Teşekkürler. Birazdan iş verdiklerini toplarsa + ya geçer, tıpkı dünkü gibi. Bu gedikteki arkadaşta sağlam para var galiba hergün 500.000 lot alıyor.
Printable View
mıllet enerjı gıda varken bılgısayarla işim olmaz dıyor galıba:)
Bizim tahtacıya akşama doğru bir hâller oluyor ne hikmetse.
Sabah açılış ve aksam kapanistaki ruh hali ile gün içindeki ruh hali arasında çok tezatlık var.
Abi niyetimiz o yönde sabır noktasında hiç problemim yok.
seve seve gidecek endişeye mahal yok. bir kap atar onun arkasından soluğu 18 de alır.
Büyük patron işareti vermiş Teknosa için.:yes:
İklim için artık aksiyon zamanı
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, iklim mücadelesinde dünyanın artık mesaj dönemini geride bıraktığını belirterek, Artık aksiyon zamanı. Lafa değil işe bakalım dedi.
https://www.dunya.com/surdurulebilir...-haberi-669665
Kriz iklim sorunu için fırsat olabilir
Dünyanın yeni bir kriz yaşadığına ve bunun iklim mücadelesinin önüne geçiyor gibi göründüğüne dikkat çeken Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü: İçinde bulunduğumuz krizin dünyanın sürdürülebilirlik yolculuğu için bir fırsat olduğu kanaatindeyim. Çünkü kriz, herkesi iklimle ilgili daha fazla harekete geçirdi. Önemli dönüşümler var. Dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm.
https://twitter.com/borsa_analiz_1/s...pbcBPS6HEPHuJg
Tweetteki tabloya bakınca hedefleri büyütmemek elde değil
Çok ilginç bir hisse Teknosa. 20 ay önceki gördüğü zirveyi bir göremeden düşmeye başladı. Sabır testinden geçiriyor bizi resmen.:)
Günaydın dostlar. Teknosa bugün bir hareket yapacak mı yoksa göstergeleri soğutmaya devam edecek mi bekleyip görelim... Bence son bir kaç gündür yaptığını yapıp hafif eksi veya artı yapacak..
koskoca şirketsin ama yatırımcı ilişkilerine telefonla ulaşamıyor yatırımcılar, teknoloji ürünleri satan bir firmanın teknolojiyi kullanmaması ne kadar abes... mail attım ama teknosanın yatırımcı ilişkileri böyle olmamalı diye düşünüyorum..
teknosa supriz yapmaya oldukça müsait bir hisse...herşey mümkündür...tabi teknosada asıl belirleyici olan bilançolardır....ilk çeyrek 58 milyon...ikinci çeyrek 134 milyon kar getirdi...üçüncü çeyrekte 134 milyonun üzerinde getireceği bir kar , önceki karı teyit edeceğinden şirkete olan güven artacaktır...buda dikkatleri çekecektir...bilançoya yakın bilanço beklentileri satın alınmaya başlanabilir...fakat ben ilk aldığımda üç aylı bir sabır dönemini göze aldım....hiç hareket etmemesini göze aldım...nasıl olsa hissenin fiyatının temelinin gösterdiği yere gideceğini biliyorum..tecrübelerim bunu söylüyor bana...
bu sabancıların biraz da yönetim anlayışından kaynaklanıyor...teknosa başka bir firmaya satılsa !! eminim ki çok daha güzel işler ortaya çıkarabilirler...sabancılar nasıl olsa türkiyenin en büyük holdinglerinden biriler...o yüzden de bir rehavete kapılmış bir aile gurubu...kendini ispatlama ve bir şeyi başarma iç güdüleri zayıflamış bir şirketler topluluğu...
yalnız 2018 yılında zarar ederken bile satışa konu olmuş bir teknosa ,kar ettikten sonra hayli hayli satışa konu olabilir...bu ihtimalde ise teknosa çok güzel fiyatlardan satılabilir..bu ihtimal de güzeldir ve bonus bir beklentidir...
teknosayı geçmişte alman firması olan media mark almak istemiş idi...şu anda bu şirketin almanyadaki temel rasyoları nedir bilmiyorum....mesela fk sı , pd si...gerçekten de çok merak ediyorum...işte teknosa karlılıkta çok ileri gider ve bir de satışı gündeme gelirse ?? teknosanın değeri çok uçuk rakamlar çıkabilir...
bu arada bir dostumuz media markın rasyolarını bizim ile paylaşabilirse seviniriz...
Utandı ve biraz hareketlendi sonunda. Bu sefer söz ver geri gelme emi.:rules:
hocam siz daha iyi bilirsiniz ama biri almanya biri türkiye markası, muhtemelen orda değerlemeler biraz daha yüksektir. bizim şirketimiz kabuk değiştiren ve farklı iş kollarına yönelen bir şirket olduğu için bize hayal ettiriyor sadece. ama biz yatırımcıları olarak bile ges işinin neresinde olduğumuzu bilmiyoruz, çalışacağımız insanlar niye bize gelip ges işi için çalışsınlarki. yatırımcı ilişkileri yönünden bu kadar amatör bir davranış sergileyen şirket bende soru işareti yaratıyor ama sermayesinin en az 2 katı kar getirecek bir şirket olduğunu da göz ardı etmediğim için yatırım yapıyorum açıkçası bu fiyatlardan..
benim de dini hasasiyetlerim var..mesela uçacağını bilsem banka ve sigorta şirketleri almam...ki bu banka rallisinde almadım da...bu konuda da pişman değilim...onun dışında holdingler ucuz kalmıştı alınabilirdi...ben buna rağmen gesan ve teknosada kalmayı tercih ettim...çünkü bu iki hissede potansiyel çok yüksek...her ne kadar şu anda teknosa bunu pek göstermiyorsa da vakti geldiğinde bunun herkes tarafından görüleceğini tahmin ediyorum...
çağımızın en önemli sektörlerinden biri e-ticaret ve yenilenebilir enerjidir...sonrasında yazılımlar gelir ama bu yazılımlar pandemi de yapacakları primi yaptılar...artık bu süreçte o primleri hazm etmeleri gerekiyor...teknosa ise henüz doğru dürüst prim yapmamış bile....ancak son üç çeyrektir kar yapmaya başlamış....buna rağmen dikkatleri çekememiş...
hocam gesan çalıaşacağım ALLAHIN İZNİYLE. SİZDEN BİR ÖN BİLGİ ALABİLİRMİYİZ. elbette sitesine girip ne iş yaptığını vs araştıracağım kendimce ama hissededeki en iyi bilgiyi yatırımcılarından alındığını düşünüyorum. vaktiniz varsa gesan sunjunior europower vs biraz bilgilendirebilir misiniz? teşekkür ederim şimdiden...
bu bilgiyi geniş olarak alabilmen için gesan forumunu bir kaç saatini vererek okuman lazım..https://www.hisse.net/topluluk/showt...=1#post6113572
tabi ben gesana fiyatı 20 civarlarında iken alınabilir diye yazıyordum...belli bir çıkıştan sonra hiç kimseye bunu söylemedim...sonuçta hisse çıktıkça risk de artar...benzer bir potansiyeli ben minimum risk ile teknosada görüyorum...yalnız teknosayı piyasa çabuk fark ederse gereğini yerine getirerek fiyatı yukarı çekebilir ama fark etmezse de sabır edip piyasanın dikkatini çekmesini beklemek gerekebilir....yani sabır etmek gerekebilir...şahsen ben üç aylık bir sabrı göze aldım....hem de bu süre zarfında hiç prim yapmazsa dahi...siz bunu göze alabilir misiniz bilemem...karar sizindir...
dediğim gibi teknosa da çok iyidir benim gözümde...vakti geldiğinde piyasa hakkını verecektir..
Bu haftayı 13 üstü kapatırsa inşallah güzel olur.
halen kalıcı olamamış.. benim gelmemi istemiy..:plc:
bu arada kumpr im 2.5 tavan yaptı..:)
https://i.resm.im/mVpoUMz.JPG
ben kmpuru 30 tl iken twiteer hesabımdan paylaşmış idim...bir dostuma da aldırmıştım..dün görüştüğümde dostumun 45 tl den sattığını öğrendim...başarılarından dolayı tebrikler dostum...yalnız vakti geldiğinde teknosanın daha güzel hareketleri olacaktır..ben buna içtenlikle inanıyorum...
ama bu piyasa sabır çektirmeden ,cefa çektirmeden ekmek vermiyor ne yazık ki :)
Bende kmpuru 30 dan alıp 43,90 dan sattım kaliteli bir şirket temettüde veriyor patronuda dürüst ama orada beklemek yerine çok daha büyük potansiyel taşıdığına inandığım için tknsa aldım. Teknosanın da açıklanacak bilançolarla birlikte güzel bir yükseliş trendine gireceğine inanıyorum.
Alıcılar çok iştahlı bugün
Yatırım finansman 600 bin
Bankof 460 bin lot aldılar anlık
Son bir kaç gündür yaptığı hareketi yapabilir bugünde. Ama kaçırdığı bir şey var tahtacının, diğer hisselerimiz iyice primleniyor,biraz daha hareketsiz kalırsa diğer sermayemizi de buraya aktarırız güvenle haberi olsun...
Haftaya teknosa haftası olması dileğiyle diyelim.:)
Sayın keko ve MAHARAJ, Yıllar önce Yataş hissesi zarar açıkladığı bilançolardan sonra düzenli kar açıklamaya başlamış ve hisse fiyatı da inanılmaz yükselmişti. Teknosa ile yataş arasında bu anlamda kıyaslama ( gidişattaki benzerlik ) yapılabilirmi?
Hergun seans içinde yüzde beş yukselip geri gelmesi ne anlama geliyor acaba.. Mal mı topluyor yoksa teknik olarak buralarda bilincli olarak maliyetler mi oluşturuyor bilemiyorum
Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi