Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Mantıken bizim ülkemiz zaten her zaman ABD'den daha riskli durumda olacağından bizim ihraç ettiğimiz eurobondların getirisi ABD'ninkilerden daha fazla olması gerekmiyor mu? E IPV de T.C. kamu ve özel sektör eurobondlarına yatırım yaptığından daha iyi getiri olması gerekmez mi?
Yoksa tamamen yanlış mantık mı kurdum? Mantığına zıçayım mı dersiniz hocam?![]()
Hocam bugun sizden eib konusunda hayirli bir haber bekliyorum
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doğru mantığınız. Kabaca şöyle aslında. çatı 10.katta diyelim, abd eurobondu 4.katta ve çatıya çıkana kadar getiri var. türk eurobondu 2.katta ve çatıya çıkana kadar getiri var. ( daha çok getiri ) Ancak geçmişte 2-3 aylık dönemde türkiye riski (cdsleri ) daha çok arttığı için ikinci el faizleri yükseldi, ve türk eurobondu 1.kata indi. Ama eşit vadede iki ülke eurobondundan türk eurobondu daha çok getirecek, vade sonunda ikisi de çatıya çıkmak zorunda, yani itfaya kadar getiri anlamında sizinki doğru.
Ama çatıya gidene kadar bodruma da inebiliyor cds artışından dolayı. Elinde farklı vadesonlu, çok farklı eurobondlar taşıdıkları için, anlık getirileri de kompleksleşiyor.
Yani teoride , bundan sonra cds hiç değişmese ( varsayalım birebir sabit kalsa ) , sizin dediğiniz şekilde olacak.
özetle ali türk eurobondu aldı 10 senelik. mehmet amerikan eurobondu aldı 10 senelik. hiç al-sat yapmazlarsa, bu ikisi 10 sene dondurulup, tam vade sonu uyandırılırsa, ali daha çok kazanacak. ama 2-3 sene sonra biri ikisinin hesabına baktığında alımdan itibaren, hiç al sat yapmasalar bile, türkiye cdsi bu arada yükseldiyse alinin elindeki bondun faizi yükselip daha degersizleşmiş olabilir.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Anladım hocam. Nazik ve açıklayıcı anlatımınız için ayrıca teşekkür ederim.
Sorun hukuksal riskler diyorsunuz. Ben yaptım oldu mantığı diyorsunuz.
Yoksa ne kadar riskli ekonomi o kadar köfte eurobondlarda diyorsunuz normal şartlar altında (guguk değil hukuk devleti olsaydı.)
Doğru mu anlamışım?
Yer İmleri