teşekkür ederim o zaman henüz mantıklı değil benim için ama faizler düşerken bu durum avantaj olabiliyor daha geç düşüyor getiriler FIL de ve muadillerinde
Printable View
Üstatlar bir şey dikkatimi çekti IPV veTDG nin son bir yıllık getirilerine baktığımda yaklaşık aynı olduğunu görüyorum.
Ancak son 1 ayı baz aldığımızda IPV, TDG ye 5 puan fark atmış.
Bu kadar fark döviz fonu olmasından mı kaynaklanıyor.
Doğru bir yorum olur mu bu?
Teşekkürler...
NDXT artı açmış, tesla %+6,9 düzeltmesini bitirdi mi bunlar? :wu:
zgold
işlem adedi:289 503
işlem hacmi:14 496 584
uzun süredir ekranı açmıyordum..bi bakayım dedim..az bişi almıştım...işlem hacmi çok düşük...fiyat düşük...ne saçma ...madem çıkarıyon...arkasında dur..yanılıyor muyum...?
sua aslanım niye böyle yapıyorsun acaba, ne oldu ki sana.
Mantıken bizim ülkemiz zaten her zaman ABD'den daha riskli durumda olacağından bizim ihraç ettiğimiz eurobondların getirisi ABD'ninkilerden daha fazla olması gerekmiyor mu? E IPV de T.C. kamu ve özel sektör eurobondlarına yatırım yaptığından daha iyi getiri olması gerekmez mi?
Yoksa tamamen yanlış mantık mı kurdum? Mantığına zıçayım mı dersiniz hocam? :)
Hocam bugun sizden eib konusunda hayirli bir haber bekliyorum :)
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doğru mantığınız. Kabaca şöyle aslında. çatı 10.katta diyelim, abd eurobondu 4.katta ve çatıya çıkana kadar getiri var. türk eurobondu 2.katta ve çatıya çıkana kadar getiri var. ( daha çok getiri ) Ancak geçmişte 2-3 aylık dönemde türkiye riski (cdsleri ) daha çok arttığı için ikinci el faizleri yükseldi, ve türk eurobondu 1.kata indi. Ama eşit vadede iki ülke eurobondundan türk eurobondu daha çok getirecek, vade sonunda ikisi de çatıya çıkmak zorunda, yani itfaya kadar getiri anlamında sizinki doğru.
Ama çatıya gidene kadar bodruma da inebiliyor cds artışından dolayı. Elinde farklı vadesonlu, çok farklı eurobondlar taşıdıkları için, anlık getirileri de kompleksleşiyor.
Yani teoride , bundan sonra cds hiç değişmese ( varsayalım birebir sabit kalsa ) , sizin dediğiniz şekilde olacak.
özetle ali türk eurobondu aldı 10 senelik. mehmet amerikan eurobondu aldı 10 senelik. hiç al-sat yapmazlarsa, bu ikisi 10 sene dondurulup, tam vade sonu uyandırılırsa, ali daha çok kazanacak. ama 2-3 sene sonra biri ikisinin hesabına baktığında alımdan itibaren, hiç al sat yapmasalar bile, türkiye cdsi bu arada yükseldiyse alinin elindeki bondun faizi yükselip daha degersizleşmiş olabilir.
Anladım hocam. Nazik ve açıklayıcı anlatımınız için ayrıca teşekkür ederim.
Sorun hukuksal riskler diyorsunuz. Ben yaptım oldu mantığı diyorsunuz.
Yoksa ne kadar riskli ekonomi o kadar köfte eurobondlarda diyorsunuz normal şartlar altında (guguk değil hukuk devleti olsaydı.)
Doğru mu anlamışım?
Mac +1.86
Mps % +0.51 / 1,910579
VK6 %0,056 HLL %0,078 TZL %0,053 gösteriyor, hafta sonu da değil, fiyat hatası mı var acaba :wu:
Son portfoy dagilim raporlarina gore tahmini gun sonu;
ACC 0,61%
EID 1,72%
FPH 1,34%
GL1 0,63%
GMR 0,65%
MAC 1,87%
MPS 1,31%
TCD 0,79%
TKF 2,04%
TTE -1,12%
YDI 0,62%
TZD 1,03%
ZPE 0,26%
RBH 1,73%
XU100 0,93%
Yeni tabloyu yayinlamak icin uzerinde calismam gereken 3 adet yabanci fon kaldi AFV , AFA , TMG. Vaktim oldugunda onlari da ekleyip, yeni tabloyu yayinlayacagim.
Sayın Black Mirror Mps Eylül ayı portföy dağılım raporu yayınlanmıştır. Saygılar.
MAC aylıkta diğerlerine ciddi fark atmış, TKF ile bile 6 puan fark var. Tabi geçen ay MAC ciddi düşmüştü, bu düşüşü toparlamasının da etkisi var.
Olay şu
Biz bunların faizlerinden çok 2.el piyasa değerini kullanıyoruz.
O yüzden bizimkilerin faizi yüksek bile olsa, ikide bir daha yüksek faizlisi geldiğinden eldekinin değeri düşüyor.
Çok ilginç ama son günlerde ABD'de de öyle oldu, TDG o yüzden törpülendi.Kur artmasa TDG eksi yazacaktı belkide.
Hatta ben bundan sonra TDG'den şüphe etmeye başladım, çünkü ABD diyorki enflasyona izin vereceğim, o zaman faizlerde artacak bu böyle giderse TDG için hiçte iyi olmaz.
Sayın Tradestop zamanınız varsa MPS nin günlük getirisini tekrar kontrol edebilir misiniz?Saygılar.
Yenisi geliyor demeyelim biz ona. Gelemiyor bir türlü.
Zira Hazine israrla Eurobond ihracı yapmıyor.
Niye ihraç etsin ki yari maliyetine doviz ödemeli dibs icad edildi. Bazı fonların portföyünde görüyorum neden tercih ederler gerçekten sormak istiyorum. (Tabi bu yeni dibs.ler ulkedeki çıktı açığına derman degil. Bir cepten öbür cebe sadece)
Katılımlar belki kendi sınırlamaları dahilinde en iyi secenek görüyordur. Ama dolar bazlı sgmk sınıfında Eurobond rakipsiz. Rakibi varsa da ogrenmek isterdim.