Mohikan Hocam,
Doların bugünkü hareketinden sonra bu yükselişin devam edip etmeyeceği konusunda değerli görüşlerinizi alabilir miyim?
İyi akşamlar.
Printable View
Mohikan Hocam,
Doların bugünkü hareketinden sonra bu yükselişin devam edip etmeyeceği konusunda değerli görüşlerinizi alabilir miyim?
İyi akşamlar.
Hangi faiz arttı? Terbiyesizlik yapmak istemiyorum ama piyasadan bihaber olduğunuz aşikar. Küçük yatırımcıya faiz %11 %12 di kaç aydır. Ha %1 den kim kar eder ancak büyük yatırımcı. Borsa gerçekleri yansıtıyor mu ki batsın? Bu enflasyonda tenis topunun hesaba katılması gibi birşey.
origin_of_chaos adlı nickim çalınmış. Bir nick bile bulamayan insanlar gelip de burda başkalarına akıl veriyor. Gerisini siz düşünün.
Hocam kar taneleri bile birbirine zarar vermeden yol almayı başarır ama biz yapamayız.
Toplumun geldiği nokta maalesef bu..
Kısacık forum hayatımda gördümki
aklı başında insanlarımız bitmemiş ama bu tarz biraz mürekkep yalamış insanların olduğu yerlerde bile seviye epey erezyona uğramış..
Ben okuyodum sizi ve Mohikan hocayı ama tabiki siz bilirsiniz..
Bu saçmalıklara katlanmak zorunda değilsiniz..
Arkadaşlar bende çoğu zaman birçok şeye katılmıyorum ama fikrimizi söylesek? Sorumuzu sorsak? Tartışsak ama kırmasak? Üzmeden, insanların şevkini kırmadan da tartışabiliriz biz...
Denesek yaparız..
abiler sıkıntı ew'den kaynaklanıyor.
ew'ci her topikte gerginlik olur.
zira dip ve tepe tespit edilmeye çalışılıyor.
http://i.hizliresim.com/8Mlj4a.png,http://i.hizliresim.com/YDvoz6.png yatırım tavsiyesi değildirrr.
Elinize ne geçiyor..?
Bozkurtali gibilere sesleniyorum.
Beyin hücrelerinizden çıkan bir tek tutarlı, isabetli analiziniz var mı?
Bunu becerecek yetiniz, cesaretiniz belli ki yok ama üzülerek görüyorum ki..
karşılıksız bilgi ve analiz paylaşan değerlere saldıracak cesaretiniz var.
Cahile cesaret kazandıran bu cüreti anlamakta zorlanıyorum.
Sizinle aynı forumu paylaşıyor olmak benim için zulüm
Umarım bir daha hiç kimseye yaşatmazsınız.
Yaptığınız çirkinliği yönetime bildiriyorum.
Duyarlı arkadaşlardan da gereğini yapmalarını rica ediyorum.
“Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur” İ.İnönü
Mohikan Abey ,
Cemilkaana yeni sayım yapmış , 92 binin üzerine atamazsa 73-74 bine kadar 4. Dalganın e düşüşü olabilir ve sonra 5. Yükseliş dalgası başlar demiş.
Dolar için de 3. Dalga bitmemiş olabilir ve yeni zirve ile bitebilir, sonra büyük 4. Düşüş dalgası gelir şeklinde yazmış.
Bu sırada Tekfen yeni zirve yaptı, darısı Odaş'ın da başına :)
sayın mohikanın , açın desa için söylediklerine bakın, açın vakfin için söylediklerine ve grafiklerine bakın...ikiside öngördüğü şekilde grafik çiziyor..
Sürekl bit yeniği arayan kişilere cevap vermeye gerek var mı? Kendilerince haklı bir bakış açısı olabilir. Kendisi veya deneyimleri bu yönde olan insanlar, karşılaştıkları şeylere temkinli, ve hatta ön yargılı yaklaşmaktan kendini alamaz.
"Kişi kendinden bilir işi" demiş atalarımız.
İyi niyetliler veya değiller? Niyet okuması yaptıkça eleştirdiğin konu haline gelirsin. Zaten bu tarz ön yargılı yaklaşımları üzerine alıp kendini sorgulaması gereken sn. mohikan değil, eleştiriyi getirenlerin kendisidir.
Sn. Mohikan'a bugüne kadar yaptığı tüm paylaşım ve analizler için teşekkürler. Gönül ister ki devam etsin, forumumuzda bir hoş seda daha eksilmesin. Hayatın bir çok gayesi var ama kimseyi beklemeye niyeti yok. Elimizden akıp gitmeden keyfini çıkarmak gerek. Bir kere can sıkılmışsa bir daha zor sığar forumun kalıplarına.
Kafan rahat olsun, mutlu ol sv. mohikan. Umarım biz hala buradayken dönersin :hn:
Mergen'den büyük hedef 26-mart-2015
2017 TAHMİNİ 125 - 145 BİN HEDEFİ HALA DURUYOR
Ahmet Mergen: FED'in bu faiz artışını yapacağım, yapmayacağım artık bir yılan hikayesine döndü ve demokrasinin kılıcı gibi tepemizde sallandığı için endeksin yukarıya gitme işi biraz sekteye uğradı.
Bakın daha önce takvimlerde işaretlediğimiz endeks tahminlerimizde 125 bin-145 bin hedefleri hala duruyor. Ama bu hedef 2017 için.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
bu guzel yazıya 2 kelam ilave etme isterim
mohikan la çok uğraştılar
gerçi mohikan bey rasyonel biri
o sebebple ben yani piyasaların bazen irrasyonel olabileceğini önceden düşündüğümden bazen ona hak verdim bazen vermedim
ama emeğe saygıdan asla edepsizlikte etmedim ve iyi niyetinden şüphem olmadığından
sürekli bit yeniği arama işte asıl konu bu , yani nereye gidiyoz, toplumsal olarak yani tum dunya toplumları , her yer kaos her yer paranoya
yazık uzulduğum onca imalat onca uğraşı sırf insani paranoyak şizofreni eli ile yok oluşa sürükleniyo
gerçi abarttım ama ufak kapı anahtar deliğinden bakarsın tum odayı gorursun ya sizinki de o tarz olmuş sayın aleksander bey
onun dışında mekanı terk ettinmi dönmücen abi, yani beklentim ve umarım mohikan ın dönmeyeceği yönünde
Mohikan a analizin tutmadı dediniz diyelim.hadi bi yere kadar.Ama zaten çıkarı vardı,çıkarı olmasaydı yorum yapmazdı demek çok yanlış.Tasvip etmiyorum.İnsanları karalamak bu kadar ucuz olmamalı.
sayın mohikan üstadın üzerinde durduğu hisselerden ikisi dikkatimi çekmiş ve almıştım. topiğin müdavimleri bilir. vakfin (birçok kez analizini yaptı okuyanlar ne yazdıgını bilir.) diger hisse ise desa desa da(1.10 kalıcı olarak geçilirse. 2.70 hedefi vermişti.)
kendi adıma vakfinden çok istifade ettim, desa yıda bekliyorum.
SONUÇ: GRAFİKLER YAZILANLAR ÇİZİLENLER ANLAYANA istifade etmesini bilene. Nato kafa Nato mermere ekmek yok..
Sayın Mohikan'a benzetmek gibi olmasın, bir ara KOÇ diye biri vardı. Altın, petrol, dolar, borsa vb.. hepsinde uçuk hedefler sallar, tutmayıncada çeker gider ya da topiki kapatırdı. Bir süre sonra tekrar döner aynı şekilde yine sallardı. Uçuk hedeflerden biri bile tutsa iyi prim yapacağını zannediyordu herhalde:kahkah:.
Yahu beğenmeyen takip etmesin, sayın mohikanın bilgi ve tecrübelerinden burada pek çok kişi faydalanıyor, terbiye sınırlarını zorlamamak gerek, sayın mohikanın emeğine saygı gösterin lütfen
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
amaçlarına ulaşmış görünüyorlar maalesef...
Mohikanı kaçırdığınıza göre canınız sıkılmıştır, taso getirdim. Buyrun :)
https://img-s1.onedio.com/id-5590fd8...3cb971c4ad.jpg
Özür dilerim mohikan artık yazmayacaksaniz bari bir veda yazısı yazarmisiniz hisse net her girdiğimde önce bu topik bakıyorum yazdınız mi diye
SM-T817 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sizi gönülden seviyoruz
Twitter hesabınız varsa takip edebilirmiyim
Sn jas viop hakkında yorumunuz nedr
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kaybetmek iyidir insanı kendine getirir bırak bu piyasayı bu dünyada bile önce kendine güvenerek iş yapman gerektiğini hatırlatır.
Dayak yemeden kavga öğrenilmiyor maalesef..
Siz kararınızı verme noktasına gelin sonra görüşüne inandığınız saygı duyduğunuz kişileri son kertede dinleyin. Ne o kişilere bel bağlayın ne de tamamen ilgisiz kalın, dengeleme yapın. Kar da zarar da sadece kişiye aittir,gönüllü yapılan paylaşımlara saygı duymak ,rencide etmemek gerekir.
Eğer bunu yapmıyorsanız zar da atsanız taso ile de yatırım kararınızı seçseniz aynı şey olur. Bol kazançlar
zoren ve goody bakabilr misin?teşekkürler
çok yazık hemde çok yazık...
biz MOHİKAN ustadı sadece borsa için yazdığı yorumlar değil genel güncel konular için yazdığı görüşleride okumadan geçemiyorduk.
O yazılarında bile hisse gibi bir analiz arastırma vardı. İnanın Kendi adıma çok üzüldüm.
Lütfen Mohikan ustat...işlerini hal yoluna koyunca bekleriz....
sevgilerimle
Takip etmek istemeyen yazmasin kardesim.Ben sayin mohikanin yorumlari oćin hisse.net'e giriyordum.Şimdi yazmiyor birkaç patavatsız yuzunden.Tartişmayi bilmiyor,hocbir grafik veya temel analiz yapmiyor sonra yok surda yanildin yok burda zarar ettin.Sanane kardesim sevmiyorsan girme bu topiğe.Sayin mohikan sizi ve yorumlarinizi ozledik.Bu arada bist 93bini aşamiyor ve sanki 73bin kılıcını salliyor gibi pala.Ne dersiniz sayin mohikan.Bu yorumum kimseyi yatirim kararinda yonlendirme amaci taşımaz.Ben acemiyim
Zamanini, bilgisini,tecrübesini paylasmak istiyen insanlara karsi neden bu kadar haşin`iz? Neden ? Sonuc hep ayni...
Empati yapamazmiyiz? Zormu? BU insan ne kadar ugrasiyor sorulara kendince cevap yaziyor, parami ödedik? Empati yapamiyan insanlarin varligini biliyoruz. Onlara "duygu körü" de denir... Onlar kendilerini biliyorlardir... Yazik cok yazik...
Mohikan azizlik yapip yine de bir ses ver... Sevenlerin icin olsun...
jas dostum sen bari yaz iki kelam
Geçen aylarda çok konuştuk , THY yıllık bilançoyu gönderdi , yılı sadece 47 milyon zararla kapamış , son çeyrekte 1,3 milyar TL kar etmiş , bir şeyi biliyoruz da konuşuyoruz :)
Bu çeyrekte veya bu yıl işleri iyi gidecek , yine kar açıklayacak diye anlaşılmasın , hatta ilk çeyrek zarar açıklayacak diye düşünüyorum.
Ben sadece son Çeyrek için büyük bir kar beklediğimi söylemiştim, bunun sebebi faaliyetlerin iyi olması değil , EUR/USD ve USD/JPY pozisyonunlarının yaratacağı kârdı, o kar da gerçekleşti.
Övdüğümüz kadar yerelim de , THY topiğine yazdım
Bu Sevinç bence kısa sürer ,
5,80 geçebilirse 6,10 dan dönüp poh gibi gelecek ilk çeyrek bilançosuyla 5,10 civarına iner diye beklerim.
Bu senaryoyu sadece varlık fonunun referandumdan sonra 7-8 liraya kadar alması bozar ve bu konuda ciddi bir dedikodu duyuyorum.
Varlık fonu bistte alim yapiyor zaten..hintli herif diye uydurulan varlik Fonunun ta kendisi. 23.000 puan lik rallide faiz dusmedigi gibi rekora dayandi..kur kalici düşmüyor faiz dusmuyor...Yabancı girisi yok...kendi malini aliyor surekli
Arkadaşlar BİST Endeks yoruldu. Kanaldan dışarı çıktı girdi. Burada artık herkesin kulağına su kaçtı endeks için herkes temkinli bu nedenden dolayı Viob çular azar azar kısa ya pozisyon açmaya başladılar. Dikakatli olalım lütfen ABD verilerini beklermi bilemem.
Yeni sitede Topiğiniz Hayırlı olsun.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...106#post114106
Mohikan egeprofili yorumladığında aralık ayı idi ve fiyatı 5.76 idi.iki ayda 10 tl yi gördü.
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hoşgeldiniz Sayın Mohikan.