Bu borsa şirketlerini nasıl etkiler.....ona bakmalı......
Printable View
Şirketlere vergi yasaya eklenmiş. Hoş karşılanmayabilir. Ford 10 dakika önce araçlarına %5 ila 7 arasında zammı geçiriverdi.
Daha önce ki tahmini 7 TL idi yabancıların. Bugün 19 da. Demekki onların tahminini 2,5 -3 ile çarpmak gerekir
Deprem nedeniyle şirketlere tek seferlik ek vergi
Depremin yaralarını sarmak amacıyla kurumlar vergisi mükelleflerinden tek seferlik ek vergi alınacak.
Kurumlar vergisi mükellefleri tarafından 2022 yılına ilişkin kurumlar vergisi beyannamesinde gösterilmek suretiyle, kurum kazancından indirim konusu yapılan istisna ve indirim tutarları ile indirimli kurumlar vergisine tabi matrahları üzerinden, dönem kazancı ile ilişkilendirilmeksizin yüzde 10 oranında; kurumlar vergisi istisnaları ile yurtdışından elde edilen ve en az yüzde 15 oranında vergi yükü taşıdığı tevsik edilen istisna kazançlar üzerinden ise yüzde 5 oranında tek seferlik ek vergi alınacak.
Depremden etkilenen 11 il ile Sivas'ın Gürün ilçesindeki kurumlar vergisi mükellefleri kapsam dışında tutulacak.
Ayhan başkan kuzu şorta odaklanmış ,
simülasyonları hazırlamış ,
burada şimdilik graf paylaşmıyorum kafası karışmasın.
ama buradan ona söylüyorum endeks ağırlığı olan bazı tahtalar mevcut ,
240dk -günlükte bunlar çalışmaya başlarsa oyun farklı olur.
buradan kendisine inceden duyurum olsun.:)
SON DAKİKA | Dışişleri'nden Avrupa Parlamentosu'na terör örgütü PKK tepkisi: Şiddetle kınıyoruz
https://twitter.com/selinsavann/stat...21816985948165
güzel konuşmuş
Sana samimi bir soru... 2015'den beri takip ederim bu forumu... Kuzunun 1 kere bile doğru yaptığı, ters indikatör olmadığı büyük bir hareket gördün mü?
Bu adam bir pozu devamlı zikredecek şekilde yazıyorsa, bunun için özel başlık açıyorsa bu işin sonu bellidir...
Yıl 2015 kuzu borsa çökecek diyor, endeks de 70-76 gidip geliyor... Kuzu inatla endeks 29 bine düşecek, tırları dayayacağız malları alacağız diyor... Nasıl emin kendinden, nasıl güzel laflar ediyor... Bende piyasada mal taşıyorum o aralar ve bu herifi okuya okuya piyasanın çakılacağına inandım, derken bastım şorta ufaktan... Bir ralli oldu sonra, ufff ki ne uff...
Endeks 80 oluyor Kuzu paçal yaptım hedef 20 ye düştü falan fıstık... Endeks 85 oluyor hala paçal :) Sonra tabi o rallinin sonu 120 de tamamlandı... Borsa 1,5 yıldan kısa sürede yüzde 80 yukarı çıktı ve yüzde 6 enflasyon vardı o yıllarda...
son dönemde forumda kavgalar ne kadar çok arttı...
herkes gergin...
gundi gel kavgayı özledim senle halkbank 500 lira de iş çıksın bizede... .)
Wells Fargo: Türkiye'de seçimi muhalefet kazanırsa Türk Lirası %20 değer kazanabilir ve yıl sonunda Dolar 15 TL'ye düşebilir.
Kuzu benim ufkumu açtıydı, bi gün yeni sayfa açmış 30binden sonra 300bin diye yada 50binden sonra ,tam hatırlayamadım böyle bir başlıktı, hadi ya 300bin olurmu hiç diye içimden geçti yalan yok,sıfır atılmadıydı. tabi o zamanlar çömezim az zopa yediğim için tecrübe sıfır :)
Şindi çok rahat ortauzun vadeli projeksiyon analizi yapabiliyorum. 3binden sonra 30bin şeklinde stratejim mevcut ama piyasa sanırım önce 30bine gitmek istiyor, durduramıyoruz :he:
ihracatçı şirketler raid yeiş hahambüceği gibi ters dönüp can çekişir... şimdisiye bile cepten yiyorlar... heee diyecen ki yılanoğlu düşünce ihracatçı şirketlerin kullandığı ithal ara malların da fiyatları düşecek ... evet de , o gün gelene kadar ellerinde ithal mal var , stok var. likiditeyi nasıl çevirecekler ?
şirketteki üç top hikayesi işte... bir işletme ne kadar güçlü olursa olsun, o bi top füştü mü yere zıplamaz... kar tenis topu pinpon topu basketbol topu her ne zıplayan topsa işte öyle iner çıkar, zarar da aynısı... emma velakin cümbür cemaatin diline düşer şirket ne zaman ? likidite denilen topu elinden düşürdü mü... niye çünkü o top düşünce zıplamaz şangırdar, narin kristal toptur o...
Sondaki ongoruden sonra bu değerlendirmeye pek kıymet vermiyorum.ama akılcı eko politikalarla doların düşeceği aşikar...ülkeye bı düzen gelecek her alanda.yabanci yatırımcı gelecek.herkes önünü gorecek.dolar yatırımcısı olarak değişim olacaksa ülkem için yüzde 20 portfoyum değer kaybetsin bin kere razıyım.aylik kazancimizla daha çok dolar alıp istifleriz.kim istemez ki.....ytd
Hiç bir rasyonelitesi olmayan bir öngörü.Varsayalım ki 1 usd 15 TL'ye düştü,bu durumda 11759 TL'lik işveren maliyeti asgari ücret 784 dolara yükselir.Üstelik çok yüksek enflasyon olduğu için(TÜİK'e göre bile yılın ilk 2 ayında %10),Yıl ortasında TL cinsinden ücretler yine zamlanacak.Ürettiğiniz ürünler yüksek teknolojili ve ve yüksek katma değerli olsa bu ücretler rahatlıkla ödenebilir ücretler ama imalat sanayimizde yüksek teknolojili ürünlerin payı 2022 yılında sadece %3.1 olmuş,satılan ürünlerin kg değeri ise sadece 1.4 usd.Rekabet gücünüz kalmaz,sanayiniz biter,fabrikalarınız kapanır,milyonlarca kişi işini kaybeder.Aynı kalitede ithal ürünleri yarı fiyatına alırsınız,Türkiye ithalat cenneti olur.Belki de bu raporu hazırlayanların da gönlünden geçen budur.(Çünkü sadece döviz kuru değil,büyük ölçekli üretim yaparak birim maliyetleri düşürme ve "innovasyon ve iyi eğitimli işgücü ve teknoloji yatırımlarıyla" verimlililik avantajları da var.
Döviz kuru yükselmesin isteniyorsa,bunun rasyonel tek çözümü var:Enflasyonun %2 civarına düşürülmesi,Türkiyedeki enflasyonun ABD ve avrupanın enflasyonundan daha yüksek olmaması.Bu sağlanırsa paritelerde de sağlıklı bir dengelenme olur.Bunun en temel yolu ise ,parasal genişlemeyi durdurmak,reel gsyih büyümesinden fazla para arzında artışa, sıkı para politikası uygulayarak izin vermemektir.
Şu anda çok çarpık bir tablo var.TUİK'in sahte enflasyon verilerine göre verilen enflasyon farklarıyla ücretlerin satınalma gücü çok düşmüş durumda ,ama döviz kurları yapay seviyede olduğu için döviz cinsinden çok düşmüş gözükmüyor,ücretlerde TL cinsinden reel iyileşme için döviz kurlarının da olması gereken yere gelerek buna marj yaratması,çarpıklığın düzeltilmesi gerekiyor.
Enflasyonun kalıcı bir şekilde düşürülmesi için aşağıdaki grafiğe benzer sonuç üretecek sıkı para politikası uygulanmalı
https://ycharts.com/indicators/us_m2...20of%207.11%25.
Bugun ne olur? Oncelikle bankalar yukselisle acilir %3 civari endeks 5500 e kadar gider. Sonra derler cok kar ettik, satalim dolara gecelim ne de olsa dolar sabit,Dolar bazinda 1 haftada % 25 kar ettik deyip satarlar ya da diger hisselere gecerlee o zaman endeks 5550 ye gider.Burasi da yolun sonu olur biraz bu arada 5200-5700 arasinda endeks gider gelir alta uste sarkmalar olur.Endeksle inatlasmayin, cok.gitti dusecek beklentisine girmeyin.Kagit yesilken long kirmizi iken short olun. Cok dustu buradan doner diye long olmayin. Bankalar gitti sira diger endeks kagitlarina geldi? Buna bakacagiz ancak ortam boyle yukselisler icin hic musait degil.
Satmak için yapmamış. Akbank sağlam temettü açıkladığı için stopajdan kaçmak için hisseleri serbest fona aktarmış.
Tabi sorsan kaçmak değil "kaçınmak" der.
Biri holdinginin borçlu şirketini karlı olana aldırtır, öteki stopaj vermeyeyim diye hissesini fona geçirir.
Koç hariç kimseye güven olmuyor borsada..
AK Parti'nin ilk geldiği yılları hatırlayın. Muazzam bir kredi açılmış ve yabancı sermaye akmıştı. Dolar 1,15'lere kadar inmişti. Şartlar da benzerdi.
Haliylen ben de kademeli olarak yabancı sermaye geldikçe düşüş bekliyorum. Daha önce de yazdım. Ha pazarlık olur, gelmek için önce biraz yükseltin derler bilemem. Ama zaten Wells Fargo da yılsonu diyor..
Arkadaşlar Günaydin
Seçim öncesi yeni zirve bekliyorum
Fakat Tereddütlerim de var
Dün % 8 Xbank artarken
%1 bistin artması güzel değil
bir de ABD borsaları ve verileri durumu var
yarın TDI
Haftaya Salı enflasyon verisi var
Ve orada Borsalar Krıtik yerdeler
ABD bizi etkilemiyor vs
Bizde de önemli bir yükseliş dönemi oldu
ve çok önemli bir seçim öncesindeyiz
ikisine bir arada bakarsak
önce abd de borsalar 2008 e benzerse
13 hafta sobra dıp görmeleri gerekir
Onsda o arada en düşüğü görmeli
Bizde o zaman dilimi seçim dönemine geliyor
ne olur tam bilinmez
Ben kendi adıma
stop konusunda daha katı olmaya niyetim var
resimlerin sağdaki haftalık 2008
soldaki bugün
benzer olursa
sert düşüşle olabilecek 13 haftamiz var
niye 2008 vs
bu kısmını böşverelim
iyi gelen abd verileri var
faiz artmaya devam edecek gibi
ve
Fed
adeta piyasaya
Piyasayı biraz bozun diyor
https://i.hizliresim.com/t03h1bq.PNG
ykb 84 kuruş temettü açıklamış.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1122079
piyasaya iyi cash pompalıyorlar. o kadar geri alım bedavaya gelecek.
Gece gelen şirketlere vergi borsamızı açılışta nasıl etkiler ...
Ayhan Başkan, bize gelmedikten sonra sabaha kadar dolar pompalasın.
Şu anda o kadar dolar yok ki, makul bir sermaye akışı bile epey fark yaratır.
Yoksa 2000'deki dot.com krizi sonrası parasal genişlemenin büyük etkisi var, biliyorum.. Faiz artırımları da artık zirvelere yaklaştı..
YKBNK kar payı vadeliyi etkileyebilir.
>>>>>>>>
EK/3’te yer alan 2022 yılı Kâr Dağıtım Tablosu ve kar dağıtım tarihinin
20 Mart 2023 olarak belirlenmesi Genel Kurul’un onayına sunulacaktır.
https://i.hizliresim.com/ter8tzx.jpg
Bunlar tam şeytan vadeli...
Bizdeki şansa bakarmısın arkadaş çöldeki tüm kutup ayularını çekiyoruz, uleynn ykb :)
tofasa 280 liralık rapor çıkmış bilginize...
Sailing to new horizons with the acquisition of Stellantis Turkey
operations
We have revised our PT for TOASO shares to TL280.0/share from previous TL158.75/
share primarily on incorporating acquisition of Stellantis distribution company in Turkey
to our valuation, downward revisions in our cap-ex assumptions on new projects,
reflecting 4Q22 financials, updated macro assumptions and international peers’
multiples. We reiterate our BUY recommendation for TOASO shares, considering hefty
upside potential 45%. We believe that leadership in domestic auto market with a
market share over 30% driven by merger, created synergies reducing costs in domestic
operations, improved competitive advantage in domestic market, new generation
vehicle projects to enhance CUR in the mid-term, potential new projects offering
products to newly added brands will be value creative for TOASO in the medium term.
The stock trades premium with its 2023E EV/EBITDA of 7.6x and P/E of 10.5x with
respect to its global peers’ median multiples of 4.9x and 7.3x, but trades almost at par
to its 5 yr historic multiples of 7.7x and 10.0, respectively.
sys son durum
https://i.hizliresim.com/6zl3rmk.jpg