Sayfa 35/232 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon
Arama sonucu : 1849 madde; 273 - 280 arası.

Konu: XU100'de Anatrendler

1. usta geçinenlerin topa girmediği şu günlerde yorumlarınızla küçük yatırımcının yanında olduğunuz için teşekkürler

2. Borsa nihai dip öncesi 105-106 aralığını deneyebilir. Ben bu kez katılmayı düşünmüyorum.
    Amerikan 10 yıllıklarında hareket yeniden başladı. Bu ay sonu veya Haziran'da 3,30-3,40 olabilir. Buna bağlı olarak (ayrıca çenesi durmayan birine de bağlı olarak) dolarda 4.50-4.60 aralığında zirve bekliyorum.
    --

3. Burada dövizle ilgili şunu eklemek isterim. Dolarda çok uzun vadeli trendin zirvesine %3-4 bir yer kaldı. Dolayısıyla bugün görülen 4.40 seviyesini baz alırsak fazla bir cazibesi kalmadı. 3 aylık mevduat faizi bunu karşılar. En tepeden satarım oradan mevduat yaparım derseniz o hesaplar genelde tutmaz.
    --

4.  Alıntı Originally Posted by DEVİR Yazıyı Oku
    Borsa nihai dip öncesi 105-106 aralığını deneyebilir. Ben bu kez katılmayı düşünmüyorum.
    Amerikan 10 yıllıklarında hareket yeniden başladı. Bu ay sonu veya Haziran'da 3,30-3,40 olabilir. Buna bağlı olarak (ayrıca çenesi durmayan birine de bağlı olarak) dolarda 4.50-4.60 aralığında zirve bekliyorum.
    --
    Hocam 4.42 seviyeleri ciddi, kırarsa çok kötü olacak gibi, DXY de de 94.75 seviyeleri... Katılıyorum!

5.  Alıntı Originally Posted by Hitman_86 Yazıyı Oku
    Hocam 4.42 seviyeleri ciddi, kırarsa çok kötü olacak gibi, DXY de de 94.75 seviyeleri... Katılıyorum!
    ABD doları buradan transit biçimde 4.50 üzerine gitmeyebilir. Piyasa MB'yi ara toplantıya zorluyor. Onlar da muhtemelen Hakan Atilla davasını bekliyor. Davanın hemen öncesinde veya ertesinde bu anons gelirse, bir de üstüne davadan aşırı olumsuz bir mahkumiyet haberi gelmezse kur kendini bir anda 4.10'larda bulabilir. Sonra tabi yine kendi mecrasına döner.
    --

6. Kurda gerçek zirve €/$ paritesinde 1.16-1.17, TNX'de de 3.30-3.40 olduğu haftaya denk gelecektir.
    --

7.  Alıntı Originally Posted by DEVİR Yazıyı Oku
    Borsa nihai dip öncesi 105-106 aralığını deneyebilir. Ben bu kez katılmayı düşünmüyorum.
    --
     Alıntı Originally Posted by DEVİR Yazıyı Oku
    Burada dövizle ilgili şunu eklemek isterim. Dolarda çok uzun vadeli trendin zirvesine %3-4 bir yer kaldı. Dolayısıyla bugün görülen 4.40 seviyesini baz alırsak fazla bir cazibesi kalmadı. 3 aylık mevduat faizi bunu karşılar. En tepeden satarım oradan mevduat yaparım derseniz o hesaplar genelde tutmaz.
    --
     Alıntı Originally Posted by DEVİR Yazıyı Oku
    Kurda gerçek zirve €/$ paritesinde 1.16-1.17, TNX'de de 3.30-3.40 olduğu haftaya denk gelecektir.
    --
    Sn DEVİR
    tüm bu düşüncelerinizin sonucu 4,60 da birleşiyor zaten
    bir de şöyle bir plan gerekmez mi
    4,60 ın üzerine çıkan ve oralarda kalıcı olan usd de hedef ne olabilir
    benim nacizane düşüncem böylesi bir durumda
    dalga boyunun çok yükseleceği ve zaman aralığınında çok daralacağı
    ve fiyat hedeflerininde 5,94 ve 7,50 gibi olacağı
    yani
    kısacası DEVELÜASYON gibi bir duruma maruz kalmış gibi olabiliriz

sizin fikirleriniz ve saptamalarınız çok daha önemli
    Paylaştığım hiçbir şey yatırım tavsiyesi olamaz.
    HERKESİN KENDİ AKLI VAR.

8. Merkez Bankası ara toplantı anonsu için uygun zamanı kolluyor. TL shortlayanların elini yakmak istiyor. 10 yıllık ABD tahvil faizleri sürekli yükseldiği için gelişen piyasaların tamamına az ya da çok bir atak var. Etkiyi maksimize etmek için bu trendin biraz durulması lazım. Ama yine de kredibilitesini tamamen tüketmemek adına bugün yarın harekete geçecektir.
    Teknik anlamda 4.50 kısa vadeli tepe olarak görünüyor. Kanaatimce 4.10-4.20 bandının daha altına gelmez. 10 yıllıklar 3.30-3.40'a geldiğinde biz yeni zirveleri göreceğiz. Abuk sabuk hamaset yapmazsak 4.60 civarı doların işi biter. Yok eğer yaparsak trend bandını kırarız ki o vakit 4.80'e kadar gider, kendim ettim kendim buldum şarkısını söyleriz.
    --

Sayfa 35/232 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •