Heval şunları nası alcaz bilen var mı hem ykb de hem Vakıf ta yatırım hesabı var İnternetten alamıyorum :(
BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Heval şunları nası alcaz bilen var mı hem ykb de hem Vakıf ta yatırım hesabı var İnternetten alamıyorum :(
BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
delikanlı gibi merkez bağımsızdır faiz arttırabilir mesajı verip sonrada faizleri arttırmadıktan sonra gerisi boş.
19.55 özel bankacılık deniz verdi iyimidir bilmiyorum amma
3500k
32 gün ila 61 gün aralığı
53 gün 3 eylüle bağladım
Damat:Yapılandırma genele yaygın bir durum değil.
Tamamda yapılandırma isteyen Kadıköy çarşıdaki 10m2 lik dükkandaki sakatadçı Kazım Abi mi?
Büskevitçi
Akhisarlı Tavukçu
Uçağını satanlar
vs
vs
vs.
bundan öncekinde öyle oldu 16.50 bağladık
on beş gün sonra 17.75 ler havada uçuştu
ağustosda çok tatil var gine ondan bu sefer piyasalar atak yapabilecek durumda seçim belirsizliğide kalktı
düşmesini beklmesem de çıkmasınıda beklemiyorum bu seviyelerden
kazançtan kayıp olacak
bizim gibi borsacılar için vadeliye bağlanan para hisseye gömülecek parayı
ötelemek için onun için iyi para.
yeni oran alan var mı
% 19 ve üzeri olsun
32-45 günlük vadede
bu arada dolar kırdığı direnç den onaya geliyor görüntü veriyor
garanti üst perdeyi 17.75 ten 18.25e çıkardı sanırım bankalara bir miktar daha artış yapabilme esnekliği tanıdılar.
https://www.garanti.com.tr/tr/bireys...nt3=UID1a28d6f
merkezin 100 baz artış yapacağı yazılmış investingte bazı bankacılara haber geldiği yazıyor.
Gider gider oranlar yukarı gider inşaatçılar in bugüne kadar kazandığı yeter hani 150 ye maliyet et 500_1 milyon arası sat...onlar her türlü kazanıyor hatta şoyle soylim borsadaki hisselerini satıp gelen parayı dolara ve faize gomen patronlar var....bu arada bu kuresel spegin hızına yetişmez ne ara 784 olmuştu 80 üstüne çıkmış yine bu para birimi değil sanki patron hisse senedi benjamin :)
Bist te KOCAOĞLAN ı tokatlıyorlar. -%5
borsa da bugün merril abla girmedi topa
öğleden sonra girer mi ?
Bistte alınıp satılacak nokta bilinirse adamı zengin eder ama kısa yoldan köşe olim diye misal %200 yükselmiş bir kağıdı alırsan batırır adamı...borsadan kaybettigimde çok oldu ama totalde kardayim..( diger yatırım araçlarından 7-8 yılda kazanamayacagimi son 1 yılda bistte kazandım) kaybederek öğrenilen birşey bu...kaybettigimde bile borsaya karşı olmadım..çünkü hata benimdi alınacak noktada yanlışlık yapardım ....yıllardır bu forumdayim borsa ya olumlu bakan bir sayın dudu bir ben varim demirbaş olarak :) birde power PC vardı borsa düşmanı eski TL ci sonradan dolarci kayboldu İngiltere'de :) kısacası sadece TL mevduatta veya dolarda kalmak olmaz ...önce ogrenip ufaktan başlatarak tüm enstrümanlara adım atmak gerekli böylece enflasyon üstünde getiri elde edebilirsin paranı çoğaltabilirsiniz yoksa kal TL mevduatta çoğu zaman enflasyon kadar bile kazanamiyorsun
Piyasaya bile düşmüş doların gevşeyeceği.. 2019 sonu 2020 gibi doların değerini kaybedeceği..
Traderlar Fed'in 2020'de sıkılaştırmasına genişlemeden daha az ihtimal veriyor
http://www.bloomberght.com/haberler/...htimal-veriyor
Yatırım tavsiyesi değildir...
bist de timsah gibi pusuya yatmak için daha erken
üstad derki düşen bıçak havada tutulmaz yerden alınır
alimallah bir yerini keser kanatırsın canın yanar der...
Bir patlama yapacak ama zamanını bekliyor işte ..o zaman Fed in artık genişlemeye geçiyorum demesi olacak gibi..( küresel savaş küresel kriz de tetikleyebilir ama inşallah olmaz zaten o zaman can ve mal tehliken olur ) su dolar 4200 olsoda ons ta dusebildigi yere kadar düşse ordan %100 girsek ..1940 onsu egale edip 2500_3000 ons a gidecegini dusunuyorum dolar TL ninde heryil en az enflasyon kadar artacağını varsayarsak uzun vade çok karlı olacağını düşünüyorum. 16 yıl bekledim 9 TL den aldığım ceyrekleri 170 TL den sattım %1800 kar üstelik sadece dolar TL arttı p süre içinde ons pek bir katkı sunmadi...ons ta 1940 dolarda olsaydı sattigimda tahminen %3500 civarı kar edecektim :) çok uzun vade gerçekten altın ve arsanın yanına hiçbir yatırım aracı yaklasamaz.
Haklısın bu kısmı atladim heryil yuksek temettu yüksek karin hisseye yansıması ve yüksek bedelsiz veren hisseler gibi..birçok örnek veririm ama tek örnek yeterli sanirim örnek sende bilirsin hektas 0.40 dan 12 TL ye giden bir hissedir bunu 0.40 dan yüklü miktarda alan şimdi kendini rahmetli Sakıp ağa gibi yapmıştır :)
mevduat paylaşamı yok madem bende borsa ile yazayım dedim.
şayet TÜRKİYE NİN hikayesi oluşursa BES teki yatırımımı kademeli olarak borsaya sokmayı düşünüyorum.
portföy yöneticilerine her ne kadar güvenmesemde 80 bin ler kademeli alım yeri benim için.( DAHA AŞAĞISINI BEKLİYORUM)
yukarı tren balşadığında hemen hemen her hisse yükselir zaten.
böylece beceriksiz fon yöneticileri bile para kazanabilir.
ALTIN İÇİN yine BES te ikinci bir portföy oluşturdum. uzun vade buna denir zaten (DEVLET KATKISI yanında bonus) yakında dolar artışı ile eski zirve 204 lira çok rahat kırılır bana göre. 1244 ONS İLE DOALR 5 lira olsa gram 200 lira zaten
DOLAR İÇİN geçen gün dediğim gibi 24 temmuz PPK ya kadar piyasa faiz arttırımını zorlayacaktır.bu sebeple doları yukarı atacaklar devamlı. benim görüşüm düşüşler dolar için alım fırsatıdır.
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ GÜNEŞLİ GÜNLER
trump krizin sinyallerinin aldığı için bu hareketleri yapıyor amerikayı 2019 sonunda büyük bir kriz bekliyor bunu önlemek için çalışıyor Amerikayı faiz artırımından çok yeniden parasal gevşeme bekliyor onun için dolardan uzak durmak gerekiyor diyeceksin neden dolar yukarı gidiyor bu evrede bunun gayet normal olduğunu düşünüyorum ama ısrarla söylüyorum dolar bütün para birimleri karşısında düşecektir dolar alacagınzıa altın almak daha avantajlı olacaktır
nedense bugun taze oran gelmiyor :)
Parasal genişleme geleceksen zaten ekonomisi yeniden aşağıya gittiği için gelecektir..ben dolarci degilim zaten dolar tutmam al satciyim ben dolarda sadece uygun bulduğum yerden alırım uygun bulduğum yerden satarım kısaca teknik takılırım ben ..genişleme zaten onsu fırlatır geçmişte 250 dolardan 1940 USD ye zaten genişlemeler yapıldığı için çıktı
garan a basmaya başladılar yine
bugün 3.cü gün