Sevgili hocam, işte benim de korkum o, kendim ettim kendim buldum... :)
Printable View
Sn Devir, Em pozitif ortam oluşursa baskı altında MB faiz silahını hiç çekemez,alacakaranlık kuşağı daha uzun devam eder mi diye düşünmeye başladım,
DEVİR Hocam, fena halde felaket senaryoları üretiliyor. İnanılmaz bir negatif algı mevcut durumda hemen hemen herkesde. Ancak bu durum borsa ozelinde degil de, genel olarak ulkenin ekonomisi üzerinde. Paramız hergün %1-2 değer kaybederken doğrusu acaba bu sefer kaygılar gerçek mi? Yoksa yine şapkadan tavşan mı çıkacak diyor insan. Yani şu an param olsa borsaya sokmak istemezdim. Bu durumda (genel algı bu ise) borsa dip yapıyor ve buralardan çıkış trendi başlayacak diyebilir miyiz? Yoksa bu sefer gerçekten batıyor muyuz? Çünkü bir düşüş dalgası daha gelirse belki kendimizi 90 binin de altında bulabiliriz..
Dolarda tarihsel trend üst bandı delindi. Teknik anlamda bu banda mutlaka geri dönecek. Öte taraftan uzun vadeli trend kanalının üstü de bugün itibariyle test edildi. Yükselişin bu haftaki kısmı iş bilmezlik, diriliş, payitaht vs. ile ilgili. Ahali bu dizileri daha yürekten izleyip coşarsa doların düşeceği düşünülüyor olabilir. Bu da bir yöntem şahsen ben ikna oldum
--
4.96 yine maalesef kritik, 5.25 ler olursa eyvahlar olsun, bitirdiler vallahi... :/
Merkez izin alabilirse bugün devreye girebilir.
--
Kurların çıldırması ekseriyetle içsel olsa da, DXY'nin ralliye ara vermesi ortamı sakinleştirir. DXY 94-94.5 aralığı bana göre kısa vadeli zirve olacak.
--
Zannetmiyorum. dxy birkaç hafta durulduktan sonra en çok 96'ya kadar son bir hareket yapacak diye bekliyorum. Dolar-TL en momentumlu hareketini bugün yaptı. DXY 96'ya gitse bile bizdeki yansıması zayıf olur. Yeni zayıf bir son zirve yapıp döner.Gerek 10 yıllıklar gerek dolar endeksinin mega trendine hiç ara vermeden devam etmesi, emerginglerin son boğa piyasasıyla çelişiyor.
Toparlarsak benim beklentim önce 91-92'ye gevşeme, peşinden 96'ya son bir atak, sonra da mega trende 2 sene mola. Ondan sonrasını zaten biliyorsunuz.
Kurumların başındaki adamlar şark kültürüne daha yakın oldukları için çözümleri de o taraftan arıyorlar. Bist üzerinden döviz sattırınca piyasayı korkuturuz sanıyorlar. Tüm önlemler blöf ama piyasa yemiyor ve kolu büktükçe büküyor. Pes demezse vatandaş sandıkta pes mi diye sorabilir.
Merkez olağanüstü toplanamıyorsa, gaz dizilerin oyuncuları tüfekli kılıçlı kostümleriyle toplanıp piyasayı sakinleştirsin. O da bir çözüm. Sonuçta her biri bölüm başına 10-15 alıyorlar. Bari bir işe yarasın.
--
Vergilerimizle ayakta duran kanal yakında kendini aşıp aya kadar ulaşacak roket yaptık diye 1 saat haber yapabilir. Dolar Uganda'da yükseldiği için haber değeri olmaması normal.
--
Canına kasteden ülkenin 170 milyarını bankalarda istifleyen vatanseverleri piyasaya bekliyoruz.
--
DEVİR Hocam,
Borsa ile ilgili analizlerinizde değişiklik yok değil mi?
"Olursa eğer" 106-106 bine kadar bir çıkış (ki siz bunda yer almayacağım dediniz). Oradan tekrar aşağı 90 binlere doğru bir süzülme, sonra oradan alınacak hareketle son büyük çıkış dalgası.. Bu şekilde mi Elliot penceresindeki manzara hala?
Sırada şu var. Faiz artırımı sonrası dolar endeksi yükselmediği halde kısa sürede 4.92 zirvesi aşılırsa farklı bir patikaya geçiş başlamış demektir. Bunun olmamasını umuyorum.
--
Bu fırsatçı millet kendi cebinden başka bir şey düşünmez maalesef. Geçen hafta 4 TL olan limonu aynı yerde 7.90'dan satıyorlar. Döviz 1 haftada bu kadar geçişken olabilir mi ? Doları gören ne denk getirirse otomatik zammı basıyor. Döviz açık pozisyonu olan dev firmalar patır patır adam çıkarmaya başladığında o limonları kime satacağını düşünmez.
Kurumların dolarla oynamalarına getirilen kısıtlamaların katmerlisi bireyler için de getirilmeli.
--
2001 krizinde bankalar tahtakaleye kamyonet yanaştırıyor, ne varsa alıyordu. Aynı görüntüyü kötümser senaryoda bu kez reel sektör tarafından yapılırken görebiliriz. Faiz artışı sonrası 1-2 hafta çok iyi izlenmeli. MSCI-EM ile MSCI-TUR makası normal zamanda en çok -5 olurdu. En son 28 Kasım'da -10 olmuştu ki borsanın dibe vurduğu günlerdi. Bugün bu makas -14.
--
Esasen sorunun temeli siyasi. Ben faiz artırımına karşıyım. Siyasi otorite 2002-2013 arası mantalitesine döneceğim dese ve piyasayı buna inandırabilse faiz artırmaya gerek yok. Türkiye'ye komşu gezegenden bile döviz yağar. Ama siz komplo teorileriyle cahil ahaliye oynadığınızda piyasa bunu yutmuyor.
--
Cevaplar için teşekkürler.
Bugün Tuncer bey paylaştı.
https://twitter.com/TuncerSengoz/sta...33449964818432
Cidden asıl sorun farklı.
Hani bugünler geçer ama...
bir süre sonra Kıbrıs konuşulacak galiba.
300 plus bir artırım sonrası ilk etapta beklentim 4.62. Asıl bundan sonrası önemli. Oradan tekrar başlayacak yukarı hareketin yeni zirve yapmaması lazım. Atıyorum 4.75-4.80 bandında takılıp tekrar düşmeye başlaması gerek.
--
MB'nin kafasından geçenleri tahmin etmek için alim olmaya gerek yok. Asıl amaç sert bir faiz artırımı ile 24 Haziran arası süreyi kısaltarak seçimlere görece düşük kurdan girmek. Diyeceksiniz ki MB ile seçimler ne alaka. Ben de size diyeceğim ki YSK ne kadar bağımsızsa MB de o kadar bağımsız.
Yani tek kurşununu en iyi yerden ateşlemek istiyor çünkü seçime daha 1 ay var. Şu sıralar sakinleyen ABD 10 yıllıklar tekrar ralliye başlarsa açığa düşmek istemiyor. Hepimiz iyi biliyoruz ki siyasiler ihaleyi başkasına yıkmakta çok beceriklidirler.
Mesela şunu dinleyin. Ben sana faizi indir dedikçe sen çıkardın bak gördün mü ne oldu ! Bana milletim yeter. Nasıl iyi mi ?
DEVİR Hocam, twitterda var mısınız acaba, Tuncer Hoca gibi vs orada yer almak istemez miydiniz? Arada sizin yorumları anlık görmemiz cok iyi olurdu. Forumu cok seviyoruz elbette devam etsin ama bazen yorumları gec goruyoruz ve bize maliyeti fazla olabiliyor (örnek:115 civarındaki malları boşalttım mesajınız, bunu gördüğümde piyasa çoktan devrilmişti :( )
borsa için düşünceniz nedir zamanlama ve fiyat 93 binlermi devir hoca
Sosyal medya hesabım hiç olmadı. Twitter, facebook, instagram bana göre fuzuli işler. Zamanım da yok ayrıca. Şu sıralar yurtdışı hazırlığı yapıyorum. En az 1 yıl Batı Sahra'da olacağım. Sık yazamayabilirim. Boko Haram beni yakalarsa Elliott'a güveniyorum. Onlara trade yaptırabilirim yırtmak için :wave:
--
Hocam Batı Sahra baktım da küçük bir yermiş. 1 yıl umarım sağlıkla geçer gelirsiniz.
kolay gelsin. güle gidin - gelin.
merhaba arkadaşlar..
izininz olursa bende bir kaç çızık eklemek isterim...
İZİN VAR MI