarrufa yönlenip harcamalrını azaltabilir,ha deyince millet restaurant,
tatil,avm vs. gibi toplu yerlere gitmeyebilir varsa yapacağı alım ya da
yatırımları ertleyebilir.
Ek olarak bu tür krizler de mutlaka tepki alımları oluyor,belli yerleri geçmeden
tepki alımı olarak kalacak sonuçta elindeki malları da bi şekilde eritmeli,
sonuçta bi süre kapanacak şirketler de tavan tavan gidebiliyordu.
Yine bu tür krizler de tepkilerden sonra bir önceki dibin çok altlarına
indiği de görülmüş şeyler,düzeltme yapıyor diyerek önce yedire yedire
sonra işleri bittiken sonra acımadan indiriyorlar.
Geç kaldılar dolar gevşeme egiliminde iken IMF ile işimiz olmaz biz onlara $$ teklif ettik alamdılar.sureci iyi yonetemediler saten kasa tam takir halk/ziraat/vakıf icin 10 bin için 4 milyon kişi başvurmuş onaylanan 3 bin₺ le kredi için özel bankaları zorluyorlar .
En son star rafinerisi yapıldı 5.5 milyar dolar maliyetle. Bunların arazileri bile milyarlarca dolar ediyor, bakmayın siz çöküşçülere. Tosyalı holding 1 milyar dolar yatırımla iskenderunda yeni fabrika inşaatına başlayacakti, koronadan dolayı erteleme oldu mu bilmiyorum
Evlere misafirliğe gitme azalmıştı hepden azalır. Çok eskiden eve gelip tencere tava satanlar vardı, kapıya gelip pazarlama da biter.
Internet reklam sektörü de yükselir.
Dow da yere bakmaya başladı. Yarı artı gapile açmaz ise balyozlamak için piyasayı izlemek gerekecek.
Şu swap meselesini abd ile çözerlerse her şey olumlu yönde değişeceği gibi.....Önümüzdeki günler ÇİN için zor günlerin başlangıcı olacak....ÇİNi suclayan batı her türlü çorap şimdiden örülmeye başlandı bile....Eğer bu gerçekleşirse aslan payını TÜRKİYE alır ticaret de....Onun için bir gözünüz çin üzerinde olsun....Bu durum tüm dünya borsalrınını ilk etepta olumsuz etkiler...ama sonraki günlerde TÜRKİYE bu durumdan pozif etkilenir....
Bu söylediklerimi not alın....
Psikolog ve Psikiyatristlerin de işi artar. Ne gerçek ne değil belli olmayan dönemde insanların kafayı yememesi mümkün değil. Daha önce yazmıştım kitaplar videolar kitlelere özgü, bazı sorunlar ise kişisel ilgi gerektirir.
Güven ihtiyacı daha da artacak, normalde evdesin güvendesin hiç bir endişe duymaman lazım ama insanlar bana ters olduğu için evde kapalı kalmak güvensizlik doğurabilir.
Anket yapmışlar cumhurbaşkanına güven artmış, kim olsa güven artar idi, elinde imkanı olana güven duymak normal.
Sn. Ariston şuan ayakta kalan tek sektör online satış ve üretim bağlantısı olan firmalar.Online satışyapılan ürünlere de bakmak lazım gerisi bu yılı sağlam zararla kapatır. Kimse bu arada ev araba, giyime fazla para harcayacağını zannetmiyorum.Sağlam ihracat bağlantısı olmayan ve döviz açığı olan bütün firmalar havu atar gibi.
Swap işinde de teminat oranı artınca firmaların döviz borçlerınıhedge etme şansı kalmadı. Viopta Dövizde MB piyasada yok. Doviz pozisyonlarında bir tek garanti yatırım shortların yükünüçekmişoda ciddi zarar yazıyor, ptlamasa iyi.
Yani 2020 sanay sektörü için çok zorlu geçecek gibi.
Malesef öye, Arçelik Beko da TV de kendi online satışının reklamını yapmaya başlamış. Eskien online kanal alternatif pazarlama olarak isimleniyordu, artık ana perakende pazarı olabilir bir çok sektörde.
Mesela Paşabahçe internet sitesi kötüydü onların da iyileştirmesi lazım.
Bu arada sanal alem sözü de değişebilir, baya baya gerçek olmaya başladı.
Şimdi baktım online mağaza açmışlar.
https://www.pasabahcemagazalari.com/...arliklar/k-268
Ev araba fiyatları niye sürekli artıyor o zaman günden güne artış oluyor
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Trump kendiderdine düşmüş, bu dönemde kimseyi ınayacağını zannetmem. Dow seçimlere kadar 18 üstü kapatırsa bence iyi, sırada dolardan kaçış var ve eğer o gerçekleşirse ABD nin durumu turkiyeden beter olur. Bunu altın 1800 USD üzerine atınca görmeye başlayacağız.
Turkiyede üretim bu ağır vergi yüküyle bir yere gitme şansı yok. Turizm bu sene olmaz ise ne yazıkki durum iç açıcı değil.
Benim kafamda çözemediğim ve en büyük sıkıntı da hizmet sektörü oluşturuyor. İşsizlik had safaya gidecek ve online satış hizmet sektörüne çok büyük darbe vuracak, bu da halkın büyük çoğunluğunun alım gücünü yitirmesi anlamına geliyorki, bu da büyüme yakım zamanda olmayacağı anlamına geliyor.
Bunu çözecek yöntemihala kafamda canlandıramadım, geleceğe bu yüzden olumlu bakamıyorum. (Bir ara trump bu nedenle amazona takmıştı).
Sizin bu konudaki görüşünüzü merak ediyorum.
Tskler...
Dusuk segmentlere bir sey diyemem . 10 gun once bayideki test surusu yapilan araba icin sozu kestik . merkezin belirleyecegi fiyati bekliyorduk .. gecen hafta geldi teklif aracin satisini almadan once 3 kisi aradi . 2 kisi 2500$ 1 taneside 3000$ kar teklif etti . Bayinin soyledigi 8. aya kadar gelecek olan arabalarin hepsi satilmis .. Burasi Turkiye, suan iphone 12 ciksa ve turkiyeye gelse millet virusu birakir kuyruga girer .
Grafik olarak basitce bakarsanız ,haftalık grafik olarak değerlenirelim,
bana göre macd -0- üzerine çıkmadan RSI pozitif bölgeye çıkmadan
102.500 lere gelen 69 günlük mavi ortalamasını kıramamış
bu günlük grafiklerde de öyle.Bu durumda 2 nolu ihtimaldeki gibi belli
aralıkta gitgeller yaparak indikatörlerini düzeltecek
ya da 1 nolu ihtimaldeki gibi önceki diplerinin altına inecek.
2 nolu duruma bakıldığında macd bi önceki dibinin altına inmeden dönmüş,
bu bir avantajmış,kırmızı ortalama yeşil ortalamanın üzerine çıkmış fiyatlarda öyle
bu seferkinde epey aşağılara inmiş.Görünen bu indikatörlerin
belli yerlere gelmesi uzun zaman alacak görünüyor.2 nolu ihtimala baktığınızda
yeşil ortalamaın biraz üzerine çıkmış ve dönmüş kırmızı ortalamanın altındaki
kapanışlar da daha aşağıları görmüş.
Grafik haftalık olduğu için günlüklerde 102.500 lerin üzerine de çıkabilir,
ancak haftalık kapanışların bu seviyelerin üzerinde olması gerekli daha yukarıları
düşünülsün yani kendimce böyle..
https://i.hizliresim.com/492GQf.png
Arkadaşım BMW alacaktı Mart sonunda bu yılı kapattı dediler başka araba için oda başka marka Suv için opsiyonladı 3 ay sonraya Temmuz ayı için
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Bankalar niye ralli ye ayak uyduramadi o zaman sebebi ne daralma var piyasada herseyi dün gibi görmek ne kadar mantıklı yükselişler benim için sunidir 1-2 yıl önceki ülke krizinden şirketler ihracata yöneldi ihracatı olan hisseler değer kazandı veya dövizi olan şirketler değer kazandı peki şimdi elde ne kaldı ihracat da yok döviz de yüksek ee ne faydası kaldı ekonomiye asıl şuan da dövizi frenlemek için mb faizleri arttırmak zorunda kalırsa ne olur peki bunlari hesaba katiyormusunuz peki ülkeye döviz çekmek için ne yapılmalı peki benim şuan gördüğüm tek bir hamle kaldı s400 u aktif etmemek veya iade etmek köşeye sıkıştık doğrusu bu gerçekçi olmak lazım yoksa iyimser bir tablo yok şuan için ben 48 olur demiyorum olabilir diyorum aylık grafik teki ikili tepe 100 günlük ao nin 200 günlük ao kesmesi dead cross görünümü bunu söylüyor formasyon hedefi 48 bin
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tek Tek'de Mehmet Göçmen vatandaşlık maaşı önderdi ben yakalayamadım. Kamu demek tekrar dağıtım demek. Herkese atıyorum 500 TL maaş bağlanır, 5 kişi 2500 TL ile geçinir bekar kalmak cezalandırılmış olur ama tutar ne kadar olmalı bilemiyorum. Ücretsiz hizmet vermek israfa da yol açabilir, parasını iktisatlı harcayan ölmeden yaşar.
Beni 500 TL kesmez diyenler gerçekten çalışmak için niyetlidir, sürekli kendini geliştirir ve üretken olur.
Herkesi memur yapıp 500 TL maaş bağlamak da mümkün, günlük hayatta kurallara uymayanların maaşı bir süreliğine kesilir, bazen çok saçma kurallar oluyor uymanın bir getirisi olmalı. O tabi devletin özel şirketler için taşeron olması gibi bir urum doğurabilir. Her zaman iş olmuyor, özel sektör çalışan lazım oldukça kamudan şu nitelikde 100 adam lazım deyip adam ister, daha fazla kazanmak isteyenler başvurur. Devlet evde yarım saat spor yapacaksın seklinde kurallar da koyabilir, sonradan 1984 e döner iş. Yalnız en zenginin de bu sisteme katılması lazım ki kurallar sadece alt tabak için geçerli olması.
Sn Nexus aylık MACD da negatif bölgeye geçince, aylık yükseliş trendinin başladığı nokta olan 2001 den itibaren düşüş trendine girip onun düeltmesini yapmazmı, işte ozaman d*****n kuyruğu kopar ki, temel analiz bence bu durumu destekliyor. Tabi çok fazla shorta abanmamak lazım, yoksa pala projede değişiklik yapar, longcu bulamadı mı, dans edip durur.
Avrupa işsiz olan herkese 500 euro ödüyordu, bu sayede belirli bir talep yaratılmışoluyordu ve denk bütçe uygulandığından sıkıntı olmuyordu.
Bu kadar bütçe açığı ile bu sistem ancak para basmayla olurki, bu da enflasyonları orta vadede 3 haneli rakamlara çeker diye düşünüyorum.
Bu varsayımı dünyadaki turizm sektörünün eskisigibi olmayacağı varsayımı üzerinden yapıyorum.